Herunder ligger alle kurs innenfor byggefaget i hele Norge. Enten du er ute etter sertifiseringer og mesterbrev, eller vil lære mer om byggfag på hobbybasis skal du finne det du er ute etter her hvor som helst i landet. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger assistanse i søkingen.
Vi tilbyr VG2 Bygg og anleggsteknikk. På VG2 har du mange muligheter. VG2 er bygd opp av tre linjer som innholder en rekke yrker. På oversikten under finner du de forskjellige mulighetene du har, det er bare å klikke på de forskjellig lenkene for å lese mer om de forskjellige yrkene.
Vi tilbyr VG2 Teknikk og industriell produksjon. Du som velger teknikk og industriell produksjon bør ha praktisk sans, godt håndlag og være nøyaktig. Du bør både kunne arbeide selvstendig og samarbeide med andre. Interesse for ny teknologi er også viktig.
Følgende programfag på Automatisering: Automatiseringssystemer 23 timer per uke Elenergisystemer 5 timer per uke
Vi tilbyr kurs om fag og jus om reklamasjoner. Målsettingen med kurset er bevisstgjøring av de rettigheter og plikter du har som utførende. Unngå typiske reklamasjoner. Reklamasjoner kan være både svært kostbare og ubehagelige.
Vi tilbyr kurs om fuktmekanikk og fuktkontroll. Målsettingen med kurset er at kursdeltagerne skal få en god forståelse for hvilke fuktbelastninger som påvirker bygningskonstruksjonene. Videre skal deltagerne lære hvordan man kan holde kontroll med fukt i en byggeprosess.
Vi tilbyr kurs om fuktmekanikk og fuktkontroll for bedrifter. Målsettingen med kurset er at kursdeltagerne skal få en god forståelse for hvilke fuktbelastninger som påvirker bygningskonstruksjonene. Videre skal deltagerne lære hvordan man kan holde kontroll med fukt i en byggeprosess.
Vi tilbyr e-læringskurs om fuktmekanikk og fuktkontroll. Målsettingen med kurset er at kursdeltagerne skal få en god forståelse for hvilke fuktbelastninger som påvirker bygningskonstruksjonene. Videre skal deltagerne lære hvordan man kan holde kontroll med fukt i en byggeprosess.
Vi tilbyr kurs om gjeldende byggeregler i TEK og SAK. Målsettingen er at deltagerne skal etter kurset være i stand til og finne frem i regelverket, kunne dokumentere at regelverket blir fulgt og sørge for at det foreligger tilstrekkelig dokumentasjon ved kontroll og tilsyn.
Vi tilbyr e-læringskurs om hvordan treffe bedre på kalkylene. Har du kontroll på grunnlaget du legger inn i kalkylene? Kurset tar for seg noen grunnleggende forhold som er viktige når du skal kalkulere et byggeprosjekt.
Vi tilbyr kurs om håndverkerens våtromsveileder (HVV) fagarbeider. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne ha kunnskap om regelverket samt de tekniske og bygningsfysiske utfordringene i våtrom. Deltakerne skal også kunne gjøre riktig valg av løsninger og produkter.
Vi tilbyr kurs om krav til utførelse. Skal du kalkulere pris eller stå ansvarlig for utførelse hvor teknisk beskrivelse etter NS3420 er lagt til grunn for kontrakt, trenger du ha grunnleggende kjennskap til systemet og hvilke bestemmelser som ligger bak postkodene.
Vi tilbyr kurs om å lede effektive byggeplasser. Målsettingen er at deltakerne skal få oversikt over hva som skal til for at aktuelle byggeprosjekter kan gjennomføres på en effektiv måte, samt relevant erfaring med utgangspunkt i et av bedriftens egne prosjekter.
Vi tilbyr stillasbrukerkurs som e-læring. Kurset er for deg som skal bruke stillas som arbeidsplattform i henhold til §17-5 i «Forskrift om utførelse av arbeid». Kurset er et supplement til den opplæringen som skal gis på arbeidsstedet.
Vi tilbyr stillaskurs del 1 (stillas opptil 9 meter) som e-læring. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas er pålagt å ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring.
F-gass forordningen stiller krav til alle som gjør kuldeteknisk arbeid på blant annet luft-til-luft-varmepumper. Vi sertifiserer personell i alle kategorier.
Nå er krav om fem års gyldighet på F-gass sertifikater innført. Er sertifikatet ditt fem år eller eldre, må du fornye det for å jobbe lovlig.
Har du gjennomført grunnleggende opplæring, men ønsker litt mer praktisk øvelse på riggen før selve F-gass kurset?
Du må dokumentere loddeferdigheter for å få f-gass-sertifikat. Lær det du trenger på vårt hardloddekurs.
En sterk økning i salget av varmepumper i Norge og bevisste forbrukere stiller høyere krav til en ryddig og profesjonell opptreden ved salg og reklamasjoner.
Vi tilbyr luft-til-luft-varmepumpekurs. Lær hvordan du monterer varmepumper trygt, effektivt og slik at de fungerer optimalt. Du lærer også feilsøking og service.
Skal du prosjektere kuldeanlegg med brannfarlige kuldemedier, må du vite hvordan du gjør risikovurdering og beregner tillatt fyllingsmengde i henhold til relevante standarder.
Arbeid med brannfarlige kuldemedier innebærer en risiko. Lær det viktigste på vårt endagskurs slik at du kan gjennomføre tiltak som ivaretar din egen sikkerhet.
Mange sykehus krever at elektrikerne de bruker innehar kompetanse på elektriske installasjoner i medisinske områder. Kursdeltagerne skal få en oversikt over hvilke normkrav de må forholde seg til, så de kan gi oppdragsgiver den anlegget han ønsker og forventer.
Vi tilbyr kurs i FSE for høyspentmontører - bedriftsinternt. Ikess har utviklet et FSE kurs som tilfredsstiller myndighetenes krav til sikkerhetsopplæring beskrevet i FSE forskriften og NEK EN 50110.
Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte. Kurset vil være med på å oppfylle bedriftens ansvar om sikkerhetsopplæring for de ansatte.
Målet er å øke førstehjelpskompetansen ved strømskader, slik at du vet hvordan du skal opptre i en ulykkessituasjon og dermed gir en nødvendig førstehjelpsberedskap for personell som jobber med elektriske anlegg.
Vi tilbyr IK-Elektro kurs - Bedriftsinternt. Kurset gir el-kontrollører økt trygghet og effektivitet i en krevende hverdag, gjennom å se på faktiske avvik i elektriske anlegg, hvordan disse bør defineres i forhold til anvendt norm og forskrift og hvordan de bør klassifiseres.
Vi tilbyr kurs i jordingssystemer og feilproblematikk - Bedriftsinternt. Er det noe alle vet, så er det at jording er viktig i alle typer nettsystemer. Men det er ofte svært forskjellige oppfatning av hva som skal jordes, hvor ofte man skal utjevne og hvorfor.
Mange ønsker seg et kurs der normens definisjoner forklares på en enkel og lettfattelig måte, med praktisk tilnærming, samtidig som man ivaretar kravene til en verifikasjon. Dette kurset holdes bedriftsinternt og kan skreddersys til din bedrift.
Målet med kurset er å gi deltagerne den innsikten som er nødvendig for å forstå hva elektrofagmannen må ta høyde for, så det elektriske anlegget oppnår forskriftsmessig person, brann og driftssikkerhet, enten man til daglig bruker et dataprogram eller manuelt beregner ute på arbeidsstedet.
Vi tilbyr kurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Vi tilbyr dagskurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
§ 17-5.Krav til opplæring av bruker av stillas. Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstakere som bruker stillas som arbeidsplattform for å utføre arbeid i høyden har fått opplæring i bruk av stillaset, herunder en gjennomgang av veiledningen for montering, bruk og demontering, jf. § 17-8 andre ledd.
Vi tilbyr kurs i stillasbygging modul 2 - Bygge stillas 2–5 meter. § 17-2.Krav til opplæring ved montering, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra to meter.
Vi tilbyr kurs i stillasbygging modul 3 - Bygge stillas 5–9 meter teori/praksis. § 17-3.“Forskrift om utførelse om arbeid” §17-3 setter krav til opplæring ved montering, demontering, endring og kontroll av systemstillas etter standardoppstilling med øverste gulv inntil 9 meter.
Vi tilbyr kurs i stillasbygging modul 4 - Bygge stillas over 9 meter. § 17-4.§ 17-4. Krav til opplæring ved montering, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra ni meter
Kurset dekker teoridelen for å kunne montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv fra ni meter, samt for stillaser som ikke monteres i standardoppstilling etter leverandørens monteringsveiledning.
Vi tilbyr brukerkurs stillas som nettbasert undervisning. Brukerkurs stillas gir dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 5. Denne bestemmelsen sier at alle som bruker stillas skal ha fått opplæring i bruk.
Vi tilbyr brukerkurs stillas som nettbasert undervisning på engelsk. Brukerkurs stillas gir dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 5. Denne bestemmelsen sier at alle som bruker stillas skal ha fått opplæring i bruk.
Vi tilbyr brukerkurs stillas som nettbasert undervisning på litauisk. Brukerkurs stillas gir dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 5. Denne bestemmelsen sier at alle som bruker stillas skal ha fått opplæring i bruk.
Vi tilbyr brukerkurs stillas som nettbasert undervisning på polsk. Brukerkurs stillas gir dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 5. Denne bestemmelsen sier at alle som bruker stillas skal ha fått opplæring i bruk.
Vi tilbyr brukerkurs stillas - teori, for de som bruker stillas som arbeidsplattform. Brukerkurs stillas gir dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 5. Denne bestemmelsen sier at alle som bruker stillas skal ha fått opplæring i bruk.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs 2 - 5 meter ihht. kravene i forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav. Krav til opplæring, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra 2 meter og inntil 5 meter.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs 2 - 9 meter ihht. til kravene i forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav. Krav til opplæring, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv opptil 9 meter.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 5 meter som nettbasert undervisning. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 5 meter oppfyller kravene i forskrift om utførelse av arbeid, §17 - 2.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 5 meter som nettkurs på engelsk. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 5 meter oppfyller kravene i forskrift om utførelse av arbeid, §17 - 2.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 5 meter som nettkurs på litauisk. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 5 meter oppfyller kravene i forskrift om utførelse av arbeid, §17 - 2.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 5 meter som nettkurs på polsk. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 5 meter oppfyller kravene i forskrift om utførelse av arbeid, §17 - 2.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 9 meter som nettbasert undervisning. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må dokumentere teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 9 meter i henhold til kravene i forskrift om utførelse av arbeid §17 - 3.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 9 meter som nettkurs på engelsk. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må dokumentere teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 9 meter i henhold til kravene i forskrift om utførelse av arbeid §17 - 3.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 9 meter som nettkurs på litauisk. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må dokumentere teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 9 meter i henhold til kravene i forskrift om utførelse av arbeid §17 - 3.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 9 meter som nettkurs på polsk. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må dokumentere teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 9 meter i henhold til kravene i forskrift om utførelse av arbeid §17 - 3.
Vi tilbyr stillasmontørkurs over 9 meter som nettbasert undervisning. Stillasmontørkurset dekker de teoretiske kravene som stilles til stillasmontører, i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 4. Nettkurset er fleksibelt og praktisk - du kan ta det hvor som helst og når som helst.
Vi tilbyr stillasmontørkurs over 9 meter som nettkurs på engelsk. Stillasmontørkurset dekker de teoretiske kravene som stilles til stillasmontører, i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 4. Nettkurset er fleksibelt og praktisk - du kan ta det hvor som helst og når som helst.
Vi tilbyr stillasmontørkurs over 9 meter som nettkurs på litauisk. Stillasmontørkurset dekker de teoretiske kravene som stilles til stillasmontører, i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 4. Nettkurset er fleksibelt og praktisk - du kan ta det hvor som helst og når som helst.
Vi tilbyr stillasmontørkurs over 9 meter som nettkurs på polsk. Stillasmontørkurset dekker de teoretiske kravene som stilles til stillasmontører, i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 4. Nettkurset er fleksibelt og praktisk - du kan ta det hvor som helst og når som helst.
Vi tilbyr teoretisk kurs i stillasbygging over 9 meter. Det vil også være mulighet for praksis etter avtale. Etter endt kurs skal dere ha kunnskaper om alle 6 vanlige stillastyper. Trestillas, rør, system, knekk, rulle og hengestillas.
Vi har gjennom opplæringskontoret på Jaren og i egen regi, hjulpet mange kandidater frem mot beståtte eksamner i elektrikerfaget.
Kurset gir en innføring i tidligere regelverk og gir deltakerne bedre forutsetninger for å kunne vedlikeholde, drifte og utføre endringer/utvidelser på elektriske anlegg som er bygget etter eldre regelverk.
Kurser tar for seg viktige forhold ved arbeid i medisinske områder. Alt fra rutiner og fokus ved arbeid på sykehus til teknisk forståelse vedrørende oppbygning av elektriske anlegg.
Vi tilbyr spesialtilpassende kurs. Ved behov kan kan vi skreddersy kursløsninger etter kundens ønske, da kan emner og innhold settes sammen for best mulig dekke samlet kompetansebehov.
Vi tilbyr kursing og opplæring for de som ønsker å ta steget og begynne med solcelle installasjoner.
Kurset er et innføringskurs i regelverk som gjelder for maskiner, og tar for seg krav som gjelder ved bygging av maskiner. Viktige prinsipper rundt maskinsikkerhet, risikovurdering, kompetansebehov og dokumentasjon som må være på plass før maskiner som skal settes i drift.
Vi tilbyr FSE og førstehjelpkurs. Kurset dekker myndighetenes krav til årlig opplæring av elektrofagarbeidere Lavspent/høyspent.
Vi tilbyr FSE instruert førstehjelp. Kurset dekker myndighetenes krav til årlig opplæring av instruert personell. Innholdet baserer seg på Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg.
Vi tilbyr internkontroll for elektrovirksomheter. Kurset gir en innføring i Internkontrollforskriften, med fokus på å etterleve krav for virksomheter med elektropersonell ansatt. Opplæringen tar for seg innholdet i ett internkontrollsystem for installasjonsvirksomheter.
Vi tilbyr kurs i overordnet elektrorelatert regelverk. Kurset er tilpasset ledere i elektrobedrifter og tar for seg sentrale forskrifter som man bør ha kjennskap til som leder i foretak som utfører arbeid på elektriske anlegg.
Vi tilbyr NEK 400. Kurset tar for seg samspillet med Forskrift om elektriske lav spenningsanlegg og NEK 400, og skal gi deltakerne bedre forutsetning for å forstå oppbygningen og hvordan man anvender normen
Vi tilbyr intensivkurs til fagbrev som betongfagarbeider. På kurset lærer du om produksjon, oppføring, ombygging og vedlikehold av bygninger, konstruksjoner og anlegg. Du lærer om prefabrikkerte betongelementer og plassbygde betongkonstruksjoner.
Vi tilbyr intensivkurs til fagbrev som betongfagarbeider som nettundervisning. På kurset lærer du om produksjon, oppføring, ombygging og vedlikehold av bygninger, konstruksjoner og anlegg. Du lærer om prefabrikkerte betongelementer og plassbygde betongkonstruksjoner.
Vi tilbyr intensivkurs til fagbrev som byggdrifter. Du får kompetanse på drift og vedlikehold av bygninger, anlegg og installasjoner, samt tverrfaglig forståelse og kjennskap til bygg og funksjonene til de tekniske installasjonene.
Vi tilbyr intensivkurs til fagbrev som byggdrifter som nettundervisning. Du får kompetanse på drift og vedlikehold av bygninger, anlegg og installasjoner, samt tverrfaglig forståelse og kjennskap til bygg og funksjonene til de tekniske installasjonene.
Vi tilbyr fagbrev som elektriker. Utdanningen er for deg som ønsker å jobbe med elektriske installasjoner og elektrisk energi. En elektriker kan jobbe med blant annet boliger, håndverks- og servicevirksomheter, offentlige virksomheter, alarm- og sikkerhetsanlegg samt industrivirksomheter.
Vi tilbyr fagbrev elektriker som kveldskurs. Utdanningen er for deg som ønsker å jobbe med elektriske installasjoner og elektrisk energi. En elektriker kan jobbe med blant annet boliger, håndverks- og servicevirksomheter, offentlige virksomheter, alarm- og sikkerhetsanlegg samt industrivirksomheter.
Vi tilbyr intensivkurs til fagbrev som renholdsoperatør. Kurset passer for deg som har allsidig erfaring fra renholdsbransjen, og ønsker fagbrev. Du lærer mer om kjemikalier, utstyr, planlegging og kalkulasjon, service og kundebehandling.
Vi tilbyr intensivkurs til fagbrev renholdsoperatør som nettundervisning. Kurset passer for deg som har allsidig erfaring fra renholdsbransjen, og ønsker fagbrev. Du lærer mer om kjemikalier, utstyr, planlegging og kalkulasjon, service og kundebehandling.
Vi tilbyr intensivkurs til svennebrev som murer og flislegger. På kurset lærer du om muring av nytt murverk, flislegging samt rehabilitering og restaurering av gammelt murverk. Som mur- og flislegger jobber du både ute og inne, på byggeplasser og i private hjem.
Vi tilbyr intensivkurs til svennebrev som murer og flislegger som nettundervisning. På kurset lærer du om muring av nytt murverk, flislegging samt rehabilitering og restaurering av gammelt murverk. Som mur- og flislegger jobber du både ute og inne, på byggeplasser og i private hjem.
Vi tilbyr svennebrev som rørlegger på kveldstid. Kurset er for deg som ønsker å jobbe med rørtekniske installasjoner og vannbåren energi. Du vil jobbe med ulike rørsystemer og komponenter for alle typer installasjoner.
Vi tilbyr intensivkurs til svennebrev som tømrer. Ta teorikurs (vg3) til svennebrev tømrer. K2 tilbyr eksamensforberedende kurs (privatist). Passer for deg som har erfaring innen tømrerfaget, og ønsker svennebrev. På kurset lærer du om bygging og montering av trekonstruksjoner.
Vi tilbyr nettbasert intensivkurs til svennebrev som tømrer. Ta teorikurs (vg3) til svennebrev tømrer. K2 tilbyr eksamensforberedende kurs (privatist). Passer for deg som har erfaring innen tømrerfaget, og ønsker svennebrev. På kurset lærer du om bygging og montering av trekonstruksjoner.