I denne kategorien finner du alle typer offshore kurs som petroleum, olje og gass, borekurs, brønn og brønnteknikk, trykkurs og avfallshåndtering offshore. HMS kurs og sikkerhetskurs finner du under kategorien HMS ? Helse Miljø og Sikkerhet. Hvis du ikke finner kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at alle sikkerhetskurs er samlet i kategorien HMS og førstehjelp. Det er også en egen kategori for sikkerhetskurs offshore.
Vi tilbyr gass sikkerhetskurs som e-læring. Det eksisterer krav til dokumentert kompetanse for alle som direkte eller indirekte jobber med farlig stoff, herunder alle typer gasser. Kurset gir helt nødvendig og lovpålagt kunnskap om gassfarer og gassikkerhet.
Vi tilbyr alle moduler til krankurs G5 offshorekran, for kranførere som skal arbeide med løfteoperasjoner offshore. Kurset G5 offshorekran er inndelt i 5 moduler. Opplæringen gir teori og praksis innen bruk av de ulike typer offshorekraner. Vi følger opplæringsplan gitt av arbeidstilsynet.
Vi tilbyr krankurs på G5 offshorekran for kranførere som skal arbeide med løfteoperasjoner offshore. Opplæringen gir teori og praksis innen bruk av de ulike typer offshorekraner. Vi følger opplæringsplan gitt av arbeidstilsynet.
Vi tilbyr kurs i Norsok R-002 og R-003 - sikker bruk av løfteutstyr og løfteoperasjoner offshore. Hensikten med kurset er å gi operatører en god teoretisk og praktisk grunnopplæring i NORSOK standard R-003.
Vi tilbyr rigger repetisjonskurs. Hensikten med opplæringen er å gi etablerte riggere en god teoretisk og praktisk repetisjonsopplæring i sikker bruk av: Fallsikringsutstyr, enkle løfteinnretninger og riggerutstyr.
Vi tilbyr riggerkurs. Riggerkurset er for alle som bruker løfteutstyr og manuelle vinsjer / taljer og løfteredskap for å flytte last. Kurset er svært aktuelt for den som ønsker å arbeide med løfteoperasjoner offshore og / eller på land.
Vi tilbyr riggerkurs. Målsettingen er å gi blivende riggere en god praktisk grunnopplæring i sikker bruk av riggerutstyr, slik at når du er ferdig kurset skal du trygt kunne utføre riggeoperasjoner på egenhånd.
Kurset bygger på Offshore Norges retningslinje 143 - anbefalte retningslinje for opplæring i arbeid på hydrokarbonførende systemer, håndbok i "Fittings og small bore tubing systemer", tidligere OLF-120.
Kurset kan gjerne arrangeres som et bedriftsinternt kurs, ute i bedriften eller på vårt kurssenter på Geilo. Passer ikke kursdatoene eller du ønsker tilbud om kurs i bedrift/kurssenter. "DROP-IN" etter avtale over GoogleMeet eller ved oppmøte på kontor på Fjellhamar eller på vårt kurssenter på Geilo
Vi tilbyr kurs i Hydraulikk - Slanger, rør og fittings. Kurset er for deg som installerer og vedlikeholder slanger, rør og fittings i hydraulikksystemer i alle typer anlegg både off-shore og on-shore. kurset består av to selvstendige kurs: Slangepressing og Fittings and small bore tubing systemer.
Vi tilbyr grunnkurs i hydraulikk I. Kurset går over 5 dager, og har ca 50/50 fordeling av teoretisk gjennomgang i klasserom og praktiske øvelser i vårt hydraulikklaboratorium. Kursdeltagerne deles inn i grupper og roterer i et system - veiledet av flere svært dyktige instruktører.
Vi tilbyr videregåendekurs i hydraulikk II. Hydraulikk II er en videreføring av Hydraulikk I. Deltagerne vil etter kurset ha bedre forståelse for mer komplekse hydraulikkskjemaer, mer omfattende systemforståelse, og en innføring i flere sammensatte komponenter.
Vi tilbyr videregåendekurs Hydraulikk III - Proporsjonalhydraulikk. Med grunnleggende hydraulikkompetanse fra Hydraulikk I og II eller tilsvarende, vil dette kurset gi deg en god innføring av komponenter og systemer med proporsjonalt hydraulisk utstyr.
Vi tilbyr kurs i Hydraulikk III - Vannkraftverk. Kurs i systemforståelse, feilsøking og drift av turbinregulatorer og damluker. Dette kurset tar for seg hydraulikken i et vannkraftverk med hovedvekt på turbinregulatorer og damluker.
Vi tilbyr kurs i Hydraulikk IV. Feilsøking, drift og vedlikehold av hydrauliske anlegg. Dette kurset tar sikte på å øke deltagernes evne til logisk feilsøking gjennom teoretisk kunnskap og praktiske øvelser på hydraulisk utstyr.
Dette er et spesialtilpasset kurs innen grunnleggende hydraulikk med hovedvekt på hydrauliske styringer i vannveien.
Vi tilbyr kurs i Kule- og rullelager I. 2/3 av alle lagerhavarier skyldes at disse behandles feil enten ved montering eller drift.
Vi tilbyr kurs i Oppretting av roterende utstyr. Kurset gir en grundig gjennomgang av prinsipper, forutsetninger, toleranser og metoder for et godt opprettingsresultat. En stor del av kurset er lagt opp med praktiske øvelser.
Vi tilbyr grunnkurs i PLS I. Dette kurset er for deg som skal lære om PLS og hvordan du kan drifte og overvåke styresystemer med PLS.
Vi tilbyr videregåendekurs i PLS II. Dette er et videregående kurs i PLS-programmering med fokus på avansert bruk av signaler og behandling av disse. På kurset lærer du om reguleringsteknikk og alarmhåndtering, datafangst og logging, samt feilsøking med PLS.
Vi tilbyr kurset Pumper og tetninger I. Feilsøking, drift, vedlikehold og operasjonsforståelse for operatører, prosessteknikere og mekanikere. Kurset går over 5 dager, og har ca 50/50 fordeling av teoretisk gjennomgang i klasserom og praktiske øvelser i vårt pumpelaboratorium.
På kurset lærer du om pumpesystemets terminologi, komponenter og fysikk samt begreper og prinsipper for om hvordan de enkelte elementene i pumpesystemet fungerer så vel som systemet i sin helhet. Det blir lagt vekt på å forstå forholdet og samspillet mellom komponentene som utgjør hele pumpesystemet
Vi tilbyr kurs sikkerhetsventiler - PSV/PRV. Kurset gir en innføring i behandling og virkemåte av de forskjellige typer sikkerhetsventiler.
Vi tilbyr kurs i Slangepressing. På kurset vil du lære å velge riktige slanger, slangetyper, koblinger og presse dette sammen til en komplett hydraulikkslange. Kurset kombinerer teori og praksis og avsluttes med en skriftlig prøve.
Vi tilbyr kurs i Systematisk tilstandskontroll av trykkluftbeholdere. Kurs for deg som skal utføre systematisk tilstandskontroll av trykkluftbeholdere.
Vi tilbyr kurset trykkluft I. Grunnleggende kurs for deg som skal drive daglig, ukentlig og månedlig ettersyn av trykkluftanlegg med kompressorer og tørkere.
Vi tilbyr kurset Ventilteknikk kurs NOG-143. Dette kurset en grunnleggende kompetanse basert på aktuelle ventiltyper og aktuatorer som er installert og nyttet i prosessanlegg både on- og offshore, og opplæringen følger NOG´s læreplan for kurs i ventilteknikk.
Vibrasjonsanalyse av roterende maskiner, hvordan lære seg maskinens språk? Kurset går over 5 dager med en blanding av teori og praktiske øvelser. Gjennom vibrasjonsanalysen kan man kontinuerlig observere et objekts aktuelle tilstand over tid.
Vi tilbyr kurs i fallsikring 4 timer teori/praksis. Dette kurset er beregnet på personell som skal utføre kortvarig arbeidsoppdrag som krever personlig verneutstyr mot fall. Kursets varighet er 4 timer inkludert teori/praksis.
8 timer teori/praksis.Kjenne til regelverket og de standarder, retningslinjer, brukerveiledninger og beste praksis som er relevant for fallsikring
Målsettingen er at etter kurset skal eleven ha tilegnet seg tilstrekkelig kunnskap om riktig bruk av fallsikringsutstyr og ferdigheter i riggutstyrets konstruksjon, virkemåte, riktig bruk og vedlikehold, slik at uhell og ulykker i forbindelse med riggoperasjoner unngås.
Det er kun personell som innehar dokumentert riggeropplæring som kan foreta riggeoperasjoner. Dette kurset gir en grunnleggende repetisjon i og oppdatering av kunnskap om riggeoperasjoner i henhold til gjeldende standarder og forskrifter.
Vi tilbyr kurs om fittings & small bore tubing systemer NOG 143. Kurset bygger på Offshore Norges retningslinje 143 - anbefalte retningslinje for opplæring i arbeid på hydrokarbonførende systemer, håndbok i "Fittings og small bore tubing systemer".
Vi tilbyr grunnkurs i hydraulikk 1. Målsettingen er at etter kurset skal deltagerne ha tilegnet seg kunnskap om hydraulikkens grunnprinsipper, komponentbeskrivelser, symboler, skjemalesning, filtrering og systemforståelse.
Vi tilbyr kurs i hydraulikk 2 på videregående nivå. Målsettingen er at personell skal ha kompetanse til å bistå andre med korrigerende vedlikehold og kunne utføre arbeid på hydrauliske anlegg som ikke nødvendigvis er planlagt.
Vi tilbyr kurs i hydraulikk 3 - feilsøking, drift og vedlikehold. Dette kurset tar sikte på å øke deltagernes kunnskaper om oljerenhet og evne til logisk feilsøking gjennom teoretisk kunnskap og praktiske øvelser på hydraulisk utstyr.
Vi tilbyr repetisjonskurs i NORSOK R-003 som nettbasert undervisning via Zoom. PTIL KRAV: Vedlikehold av kompetanse. Minimum 5 årlig intervaller.
Vi tilbyr kurs i NORSOK standard R-003 og 005N som nettbasert undervisning via Zoom. Hensikten med kurset er å gi operatører en god teoretisk og praktisk grunnopplæring i NORSOK standard R-003.
Vi tilbyr kurs i NORSOK standard R-003 og 005N som nettbasert undervisning via Zoom på engelsk. Hensikten med kurset er å gi operatører en god teoretisk og praktisk grunnopplæring i NORSOK standard R-003.
Vi tilbyr riggerkurs modul P-2.4 + P-4.4 løfteinnretninger. Målsettingen med opplæringen er at den som gis opplæring tilegner seg tilstrekkelige kunnskaper om sikker rigging slik at ulykker ved bruk unngås
Vi tilbyr riggerkurs modul P-2.4 + P-4.4 løfteinnretninger på engelsk. Målsettingen med opplæringen er at den som gis opplæring tilegner seg tilstrekkelige kunnskaper om sikker rigging slik at ulykker ved bruk unngås
Vi tilbyr riggerkurs praksis - modul P-4.4. Målsetningen er å gi personell som skal utføre riggeroperasjon tilstrekkelige kunnskaper og ferdigheter om flytting av last, vertikalt og horisontalt, ved bruk av løfteinnretninger slik at sikkerheten til involvert personell blir ivaretatt.
Vi tilbyr riggerkurs repetisjon. PTIL KRAV: Vedlikehold av kompetanse. Minimum 5 årlig intervaller.
Vi tilbyr kurs om slanger, kontroll og vedlikehold. Målsettingen er at vedlikeholdspersonell skal kunne utføre forebyggende inspeksjoner og vedlikehold på hydraulikkslanger i henhold til etablerte prosedyrer og leverandørens bruksanvisninger.
Vi tilbyr 2-dagers trykktestingskurs. Målsettingen med kurset er at deltakerne vil få en god og sikker innføring i høytrykkstestingsutstyr med teori og praksis. Etter endt kurs skal deltakerne kunne bruke trykkstestingsutstyr på en sikker måte, slik at ulykker og skader unngås.
Dette er det første designet og publiserte 6-8 timers læringsprogrammet med dette emnet på det skandinaviske markedet.
Alt du noen gang har ønsket å vite om begrenset rom. 3 timers undervisning om praktisk bruk av trange rom. Arbeidstilsynet og Statens havarikommisjon har under noen prosjekter om tanker i Norge funnet mangel på kunnskap om risikoforholdene ved arbeid i eller på tanker.
Vi tilbyr riggerkurs Modul P-2.4 + P4.4, Løfteinnretninger inkl G11 og Fallsikring
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk på alle nivå i.h.t NS9600. Tilkomstteknikk er taubasert metode for adkomst, sikring og arbeidsutførelse i høyden. Metoden er utviklet for bruk innen olje- og gassindustrien.
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk på nivå 2, modell 2. Tilkomstteknikk er taubasert metode for adkomst, sikring og arbeidsutførelse i høyden. Metoden er utviklet for bruk innen olje- og gassindustrien.
Vi tilbyr resertifisering i tilkomstteknikk på alle nivå i.h.t NS9600. Tilkomstteknikk er taubasert metode for adkomst, sikring og arbeidsutførelse i høyden. Metoden er utviklet for bruk innen olje- og gassindustrien.