Her finner du kurs og opplevelser for deg som trenger fart og spenning. Vanskelighetsgraden trenger ikke være så høy. Men du må gjerne tåle litt vann i fjeset eller luft i håret. De mest vanlige formene for ekstremsport er dykking, fallskjermhopping, hangliding, paintball og klatring. Men ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker andre slags kurstilbud innen ekstremsport.
Vi tilbyr kick off for bedrifter. Et kick off arrangement skal gi de ansatte et positivt løft, både sosialt og faglig. Kick off baseres på teamarbeid og relasjonsbygging mellom medarbeiderne, og er et godt grunnlag når nye utfordringer skal mestres.
Vi tilbyr klatrekurs - fra inne til ute. Dette er et omfattende kurs for deltagere som har erfaring fra innendørs klatring og gjør deg i stand til å greie deg på klatrefelt etter kurset.
Vi tilbyr nybegynnerkurs i isklatring. Målsettingen med kurset er å gjøre deltageren i stand til å klatre enkle isklatreruter. Du lærer bevegelsteknikk på is, plassering av isskruer, rigging av topptautau, taulagsrutiner for klatring på is over flere taulengder mm.
Bli med på den store "Oslo opplevelsen" med seiling i en Colin Archer skute til en sjøvegg der dere får innføring i klatring av våre dyktige klatreinstruktører. Dere får være med på en klatretur til toppen av veggen kyndig veiledet av våre instruktører.
Vi tilbyr bedriftstur med seiling og klatring. Bli med på den store "Oslo opplevelsen" med seiling i en Colin Archer skute til en sjøvegg der dere får innføring i klatring av våre dyktige klatreinstruktører. Dere får være med på klatretur til toppen av veggen kyndig veiledet av våre instruktører.
Vi tilbyr både dags- og kveldsturer med seilskuta Colin Archer i Oslofjorden for bedrifter eller vennegjenger. Under seilturen kan vi tilrettelegger mat og drikke etter behov, og vi kan arrangere tilleggsaktiviteter som f.eks klatring, rappellering, fisking mm.
Utlevelser hopper tandem i fallskjerm over hele Østlandet og lander der selskapet er eller der du ønsker. Bli med vår erfarne tandempilot på en utlevelse du sent vil glemme. Vi stiller også med kameramann som foreviger hoppet.
Vi tilbyr teambuilding for bedrifter. Når man planlegger å ta med firmaet / avdelingen / prosjektet på lagbyggende aktiviteter er det viktig å tenke over hva man ønsker. Er det ønskelig med aktiviteter som stimulerer gruppa eller individet?
PADI Divemaster er det første steget på den profesjonelle stigen i PADI-systemet. Som dykkeleder har du mulighet til å jobbe med dykking både i Norge og i utlandet, enten som guide eller som assistent på kurs.
Vi tilbyr dykkerkurs - Open Water Diver grunnkurs. På grunnkurset får du opplæring i det du trenger å mestre for å gjøre dykking til en sikker og morsom hobby. Maks dybde er 18 meter. Kurset består av 3 deler:
Vi tilbyr videregående dykkerkurs - Advanced Open Water Diver (AOWD). Ønsker du utforske dykkinga enda mer etter grunnkurset? Da anbefaler vi Advanced kurset. Her er det ingen eksamen, bare dykking.
Vi tilbyr kurs i Emergency First Response (EFR). På et emergency first response (EFR) kurs lærer man om primær og sekundær førstehjelp. Å kunne førstehjelp er å skaffe seg en følelse av trygghet.
Vrakdykk. Kjempegod sikt. Svær fiskestim svømmer rundt deg. Og der ser du den største steinbiten du noen gang har sett. Time out - på tide å gå opp. Forleng bunntida med nitrox (oksygenberiket luft), så får du tid til å utforske både steinbiten og resten av vraket.
Vi tilbyr Instructor Development Course - IDC. Instruktørkurset gjennomføres i sammarbeide med Course Director Tore Aglen. Kurset går over 9 dager, fra morgen til ettermiddag, og lærer deg presentasjonsteknikker og instruksjonslære.
Bli med på oppfriskningskurs, så er du atter klar igjen! Kurset består av en teoretisk oppfriskning av bl.a. dykkertabeller, og så er det ut i sjøen for 2 dykk. Vi repeterer øvelser fra grunnkurset, og så er det ut på svømmetur. Du dykker hele tiden sammen med en erfaren instruktør.
Å dykke under isen er en fascinerende og spennende opplevelse som bare må prøves. Dersom du trodde dykking var dykking, har du definitivt ikke opplevd stemningen av luftbobler som glir under isflaten, eller lyset som trenger seg gjennom iskrystallene.
Redningsdykkerkurset omtales ofte som et av de morsomste kursene på PADI stigen. Selv om temaet er alvorlig, er dette et humørfylt kurs med høy puls og mye action. Her lærer du både om å forebygge ulykker og hva du skal gjøre dersom uhellet er ute. Har du for eksempel noen gang blåst.
Har du tatt dykkerkurs i utlandet og har liten eller ingen tørrdrakts-erfaring? Da anbefaler vi tørrdraktskurset. Kurset går over 2 kvelder, du får 2 dykk med instruktør, og etter kurset er ferdig får du PADI Tørrdrakt Specialty sertifikat med norsk elevnummer.
Dette kurset har som målsetting å kvalifisere dykkere til å bruke oksygenberiket luft (Nitrox) som pustegass på ikke-dekopresjonsdykk. Kurset tar for seg blandingsforhold fra 22% til 40% oksygen, med særlig vekt på 32% og 36% blandinger.
Vi tilbyr kurs i PADI Advanced Open Water. Har du tatt PADI Open Water og ønsker å ta det neste steget på utdanningsstigen til PADI er dette kurset for deg. Her er hensikten å få deg i gang med praktisk dykking så fort som overhodet mulig etter grunnkurset.
På Divemaster nivået starter eventyret som profesjonell i dykkerindustrien. For de som bestemmer seg for å gjøre dykking til noe mer enn bare hobby og er interessert i å utforske de muligheter som finnes for å jobbe i denne bransjen er PADI Divemaster et naturlig steg i en eventuell karriere.
Å lære bort dykking gir deg mulighet til å dele din entusiasme for livet under vann, samtidig som du gjør akkurat det du liker best – å være i, rundt og under vann. Lev drømmen, bli dykkerinstruktør.
Vi tilbyr kurs i PADI Dykkekurs Open Water. Hvis du alltid har ønsket å ta dykkerkurs, oppleve enestående eventyr og se verden i bølgene, er det her du starter. Få din sertifisering med PADI Open Water kurset – verdens mest populære og allment anerkjente dykkerkurs.
Et dypdykkerkurs er veldig innholdsrikt og lærerikt. Du vil bli bedre og tryggere på deg selv som dykker. Kurset er veldig opplysende om faktorer som f.eks. hvorfor maks dypdykkergrensen er satt til 40 m og ikke 50 m. Hva skjer med kroppen når vi dykker dypere enn 30 m osv.
Vi tilbyr redningsdykker kurs med førstehjelps Kurs. En redningsdykker er en ressursperson i sitt dykkemiljø. En som har utvidede kunnskaper om dykkemedisin, utstyr, stresskontroll og som har ferdigheter i redningsteknikker, skadestedsledelse og førstehjelp.
Har du aldri dykket med tørrdrakt, kanskje du tok lappen i utlandet? Vi hjelper deg med 2 introduksjonsdykk, litt teori og tørrdraktsveiledning på 1 dag. For å ta kurset anbefaler vi at du har dykket en del fra før og at siste loggede dykk er i løpet av foregående år.
Vi er glade for å kunngjøre vårt nye tilbud: Yoga- og meditasjonsdykk! Dette programmet er designet for å gi deltakerne en dypere forståelse og opplevelse av velværefølelsen av å være i et med havet.
Vil du klatre lange rygger og bestige utilgjengelige fjelltopper? Vårt alpinklatrekurs lærer deg bruk av tau og sikringsmidler slik at du får kompetansen til å gjennomføre slike turer. Du lærer hvordan bruke isøks, stegjern og tau effektivt.
Vi tilbyr brekurs grunnkurs. På vårt grunnkurs for breferdsel kan du få lærerike opplevelser. Med fokus på brekjennskap, veivalg og redning på bre, så vil du komme innom det meste du trenger for å ferdes på isbreer.
Dette skredkurset er for deg som vil lære om snø, hvorfor snøskred oppstår og hvordan gjennomføre trygge toppturer på ski. Kurset går over 3 dager og foregår for det meste utendørs med ski på beina. Noe tid settes av til innendørs turplanlegging og teori.
Vil du lære å klatre frosne fosser og oppleve den vertikale vinteren? Fantastisk lys, neglesprett og varm toddy er noen av ingrediensene. Vi holder kurs i Narvik og Lofoten. På forespørsel kan vi også ordne kurs i Hemsedal.
Vi tilbyr kameratredningskurs for klatrere. Vet du hvordan du skal få en skadet klatrer trygt ned fra veggen? ? Vi lærer deg metodene som du må kunne, pluss noen triks. Kameratredning er en nødvendighet når ulykker oppstår i fjellveggen.
På dette kurset lærer du alt du trenger om tau og sikringer for å bestige luftige topper. Vi setter sammen kileklatrekurs på henvendelser fra deg. Ønsket gruppestørrelse er 2-4 personer. All klatring foregår med kiler og kamsikringer utendørs. Vi holder kurs i Lofoten, Narvik, og Oslo. Husk
Vi tilbyr kurs i sportskaltring. Vil du lære å klatre utendørs på sportsklatrefelt? Hvis du er nybegynner eller har klatret litt før, men vil bli trygg på utendørs klatring, så er dette kurset for deg.
Vi tilbyr Advanced Open Water (videregående) kurs. Hvis du ønsker å lære deg mer om dykking, så kan vi anbefale et videregående kurs som lærer deg mer om dykking ved å dykke. På Advanced Open Water Course dykker vi "dypere" i opplevelser.
Vi tilbyr kurs i Advanced Recreational Trimix. Advanced Recreational Trimix, erstatter det tidligere kurset advanced Nitrox og er det mest avanserte sportsdykkerkurset til IANTD.
Vi tilbyr kurs i Assistant Instructor kurs (ass. instruktør). Her starter mulighetene dine som dykkerinstruktør. Som assisterende instruktør kan du hjelpe til med opplæring av grunnkurs.
Hvis Blenderkurs tas i sammenhent med advanced rec trimixkurset koster dette kr 1590,- + gass. itrox).
Vi tilbyr kurs i Boat Diver (båtdykker). På dette kurset lærer du å utvikle dine kunnskaper om dykking fra båt, riktig båtskikk, mannskap, basis båtterminologi, regler, lover og bestemmelser.
Vi tilbyr Deep Diver (dypere dykking) kurs. På dypdykker-kurset får du sansynligvis opplevd hva "dybderus" er.
Vi tilbyr Dive Propulsion Vehicle (uv-scooter) kurs. På et UV-scooter kurs lærer man om bruken av motorisert fremdrift under vann.
Vi tilbyr Dive Propulsion Vehicle (uv-scooter) kurs. Hvis du går i tanker om å kunne være i stand til å lede dykkeraktiviteter, samt tjene penger på dykking er Divemaster Course veien å gå.
Vi tilbyr kurs i Enriched Air (nitrox). På et Nitrox kurs lærer man om bruken av oksygen-beriket luft (nitrox). Du lærer om hvilken type av utstyr som kreves for å dykke med nitrox. Hvordan du bruker dykketabeller som er laget for nitrox. Dette kurset er et forkrav for å dykke med rebreather.
Vi tilbyr førstehjelpskurs - Emergency First Response (EFR) kurs. På et emergency first response (EFR) kurs lærer man om primær og sekundær førstehjelp. Primær førstehjelp (CPR) trener oss i øyeblikkelig og livstruende situasjoner som kan oppstå i flere sammenhenger (hjertestans, etc.).
Vi tilbyr Open Water Diver kurs. Hvis du ønsker å lære deg dykking, så er det første skrittet å ta et grunnkurs (Open Water Diver kurs). I løpet av noen dager kan du få nyte en verden under havet.
Vi tilbyr Rescue Diver (redningsdykkerkurs). Hvis du ønsker å bli en sikrere dykker for de du dykker sammen med, samt bli trent på hvordan du hånterer ulykker og situasjoner som kan oppstå i og utenfor vannet, så anbefaler vi vidregående kurs som Rescue Diver.
Vi tilbyr Wreck Diver (vrakdykker) kurs. På et vrakdykker kurs lærer man om farer og planlegging ved dykking på vrak.
Vil du dele din dykkererfaring med andre? Da er Divemaster det rette steget videre i din dykkekarriere. PADI Divemaster-kurset er første nivå på den profesjonelle opplæringen i PADI-systemet. PADI er den største og mest respekterte dykkerorganisasjon i verden.
Vil du ta dykkelappen med våre erfarne instruktører? PADI-kurset Open Water Diver er verdens mest populære og anerkjente dykkerkurs. Kurset består av tre deler: teori, dykking i basseng og dykking i åpent vann.
Dykkere beskriver PADI Rescue Diver-kurset som det mest utfordrende, men mest givende kurset de noensinne har tatt. Hvorfor? Fordi du lærer å forebygge og håndtere problemer i vannet, blir mer trygg på dine ferdigheter som dykker, og vet at du kan hjelpe andre hvis det er nødvendig.
PADI Advanced Open Water Diver Course hjelper deg med å utvikle deg til en mer erfaren dykker. Du trenger ikke nødvendigvis å være en erfaren dykker for å ta dette kurset, fordi det er designet slik at du kan ta det rett etter PADI Open Water
Lær deg hva som skal til for å kunne kite på små eller store ekspedisjoner.
Vi har over 20 års erfaring med kitekurs for nybegynner på Hardangervidda i Norge. Samtlige av våre instruktører har undervist her på vidda i 9 sesonger eller mer – noen har vært her siden kitingens begynnelse her oppe. Velkommen skal du være!
Privat timer med egen instruktør blir mer og mer etterspurt hos oss. Om du aldri har holdt en kite før og ønsker å lære i rekordfart på en trygg og sikker måte, eller om du har kitet en stund men ønsker å forbedre deg eller friske opp gamle kunster kan vi bidra.
Vi leverer også kurs/eventer for større grupper, bedrifter eller lag. For Kurs på Østlandet, hvis dere er flere enn to personer så anbefaler vi at dere tar kontakt så vi kan skreddersy et kursopplegg som er tilpasset deres behov.
Vi tilbyr kurs i alpin skiferdsel. Målet med kurset er å gi deltagerne teoretiske og praktiske kunnskaper som trengs for at de selv skal kunne planlegge breturer og gjennomføre dem på en trygg måte og lære teknikker og metoder for å ferdes sikkert på bre med ski under topptur.
Vi tilbyr alpintkurs. Målet med dette kurset er å gi deltagerne grunnlag for å gjøre egne alpine turer med sikker ferdsel over bre og kunne klatre og sikre seg underveis mot toppen. Her vil du danne grunnlag for helhetstenkning rundt høyfjellsaktivitet når det gjelder bre-snø-is-fjell.
Vi tilbyr brekurs for klatrere. Målsettingen med dette kurset er å gi deltagerne teoretiske og praktiske kunnskaper som trengs for at de selv skal kunne planlegge breturer og gjennomføre dem på en trygg måte i tomannslag på bre.
Vi tilbyr brekurs for nybegynnere. Målet med dette kurset er å gi deltagerne teoretiske og praktiske kunnskaper som trengs for at de selv skal kunne planlegge breturer og gjennomføre dem på en trygg måte.
Vi tilbyr brekurs for skikjørere. Målet med dette kurset er å gi deltagerne teoretiske og praktiske kunnskaper som trengs for at de selv skal kunne planlegge breturer og gjennomføre dem på en trygg måte og lære teknikker og metoder for å ferdes sikkert på bre med ski under topptur.
Vi tilbyr fjellsportkurs. Målet med fjellsportkurs er å gi deltagerne grunnlag for å gjøre egne alpine turer. Det vil si sikker ferdsel over bre og kunne klatre og sikre seg underveis mot toppen. Her vil du danne grunnlag for helhetstenkning rundt høyfjellsaktivitet når det gjelder bre-snø-is-fjell.
Vi tilbyr fjellsportkurs for bedrifter. Målet med fjellsportkurs er å gi deltagerne grunnlag for å gjøre egne alpine turer. Det vil si sikker ferdsel over bre og kunne klatre og sikre seg underveis mot toppen.
Vi tilbyr introduksjonskurs til innendørsklatring. Målsetningen med kurset er å gi en innføring i sikker klatring på topptau innendørs. Instruktør vurderer de enkelte deltagerne om de er kvalifisert til å få brattkort på bakgrunn av ferdigheter knyttet til sikkerhet.
Vi tilbyr introduksjonskurs til innendørsklatring for bedrifter. Målsetningen med kurset er å gi en innføring i sikker klatring på topptau innendørs. Instruktør vurderer de enkelte deltagerne om de er kvalifisert til å få brattkort på bakgrunn av ferdigheter knyttet til sikkerhet.
Vi tilbyr introduksjonskurs til isklatring. Dette kurset er for deg som har lyst til å prøve deg på isklatring, tilbyr vi et minikurs på en dag. Du blir kjent med utstyr og får klatret på topptau i spennende fosser og is i Osloområdet. Vi er godkjent som kursarrangør av Norsk Fjellsportforum (NF)
Vi tilbyr introduksjonskurs til isklatring for bedrifter. Målsetningen er å gi en innføring i grunnleggende bevegelsesteknikk med økser og stegjern og gi en innføring i sikringsteknikker på fosseis. All klatring vil foregå godt sikret på topptau under kyndig veiledning av klatreinstruktør.
Vi tilbyr introduksjonskurs til klippeklatring der deltagerne får en smakebit av klippeklatring. Kursdagen vil i all hovedsak bestå av en praktisk dag ute, men det vil også bli gjennomgått noe teori ute. Målsetningen med kurset er å gi en innføring i klatring på lavlandsklipper.
Vi tilbyr bedriftsinternt introduksjonskurs til klippeklatring der deltagerne får en smakebit av klippeklatring. Kursdagen vil i all hovedsak bestå av en praktisk dag ute, men det vil også bli gjennomgått noe teori ute. Målsetningen med kurset er å gi en innføring i klatring på lavlandsklipper.
Vi tilbyr kameratredningskurs. Målsettingen er at du lære metoder og teknikker for å redde din taulagskamerat ut av vanskelige situasjoner. Kursdagene vil i all hovedsak bestå i praktiske dager ute, og teorien vil også bli gjennomgått ute.
Vi tilbyr klatrekurs - fra inne til ute for bedrifter. Dette er et omfattende kurs for deltagere som har erfaring fra innendørs klatring og gjør deg i stand til å greie deg på klatrefelt etter kurset.
Vi tilbyr et omfattende nybegynnerkurs som gjør deg i stand til å greie deg på lavlandsklipper etter kurset. Etter kurset skal deltagerne kunne klatre trygt på boltede felt, topptau og led, i tillegg ha en best mulig forståelse for å kunne legge naturlige topptaufester.
Vi tilbyr nybegynnerkurs for bedrifter som gjør deg i stand til å greie deg på lavlandsklipper etter kurset. Etter kurset skal deltagerne kunne klatre trygt på boltede felt, topptau og led, i tillegg ha en best mulig forståelse for å kunne legge naturlige topptaufester.
NF Isklatreinstruktørkurs er en videreutdanning for godkjente klatreinstruktører som ønsker å utvide sitt arbeidsområde til også å innbefatte isklatring i fosseis.
NF Metodekurs Bre er første steg på veien til å bli breinstruktør. Deltakerne skal bevisstgjøres om viktigheten av sikkert veivalg på bre og i alpint terreng, og gjøres godt kjent med metodesett og tankegang for sikring og redning på bre, i snøbakker og utsatt terreng (dog ikke klatreterreng).
NF Metodekurs klatring er første steg på veien til å bli klatreinstruktør lavland og klatreinstruktør høyfjell. Kurset gir en grundig gjennomgang av metoder for flertaulengders naturlig sikret klatring og kameratredning.
NF Veilederkurs bre er siste steg på veien til å bli breinstruktør. Etter kurset skal deltakerne være forberedt på rollen som breinstruktør og bevisst det ansvaret som følger med. Kurset skal gi grunnlag for å vurdere hvordan ulike tema på brekurs og -føring bør formidles.
NF Veilederkurs klatring, høyfjell er siste steg på veien til å bli klatreinstruktør høyfjell. Kurset gir en gjennomgang av metoder for veiledning i naturlig sikret klatring. Deltakerne skal gis en endelig vurdering av om de er egnet i rollen som klatreinstruktør.
Vi tilbyr opplevelse i isklatring. Målsettingen for kurset er å ha en trygg og fin dag med isklatring sammen med våre isklatre-instruktører. Du vil blant annet prøve isklatring på topptau, rappellering i tillegg til andre spennende elementer om isklatring.
Vi tilbyr opplevelse i klatreveggen. Målsettingen for kurset er å ha en trygg og fin opplevelse i klatreveggen og få en smakebit av de gode opplevelsene i klatreveggen. Du vil oppleve klatring på topptau, en liten klatretur og rappellering.
Vi tilbyr kurs i rappellering for grupper og bedrifter. Målsettingen for opplevelsen er å få en trygg og fin opplevelse sammen med våre klatreinstruktører. Det er en fin personlig utfordring og mange opplever at de tøyer sine egne grenser.
Vi tilbyr opplevelse i seiling og klatring i Oslofjorden for bedrifter, utdrikningslag, bursdager etc. Under seiling og klatring får du være med på seiling i en Colin Archer skute til en sjøvegg der dere får innføring i klatring av våre klatreinstruktører.
Vi tilbyr tandemhopp i fallskjerm over hele Østlandet og lander der selskapet er eller der du ønsker for bursdagsfeiringer, utdrikningslag, kick-off eller lignende. Bli med vår erfarne tandempilot på en opplevelse du sent vil glemme. Vi stiller også med kameramann som foreviger hoppet.
Vi tilbyr videregående brekurs. Målet med dette kurset er å gi deltagerne enda mer kunnskap om vandring og klatring i blåis og på snødekket bre. I løpet av en innholdsrik langhelg frisker vi opp basiskunnskapen og jobber videre med mer avanserte temaer innen bre-redning og brevandring.
Vi tilbyr videregående klatrekurs som viderefører klatrekunnskapene dine og gjøre deg i stand til å lede naturlige sikrede klatreruter. Deltageren skal bli sikker på å legge egne sikringer, standplasser, lede naturlige ruter være innom grunnleggende elementer innen kameratredning.
Vi tilbyr villmarksopplevelse i Østmarka for bedrifter der hovedingrediensene er kanopadling, spenstige aktiviteter (zipline fra øy til fastland, rappellering, klatring mm.), villmarksmiddag og overnatting i lavvo. Opplegget kan tilpasses i varighet, aktiviteter og overnattingsform.
Vi tilbyr villmarksopplevelse i Østmarka for grupper, utdrikningslag, vennegjenger, bursdager etc. Målsettingen for opplevelsen er trygge og opplevelsesrike dager sammen, veiledet av våre instruktører. Under disse turene vil dere bli bedre kjent og knytter nye bånd.
Vi tilbyr vinterklatrekurs. Målet med kurset er å gjøre deltakerne kompetente til å kunne ta seg fram på klatreturer i variert vinterterreng. Dette er et kurs der vi går inn på mange av elementene som er nødvendig for å klatre trygt på vinteren.