Hva er kunst? Vår definisjon kan helt sikkert diskuteres, men i denne kategorien finner du i alle fall mange forskjellige typer kurs som omhandler alt fra forming, kunstfoto, kunsthistorie, skulptur, litteratur osv. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner det du er på jakt etter. Alle tegne og malekurs sorteres som en egen kategori under ?kunst, mat og kultur?.
Forfatterkurs er et gunstig tilbud for deg som ønsker å gjennomføre alle de tre første skrivekursene på Forfatterskolen: Skrivekurs I, Skrivekurs II og Mesterklasse.
Forfatterskolen har nettkurs for både nybegynnere og erfarne skribenter. Gode nettlærere gir deg konkrete råd og tilbakemeldinger på tekstene du skriver.
Fortellervinkler er skrivekurset for deg som søker skriveglede og inspirasjon i skriveprosessen. Det fokuserer på hvordan man kan gjøre historiene bedre ved å fortelle dem på forskjellige måter og fra flere konkrete fortellervinkler.
Have you reached a dead end half way into a novel? Has your manuscript been returned by a publisher? Do you need input to help you rework it? If this is you, then our Manuscript course is the natural choice. We take our starting point in your manuscript, giving you the tools to rework and improve it
Ønsker du å få publisert manuskriptet ditt? Eller har du fått det i i retur fra en forlegger? Da er dette kurset for deg. Du får din egen skrivecoach som hjelper dem med handlingen, persongalleriet, den dramatiske strukturen, kjøreplanen og baksideteksten.
The Masterclass course is geared toward the more seasoned language user, writer, or author, with a good grasp of language who still requires an introduction to techniques and tools that are useful in larger projects. The course includes collections of short stories, novels and larger prose texts.
Mesterklasse er et nettkurs for deg som er en relativt erfaren skribent, men trenger mer erfaring og kunnskap om verktøy og teknikker i større skriveprosjekter. Det er det tredje av fem kurs som inngår i vårt samarbeid med Forfatterskole.dk
If you are not so concerned with detailed criticism, and you are looking for a writing course where the joy of writing and inspiration are at the core, then our narration angles course is the natural choice.
Dette kurset har seks kapitler, eller studieenheter, som du kan fullføre i ditt eget tempo, når det passer deg. Du kan starte når du vil og får tilgang til kurset i 180 dager.
Skrivekurs 2 bygger på Skrivekurs 1. Det består av oppgaver som skal videreutvikle språket og ferdighetene du trenger for å bli en bedre skribent. Det er det andre av fem nettkurs som inngår i vårt samarbeid med Forfatterskole.dk
Den første regelen i dette kurset er at du ikke skal være redd for å skrive noe galt. Skriv som du har lyst og slik det lyder best for deg. Når du skriver historier som forfatter, er det du som bestemmer.
Looking at art through the work of Velázquez Diego Velázquez is one of the most renowned European artists and this online-course will introduce you to ten of his most celebrated paintings and the historical context that shaped them.
The course units concentrate on developing the natural language and writing skills that we all, in one way or another, possess. We look at both theory and practice in relation to the ´melody´ of language, personal style and artistic means employed by authors and other artists.
Writing course 2 builds on Writing course 1 and develops the natural language and writing skills further.
Drømmer du om å skrive den barneboken som blir lest i filler og aldri glemt? Forfatterskolens barnebokkurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive fengende for barn og ungdom. På barnebokkurset har vi fått med oss den prisbelønnede barne- og ungdomsbokforfatteren Gro Dahle som gjesteforeleser!
For deg som vil gjøre alvor av skrivedrømmen Har du en idé, men er usikker på om den kan bli en god fortelling? Får du stadig nye ideer men..Vi kan hjelpe deg! Akkurat som vi har hjulpet mange av våre elever med å bli antatt av de store forlagene. For å lykkes trenger du kinderegget: Riktig verktøy,
Lær å skrive dikt med Gro Dahle! Hvordan jobber Gro Dahle når hun skriver dikt? Nå har du muligheten til å få en unik innsikt i hennes arbeidsmetoder. På dette kurset deler hun generøst av sin kunnskap og erfaring.
For deg som vil gjøre alvor av skrivedrømmen. Har du en idé, men er usikker på om den kan bli en god fantasy-fortelling? Får du stadig nye ideer mens du skriver og lurer på om du skal forfølge dem? Blir du for kritisk mens du skriver og er hele tiden på nippet til å skrinlegge prosjektet?
Hvem tror du at du er? Det er en grunn til at dagbokskriving er så populært. Det er terapeutisk å skrive, vi kommer nærmere oss selv og ser opplevelser og erfaringer med et nytt blikk. Ikke minst er det fint å ha skrevet ned minner, alt du tror du husker men ender opp med å glemme ...
Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din! Kom i gang-kurset er i tre deler. Du får øyeblikkelig tilgang til del 1, når du bestiller kurset, og så kommer de andre delene på løpende bånd.
Hvordan skriver Tom Egeland sine bestselgende spenningsromaner? Vinteren 2019 inviterte vi Tom som gjestelærer på vårt store krimkurs, og nå har du også mulighet til å få med deg hans forelesninger og Forfatterskolens store krimkurs.
Velkommen til markedsføringskurs med Anne Gaathaug! Anne Gaathaug har bred erfaring fra forlagsbransjen hvor hun har hatt sentrale jobber både på salg– og markedssiden og som forlegger.
Velkommen til Forfatterskolens store novellekurs med Rolf Enger! Flere av dere har etterspurt et novellekurs, og det har vi foreløpig ikke kunnet tilby. Men nå har vi fått med oss selveste Rolf Enger på laget.
Sakprosakurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive fagbok, håndbok, dokumentar eller biografi. Gjennom 7 moduler med praktiske maler, nyttige tips og øvelser, lærer du hvordan du lager et helstøpt stykke sakprosa med et solid konsept, god disposisjon, interessant vinkling og velformulert språk
Drømmer du om å skrive en suksesserie, men vet ikke hvordan du skal starte eller hva som skal til? Forfatterskolen har invitert to av våre kjente serieromanforfattere til å lage et splitter nytt kurs nettopp for deg.
Er du lei av å gå med den store ideen i bakhodet og aldri få skrevet den ut? Står du fast, og kommer ikke videre med historien? Sliter du med å strukturere tiden og disiplinere deg til å skrive? Trenger du profesjonell veiledning for å vite hva som er bra og hva du kan forbedre med manuset?
Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din! Hvem tror du at du er? I dette kurset lærer du hvordan du kan finne det ut. Et konkret og inspirerende kurs for deg som vil skrive din slektshistorie eller historien om ditt liv.
Er du nysgjerrig på hvordan du skriver manus for film eller serie? Har du en fantastisk idé og lurer på hvordan du skal skrive det om til manus? Eller har du allerede begynt på et manus, men står fast?
Kreativ på kommando! Jeanette snakker om å skrive serielitteratur, men også om å prøve seg i krimsjangeren.
Hvordan overleve (økonomisk) som forfatter? Spør en ekspert om alt du lurer på når det gjelder forfatterøkonomi. Kari er forfatter og tidligere leder i NBU.
Roman! Roman! Roman! Kjersti forteller om de ulike skriveprosessene bak noen av sine romaner.
Kunne du tenke seg å spørre Gro Dahle om hvordan hun kommer fram til titlene på sine anerkjente billedbøker eller høre forlagssjef Anne Gaathaug, fortelle hvordan man lager en god pitch? Er du usikker på hvordan du skal gjøre manuset ditt troverdig? Møt Trude Teige som elsker research.
Velkommen til Årskurs 2024 - Påbyggingsår - Skriv boken din med Forfatterskolen. På påbyggingskurs krever vi at eleven har et påbegynt manus, som de vil fordype seg i.
Kurset er en praktisk inføring i å skrive dramatikk. Basert på lang erfaring snakker Fredrik både om skriveprosesser, måter å skape karakterer på, hva en kan skrive og om hva en kan gjøre når en står fast.
Kurset er en praktisk inføring i å skrive dramatikk. Basert på lang erfaring snakker Jesper både om skriveprosesser, måter å skape karakterer på, om vendepunkter, om hva en skal skrive og om hva en kan gjøre når en står fast.
Vi tllbyr individuell skriveveiledning på mail for enkeltmedarbeidere som trenger ekstra oppfølging. Det kan være medarbeidere som har annet morsmål enn norsk eller andre som har lite skrivetrening.
Kursene varierer i lengde, men kjernen er en grundig gjennomgang av råd for å utforme tekster i klarspråk. Vi tilrettelegge kursene for grupper som skriver spesielle tekster – for eksempel saksbehandlere som bare skriver notater eller rapporter.
Ikke alle høgskoler og universiteter tilbyr studentene kurs i hvordan de skriver en bacheloroppgave. Men de fleste studenter trenger en del hjelp for å utforme oppgaven korrekt etter akademiske standarder.
Å skrive nettekster krever bevisstehet om hvordan vi leser på nett, og hvordan vi foretrekker å kommunisere der. På kurset Kunsten å skrive for nettet lærer du hvordan gode nettekster skrives.
Jobber du i en bransje der dere skriver mange rapporter? Tilhører du et ingeniør- eller teknikermiljø? Mange innenfor slike miljøer har høy spesialisert fagkompetanse, men lav bevissthet om hvordan de kommuniserer sin kunnskap skriftlig til andre.
Vårt meste populære kurs er Kunsten å skrive godt. Best utbytte får man om man velger dette som todagerskurs, med en ukes mellomrom mellom hver av dagene. Da bearbeider deltakerne en tekst mellom samlingene.
Hvis du skriver pressemeldinger, nyhetsartikler eller andre journalistiske tekster, kan det være du trenger hjelp til å tenke og skrive som en proff journalist. På kurset lærer du om strukturen i den klassiske nyhetsartikkelen, og hva en pressemelding skal inneholde.
Den mest effektive formen for skriveveiledning skjer på et skriveverksted. Det passer for en mindre gruppe på ca. 5 personer. Vi jobber med deltakernes egne tekster og foreslår forbedirnger. Skriveverkstedet har som mål at deltakerne skal bli trygge på hvordan de skriver tekster i klarspråk.
Vi tilbyr nettkurs om akademisk lesing og skriving. I dette emnet lærer du å knekke den akademiske koden. For å nå det målet, trenger du å lære hvordan du både leser og skriver fagtekster.
Vi tilbyr nettkurs om Akademiske tekster og statistiske metoder. Akademiske tekster og statistiske metoder gir deg en innføring i hvordan du kan hente ut troverdig informasjon fra forskningslitteratur og om hvordan data kan analyseres statistisk.
Vi tilbyr nettbasert kurs i kreativ skriving. Kurset skal lære deg å skrive bedre, både friere tekster og tekster med bestemte mål. Du vil bli en mer bevisst språkbruker og får et større repertoar som skribent.
Vi tilbyr nettbasert kurs om tekstforfatting. En tekstforfatter vet at en tekst ikke bare er en tekst. Det er derfor de heter tekstforfattere og ikke tekstere. I dette emnet vil du få innsikt i og forståelse for tekstforfatterens rolle.
Er du blant dem som har sluttet å bruke komma, eller som setter komma litt mer tilfeldig enn du skulle ønske? Har du lyst til å få kontroll på komma en gang for alle?
Er du blant dem som sliter med forskjellen på kolon og semikolon, og som lurer på hvorfor Word plutselig gjør bindestreken lengre? Og hva med hermetegn og store og små forbokstaver – hva er egentlig reglene?
Vi tilbyr kurset: Godt språk i digitale tjenester – introduksjonskurs i UX-skriving - videokurs. I dette kurset får du grunnleggende kunnskap, nyttige verktøy og tips til hvordan du kan jobbe effektivt og brukerrettet med tekst i digitale løsninger.
Vi tilbyr skrivekurset inkluderende språk som videokurs Hva er inkluderende språk? Hvordan skriver vi på en måte som gjør at folk føler seg respektert og sett? Og hvordan gjør vi en tekst lesbar for alle som skal lese den?
Vi tilbyr Innføring i klarspråk som viideokurs. Vi tilbyr kurs i klarspråk. Lurer du på hva klarspråk er, hvorfor vi trenger det, og hvordan du kan skrive klarere?
Vi tilbyr kurs om klart språk og presis juss - lær å kombinere juridisk presisjon og språklig klarhet. Er du usikker på hvordan du skal formidle juridisk informasjon på en korrekt måte og samtidig skrive en tekst som er lett å lese og forstå?
Er du usikker på hvordan du skal formidle juridisk informasjon på en korrekt måte og samtidig skrive en tekst som er lett å lese og forstå? Lurer du på hvilken plass lovhenvisningene har, og hvordan du kan unngå at de forvirrer leserne?
Ønsker du å formidle faget ditt til et større publikum enn bare dine egne fagfeller? Vil du lære hvilke virkemidler de dyktige fagformidlerne bruker, enten de er forskere eller forskningsjournalister?
Vi tilbyr kurset: lær å skrive kronikker og debattinnlegg. Skriv dere inn i samfunnsdebatten! Bli med på digitalt kurs om klare og effektive kronikker og debattinnlegg.
Vi tilbyr kurset: Retorikk og klar kommunikasjon – gjør teksten overbevisende - videokurs. Hva er egentlig retorikk, og hvordan kan vi bruke retorikk for å skrive tekster som overbeviser?
Vi tilbyr Skriv bedre møtereferater som digitalt kurs. Er du blant dem som gruer seg til å være møtereferent? Eller lurer du på hvordan du skal skrive møtereferater som oppsummerer møtet godt og effektivt – også for dem som ikke var til stede?
Vi tilbyr skriv bedre pressemeldinger - Videokurs. Hvordan skriver du effektive pressemeldinger som får budskapet tydelig fram? Og hvordan skaper du oversikt og sammenheng i pressemeldingen og gir journalistene den informasjonen de trenger?
Vi tilbyr kurset: skriv for nett - gjør teksten lett å finne, forstå og bruke. Vet du ikke helt hvordan du skal begynne å skrive en god nett-tekst? Sitter du med en hel haug nett-tekster, uten å vite hvordan du kan forbedre dem?
Vi tilbyr kurset: Skriv klart med KI. På dette kurset lærer du å bruke ChatGPT, Copilot og lignende språkmodeller for å skrive slik at målgruppen finner, forstår og kan bruke informasjonen. Du får tips og lærer triks som gjør at du både sparer tid og løfter kvaliteten på teksten din.
Vi tilbyr skrivekurs på nett: Lær å skrive kronikker og debattinnlegg. Skriv dere inn i samfunnsdebatten! Bli med på videokurs om klare og effektive kronikker og debattinnlegg.
Lyst til å gi bort noe helt unikt som både overrasker og gleder dette mennesket? Hva med å lage verdens kuleste julegave? Kan du svare JA på ett eller begge disse spørsmålene, så melder du deg på dette gratis webinaret.
Vi tilbyr kurs i historiefortelling. Alle har vi bilder, slides og fotoalbum både fra egen oppvekst, kanskje også fra våre foreldre og besteforeldre. Disse bildene er ei skattekiste og noe som er ekstremt viktig.
Denne historien henvender seg til deg som er interessert i slektsforskning og å fortelle historier. Mange jeg er i kontakt med, er veldig opptatt av slekt, hvor de kommer fra, og hva som er deres «historie».
Etter 15 års erfaring som forskningsjournalist gir jeg dette kurset om den éne viktigste tingen forskere og akademikere kan lære seg for å bli hørt, husket, forstått – og for å ha god kontroll i en intervjusituasjon. Å bruke gode eksempler.
Hva betyr ChatGPT og annen generativ teknologi for kreative yrker og vår selvforståelse som skapende vesener? «Kreativ› KI som MidjJourney, ChatGPT og DallE har reist mange spørsmål for kunstnere, illustratører, forfattere og musikere.
Vi tilbyr kurset Historiefortelling med fakta. Vil du lære å forme fakta og egne opplevelser til fengende fortellinger? I dette foredraget gir Bår Stenvik innsikt i de grunnleggende prinsippene du trenger for å skrive klart, etterrettelig og underholdende.
Noen podkaster forteller om hendelser fra virkeligheten, andre forklarer fenomener, og noen er samtalebasert. Men selv om man «bare» skal lage en pratepodkast er god historiefortelling avgjørende.
Er vi på vei inn i en teknologisk dystopi, med overvåkning og store sosiale forskjeller – eller en utopisk verden der maskinene gjør jobben og det er nok til alle? Litteraturen har utforsket disse spørsmålene i hundre år, og gir oss verktøy for å tenke om hvilken framtid vi ønsker.
Gjennom tre dokumentarbøker og en roman har Bår Stenvik utforsket hva som gjør oss til mennesker. Han har søkt svar i en rekke vitenskaper og kunst, musikk og arkitektur. Han har besøkt både etikette-skoler og sexklubber. Er det latter eller tårer som skiller oss fra dyrene?
I boka «Skitt», som mottok Bokhandlerprisen for sakprosa i 2012, beskriver Bår Stenvik vår kulturs forhold til skitne og ekle ting, hvorfor vi dyrker det rene, men også hvorfor vi trekkes mot det urene, fra ødelagte dongeribukser til fuzzgitarer og kinky sex.