Herunder ligger alle kurs innenfor byggefaget i hele Norge. Enten du er ute etter sertifiseringer og mesterbrev, eller vil lære mer om byggfag på hobbybasis skal du finne det du er ute etter her hvor som helst i landet. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger assistanse i søkingen.
Utdanningen i anlegg gir deg opplæring i dimensjonering og drift av flere typer anlegg i jord og fjell, landmåling, betong- og stålkonstruksjoner, fjellarbeid, kommunalteknikk og geoteknikk. Du lærer også om prosjektstyring, anbud, økonomi og ledelse.
Chr. Thams fagskole tilbyr en 3-årig, høyere utdanning i elkraftfaget på deltid med 120 studiepoeng. Undervisningstid og organisering er tilpasset slik at det skal være mulig å ta utdanningen som et deltidsstudium i tillegg til annet arbeid.
Vi tilbyr utdanningen i kulde- og varmepumpeteknikk, som gir deg utfordringer i en interessant bransje som er av livsviktig betydning for store deler av samfunnet. Utdanningen er 2-årig, men det er også mulig å avslutte etter ett år med kompetanse kjølemaskinist.
Vi tilbyr stillas brukerkurs. Våre kurs har en teoretisk og en praktisk del der kursdeltakerne gjennomgår alle nødvendige sikkerhetsmomenter ved bruk av det enkelte arbeidsutstyr.
Vi tilbyr stillas brukerkurs digitalt på Teams. Våre kurs har en teoretisk og en praktisk del der kursdeltakerne gjennomgår alle nødvendige sikkerhetsmomenter ved bruk av det enkelte arbeidsutstyr.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs modul 1 - teori (2 - 5 m) inkludert fallsikring. Våre kurs har en teoretisk og en praktisk del der kursdeltakerne gjennomgår alle nødvendige sikkerhetsmomenter ved bruk av det enkelte arbeidsutstyr.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs modul 2 - teori (2 - 9 m) inkludert fallsikring. Våre kurs har en teoretisk og en praktisk del der kursdeltakerne gjennomgår alle nødvendige sikkerhetsmomenter ved bruk av det enkelte arbeidsutstyr.
Vi tilbyr kurs om stillaser, stiger og arbeid i høyden - modul 19. Våre kurs har en teoretisk og en praktisk del der kursdeltakerne gjennomgår alle nødvendige sikkerhetsmomenter ved bruk av det enkelte arbeidsutstyr.
Vi tilbyr kurs om fag og jus om reklamasjoner. Målsettingen med kurset er bevisstgjøring av de rettigheter og plikter du har som utførende. Unngå typiske reklamasjoner. Reklamasjoner kan være både svært kostbare og ubehagelige.
Vi tilbyr kurs om fuktmekanikk og fuktkontroll. Målsettingen med kurset er at kursdeltagerne skal få en god forståelse for hvilke fuktbelastninger som påvirker bygningskonstruksjonene. Videre skal deltagerne lære hvordan man kan holde kontroll med fukt i en byggeprosess.
Vi tilbyr kurs om fuktmekanikk og fuktkontroll for bedrifter. Målsettingen med kurset er at kursdeltagerne skal få en god forståelse for hvilke fuktbelastninger som påvirker bygningskonstruksjonene. Videre skal deltagerne lære hvordan man kan holde kontroll med fukt i en byggeprosess.
Vi tilbyr e-læringskurs om fuktmekanikk og fuktkontroll. Målsettingen med kurset er at kursdeltagerne skal få en god forståelse for hvilke fuktbelastninger som påvirker bygningskonstruksjonene. Videre skal deltagerne lære hvordan man kan holde kontroll med fukt i en byggeprosess.
Vi tilbyr kurs om gjeldende byggeregler i TEK og SAK. Målsettingen er at deltagerne skal etter kurset være i stand til og finne frem i regelverket, kunne dokumentere at regelverket blir fulgt og sørge for at det foreligger tilstrekkelig dokumentasjon ved kontroll og tilsyn.
Vi tilbyr e-læringskurs om hvordan treffe bedre på kalkylene. Har du kontroll på grunnlaget du legger inn i kalkylene? Kurset tar for seg noen grunnleggende forhold som er viktige når du skal kalkulere et byggeprosjekt.
Vi tilbyr kurs om håndverkerens våtromsveileder (HVV) fagarbeider. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne ha kunnskap om regelverket samt de tekniske og bygningsfysiske utfordringene i våtrom. Deltakerne skal også kunne gjøre riktig valg av løsninger og produkter.
Vi tilbyr kurs om krav til utførelse. Skal du kalkulere pris eller stå ansvarlig for utførelse hvor teknisk beskrivelse etter NS3420 er lagt til grunn for kontrakt, trenger du ha grunnleggende kjennskap til systemet og hvilke bestemmelser som ligger bak postkodene.
Vi tilbyr kurs om å lede effektive byggeplasser. Målsettingen er at deltakerne skal få oversikt over hva som skal til for at aktuelle byggeprosjekter kan gjennomføres på en effektiv måte, samt relevant erfaring med utgangspunkt i et av bedriftens egne prosjekter.
Vi tilbyr stillasbrukerkurs som e-læring. Kurset er for deg som skal bruke stillas som arbeidsplattform i henhold til §17-5 i «Forskrift om utførelse av arbeid». Kurset er et supplement til den opplæringen som skal gis på arbeidsstedet.
Vi tilbyr stillaskurs del 1 (stillas opptil 9 meter) som e-læring. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas er pålagt å ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring.
Vi tilbyr ADK1 VA-praksiskurs for ingeniører / saksbehandlere. Sammen med vår instruktør og våre godt utstyrte mobile praksis biler vil du få ta og kjenne på VA-deler, samt øve deg på å montere dette. Arbeidsoppgaver og praksisen vil være så realistisk som mulig.
Vi tilbyr innføringskurs i ADK1. Dette er et 2-dagers kurs for deg som ønsker en innføring i hva ADK går ut på. Vi går igjennom alle 14 delmålene i kortversjon, som er det samme som de ordinære ADK kursene våre.
Vi tilbyr innføringskurs i ADK1 som nettundervisning. Dette er et 2-dagers kurs for deg som ønsker en innføring i hva ADK går ut på. Vi går igjennom alle 14 delmålene i kortversjon, som er det samme som de ordinære ADK kursene våre.
Vi tilbyr ADK1 resertifisering. Ved revisjonen av ADK Læreplanen i 2008 ble det lagt inn en gyldighetsperiode for ADK sertifikatet. Gyldighetsperioden ble satt til 6 år. Gyldighetsperioden er rullerende - de gjelder i 6 år fra utstedelsesdato og må deretter fornyes gjennom et resertifiseringskurs.
Vi tilbyr ADK1 resertifisering for bedrifter. Ved revisjonen av ADK Læreplanen i 2008 ble det lagt inn en gyldighetsperiode for ADK sertifikatet. Gyldighet ble satt til 6 år. Gyldighetsperioden er rullerende - de gjelder i 6 år fra utstedelsesdato og må deretter fornyes med et resertifiseringskurs.
Vi tilbyr kurs med ADK1-sertifisering. ADK1-sertifiseringskurs gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av VA-ledningsanlegg, i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder stiller til et moderne ledningsanlegg.
Vi tilbyr kurs med ADK1-sertifisering for bedrifter. ADK1-sertifiseringskurs gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av VA-ledningsanlegg, i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder stiller til et moderne ledningsanlegg.
Vi tilbyr kurs med ADK1-sertifisering som nettundervisning. ADK1-sertifiseringskurs gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av VA-ledningsanlegg, i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder stiller til et moderne ledningsanlegg.
Vi tilbyr kurs om byggeledelse VA. God byggeledelse og kontroll av VA-prosjekter er en forutsetning for at VA-prosjekter leveres i tråd med avtalt kvalitet og pris. Potensielt er det betydelige kostnader å spare for kommunen / tiltakshaver.
Vi tilbyr kurs om byggeledelse som nettundervisning VA. God byggeledelse og kontroll av VA-prosjekter er en forutsetning for at VA-prosjekter leveres i tråd med avtalt kvalitet og pris. Potensielt er det betydelige kostnader å spare for kommunen / tiltakshaver.
Vi tilbyr fagbrev i byggdrifterfaget som nettundervisning. Jobber du som byggdrifter uten fagbrev? Som praksiskandidat kan du nå få formell kompetanse og styrke dine muligheter i bransjen. Med fagbrev kan du også videreutvikle kompetansen din i fremtiden.
Vi tilbyr fagbrev i tømrerfaget. Få formalisert og dokumentert din kompetanse. Er du over 23 år og har relevant arbeidserfaring fra de siste 10 årene kan du ta teoretisk eksamen før fagprøven som praksiskandidat.
Vi tilbyr fagbrev som renholdsoperatør - eksamensforberedende fagbrevkurs, teori. For å sikre at renholdet blir utført på en faglig forsvarlig måte, er det nå mer og mer vanlig at oppdragsgivere stiller krav om fagutdanning når de skal ansette nye renholdere.
Vi tilbyr nettkurs til fagbrev som renholdsoperatør - eksamensforberedende fagbrevkurs, teori. Har du erfaring fra renhold og ønsker å formalisere kompetansen din? Da kan fagbrev som voksen være løsningen for deg!
Vi tilbyr fagbrev i vei- og anleggsfaget. Ved å delta på eksamensforberedende kurs hos Norsk Fagutdanning vil du gjennomføre teoretisk eksamen som praksiskandidat før oppmelding til fagprøven.
Vi tilbyr fagbrev i vei- og anleggsfaget som nettkurs. Ved å delta på eksamensforberedende kurs hos Norsk Fagutdanning vil du gjennomføre teoretisk eksamen som praksiskandidat før oppmelding til fagprøven.
Vi tilbyr innføringskurs i ADK1. Vi går igjennom alle 14 delmålene i kortversjon, som er det samme som de ordinære ADK-kursene våre. Dette kurset vil ikke føre til noe ADK-sertifikat, men skal gi grunnlaget til en forståelse til saksbehandlere, ingeniører, konsulenter m.v. om vann og avløpsarbeid.
Vi tilbyr nettbasert stillaskurs fra 2 - 9 meter og over 9 meter - teori. Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker får opplæring på systemstillaser med øverste stillasgulv fra 2 / 5 meter og inntil 5 / 9 meter i standardoppstilling etter leverandørens monteringsanvisning.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 9 meter og over 9 meter - teori og praksis. Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker får opplæring på systemstillaser med øverste stillasgulv fra 2 / 5 meter og inntil 5 / 9 meter i standardoppstilling etter leverandørens monteringsanvisning.
Vi tilbyr stillaskurs fra 5 - 9 meter - teori og praksis. Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17 - 3. Krav til opplæring, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra 5 meter og inntil 9 meter.
Vi tilbyr stillaskurs over 9 meter med teori. Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17 - 4. Krav til opplæring, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra ni meter.
Vi tilbyr stillaskurs med teori og praksis for bedrifter. Målsettingen med kurset skal gi deltakerne innsikt og kunnskap om bygging, utvidelse, endring og nedtakning av alle stillastyper som omhandles av forskriften.
Vi tilbyr nettkurs til svennebrev som murer. Har du erfaring fra murarbeid og ønsker å formalisere kompetansen din? Da kan svennebrev som voksen være løsningen for deg! Det er aldri for sent å sikre svennebrev på det du kan - Norsk Fagutdanning er her for å hjelpe deg hele veien!
Fra 1. januar 2015 er oppdatering i A-modul blitt gjort obligatorisk og må gjennomføres hvert femte år. Dette for å sikre riktig kompetanse innen våtromsbygging, da løsninger og produkter endrer seg raskt. Det vil sikre at de overordnede kvalifikasjonskravene i Plan- og bygningsloven innfris.
Vi tilbyr våtromskurs BVN - modul B. Våtromsertifisering for prosjekterende / faglig leder på våtromsprosjekter. To kursalternativer, enten livebasert kurs online eller som fysisk samlingsbasert kurs. Kurset starter med en dags undervisning som tar for seg de gjeldende regler.
Vi tilbyr våtromskurs BVN - modul B for bedrifter. Våtromsertifisering for prosjekterende / faglig leder på våtromsprosjekter. To kursalternativer, enten livebasert kurs online eller som fysisk samlingsbasert kurs. Kurset starter med en dags undervisning som tar for seg de gjeldende regler.
Vi tilbyr våtromskurs BVN - modul B som nettkurs. Våtromsertifisering for prosjekterende / faglig leder på våtromsprosjekter. To kursalternativer, enten livebasert kurs online eller som fysisk samlingsbasert kurs.
Vi tilbyr våtromskurs BVN grunnmodul, modul A og oppdatering for bedrifter. Grunnmodul avholdes som klasseromsundervisning eller som livesending via web. I etterkant av kurset vil du få tilsendt en link til videokurs og til øvingsoppgaver. Dette løses hjemmefra på nett.
Vi tilbyr våtromskurs BVN grunnmodul, modul A og oppdatering. Grunnmodul avholdes som klasseromsundervisning eller som livesending via web. I etterkant av kurset vil du få tilsendt en link til videokurs og til øvingsoppgaver. Dette løses hjemmefra på nett.
Vi tilbyr våtromskurs BVN grunnmodul, modul A og oppdatering som nettkurs. Grunnmodul avholdes som klasseromsundervisning eller som livesending via web. I etterkant av kurset vil du få tilsendt en link til videokurs og til øvingsoppgaver. Dette løses hjemmefra på nett.
We provide scaffolding course from 5 - 9 meters in english. The course gives you who are going to build scaffolding a theoretical and practical introduction, so that you can safely and securely build scaffolding with the upper scaffolding floor up to 9 meters.
Vi tilbyr stillasbrukerkurs. Kurset gir stillasbrukere en god teoretisk grunnopplæring i sikker bruk og egenkontroll av stillas. Opplæringen skal gi elevene god innsikt i prinsippene rundt konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk, slik at uhell og ulykker i forbindelse med stillasbruk unngås.
Vi tilbyr stillasbrukerkurs for bedrifter. Kurset gir stillasbrukere en god teoretisk grunnopplæring i sikker bruk og egenkontroll av stillas. Opplæringen skal gi elevene god innsikt i prinsippene rundt konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk, slik at uhell og ulykker unngås.
Vi tilbyr stillasbrukerkurs for bedrifter på engelsk. Kurset gir stillasbrukere en god teoretisk grunnopplæring i sikker bruk og egenkontroll av stillas. Opplæringen skal gi elevene god innsikt i prinsippene rundt konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk, slik at uhell og ulykker unngås.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs fra 2 - 5 meter. Formålet med opplæringen er å lære deltakerne hvordan de skal identifisere og håndtere potensielle farer og risikoer knyttet til stillasbygging, og hvordan de kan arbeide på en måte som minimerer risikoen for ulykker og skader.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs fra 5 - 9 meter. Formålet med opplæringen er å lære deltakerne avanserte sikkerhetstiltak og prosedyrer som er relevante for arbeid på stillaser i denne høyden, inkludert risikovurdering, sikker bruk av utstyr, og forebygging av fallulykker.
Vi har gjennom opplæringskontoret på Jaren og i egen regi, hjulpet mange kandidater frem mot beståtte eksamner i elektrikerfaget.
Kurset gir en innføring i tidligere regelverk og gir deltakerne bedre forutsetninger for å kunne vedlikeholde, drifte og utføre endringer/utvidelser på elektriske anlegg som er bygget etter eldre regelverk.
Kurser tar for seg viktige forhold ved arbeid i medisinske områder. Alt fra rutiner og fokus ved arbeid på sykehus til teknisk forståelse vedrørende oppbygning av elektriske anlegg.
Vi tilbyr spesialtilpassende kurs. Ved behov kan kan vi skreddersy kursløsninger etter kundens ønske, da kan emner og innhold settes sammen for best mulig dekke samlet kompetansebehov.
Vi tilbyr kursing og opplæring for de som ønsker å ta steget og begynne med solcelle installasjoner.
Kurset er et innføringskurs i regelverk som gjelder for maskiner, og tar for seg krav som gjelder ved bygging av maskiner. Viktige prinsipper rundt maskinsikkerhet, risikovurdering, kompetansebehov og dokumentasjon som må være på plass før maskiner som skal settes i drift.
Vi tilbyr FSE og førstehjelpkurs. Kurset dekker myndighetenes krav til årlig opplæring av elektrofagarbeidere Lavspent/høyspent.
Vi tilbyr FSE instruert førstehjelp. Kurset dekker myndighetenes krav til årlig opplæring av instruert personell. Innholdet baserer seg på Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg.
Vi tilbyr internkontroll for elektrovirksomheter. Kurset gir en innføring i Internkontrollforskriften, med fokus på å etterleve krav for virksomheter med elektropersonell ansatt. Opplæringen tar for seg innholdet i ett internkontrollsystem for installasjonsvirksomheter.
Vi tilbyr kurs i overordnet elektrorelatert regelverk. Kurset er tilpasset ledere i elektrobedrifter og tar for seg sentrale forskrifter som man bør ha kjennskap til som leder i foretak som utfører arbeid på elektriske anlegg.
Vi tilbyr NEK 400. Kurset tar for seg samspillet med Forskrift om elektriske lav spenningsanlegg og NEK 400, og skal gi deltakerne bedre forutsetning for å forstå oppbygningen og hvordan man anvender normen
Forskrift om utførelse av arbeid § 17-5, fastslår at personer som bruker stillas må ha opplæring i hvordan man bruker stillas. Stillas Brukerkurs er et kurs som er utviklet for å gi deltakerne nødvendig kunnskap og kompetanse for å bruke stillas på en trygg og effektiv måte.
Regelverket for utførelse av arbeid § 17-3 pålegger de som skal bygge stillas i en høyde mellom 2 og 9 meter å ha dokumentert opplæring. Kurset dekker den teoretiske delen av opplæringen og er i samsvar med gjeldende forskrifter og NS 9700-1:2016.
Kompenda AS er godkjent av Fagrådet for våtrom til å arrangere våtromskurs. Kundene har forventninger til en håndverker med våtromsertifikat. Når du blir sertifisert håndverker, er det viktig at du følger anvisningene i Byggebransjens våtromsnorm (BVN) når du utfører arbeider i våtrom.
Kompenda AS er godkjent av Fagrådet for våtrom til å arrangere våtromskurs. Godkjent våtromsbedrift er en etterspurt merkevare. Med gjennomført modul B – Faglig leder – kan din bedrift søke om å bli med i ordningen «Godkjent våtromsbedrift».
Kurset er beregnet på de som tidligere har tatt våtromssertifikat i modul A, B eller C. Etter BVN 12.100 gjelder følgende regler for oppdatering av personlig våtromssertifikat: Fra 1. januar 2015 ble det innført obligatorisk oppdatering i Modul A som må gjennomføres minst hvert 5. år.
Vi tilbyr lærlingskole / praksiskandidatkurs i anleggsgartnerfaget. Kurset bygger på læreplanen for Vg2 Anleggsgartner og Vg3 opplæring i bedrift og har et allsidig innhold innen nyanlegg, drift og vedlikehold. Undervisningsform: forelesninger, oppgaveløsing, befaring og noe praksis.
Vi tilbyr 2-dagers autorisasjonskurs i plantevern. For å få lov til å kjøpe og bruke plantevernmiddel i Norge må man ha et autorisasjonsbevis / sprøytesertifikat. For å få dette må man gjennomføre kurs og bestå eksamen.
Vi tilbyr kurs om belegningsstein. Dette er et teoretisk og praktisk kurs som bygger på læreplanen for VG2 anleggsgartner og VG3 opplæring i bedrift. Om kurset foregår i våre kurslokaler er det gratis parkering og servering av kaffe/te.
Vi tilbyr kurs om beskjæring og vinterdendrologi. Dette kurset bygger på læreplanen for VG2 anleggsgartner og VG3 opplæring i bedrift. Om kurset foregår i våre kurslokaler er det gratis parkering og servering av kaffe/te.
Vi tilbyr kurs om brostein / gatestein. Dette er et teoretisk og praktisk kurs som bygger på læreplanen for VG2 anleggsgartner og VG3 opplæring i bedrift. Om kurset foregår i våre kurslokaler er det gratis parkering og servering av kaffe/te.
Vi tilbyr digitalt forberedende kurs mot sentralt gitt eksamen i anleggsgartnerfaget. Kurset bygger på læreplanen for VG2 anleggsgartner og VG3 opplæring i bedrift. Her studerer man hjemme i sitt eget tempo, og kan være yrkesaktiv ved siden av.
Vi tilbyr digitalt teoretisk kurs i anleggsgartnerfaget for lærlinger. Kurset er et teoretisk kurs som bygger på læreplanen for Vg2 anleggsgartner og Vg3 opplæring i bedrift. Kurset består totalt av 7 moduler.
Vi tilbyr kurs om skifer. Dette er et teoretisk og praktisk kurs som bygger på læreplanen for VG2 anleggsgartner og VG3 opplæring i bedrift. Om kurset foregår i våre kurslokaler er det gratis parkering og servering av kaffe/te.
Vi tilbyr kurs om trapper og murer. Dette er et teoretisk og praktisk kurs som bygger på læreplanen for VG2 anleggsgartner og VG3 opplæring i bedrift. Om kurset foregår i våre kurslokaler er det gratis parkering og servering av kaffe/te.