Den nye arbeidsmiljøloven har satt nytt fokus på kursing innen Helse, miljø og sikkerhet. Her finner du HMS-kurs for alle typer industribedrifter og organisasjoner i hele landet. Disse tar for seg for eksempel; HMS-regelverk, internkontroll, miljø og kvalitetsstandarder på arbeidsplassen, verneombudsarbeide osv. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger hjelp med å lete.
Vi tilbyr kurs i pusteluft. Vårt brannkurs er utviklet av brannfolk med bakgrunn som både brannmester, brannbefal og røykdykkere. Våre kursholdere har lang erfaring fra brannvesenet og har avholdt brannkurs for industri de siste 10 årene.
Vi tilbyr kurs i Industrivern – grunnopplæring. Industrivern er bedriftens egen beredskap mot uønskede hendelser, og skal kunne håndtere hendelser frem til evt. nødetater kommer frem til stedet.
Vi tilbyr 40-timers HMS-kurs for byggebransjen som e-læring. Fra 2024 er kravene senket med tanke på hvilke bedrifter som må ha verneombud og AMU. Man må ha verneombud fra 5 ansatte og AMU fra 30 ansatte.
Vi tilbyr innføringskurs i HMS for bygg- og anleggsbransjen som e-læring. Innføring i HMS er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante temaer, regler og situasjoner slik at kurset blir relevant og yrkesnært for alle som jobber på en byggeplass.
Kurset skal gi kunnskaper om forankring, grunnleggende lover og regelverk, normer og kriterier. Kurset avsluttes med teoretisk eksamen.
MIP Sikkerhetssenter arrangerer jevnlig, og etter fastsatte datoer røykdykkerkurs etter Næringslivets Sikkerhetsorganisasjons (NSO) opplegg for opplæring av røykdykkere. Dette er et kurs som fører frem til en utstedelse av et røykdykkersertifikat etter endt opplæring.
Etter gjennomført opplæring skal deltakerne ha tilegnet seg kunnskaper og ferdigheter slik at de aktivt kan delta i det forebyggende arbeid på egen bedrift og ivareta nødvendige beredskapsoppgaver ved nøds og ulykkessituasjoner som kan oppstå ved virksomheten.
Vi tilbyr industrivernøvelser. Målsettingen er at øvelsene skal øve personellet ihht. den risiko som finnes eller de kan bli utsatt for. Etter endt øvelse skal deltakeren ha fått trening i det på forhånd avtalte tema, og han skal ha fått økt sin kunnskap og sine ferdigheter i emnet.
Vi tilbyr innsatslederkurs for industrivernet. Målsettingen er at etter endt kurs skal deltakeren ha kvalifikasjoner for å kunne ivareta innsatslederrollen i bedriften. En innsatsleders rolle er å lede industrivernet i innsats.
Vi tilbyr industrivernkurs - orden og sikring. Etter endt kurs skal deltakeren ha kunnskaper og ferdigheter til å kunne betjene radio eller annet kommunikasjonsutstyr, trafikkdirigering, sikring av skadested, evakuering og ordensoppgaver i tilknytning til en uønsket hendelse ved bedriften.
Hvis du skal besøke parken ofte eller jobbe fast her, kreves det at du gjennomgår sikkerhetsopplæring. Det er også en forutsetning for å få permanent innkjøringstillatelse. MIP Sikkerhetssenter kjører disse kurs med jevne mellomrom. Her får du en av våre faste utrykningsvakter som instruktør.
Vi tilbyr oppdateringkurs om drift av kjelanlegg. Temaveiledning om bruk av farlig stoff, del 2, kjelanlegg for damp og hetvannsystemer sier at sertifikat / kompetansebevis skal fornyes hvert 5. år.
Vi tilbyr oppdateringkurs om drift av kjelanlegg - nettkurs. Temaveiledning om bruk av farlig stoff, del 2, kjelanlegg for damp og hetvannsystemer sier at sertifikat / kompetansebevis skal fornyes hvert 5. år.
Vi tilbyr kurs i kjeloperatør trinn 1. Kjeloperatørkurs for selvstendig drift av kjelanlegg under 0,5MW og for kjeloperatører som drifter større anlegg under ledelse av kjelpasser. Etter endt kurs skal du ha fått forståelse for faget som du kan anvende i videre opplæring og praktisk arbeid.
Vi tilbyr kurs i kjeloperatør trinn 1 nettkurs. Kjeloperatørkurs for selvstendig drift av kjelanlegg under 0,5MW og for kjeloperatører som drifter større anlegg under ledelse av kjelpasser. Etter endt kurs skal du ha fått forståelse for faget som du kan anvende i videre opplæring og praktisk arbeid.
Kjelpasserkurs for drift av kjelanlegg på 110ºC eller mer, og med effekt på 0,5MW eller mer.
På kurset får du en grundig innføring i granskningsprosessen, og du lærer hvordan granskning av HMS-hendelser kan gjennomføres i praksis. Du får også tilgang til enkle granskningsverktøy, som du kan ta med tilbake til egen arbeidsplass for å forsterke eget ledelsessystem.
Vi tilbyr kurs i Byggherreforskriften. Hovedfokuset i kurset er koordinators rolle, plikter, ansvar muligheter og begrensninger.
Vi tilbyr HMS for ledere. Kurset er rettet mot ledere og andre interesserte, som skal fylle sine roller innen HMS på en god måte. Det er basert på 40-timerskurset, og er tilpasset for å gjennomføres på 2-dager.
Vi tilbyr HMS Grunnkurs. Kurset er rettet mot ansatte som ønsker en innføring i de viktigste sidene av HMS og hva det innebærer. Dette er kortversjonen av andre HMS-kurs, og tilpasset for å kunne gjennomføres på 1-dag.