I denne kategorien finner du forskjellige kurs innen dyrehold. Dressurkurs for hund og andre hundekurs finner du i kategorien Hundekurs
Bedrifter som kan dokumentere at de følger kvalitetssystemet Bransjestandard hest kan søke Norsk Hestesenter om å bli godkjent. Godkjente bedrifter har rett til å markedsføre seg med logoen «Godkjent hestevirksomhet».
Vi tilbyr B-trenerkurs. Godkjent eksamen fra B-trenerkurset er ett av kravene for å søke Det Norske Travselskap (DNT) om lisens. Med profesjonell trenerlisens B kan du trene inntil fem travhester som eies av andre.
Vil du bli mer bevisst på hvordan din sits innvirker på hesten? Ønsker du tilbakemeldinger på hvordan du fordeler vekten i setet, følger hestens bevegelser, din tøylekontakt, samt plassering og bruk av sjenklene?
I samarbeid med organisasjonen Hest og Helse tilbyr vi kursrekken Hest i psykososialt arbeid. Dette kurset er det første i en kursrekke for helse- og sosialarbeidere som ønsker mer kunnskap innenfor hesteassistert aktivitet og behandling, og gårdbrukere som ønsker å tilby hesterelaterte aktiviteter.
samarbeid med organisasjonen Hest og Helse tilbyr vi kursrekken Hest i psykososialt arbeid. Dette er det andre kurset i kursrekken og passer for pedagoger, helse- og sosialarbeidere som ønsker mer kunnskap om hesteassistert aktivitet og behandling.
Vi ønsker vi velkommen til ukeskurs for ridelærere der vi tilbyr faglig inspirasjon på våre høyt utdannede hester - sammen med våre dyktige lærere. Du kan også ta med deg din egen hest hvis du ønsker.
Vi holder kjørekurs med Simon Lande på Norsk Hestesenter.Simon Lande er fagansvarlig i kjøring på Norsk Hestesenter. Han er utdannet ridelærer trinn 2 og kjørelærer 2 fra Norsk Hestesenter og har ansvar for innkjøring av unghester, samt kjøreopplæringen på ridelærerutdanningen.
Vi gjentar suksessen og inviterer til kjørekurs med Øivind Mikkelsen på Norsk Hestesenter. Øivind Mikkelsen har stått på startlistene i sportskjøringskonkurranser i flere år og konkurrerer på internasjonalt nivå.
Velkommen til kurs i hestekunnskap. Kurset retter seg mot deg som har erfaring med hest, men ønsker en utvidet kompetanse for videre arbeid med hestesporten eller utdanning innen hestenæringa. Kurset er spesielt aktuelt for ridefysioterapeuter og deg som driver "inn på tunet"-virksomhet.
Å påta seg kjøreoppdrag med hest er spennende og en flott måte å vise fram norske kjørehester på. Men for å kunne påta seg slike oppdrag er det viktig å tenke på sikkerhet og at kusken har de nødvendige kunnskaper om hva et slikt oppdrag innebærer av ansvar. Derfor tilbyr NHS kuskesertifisering.
Vi tilbyr kurset næringsmessig transportør av hest som nettkurs. Kurset er obligatorisk for den som frakter hest profesjonelt. Ved bestått kurs får du et kursbevis. Kursbeviset legges ved som dokumentasjon når du søker Mattilsynet om kompetansebevis som sjåfør/ledsager.
Hvis du kjenner på at du gjerne skulle frisket opp formen på hesteryggen litt, samtidig som du ønsker å nyte hyggelige måltider og god drikke i godt selskap, da er Ride and Dine kurset for deg! Kurset krever at du kan ri selvstendig i alle gangarter.
Vi tilbyr ridefysioterapi - et tilbud for både barn og voksne. Ridefysioterapi ledes av en spesialutdannet fysioterapeut og er en verdifull behandlingsmetode hvor lystbetont mestringsfølelse og kontakt med hesten står i sentrum.
Ridelederkurset retter seg mot deg som allerede har oppgaver på en rideskole eller ved et ridesenter. På dette kurset får du gode verktøy som du kan ta med deg videre i jobben din. Eller vurderer du kanskje å søke ridelærerutdanningen?
Velkommen til “rideleir for voksne” på Norsk Hestesenter. I slutten av uke 31 arrangerer vi et tredagers kurs som kan minne om våre populære Ride and dine-kurs. Det krever at du kan ri selvstendig i alle gangarter, stelle og sale på/av hesten selv. Ridningen foregår i våre vakre omgivelser.
I samarbeid med Vestoppland Dølahestlag tilbyr Sertifiseringskurs for kusker. Kurset inngår som en del av modulene i Fokus unghest (forberedelse til kuskesertifisering) og er gratis for deltagere som stiller med en av de norske rasene fjordhest, dølahest eller nordlandshest/lyngshest.
Ønsker du å bli mer bevisst på hvordan din sits innvirker på din og hestens helse og prestasjon? Ønsker du bli en mer følsom rytter som får frem det beste i hesten og deg selv, samtidig som hestevelferden ivaretas under trening?
Ønsker du ny inspirasjon, nettverk blant likesinnede og ideer til å styrke lønnsomheten i din rideskole? Da bør du lese mer om det modulbaserte kurset "Bærekraftige Rideskoler".
Vil du utvikle deg som sprangrytter? Ønsker du hjelp til å utvikle din sits og til å lage et godt treningssystem for hesten din sånn at den har gode forutsetninger for å bli en trygg og harmonisk spranghest?
Treningsleir er et 3-5 dagers tilbud for deg som ønsker hjelp til å utvikle et godt system for hesten din - uansett gren. Kurset retter seg mot ryttere som rir på minimum LB nivå, har med egen hest og ønsker en intensiv treningsuke.
Et spennende kurs for alle hunder! Har du lyst å lære om sportrening og lære hunden å gå blodspor, er dette kurset for deg. Kurset er for deg som vil aktivisere hunden og for deg som har lyst til å godkjenne hunden til ettersøk.
Vi trener på å belønne og motivere hunden riktig og gi hunden tilbakemelding på hvordan vi ønsker vårt samarbeid skal være. Vi ønsker alle at vi har en lydig hund! Bronsemerkekurset gir deg muligheten til dette. Her arbeider vi med øvelser som du kan bruke både i hverdagen og i konkurranser.
Vi tilbyr privatundervisning i hundedressur og adferd. Har du noen utfordringer i hverdagen og ønsker du at vi hjelper deg og din hund? Er hunden din redd for å være alene hjemme å kjøre bil, høye lyder / skarpe smell, fremmede hunder, fremmede mennesker, andre dyr og berøring.
Bli med på et eventyrlig år og start din reise mot å bli ekspert innen hundetrening! Meld deg på vår fagutdannelse med hund!
Vi tilbyr kurs i hverdagslydighet. Hundekurset viderefører øvelsene fra grunnkurset og vi setter mer krav til både hund og fører. Vi legger stor vekt på å utdanne fører slik at samarbeidet mellom hund og fører er optimalt, både på treningsbanen og i hverdagen!
Passeringskurs i Ullensaker finner du i Jessheim. Har du en hund som er overivrig ovenfor andre hunder eller en hund som gjør utfall og fremstår som lite hyggelig? Da er dette kurset noe for deg! Fra null kontroll til full kontroll!
Vi tilbyr passeringstrening for hund som drop inn timer. Det er mange som har utfordringer i hverdagen med passering av hunder, mennesker, biler mm. Vi ønsker å hjelpe hundeeier med å komme i gang med treningen slik at lufteturene blir en hyggelig opplevelse.
Vi tilbyr valpekurs. Fra valpen kommer hjem begynner treningen for å få en sosial og hyggelig familiehund. Det er viktig å komme i gang tidlig med utdanningen slik at hunden blir en god samfunnsborger! Hunden er mest formbar i ung alder og starter vi tidlig, blir veien videre enklere!
Treningen vil bli lagt opp for at rytterne eventuelt skal bli fremtidige konkurranseryttere.
Private timer gir full fokus mellom elev og instruktør. Spesielt nyttig er det for de som ikke tidligere har sittet på hest og ønsker å prøve før en eventuelt melder seg på ridekurs. Det samme gjelder for elever som ønsker å øve på spesielle momenter.
Hold bursdagen din her! Hos HRRK kan du arrangere ridebursdag med vennene dine. Alle får en tur på hesten ute eller inne i vår store ridehall, avhengig av været.
På snille, godlynte ponnier for de minste. Fra 5år-6 år. Dette kurset er for de som har gått flere knøttekurs og klarer å ri alene i trav
Vi tilbyr ridekurs på snille, godlynte ponnier for de minste. Mye lek og moro. Her må elevene ha med seg en som kan være med og leie hesten.
Bomarbeidet er forstadiet til sprangridning, men også en mulighet for gymnastisering. Vi gjør forskjellig bomarbeid og kavalettarbeid for å få hestene til å styrke ryggmuskulatur og bli mer oppmerksomme og livlige.
For ryttere som er spesielt interessert i sprangridning.
På dette kurset jobber vi med sprangteknikk, sprangrettet bakkearbeid, bommer og hinder. Anridningen til hinderet og landingen etter hinderet er minst like viktig som spranget i seg selv, der rytteren skal la hesten gjøre jobben på en naturlig måte.
For deg som ønsker å lære mer om hvordan hesten skal stelles og hvordan man saler opp hesten. Anbefales for alle som ikke selv kan børste og sale opp hesten!
Dette er nivået hvor det legger vekt på grunnridningen i den klassiske ridningen. Øvelser innen løsgjørende og samlende arbeid benyttes, og bør derfor ikke være helt ukjent for rytterne.
Du kan beherske hesten i gangartene skritt, trav og galopp. Rytter forberedes for sprang ved trening over bommer og små hinder.
Du lærer å omgås hesten og de grunnleggende rideøvelser i gangartene skritt og trav.Målet for kurset er å trene korrekt sits, egen balanse og rideferdigheter slik at en behersker hesten i skritt og trav. Her må elevene ha med seg en som kan leie hesten.
For deg som har gått nybegynner kurs, du kan mestre hesten i skritt og trav og kan de fleste av ridebanens veier. Rytter forberedes for sprang ved trening over bommer og små hinder. Målet for kurset er å trene korrekt sits, egen balanse og rideferdigheter. Vi begynner å trene på galopp.
Målet for kurset er å øke rytterens forståelse for hestens fysikk og hestens psyke, inneholder både sprang- og dressurtrening.
Terapiridning er en spesiell metode innen fysioterapien, hvor fysioterapeuten bruker hest som virkemiddel. Terapiridning er en veletablert behandlingsmetode innenfor fysioterapi som går ut på at fysioterapeuten bruker en hest som behandlingsapparat.
Vi tilbyr utdanning til dyreatferd og kommunikasjon. Det er mulighet til å søke studieplass hele året. Dette skyldes at forelesningene følger årshjulet vårt, som gjør at temaene kommer på nytt. I tillegg tar vi opp alle forelesninger og legger de på nettskolen, så de kan sees når du ønsker.
Vi tilbyr utdanning til dyrefagarbeider som nettstudie. Det er mulighet til å søke studieplass hele året. Dette skyldes at forelesningene følger årshjulet vårt, som gjør at temaene kommer på nytt. I tillegg tar vi opp alle forelesninger og legger de på nettskolen, så de kan sees når du ønsker.
Vi tilbyr utdanning til dyreklinikksekretær som nettstudiet. Det er mulighet til å søke studieplass hele året. Dette skyldes at forelesningene følger årshjulet vårt, som gjør at temaene kommer på nytt. I tillegg tar vi opp alle forelesninger og legger de på nettskolen, så de kan sees når du ønsker.
Vi tilbyr utdanning til dyreyreklinikkassistent - nettstudie. Det er mulighet til å søke studieplass hele året. Dette skyldes at forelesningene følger årshjulet vårt, som gjør at temaene kommer på nytt. I tillegg tar vi opp alle forelesninger og legger de på nettskolen, så de kan sees når du ønsker.
Vi tilbyr utdanning til dyrlegeassistent som nettstudie. Det er mulighet til å søke studieplass hele året. Dette skyldes at forelesningene følger årshjulet vårt, som gjør at temaene kommer på nytt. I tillegg tar vi opp alle forelesninger og legger de på nettskolen, så de kan sees når du ønsker.
Vi tilbyr utdanning til dyrlegeassistent som nettstudie med samlinger. En dyrlegeassistent skal være med å assistere veterinæren og ha mer kunnskap om det som skjer på undersøkelsesrommene, håndtere dyrene, finne utstyr, anatomi forståelse, forstå blodprøvetaking ol.
Vi tilbyr dyrlegesekretær-utdanning som nettstudie. Det er mulighet til å søke studieplass hele året. Dette skyldes at forelesningene følger årshjulet vårt, som gjør at temaene kommer på nytt. I tillegg tar vi opp alle forelesninger og legger de på nettskolen, så de kan sees når du ønsker.
Vi tilbyr klinikkleder med spesialisering innen dyreklinikk-utdanning som nettstudie. Det er mulighet til å søke studieplass hele året. Dette skyldes at forelesningene følger årshjulet vårt, som gjør at temaene kommer på nytt. I tillegg tar vi opp alle forelesninger og legger de på nettskolen.
Vi tilbyr dressurkurs. Gruppene blir satt opp etter nivå. Passer fra øvede nivå og oppover.
Vi tilbyr helgekurs i dressur. Gruppene blir satt opp etter nivå. Passer fra øved nivå og oppover.
Her rider vi litt dressur, traver litt bommer og kanskje hopper vi et lite hinder eller to. Har du lyst til å prøve deg på hesteryggen uten å binde deg for et helt semester? Lyst til å ri men har ikke anledning fast en gang i uken?
Vi tilbyr helgekurs i sprang. To økters ridning, bakkearbeide og banehopping. Har du lyst til å prøve deg på hesteryggen uten å binde deg for et helt semester? Lyst til å ri men har ikke anledning fast en gang i uken?
Er du gutt og vil prøve deg på hesteryggen, men ikke har lyst til å gå med bare jenter på gruppa? Lurer du litt på hva søsteren/vennen/datteren din egentlig driver med i stallen? Bli med på guttekurs, da vel!
Litt øvet 1 : Må kunne ri lett i trav uten å holde seg fast i salen (eller støtte seg i tøylen), og trave uten leier. Kun leier i galopp. På Tanum Rideskole har vi en fastlagt opplæringsplan på alle kurs.
Litt øved 2: Må kunne styre hesten sin uavhengig av de andre i trav samt galoppere på de fleste hestene på storvolte. Her er det ikke leier på noen hester i noen gangarter. På Tanum Rideskole har vi en fastlagt opplæringsplan på alle kurs.
Vi tilbyr Sprangkurs, 2 ridetimer og sprangteori. Forutsetningen er at man kan styre hesten i selvstendig i trav gangartene. Syv deltakere per time. Gruppene blir satt opp etter nivå. 2 x 60 minutter undervisningstimer.
Tanum Rideskole AS tilbyr terapiriding for både voksne og barn flere dager i uka. Det er en ridefysioterapeut som leder timene, og vi prøver i størst mulig grad å tilpasse timene etter elevene.
Voksenkurs: Kursene for de voksne vil bli tilrettelagt etter nivået på deltagerne.
Øved: Må kunne beherske de hestene som går på øvedpartiet i galopp på storvolte, samt kunne begynne å innvirke på hesten.
Tanum Rideskole AS tilbyr Ridekurs for barn - knøttekurs.
Bli med på våre populære sommerkurs med hest. Kursene avholdes på Vestre Bærum på Tanum og ved Stubberud gård i idylliske Sørkedalen. Sommerkurset går fra mandag til fredag, på dagtid og byr på mange spennende utfordringer med lek, og moro.
Vi tilbyr introduksjonskurs i sprang. Kurset består av en økt sprangteori, og en økt bomarbeid og sprang som bygger på hverandre. Passer for litt øvet 1-2
Vi tilbyr trygg med hestkurs. For de som ønsker en introduksjon til hest og riding, eller de som har ridd litt men vil bli tryggere i sin omgang med hesten.
Vi tilbyr rideleir for nybegynnere og familie. Velkommen på rideleir for den mindre vante rytter. Eller kanskje du vil ta med deg familien på hesteryggen? Her er alle velkomne til å oppleve den flotte natur i Tresfjord.
Vi arrangerer rideleir Hjerkinntur. Etter ein fantastisk tur fra Tresfjord til Hjerkinn i august, har me bestemt at me prøver igjen. Denne gang starter turen fra Stordal (Langsætrane).
Hestebehandlerkurs med Bjørn Kjersem.
En halvdagstur (3 til 4 timer) gir den erfarne rytteren mulighet til å bli godt kjent med hesten, og de ulike gangartene som islandshesten har. Vi kan rusle på et nettverk av stier og boltre oss i hurtigtølt på endeløse skogsveier.
Vi tilbyr heldags rideturer fra mai og ut oktober med kaffe og bålkos. En ordentlig tur med bålkos for rytterne og beitepause for hestene! Tur for erfarne ryttere. Vi rir i variert terreng og tempo og er stolte over å kunne vise frem vårt rideparadis!
Vi gjentar suksessen og setter opp flere kurs med hest & yoga! På kursene får du tre yogaøkter og to flotte rideturer ved Mesna. Yogaøktene gir deg økt kroppsbevissthet og kontakt med kjernemuskulaturen som du tar med deg videre på hesteryggen.
Drømmer du om å ha din egen hest og kunne ri uten å telle timer, da kan fòr ordning være noe for deg. Vi finner en hest som passer og du disponerer den enten 100% (helfòr) eller 50% (halvfòr). Du må kunne hente hesten, sale den opp og ta ansvar for egen ridning.
Sledeeventyr i vinterskogen for hele familien! Kanefart! Sledetur med bjeller, fakler og dampende hester gjennom skogen til Birkebeinerhyttene på Mesna, der vi samles rundt bålet til en varm toddy.
Bli trygg på hesteryggen! Har du aldri sittet på en hest før, og vil ha en trygg start? Vi tilbyr leieturer som passer for alle. Turen går ut fra gården og inn i skogen, på stier og veier i variert terreng.
Heldagstur rundt Sør-Mesnavannet, den tradisjonelle starten på sommersesongen vår! En stor ryttergjeng samles og rir til Mattisvollen, der hestene hviler mens vi griller medbragt og tar oss en dukkert hvis været tillater det.
Vi tilbyr privattimer for å bli en bedre rytter. Anne Stine Baumann Frost eller Stian Pedersen. .
Vi tilbyr rideleir for barn og ungdom. I juni blir det rideleir for barn og ungdom! Leiren er for alle, uansett rideerfaring. Nedre aldersgrense 10 år
Vi tilbyr rideleir for voksne. Gøy for voksne! Gøy for alle, med og uten rideerfaring Gøy for voksne! Rideleir kun for voksne i august. For alle, uansett rideerfaring. Herlige dager med mye ridning, instruksjon på bane og tur.
Vi tilbyr ridetur - Ut i det blå for erfarne ryttere. Tredagerstur med stadig nye mål – på «Ut i det blå»-turene tar vi med oss noen av hestene og utforsker nye rideterreng! Kun for voksne, erfarne ryttere. Vektgrense 90 kg.
Turene foregår i området rundt Mesna. Rideterrenget med stier og skogsveier omtales av mange som Nord-Europas flotteste! På større grupper er vi minst to ledere, og kan dele gruppen ved behov.
Du vil lære å se den større sammenheng mellom dyr og eier. Du vil lære om å avsløre familiemønster og se informasjon som ligger i flere ”lag”. Du vil også lære mer om hvordan legge fram kommunikasjonen og svare på avanserte spørsmål fra klienter.
Vi tilbyr kurs i dyrekommunikasjon for barn og ungdom. Dette konseptet vil hjelpe barn å beholde og å utvikle sin følsomhet, gjennom å bevisstgjøre dem kommunikasjonen med naturen og deres egen natur.
Du lærer om grunnprinsipper for symbol og drømmetolking. Du blir kjent med ditt eget symbolspråk. Med utgangspunkt i våre egne drømmer skal du lære å tolke dem skritt for skritt.Du vil lære om ulike kollektive symboler og hvordan man kan forstå dem.
Vi tilbyr grunnkurs - Lær å snakke med dyrene. Du lærer teknikker som gjør deg i stand til å kommunisere med dyr på et telepatisk plan.
Formålet med kurset er å få dypere innsikt i hvordan du kan kommunisere med dyr. Noe av det viktigste her er å lære en ikke-dømmende tilnærming. Du lærer mer om kommunikasjon, hvorfor dyr blir syke, sammenhenger mellom dyret og eieren, og tolking av symbolikk.
Formålet med kurset er å kunne "se" etter ubalanse i energier og bruke ulike teknikker for å finne frem til disse blokkeringene. Du skal lære om årsak til fysisk sykdom og endre dette på energi plan.
Vi tilbyr inspirasjonshelg om dyrekommunikasjon. Du får trent på å snakke med dyr sammen med andre. Du oppnår større sikkerhet og vil få større flyt i samtalene. Du blir mer kreativ og oppnår å komme dypere i dine evner.
Ønsker du å kommunisere med dyrene og forstå dem bedre - bli med på en introduksjonskveld. Med utgangspunkt i din egen bevissthet og kropp, får du en introduksjon i å bruke deg selv som sender og mottaker for å kunne kommunisere med dyr.
Vi tilbyr temahelg om når et dyr forsvinner. Mange dyreeiere opplever å miste sine dyr, og går gjennom angst og bekymring for hva som kan ha skjedd. Hvordan kan du som snakker med dyrene hjelpe eieren - og dyret, slik at historien ender godt.