Her finner du vin og drikkekurs innen kategoriene vinkurs, ølkurs og bartenderkurs. Mange blir overasket over hvor viktig det faktisk er å velge riktig vin til maten du serverer. Du vil lære mye på et kort vinkurs.
Bourgogne-vinene kommer fra høydedragene som strekker seg fra Dijon i nord til Lyon i sør. De mest kjente områdene er Côte de Nuits og Côte de Beaune, samt Mâcon og Beaujolais.
I det nordøstlige hjørnet av Frankrike ligger Alsace avskjermet av Vosgesfjellene i vest og Rhinen i øst. Bortsett fra en minimal fremstilling av rødvin og rosé, er dette et område for hvite, tørre viner samt god musserende, AOC Crémant d’Alsace.
Bordeaux-vin kommer fra et stort område rundt byen Bordeaux i Sørvest-Frankrike. Fra nord til sør er området 105 km – fra øst til vest 130 km.
Champagne-distriktet ligger 10-15 mil nordøst for Paris, rundt de store byene Reims og Epernay. Vinen er frisk og syrlig, men ville neppe oppnådd sin store berømmelse (og sine høye priser) hvis den ikke hadde gjennomgått den spesielle annengangsgjæringen .
Vi tilbyr vinturer i Frankrike. I vid forstand er vel alle turer til Frankrike nærmest for vinturer å regne. Hvert måltid får naturlig følge av dertil egnet vin, og hver region serverer gjerne sine gastronomiske spesialiteter med godt følge av lokale viner.
Vi tilbyr vinkurs om Burgundere - hvite vidundere for bedrifter. Burgund / Bourgogne i Frankrike er velkjent for sine gode og hvite viner, hovedsakelig laget på Chardonnay druer.
Vi tilbyr kurs om Champagne spesielt og musserende viner generelt for bedrifter. Munkene var de første som fremstilte vin med kullsyre. Senere er det blitt en festdrikk, og vi kombinerer litt læring med den deilige følelsen som denne gode vinen gir. Vi presenterer både «ekte vare» og musserende.
Vi tilbyr vinkurs med fordypning i vinens egenskaper for bedrifter. Vinsamler, medlem av en vinklubb, eller bare oppriktig interessert? For deg tilbyr vi et fordypningskurs med detaljert informasjon om druens egenskaper, vinens ulike produksjonsmetoder og ulike former for lagring.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om hva det er med de Italienske rødvinene vi liker så godt. Piemonte og Toscana distriktene kjenner de fleste. Fruktige og smaksrike, men også tyngre viner som Amaronevin er populære. rødvinsgodbit.
Vi tilbyr kurs om hvite og røde hverdagsviner, hvordan velge for bedrifter. Vi har alle forskjellig smak, og opplever smaker ulikt. Så hvordan skal man gå frem for å finne gode smakskombinasjoner mellom vin og mat?
Vi tilbyr kurs om å lage cocktails til hjemmebruk for bedrifter. En god cocktail kan serveres som aperitiff, etter maten, eller bare som en festlig drink i godt selskap. Vår profesjonelle bar-mikser er din veileder og demonstrerer for deg.
Vi tilbyr vinkurs om Syrah - en drue som reiser mye for bedrifter. Druer flytter seg med menneskene og tar preg av klima, jordsmonn og ikke minst vinbondens behandling av vinen etter pressing. Syrah-druen finner vi nesten overalt og den trives lett og tar preg av sitt miljø.
Vi tilbyr kurs om whisky smaking, edle, brune dråper for bedrifter. Denne brune drikken er mest kjent fra De Britiske Øyer og Irland. Mangfoldet er stort, interessen er økende for å lære mer om de ulike formene for whisky.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om økologiske viner, hva er det, og merker vi forskjellen. Trenden brer om seg: den nye generasjonen vindyrkere velger økologisk dyrkingsform. Tre definisjoner brukes: Biodynamisk, Organisk, eller NaturVin.
Vi tilbyr kurs om øl - mer enn du tror for bedrifter. Øl er mer enn en tørstedrikk og passer utmerket til mat! Filtrert og ufiltrert, lyst og mørkt, her er det mye å velge mellom og mye som handler om kultur og nytelse. Du får garantert lære mer enn du trodde du visste fra før!