Den nye arbeidsmiljøloven har satt nytt fokus på kursing innen Helse, miljø og sikkerhet. Her finner du HMS-kurs for alle typer industribedrifter og organisasjoner i hele landet. Disse tar for seg for eksempel; HMS-regelverk, internkontroll, miljø og kvalitetsstandarder på arbeidsplassen, verneombudsarbeide osv. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger hjelp med å lete.
MIP Sikkerhetssenter arrangerer jevnlig, og etter fastsatte datoer røykdykkerkurs etter Næringslivets Sikkerhetsorganisasjons (NSO) opplegg for opplæring av røykdykkere. Dette er et kurs som fører frem til en utstedelse av et røykdykkersertifikat etter endt opplæring.
Etter gjennomført opplæring skal deltakerne ha tilegnet seg kunnskaper og ferdigheter slik at de aktivt kan delta i det forebyggende arbeid på egen bedrift og ivareta nødvendige beredskapsoppgaver ved nøds og ulykkessituasjoner som kan oppstå ved virksomheten.
Vi tilbyr industrivernøvelser. Målsettingen er at øvelsene skal øve personellet ihht. den risiko som finnes eller de kan bli utsatt for. Etter endt øvelse skal deltakeren ha fått trening i det på forhånd avtalte tema, og han skal ha fått økt sin kunnskap og sine ferdigheter i emnet.
Vi tilbyr innsatslederkurs for industrivernet. Målsettingen er at etter endt kurs skal deltakeren ha kvalifikasjoner for å kunne ivareta innsatslederrollen i bedriften. En innsatsleders rolle er å lede industrivernet i innsats.
Vi tilbyr industrivernkurs - orden og sikring. Etter endt kurs skal deltakeren ha kunnskaper og ferdigheter til å kunne betjene radio eller annet kommunikasjonsutstyr, trafikkdirigering, sikring av skadested, evakuering og ordensoppgaver i tilknytning til en uønsket hendelse ved bedriften.
Hvis du skal besøke parken ofte eller jobbe fast her, kreves det at du gjennomgår sikkerhetsopplæring. Det er også en forutsetning for å få permanent innkjøringstillatelse. MIP Sikkerhetssenter kjører disse kurs med jevne mellomrom. Her får du en av våre faste utrykningsvakter som instruktør.
Vi tilbyr del 2 av kurset "Praktisk HMS-arbeid" som er e-læring. Kurset startet med en samling i studiering. Hvis du enda ikke er påmeldt til studiering gjør du det til ditt lokale faglag.
Vi tilbyr 10 timers industrivernkurs for bedrifter. Kurset vil bli levert i henhold til norske anerkjente krav og retningslinjer. Røde Kors Førstehjelp vil gjennomgå eventuell tilpasning i forhold til spesifikk arbeidsrisiko på deres bedrift.
Vi tilbyr kurs om industrivern for bedrifter. Brannvern og førstehjelp for industribedrifter samt grunnleggende industrivern. Kundens risikobilde er bestemmende for kursets innhold og lengde, med en generell og en kundespesifikk del.
Vi tilbyr kurs om ISPS for bedrifter. Avarn Security-skolen gir deg opplæring som gjør deg i stand til å ivareta dine oppgaver knyttet til sikkerheten ved havneanlegg som omfattes av ISPS regelverket.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om bedriftens kjentmann for nødetatene. Deltakerne skal etter endt kurs vite hva som forventes av vedkommende for å være et bindeledd mellom industrivernet og nødetatene under innsats. De skal også være trygge på funksjon og kunne bruke følgemaske og pressluftapparat.
Vi tilbyr grunnopplæring i industrivern for bedrifter. Etter gjennomført kurs skal deltakerne ha tilegnet seg kunnskaper og ferdigheter slik at de aktivt kan delta i forebyggende arbeid på egen bedrift, og ivareta nødvendige beredskapsoppgaver ved brann, ulykke og akutt sykdom.
Vi tilbyr industrivernøvelse for bedrifter. På kurset får deltakerne delta i trening og øvelser som er relevante i forhold til bedriftens egen risikovurdering. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne ha økt kunnskap om industrivern etter NSOs krav.
Vi tilbyr HMS kurs ved bruk av arbeidsutstyr K095. Personell som bruker farlig arbeidsutstyr, må ha grunnleggende kunnskap om HMS, regelverk, roller og ansvar. Kan tas både på Norsk og Engelsk.
Vi tilbyr HMS kurs ved bruk av arbeidsutstyr K096. Personell som bruker farlig arbeidsutstyr, må ha grunnleggende kunnskap om HMS, regelverk, roller og ansvar. Kan tas både på Norsk og Engelsk.
Opplæring i bruk av fallsikringsutstyr ved arbeid i høyden. Kurset kan og omfatte fallredning
Vi tilbyr oppdateringkurs om drift av kjelanlegg - nettkurs. Temaveiledning om bruk av farlig stoff, del 2, kjelanlegg for damp og hetvannsystemer sier at sertifikat / kompetansebevis skal fornyes hvert 5. år.
Vi tilbyr kurs i kjeloperatør trinn 1 nettkurs. Kjeloperatørkurs for selvstendig drift av kjelanlegg under 0,5MW og for kjeloperatører som drifter større anlegg under ledelse av kjelpasser. Etter endt kurs skal du ha fått forståelse for faget som du kan anvende i videre opplæring og praktisk arbeid.
Kjelpasserkurs for drift av kjelanlegg på 110ºC eller mer, og med effekt på 0,5MW eller mer.