Her finner du forskjellige landbrukskurs. Som for eksempel hagebruk, husdyrhold, skogbruk, gårdsbruk, gårdsdrift, planteproduksjon eller andre typer retninger innenfor landbruket. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurs som passer for deg.
Vi tilbyr NEK 400 Landbruk – med fokus på krav til tavlene som nettkurs. Tavler for særskilte formål har ofte sikkerhetskrav og særskilte bestemmelser som kommer i tillegg til standardserien NEK 439. Tavler i landbruksinstallasjoner og veksthus, er eksempler på dette.
Vi tilbyr agronomutdanning for vaksne. Som eit ledd i utviklinga og kompetansehevinga i landbruket, tilbyr Stend ei samlingsbasert agronomutdanning over to år. Utdanninga er eit ledd i nasjonal satsing på rekruttering og kompetanseheving i landbruket.
Vi tilbyr nettbasert agronomutdanning for vaksne. Nettbasert agronomutdanning for vaksne tek sikte på å utvikle yrkeskompetanse (kunnskapar, ferdigheiter og haldningar) i høve til allsidig landbruksproduksjon.
Er du interessert i natur og miljø, dyr og menneske? Då kan naturbruk passe for deg. Du kan bli lærling etter 1-2 år på skule, og så ta fagbrev. Du kan også gå vidare på Vg3 og ta yrkeskompetanse eller studiekompetanse, avhengig av kva programområde du vel.
Vi tilbyr VG1 anleggsgartnar. Likar du å jobbe ute med små maskiner for å lage fine utemiljø for andre? På Vg1 Anleggsgartnar lærer du å halde parkar og grøntanlegg ved like. Du lærer å lage murar og legge heller og belegningsstein. I løpet av Vg1 har du utplassering i bedrifter.
Vi tilbyr VG1 dyrefag. Vil du arbeide med dyr? Som dyrefaglært kan du bli dyreklinikkassistent, medarbeidar i dyrebutikk, førar av tenestehund, instruktør på hundeskule eller arbeide i dyrepark eller med forsking på dyr.
Vg1 Hestefag er eit tilbod til deg som har ambisjonar om å jobbe i hestefaget og for deg som vil drive med hest som hobby. På Vg1 Hestefag jobbar du med hest, stallarbeid og stalldrift, riding, køyring og salmaking.
Vi tilbyr kurs om varme arbeider i landbruket. Har du arbeidsoppgaver i landbruket hvor det benyttes maskiner og utstyr som generer gnister og varme som kan føre til brann? Varmt arbeid inkluderer blant annet bruk av åpen ild, varmluft, sveise-, skjære- eller slipeutstyr.
Vi tilbyr deltidsstudie i kornproduksjon og driftsledelse. Landbruket møter stadig nye utfordringer og krav til endringer, og målsettinga vår er å bidra til å styrke kunnskapen og dermed grunnlaget for fortsatt god drift.
Vi tilbyr sertifiseringskurs i brannsikring ved varme arbeid. Brann kan fort oppstå ved utføring av varme arbeid. Den som utfører slikt arbeid, skal ha innsikt i brannrisiko, og utføre arbeidet på ein slik måte at brann ikkje oppstår.
Vi tilbyr e-læringskurs om NEK 400 landbruk. Målet med kurset er først og fremst å bidra til økt brannsikkerhet veksthus og driftsbygninger i landbruket. Årlig registreres rundt 300 større branner i landbruket, og det anslås at verdier for nær en halv milliard kroner går tapt i disse brannene.