I denne kategorien finner du forskjellige kurs innen dyrehold. Dressurkurs for hund og andre hundekurs finner du i kategorien Hundekurs
Variert trening, feltritt, tur, sprang og dressur. Teoriundervisning foregår på kveldene. God mat og opphold med oppredde senger er selvfølgelig inkludert. Helgekursene gjennomføres fra fredag til søndag. Det er fremmøte fredag ettermiddag kl 16.00.
Rideskolen har et bredt og godt tilbud til ryttere i nesten alle aldre. Vi tilbyr alt fra nybegynnerkurs til sprangtimer for viderekomne. Max. 6 elever på hver time. Timene er lagt opp slik at hver enkelt elev får god og helhetlig oppfølging på veien frem til å bli en bedre rytter.
Vi tilbyr sommerens rideleir på Blixland. Vanlig rideleir med sprang og dressur. Feltrittsleir og voksenleir. Med dette vil det bli et bredt og godt tilbud til ryttere på alle nivåer og i alle aldere.
Her rir vi både sprang og dressur, som er en del av feltritt. Men har som mål i løpet av uka å trene to til tre økter på feltrittsbanen (noe værforbehold). Passer alle nivåer. Har du ikke ridd feltritt før, men har lyst til å prøve, da er dette en fin mulighet.
Dette er leiren for deg som er flink til å ri men kanskje ikke har muligheten til å kjøpe dyr ponni/ hest, og reise rundt på mange store stevner.
Nå kan du få en grundig innføring i akupunktursystemets verden og lære hvordan kinesisk medisin fungerer. Vi legger vekt på en grundig forståelse av teori og valg av punkter for å kunne behandle roten av problemet, eller kun manifestasjonen dersom det er det mest riktige å gjøre.
Vi tilbyr nettkurs om elektroterapi på dyr. I kurset elektroterapi på dyr vil du lære deg det du trenger å vite for å bli en trygg og dyktig elektroterapeut! Du vil gjennom kurset få lære blant annet elektroakupunktur, elektromagnetterapi, hva elektroterapi er og mye mer!
Vi tilbyr nettkurs om elite hesteeier. Drømmer du om å ha et kunnskapsmessig fortrinn mht. din hest og treningen dere utfører? Her får du vite det du trenger for å holde hesten din frisk, trene riktig og for å forstå hvordan hestens kropp fungerer.
Vi tilbyr nettkurs om eteriske oljer for dyr. I kurset om eteriske oljer vil du få vite hva eteriske oljer er og hvordan disse kan brukes på dyr på en trygg og gunstig måte. Eteriske oljer er i utgangspunktet ikke spa og velvære, men sterkt konsentrerte urter med mange bruksområder!
Vi er glade for å presentere et spesialdesignet 1-dags påbyggingskurs i laserakupunktur for dyr, skapt for de som allerede har kunnskap og utstyr i laserterapi og ønsker å utvide sin kompetanse til å inkludere akupunkturpunkter.
Vi tilbyr fordypningskurs i laserterapi på dyr. som nettkurs.Velkommen til å kunne kjøpe opptak av vårt spesialiserte 1-dags påbyggingskurs i laserterapi, skreddersydd for deg som ønsker å utvide din kompetanse innen laserterapi på dyr.
Vi tilbyr nettkurs om hestemassasje for husbruk. Gi hesten din den regelmessige oppfølgingen den trenger! Bare DU kjenner hesten din godt - bli kjent med kroppen dens også slik at du kan oppdage ting på et tidlig tidspunkt! Hesten din kommer til å elske massasje!
Vi tilbyr nettkurs om hestens triggerpunkter. I kurset om hestens triggerpunkter får du vite om alle muskler som inneholder triggerpunkter, hvordan disse kan lokaliseres og hvordan de kan behandles.
Vi tilbyr nettkurs om journalføring for dyrebehandlere. I kurset journalføring får du som dyrebehandler lære det som skal til for å føre en god journal og å føre journalen etter loven. Det å føre gode og lovlige journaler er ditt visittkort og gjenspeiler en terapeuts seriøsitet.
Denne etterutdanningen har vi ventet lenge på å kunne tilby - og nå er den her! Vi er de eneste som per i dag kan tilby denne typen etterutdanning - og er stolte av å være ute med en utdanning som kan sette fokus på kattens helse på lik linje som hos hunden.
Vi tilbyr nettkurs om anatomi og fysiologi på hest. I kurset anatomi og fysiologi får du stor kunnskap om hvordan hestens kropp er bygd opp og hvordan den fungerer. Og etter endt kurs vil du kunne bygge trening og hestehold på et helt nytt nivå!
Vi tilbyr nettkurs om anatomi og fysiologi på hund. I kurset anatomi og fysiologi får du stor kunnskap om hvordan hundens kropp er bygd opp og hvordan den fungerer. Og etter endt kurs vil du kunne bygge trening og hundehold på et helt nytt nivå!
Vi tilbyr nettbasert kurs om klostell. Poter og klør er viktig for alle hunder, og dette kurset er unikt av sitt slag, da det tar får seg både treningsaspektene mht. å lære å bli berørt og håndtert i tillegg til selve kloklippinga / trimminga - og det er nyttig for alle hunder og eiere.
Vi tilbyr nettbasert kurs som laserterapeut på hund og hest. Utdanningen er hovedsakelig online, men har en praksishelg. Dersom det er helt umulig å få vært med på oppsatte praksishelg, så ligger det opptak inne i kurset fra en tidligere praksishelg.
Vi tilbyr utdanning som rehabiliteringsterapeut av hest. Med kunnskapen fra dette studiet, vil du kunne forebygge, ta hånd om og ikke minst lære å trene opp hesten riktig etter skade. Hvis du vil ta din terapeutkunnskap til et nytt nivå, er dette studiet for deg.
Denne utdanningen er for deg som allerede er godkjent terapeut på hund (gjelder fra skoleåret 2025-2026). Utdanningen du har fra før må være innen behandling (fysikalsk) av hund. Er du usikker på om din utdanning er godkjent for opptak, ta kontakt med oss.
Vi tilbyr 1. års studie til sertifisert hestemassør som online undervisning. Utdanningen retter seg imot deg som ønsker å få en dypere kunnskap når det gjelder undersøkelse og observasjon med fingrene dine. Muskler er involvert i ethvert problem i kroppen, enten primært og veldig ofte sekundært.
Vi tilbyr utdannelse som sertifisert hesteterapeut. Dette er en omfattende utdanning som går over 3 år (tilsvarer 2 års fulltids utdanning), som dekker inn flere behandlingsområder, i tillegg til å inneholde enda mer praktisk trening.
Vi tilbyr utdannelse som sertifisert hundeterapeut. Dette er en omfattende utdanning som går over 3 år (tilsvarer 2 års fulltids utdanning), som dekker inn flere behandlingsområder, i tillegg til å inneholde enda mer praktisk trening.
Vi tilbyr nettkurs om stretching av hest. I kurset stretching av hest får du vite alt som trengs for å utføre stretchingen trygt og riktig. Mange får ikke fullt utbytte av stretchingen fordi man ikke har lært teorien bak - her får du alt!
Vi tilbyr nettkurs om styrketrening for hest. Lær 30 supre styrketreningsøvelser for din hest! I kurset styrketrening får du lære mange forskjellige styrketreningsøvelser for alle forskjellige deler av hestens kropp.
Vi tilbyr nettkurs i treningslære på hest. I kurset treningslære får du vite det du trenger for å holde hesten din frisk, trene riktig og for å forstå hvordan hestens kropp fungerer. Dette vil optimalisere hestens helse og treningsopplegg - og du kan antakelig nyte enda bedre resultater!
Vi tilbyr treningslære på hund som nettkurs. I kurset treningslære får du vite det du trenger for å holde hunden din frisk, trene riktig og for å forstå hvordan hundens kropp fungerer. Dette vil optimalisere hundens helse og treningsopplegg - og du kan antakelig nyte enda bedre resultater!
Vi tilbyr nettkurs om urter og akupressur for hest og hund. Her vil du lære hvordan du kan bruke urter i henhold til fagfeltet akupressur, og en innføring i å ta i bruk urter som et hjelpemiddel for å støtte ved ulike helseutfordringer hos hest og hund!
Vi tilbyr utdanning i mobilisering og justering av ledd for hest. For å ta denne utdanning må du ha en utdanning som inneholder mye anatomi / fysiologi og undersøkelse av hest fra før. Ta kontakt med oss for å se om du kan få godkjent din utdanning.
Vi arrangerer månedlige helgekurs. Stian Pedersen kommer som instruktør. Stian begynte allerede som 9 åring å konkurrere og har siden den tid vært med i toppen nasjonalt og internasjonalt. I 1995 begynte han på Hòlar og gikk 1-årig utdannelse i hestefaget.
Vi tilbyr helge ridekurs med Stian Pedersen . Ankomst fredag kveld. Ridetime lørdag og søndag. Kost og losji for deg og hesten inkludert/ evt. leie av hest.
Tematurene er populære turer for de som liker litt større utfordringer. Man trenger ikke være en veldig erfaren og god rytter for å delta, det viktigste er at man er glad i friluftsliv og at man er vant med å være i aktivitet.
Å være katteeier kan være svært givende, men kan også være utfordrende og skape mye frustrasjon. Kanskje tisser katten din utenfor kattedo, vekker deg på natten, er aggressiv, krangler med de andre kattene eller ødelegger møbler? Du er ikke alene om slike utfordringer.
Velkommen til Dyrefag.no. Vi tilbyr bred utdanning i dyrefag. Tilbudet passer for deg som vil styrke kompetansen innenfor trening og arbeid med dyr og deg som ønsker å bli dyrefagarbeider! Vi tilbyr også kurs rettet mot de som vil ta privatisteksamen.
Vi tilbyr kurs i fryktfri håndtering. Sliter du med å klippe klør, dryppe øyne eller stelle pelsen på hunden din? Har du en hund som er vanskelig å håndtere hos veterinæren? Da kan et håndteringskurs være til hjelp.
Vi tilbyr kurs for hunder med separasjonsangst. Har du en hund som blir redd, engstelig og/eller stresset når den skjønner at du skal gå, og den skal være alene – enten hjemme eller i bilen? Har du en hund som piper, uler, bjeffer eller ødelegger ting når den er alene?
Bedrifter som kan dokumentere at de følger kvalitetssystemet Bransjestandard hest kan søke Norsk Hestesenter om å bli godkjent. Godkjente bedrifter har rett til å markedsføre seg med logoen «Godkjent hestevirksomhet».
Vi tilbyr B-trenerkurs. Godkjent eksamen fra B-trenerkurset er ett av kravene for å søke Det Norske Travselskap (DNT) om lisens. Med profesjonell trenerlisens B kan du trene inntil fem travhester som eies av andre.
Vil du bli mer bevisst på hvordan din sits innvirker på hesten? Ønsker du tilbakemeldinger på hvordan du fordeler vekten i setet, følger hestens bevegelser, din tøylekontakt, samt plassering og bruk av sjenklene?
I samarbeid med organisasjonen Hest og Helse tilbyr vi kursrekken Hest i psykososialt arbeid. Dette kurset er det første i en kursrekke for helse- og sosialarbeidere som ønsker mer kunnskap innenfor hesteassistert aktivitet og behandling, og gårdbrukere som ønsker å tilby hesterelaterte aktiviteter.
samarbeid med organisasjonen Hest og Helse tilbyr vi kursrekken Hest i psykososialt arbeid. Dette er det andre kurset i kursrekken og passer for pedagoger, helse- og sosialarbeidere som ønsker mer kunnskap om hesteassistert aktivitet og behandling.
Vi ønsker vi velkommen til ukeskurs for ridelærere der vi tilbyr faglig inspirasjon på våre høyt utdannede hester - sammen med våre dyktige lærere. Du kan også ta med deg din egen hest hvis du ønsker.
Vi holder kjørekurs med Simon Lande på Norsk Hestesenter.Simon Lande er fagansvarlig i kjøring på Norsk Hestesenter. Han er utdannet ridelærer trinn 2 og kjørelærer 2 fra Norsk Hestesenter og har ansvar for innkjøring av unghester, samt kjøreopplæringen på ridelærerutdanningen.
Vi gjentar suksessen og inviterer til kjørekurs med Øivind Mikkelsen på Norsk Hestesenter. Øivind Mikkelsen har stått på startlistene i sportskjøringskonkurranser i flere år og konkurrerer på internasjonalt nivå.
Velkommen til kurs i hestekunnskap. Kurset retter seg mot deg som har erfaring med hest, men ønsker en utvidet kompetanse for videre arbeid med hestesporten eller utdanning innen hestenæringa. Kurset er spesielt aktuelt for ridefysioterapeuter og deg som driver "inn på tunet"-virksomhet.
Å påta seg kjøreoppdrag med hest er spennende og en flott måte å vise fram norske kjørehester på. Men for å kunne påta seg slike oppdrag er det viktig å tenke på sikkerhet og at kusken har de nødvendige kunnskaper om hva et slikt oppdrag innebærer av ansvar. Derfor tilbyr NHS kuskesertifisering.
Vi tilbyr kurset næringsmessig transportør av hest som nettkurs. Kurset er obligatorisk for den som frakter hest profesjonelt. Ved bestått kurs får du et kursbevis. Kursbeviset legges ved som dokumentasjon når du søker Mattilsynet om kompetansebevis som sjåfør/ledsager.
Hvis du kjenner på at du gjerne skulle frisket opp formen på hesteryggen litt, samtidig som du ønsker å nyte hyggelige måltider og god drikke i godt selskap, da er Ride and Dine kurset for deg! Kurset krever at du kan ri selvstendig i alle gangarter.
Vi tilbyr ridefysioterapi - et tilbud for både barn og voksne. Ridefysioterapi ledes av en spesialutdannet fysioterapeut og er en verdifull behandlingsmetode hvor lystbetont mestringsfølelse og kontakt med hesten står i sentrum.
Ridelederkurset retter seg mot deg som allerede har oppgaver på en rideskole eller ved et ridesenter. På dette kurset får du gode verktøy som du kan ta med deg videre i jobben din. Eller vurderer du kanskje å søke ridelærerutdanningen?
Velkommen til “rideleir for voksne” på Norsk Hestesenter. I slutten av uke 31 arrangerer vi et tredagers kurs som kan minne om våre populære Ride and dine-kurs. Det krever at du kan ri selvstendig i alle gangarter, stelle og sale på/av hesten selv. Ridningen foregår i våre vakre omgivelser.
I samarbeid med Vestoppland Dølahestlag tilbyr Sertifiseringskurs for kusker. Kurset inngår som en del av modulene i Fokus unghest (forberedelse til kuskesertifisering) og er gratis for deltagere som stiller med en av de norske rasene fjordhest, dølahest eller nordlandshest/lyngshest.
Ønsker du å bli mer bevisst på hvordan din sits innvirker på din og hestens helse og prestasjon? Ønsker du bli en mer følsom rytter som får frem det beste i hesten og deg selv, samtidig som hestevelferden ivaretas under trening?
Ønsker du ny inspirasjon, nettverk blant likesinnede og ideer til å styrke lønnsomheten i din rideskole? Da bør du lese mer om det modulbaserte kurset "Bærekraftige Rideskoler".
Vil du utvikle deg som sprangrytter? Ønsker du hjelp til å utvikle din sits og til å lage et godt treningssystem for hesten din sånn at den har gode forutsetninger for å bli en trygg og harmonisk spranghest?
Treningsleir er et 3-5 dagers tilbud for deg som ønsker hjelp til å utvikle et godt system for hesten din - uansett gren. Kurset retter seg mot ryttere som rir på minimum LB nivå, har med egen hest og ønsker en intensiv treningsuke.
Vi tilbyr 3 dagers ridetur. Områder og opplegg på de ulike 3-dagersturene kan variere fra tur til tur. Hvis dere er en liten gruppe kan dere ta kontakt med oss, så prøver vi å legge opp en tur sammen.
Vi tilbyr 9 dagers ridetur rundt grensefjellene i Sylane. Turen starter og avsluttes i Stugudal som vanlig, men vi besøker steder som Nedalshytta, Storerikvollen, Ramsjøhytta, Bjørneggen, Græslihytta, Nordpå, Kjølihytta og Storelvavollen som alle er flotte turisthytter i den norske fjellheimen.
Vi arrangerer helags ridetur. Liker du å ri langt kommer du til å like denne turen. Vi overnatter på Nedalshytta, Storerikvollen og Sylstasjonen og Heldagshyttene på svensk side.
Vi arrangerer rideturen Ramsjø spesial - en spennende tur med mye fint rideterreng. Vi starter i Stugudal og rir til Nedalshytta, Storerikvollen, Ramsjøhytta og videre til Bjørneggen i Nord-Trøndelag.
Vi arrangerer ridetur til Storvallen. En spennende tur med mye fint rideterreng. Vi starter i Stugudal og rir til Nedalshytta, Storerikvollen, Storvallen på svensk side, og videre til Bjørneggen i Nord-Trøndelag.
Vi arrangerer en ukes ridetur - Zebtur. Rideturen er en eventyrfylt langtur som allerede er en klassiker. Overnatting skjer på Nedalshytta, Storerikvollen, Schultzhytta og Ramsjøhytta. Fine muligheter for tølting på lange sandbanker.
Vi tilbyr telttur. Oppmøte på Stugudal søndag ettermiddag, hvor det blir prøveridning / utdeling av hest, informasjon, middag og pakking. Overnatting skjer i telt f.o.m mandag, og vi lager maten rundt leirbålet. Vi har med god hjemmelaget mat.
Vi tilbyr ridetur til Storelvavollen. Pga korona er mange usikre eller bekymret over hva man skal gjøre og hvordan man skal oppføre seg. Det har vært mye fokus på smittevern, og vi tar selvfølgelig dette på alvor og har gjort ekstra tiltak for at dere skal føle dere trygge som gjester hos oss.
Vårt mål med kurset er at eiere skal bli mer bevisste på at dyr har en egen stemme slik at de lettere kan oppdage når dyrene prøver å kommunisere med dem. Tenk så deilig å kunne prate med ditt eget dyr! På kurset vil du lære foskjellige teknikker for å kunne kommunisere med dyr.
Vi arrangerer kvelder hvor vi kommer ut til deg og dine venner. Vi legger opp til forskjellige morsomme oppgaver som du og dine venner skal utføre. Oppgavene blir laget for å teste ut den 6.sans.
Du vil lære å se den større sammenheng mellom dyr og eier. Du vil lære om å avsløre familiemønster og se informasjon som ligger i flere ”lag”. Du vil også lære mer om hvordan legge fram kommunikasjonen og svare på avanserte spørsmål fra klienter.
Vi tilbyr kurs i dyrekommunikasjon for barn og ungdom. Dette konseptet vil hjelpe barn å beholde og å utvikle sin følsomhet, gjennom å bevisstgjøre dem kommunikasjonen med naturen og deres egen natur.
Du lærer om grunnprinsipper for symbol og drømmetolking. Du blir kjent med ditt eget symbolspråk. Med utgangspunkt i våre egne drømmer skal du lære å tolke dem skritt for skritt.Du vil lære om ulike kollektive symboler og hvordan man kan forstå dem.
Vi tilbyr grunnkurs - Lær å snakke med dyrene. Du lærer teknikker som gjør deg i stand til å kommunisere med dyr på et telepatisk plan.
Formålet med kurset er å få dypere innsikt i hvordan du kan kommunisere med dyr. Noe av det viktigste her er å lære en ikke-dømmende tilnærming. Du lærer mer om kommunikasjon, hvorfor dyr blir syke, sammenhenger mellom dyret og eieren, og tolking av symbolikk.
Formålet med kurset er å kunne "se" etter ubalanse i energier og bruke ulike teknikker for å finne frem til disse blokkeringene. Du skal lære om årsak til fysisk sykdom og endre dette på energi plan.
Vi tilbyr inspirasjonshelg om dyrekommunikasjon. Du får trent på å snakke med dyr sammen med andre. Du oppnår større sikkerhet og vil få større flyt i samtalene. Du blir mer kreativ og oppnår å komme dypere i dine evner.
Ønsker du å kommunisere med dyrene og forstå dem bedre - bli med på en introduksjonskveld. Med utgangspunkt i din egen bevissthet og kropp, får du en introduksjon i å bruke deg selv som sender og mottaker for å kunne kommunisere med dyr.
Vi tilbyr temahelg om når et dyr forsvinner. Mange dyreeiere opplever å miste sine dyr, og går gjennom angst og bekymring for hva som kan ha skjedd. Hvordan kan du som snakker med dyrene hjelpe eieren - og dyret, slik at historien ender godt.