Her finner du alle typer kurs innen lønn, regnskap, skatt, økonomi og privatøkonomi. Du finner spesialiserte kurs for forsikring, finans, controller og sosialøkonomi. Skulle du ikke finne kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg.
Vi tilbyr kurs i Power BI - Kom i gang. Er du nysgjerrig på hva Power BI er, og hvordan du skal komme i gang? Dette er kurset for deg som vil lære Power BI på grunnleggende nivå.
Gjennom dette kurset vil du få forståelse for en bedrifts løpende regnskapsførsel gjennom året - og om arbeidet med regnskapsavslutningen. Det er et praktisk kurs hvor vi under hele kurset vil føre regnskap for en bedrift inklusive periode-/årsavslutning med bruk av et regnskapsprogram.
Vi tilbyr kurs i Excel for controllere og økonomiansvarlige. Vårt sertifiserte kurs lærer deg å lage bedre modeller for rapportering, likviditetsstyring, analyse og budsjettering. Metodikken du lærer hjelper deg å jobbe raskt, riktig og smart!
Få en grundig forståelse av likviditetsstyring i en bedrift. Det inkluderer teoretisk kunnskap, praktiske øvelser, case-studier og diskusjoner, slik at du kan bruke dine nye ferdigheter og kunnskaper i virkelige situasjoner.
Vil du lære deg å sette opp et effektivt budsjett, så er dette kurset for deg. Enten du styrer en virksomhet eller vil forbedre din personlige økonomi, vil dette kurset gi deg kunnskapen du trenger.
Vi tilbyr kurs om økonomi for ikke-økonomer. Er du i en funksjon hvor du stadig kommer i kontakt med økonomisk materiale? Utarbeider du budsjetter, mottar månedsrapporter og kommenterer budsjettavvik? Føler du at din økonomikunnskap ikke helt strekker til?
Dette kurset gir deg som controller/økonomiansvarlig et innblikk i avanserte funksjoner og teknikker som vil gjøre deg bedre rustet i din rolle. Gjennom praktiske eksempler og veiledning, vil du få utforske hvordan du raskt og enkelt kan løse komplekse problemer ved å utnytte riktig funksjonalitet.
For å utnytte Excels funksjonalitet trenger man trygghet og kreativitet. Dette kurset gir deg en omfattende innføring i Excels grunnleggende formler, funksjoner og verktøy, slik at du får den nødvendige kompetansen for å effektivt utnytte Excel i ditt daglige arbeid.
For å arbeide mer effektivt og utnytte mer av Excels funksjonalitet trenger man en større verktøykasse. Dette kurset dykker ned i avanserte formler som lar deg arbeide mer dynamisk.
Dette praktiske kurset gir en grundig innføring i budsjettering og økonomisk styring for de som er nye på området. Du får nødvendige verktøy og kunnskap for å lage, overvåke og administrere et effektivt budsjett.
Dette kurset er utformet for å hjelpe deg med å utvikle nødvendige økonomiske ferdigheter og kunnskap for å takle økonomiansvar på en effektiv måte.
Gjennom kurset Økonomi for ikke-økonomer får du nødvendig innsikt i grunnleggende bedriftsøkonomiske teorier, metoder og modeller slik at du får forståelse for de viktigste bedriftsøkonomiske begreper og sammenhenger.
Vi tilbyr kurs i verdivurdering, oppkjøp og slag av bedrifter. Vi har lang erfaring med å utføre verdivurderinger av bedrifter samt bistå i eierskifteprosesser. Vi gir deg gjerne et tilbud på å gjøre en verdivurdering for bedriften, der vi i så fall skriver et verdivurderingsnotat på ca 4 - 9 sider.
Kurset er spesielt rettet mot lederne og beslutningstakerne i selskapet, og deres unike rolle og påvirkning på økonomien. Et nyttig og spennende kurs med fokus på å skape - og sikre lønnsomhet.
We are offering courses in Chinese Business development. Understanding what consequences increased competition and acquisitions from the Chinese mean for our competitiveness, profits and welfare models is crucial for business leaders to succeed.
Vi tilbyr nettkurs om aksjer - skatt og regnskap. Fritaksmetoden er sentral for investeringsselskaper. I kurset ser vi på skatte og regnskapsmessige behandling når selskapet eier aksjer innenfor og utenfor fritaksmetode.
Vi tilbyr nettkurs om aksjer og skatt. Kurset vil ta for seg aktuelle nyheter og tips, både når det gjelder skatteregler for private aksjonærer (aksjonærmodellen), samt for de som har aksjer eid gjennom egne aksjeselskap (fritaksmetoden).
Vi tilbyr kurs om arveavgift rundt neste sving - gi gode råd nå som nettkurs. Flere politiske partier ønsker arveavgiften gjeninnført - hva betyr det for hver enkelt og for deg som rådgiver?
Vi tilbyr nettkurs om bokføring - dokumentasjon og bokføring av kjøp. Dette kurset tar for seg hvilke krav bokføringsregelverket stiller til dokumentasjon og bokføring av kjøp, herunder for å underbygge eventuell skatte- eller avgiftsmessig fradragsrett.
Vi tilbyr nettkurs om bokføring - fakturering. Bokføringsreglene stiller omfattende og detaljerte krav til blant annet innhold i fakturaer, hvem som skal utstede dem, samt når og hvordan de skal utstedes og oversendes.
Vi tilbyr nettkurs om bokføring - kontantsalg og kassasystem. Kontantsalg innebærer kort sagt at kunden betaler ved levering - det oppstår verken forskudd fra kunden eller kreditt til kunden. Veldig mange foretak har kontantsalg i en eller annen form.
Vi tilbyr nettkurs om bokføring netthandel. Netthandelen har vokst jevnt og trutt over mange år, og mange foretak har kastet seg på netthandelsbølgen. I dette kurset ser vi nærmere på bokføringsmessige problemstillinger knyttet til ulike former for netthandel.
Vi tilbyr nettkurs om bokføring - bokføringsplikt og pliktig regnskapsrapportering. Bokføringsloven, bokføringsforskriften og god bokføringsskikk danner til sammen et omfattende og detaljert regelverk. Disse reglene gjelder kun for bokføringspliktige.
Vi tilbyr nettkurs om endrede notekrav 2021 - små foretak. Kurset tar for seg bakgrunnen for de til dels store endringene til minimum notekrav som har kommet i regnskapsloven og i NRS 8 God regnskapsskikk for små foretak i 2021 med virkning fra regnskapsåret 2021.
Vi tilbyr nettkurs om formuesfastsettelse av næringseiendom. I dette kurset går vi gjennom reglene for verdsettelse av utleid og ikke utleid næringseiendom. I tillegg ser vi nærmere på hvilke regler som gjelder ved endret bruk av næringseiendommen.
Vi tilbyr nettkurs om fra kaos til kontroll - hvordan sikre god kvalitet i regnskapsforetak. Hva innebærer forsvarlig kvalitetsstyring med ny regnskapsførerlov og ny GRFS? Her ser vi på hvordan du kan får kontroll på kvalitetsarbeidet i regnskapsforetaket.
Ved et generasjonsskifte og / eller salg av virksomhet står både bedriftseiere og rådgivere overfor en rekke ulike problemstillinger knyttet til arv, skatt og moms som ofte er avgjørende for valg av den optimale løsningen for bedriften og familien.
Vi tilbyr nettkurs om god regnskapsføringsskikk - en innføring i den nye standarden. I dette kurset får du en innføring i standard for god regnskapsføringsskikk (GRFS) av 21.12.22, med fokus på hovedreglene.
Vi tilbyr nettkurs om grunnleggende innføring i verdsettelse av aksjeselskaper. Kurset gir deg en grunnleggende innføring i ulike metoder for verdivurdering slik at du skal kunne ta den første samtalen med kunden.
Vi tilbyr nettkurs om hvitvaskingsregelverket - en praktisk tilnærming. Hele 19 av 22 regnskaps- og revisjonsforetak står til stryk etter Finanstilsynets tematilsynsrapport av 21.12.21 og har blitt ilagt overtredelsesgebyrer. Regelverket er omfattende.
Vi tilbyr nettkurs om kildeskatt på lønnsinntekt i Norge. Skattebetalerforeningens kurs i kildeskatt på lønnsinntekt i Norge sikrer deg en grundig gjennomgang av gjeldende regler. Det gjelder forenklede regler ved beskatningen av utenlandske arbeidstakere i Norge.
Vi tilbyr nettkurs om kundedialog og rådgivning. Regnskapsførerrollen er i endring og kampen om de beste kundene er stor. Både banker og systemleverandører er i konkurranse med regnskapsfører om mange av de samme tjenestene.
Vi tilbyr nettkurs om kvalitetsstyring og kvalitetssikring på regnskapsoppdrag. Kvalitetssikring er den delen av risiko- og kvalitetsstyringen i regnskapsforetaket som sikre at arbeid uføres i samsvar med lovkrav og god regnskapsføringsskikk.
Vi tilbyr nettkurs om mva - avgiftsgrunnlaget. Ved omsetning er utgangspunktet for beregning av mva den avtalte pris mellom selger og kjøper, men blant annet rabatter, premier, prisavslag, byttehandel og interessefellesskap kan øke eller minke grunnlaget.
Vi tilbyr nettkurs om mva - delvis fradrag. Hvor stort fradrag kan kreves og hvordan komme fram til riktig fradragsprosent? Mange virksomheter har såkalt delt omsetning og dermed bare rett til delvis fradrag for fellesanskaffelser.
Vi tilbyr nettkurs om mva - fjernleverbare tjenester. Hvem skal beregne mva - når er det den utenlandske selgeren og når er den norske kjøperen? I dette kurset gir vi deg svar på dette og andre spørsmål.
Vi tilbyr nettkurs om mva - fradragsreglene. Mva utgjør 20% av kostnadene når man kjøper varer og tjenester. Det er derfor viktig å vite hvilke kostnader det kan kreves fradrag og når fradragsretten er avskåret. I kurset gir vi en oversikt over reglene og særlig hvilke vilkår som må være oppfylt.
Vi tilbyr nettkurs om mva - hvilke regler gjelder for kjøretøy. Hvilke kjøretøy er fritatt mva, hvem har rett til fradrag, når skal det beregnes uttaksmoms og hva skjer ved salg av ny bil som betales med innbyttebil?
Vi tilbyr nettkurs om mva - innførsel av varer og tjenester. Når skal det beregnes mva ved innførsel og av hvem? Kurset gir en oversikt over reglene som gjelder ved innførsel av varer og fjernleverbare tjenester fra utlandet.
Vi tilbyr nettkurs om mva - justeringsreglene. Justeringsreglenes hensikt er at virksomheter skal få fradrag i forhold til bruken av kapitalvarer over tid. Hensikten med justeringsreglene er at virksomheter skal få fradrag i forhold til bruken av kapitalvarer over tid.
Vi tilbyr nettkurs om mva - Kan kjøper bli ansvarlig for selgers MVA. Det er selger som skal beregne og betale mva, men hva skjer hvis selger unnlater dette? Kan kjøper da bli medansvarlig? I hvilke tilfeller kan kjøper gjøres ansvarlig?
Vi tilbyr nettkurs om mva - næringsvirksomhet. Om en aktivitet anses å være drevet i næring eller ikke, har betydning for grunnleggende rettigheter og plikter både når det gjelder skatt og mva. Selve vurderingen er konkret og basert på skjønn.
Vi tilbyr nettkurs om mva - ofte stilte spørsmål. Vi ser på fradragsretten når fakturaen har formelle feil, er stilet til en annen kjøper, eller gjelder kostnader som er påløpt før registrering.
Vi tilbyr nettkurs om mva - overdragelse av virksomhet. Ved omsetning av varelager og driftsmidler, kan det være spørsmål om omsetningen skal faktureres uten utgående mva, fordi den skjer som ledd i overdragelse av virksomheten.
Vi tilbyr nettkurs om mva - registrering i Merverdiavgiftsregisteret. Næringsdrivende som er mva-pliktige, skal være registrert i Merverdiavgiftsregisteret. Hvilke vilkår som må være oppfylt og hva som er konsekvensene av registrering illustreres gjennom mange eksempler.
Vi tilbyr nettkurs om mva - skattemelding. Næringsdrivende som er registrerte avgiftssubjekter skal levere skattemelding for mva. Vi ser på reglene for når den skal leveres og går igjennom skattemeldingen post for post.
Vi tilbyr nettkurs om mva - tap på krav. Vilkårene for å kunne avskrive utestående kundefordringer med virkning for mva-beregningen. Selger plikter å beregne og betale utgående mva ved omsetning av varer og tjenester, og denne plikten er uavhengig av om kjøper betaler.
Vi tilbyr nettkurs om mva - tilbakegående avgiftsoppgjør. Mva-registrerte virksomheter har rett til fradrag for mva på varer og tjenester som er til bruk i virksomheten. Det gjelder også anskaffelser som ble foretatt før registrering.
Vi tilbyr nettkurs om mva - transaksjonskostnader. Spørsmål om det er rett til fradrag for mva på transaksjonskostnader ved omsetning av aksjer og fast eiendom. Mva-registrerte virksomheter har krav på fradrag for inngående mva på kostnader som er til bruk i virksomheten.
Vi tilbyr nettkurs om mva - utenlandske virksomheter. Hvilke mva-regler gjelder for utenlandske virksomheter med omsetning i eller til Norge? Kurset gir en innføring i hvilke regler og registreringsordninger som gjelder for utenlandske virksomheter.
Vi tilbyr nettkurs om mva - utførsel av varer og tjenester. Omsetning av varer til utlandet er fritatt mva. Vi ser på vilkår og krav til dokumentasjon som må være oppfylt for at selger skal kunne fakturere uten mva.
Vi tilbyr nettkurs om mva - utleie av fast eiendom. Utleie av fast eiendom er som hovedregel unntatt mva, men det er en rekke unntak fra dette, som for eksempel utleie av hotellrom, hytter og parkeringsplasser.
Vi tilbyr nettkurs om mva - uttak av varer og tjenester. Kurset gjennomgår hva som menes med uttak, når det skal beregnes merverdiavgift og hva som er grunnlaget for beregningen. Reglene ved uttak av varer og uttak av tjenester er til dels like, men det er også forskjeller.
Vi tilbyr nettkurs om oppdragsansvaret - hva innebærer det. Oppdragsansvarlige regnskapsfører skal sørge for at oppdraget utføres i samsvar med lovkrav og god regnskapsføringsskikk.
Vi tilbyr nettkurs om overdragelse av bygg under oppføring. Et nøkkelspørsmål ved overdragelse av bygg som er under oppføring er: Når skal den inngående momsen tilbakeføres?
Nettkurset omhandler fordeler og ulemper ved etablering av holdingstruktur, praktisk gjennomgang med å komme over i en holdingstruktur samt gjennomgang av de muligheter som finnes for å få etablert holdingstruktur med videreføring av dagens organisasjonsnummer.
Vi tilbyr praktisk skatte- og regnskapskurs 2023 / 2024 som nettkurs. Kurset favner alle endringer på områdene skatt, avgift, regnskap, bokføring, revisjon og aksjelov for 2022 og 2023. Tar du dette kurset vet du at du ikke går glipp av viktige endringer!
Vi tilbyr nettkurs om praktisk utarbeidelse og bruk av kontantstrømoppstillinger. Kurset tar for seg hva regnskapsloven og god regnskapsføringsskikk sier om de formelle krav. De små foretak trenger ikke å utarbeide en kontantstrømoppstilling for offentlig bruk.
Vi tilbyr nettkurs om regnskap - investeringer i aksjer og andeler mv. Kurset tar for seg de vanligste formene for enkle investeringer i aksjer og andeler mv. Kurset omhandler i hovedsak reglene for selskapsregnskapet i små foretak, men også reglene for øvrige foretak blir berørt.
Vi tilbyr nettkurs om regnskap - varige driftsmidler. Varige driftsmidler er fysiske anleggsmidler som er anskaffet til bruk i produksjonen av varer eller tjenester, til administrative formål eller utleie til andre.
Vi tilbyr nettkurs om regnskap - usikre forpliktelser og hendelser etter balansedagen. Et årsoppgjør er mye mer enn å summere opp årets bokføring i en saldobalanse som grunnlag for årsregnskapet.
Vi tilbyr nettkurs om regnskapsførerens rolle som rådgiver. Kurset er praktisk rettet og gir nyttige tips til hvordan regnskapsfører skal rapportere og kommunisere med sine kunder. Kurset inneholder også konkrete punkter som med fordel kan brukes i rådgivningsøyemed.
Vi tilbyr nettkurs om regnskapsførerloven - en innføring. Kurset skal gi en oversikt over hvilke regler som gjelder, med fokus på hovedreglene. Alle regnskapsforetak og statsautoriserte regnskapsførere må forholde seg til regnskapsførerloven.
Vi tilbyr nettkurs om regnskapsføring av inntekt etter GRS. Inntekter representerer et sentralt område innen regnskapsreguleringen og for mange foretak vil det også være snakk om den største resultatposten i årsregnskapet.
Vi tilbyr nettkurs om regnskapsmessige og praktiske forhold knyttet til fusjon. Kurset er en grunnleggende innføring i regnskapsmessig behandling av fusjoner og fisjoner. Dette kurset er for deg som ønsker en innføring i grunnleggende regnskapsmessig behandling av fusjoner og fisjoner.
Vi tilbyr nettkurs om rett på nett - den gode rådgiver. Bli en bedre rådgiver. Dette er nettkurspakken for deg som jobber innenfor regnskap og revisjon og ønsker å bli en bedre rådgiver for dine kunder.
Vi tilbyr nettkurs om rådgiverrollen - kunder med eget AS. Å bli bedre på rådgivning er et mål for de fleste innen regnskapsbransjen. Det gir deg bedre muligheter til å holde på kunder og det gir god merverdi for kundene. Men hvordan kommer du dit? Dette kurset gir gode og konkrete tips.
Vi tilbyr nettkurs om rådgivning til kunder med fast eiendom. Å bli bedre på rådgivning er et mål for de fleste innen regnskapsbransjen. Det gir deg bedre muligheter til å holde på kunder og det gir god merverdi for kundene. Men hvordan kommer du dit? Dette kurset gir gode og konkrete tips.
Vi tilbyr nettkurs om skatt over landegrenser. Når skattyter bor i Norge, men har inntekt eller formue med tilknytning til utlandet, gjelder det spesielle regler ved skattleggingen i Norge. Vi ser på om slike inntekter og formue er skattepliktig til Norge, og hvordan en unngår dobbeltbeskatning.
Vi tilbyr nettkurs om skatt på bolig og fritidsbolig. På kurset ser vi nærmere på formuesskatt, og muligheten for skattefri utleie og salg. Hvordan skatten kan reduseres når det foreligger skatteplikt.
Vi tilbyr nettkurs om skattefri omdanning fra EPF til AS - regnskap og praktiske forhold. Dette er et praktisk rettet kurs som tar for seg omdanningsprosessen fra A til Å. Hva må du passe på for å løse et slikt oppdrag?
Vi tilbyr nettkurs om transaksjoner mellom selskap og aksjonær - hvor ligger fellene. En gjenganger for Skatteetatens kontroller og satsingsområder er transaksjoner mellom selskap og aksjonær. Her får du en gjennomgang av hva som er vanlige feil og hva du bør passe ekstra godt på.
Vi tilbyr nettkurs om utbytte og konsernbidrag - selskapsrett, regnskap og skatt. Kurset viser deg de vanligste problemstillinger innenfor selskapsrett, regnskap og skatt for utbytte og konsernbidrag.
Vi tilbyr nettkurs om utfylling av aksjonærregisteroppgaver - eksempler og tips. Dette kurset gir nyttige tips til regnskapsførere og revisorer som har aksjonærregisteroppgaver som er krevende.
Vi tilbyr nettkurs om valg av selskapsform for småbedrifter. Hvilken regnskapsform er egentlig best? Driver du virksomhet bør du ha et bevisst forhold til hvilken virksomhetsform som er best for nettopp deg.
Vi tilbyr nettkurs om årsoppgjør for ANS/DA. Utarbeidelse av årsregnskap og ligningspapirer for ANS/DA. Kurset er praktisk rettet, og det brukes mye tid på et case som også inneholder utfylling av ligningspapirer for selskapet og hvordan overskudd / utdelinger skal beskattes hos deltakerne.
Vi tilbyr nettkurs om årsoppgjøret for AS. Vårt nettkurs er oppdatert med de seneste ligningspapirer for 2020 og viser det hvordan du praktisk skal håndtere de endringer som har kommet i 2020 som følge av koronapandemien både i årsregnskapet og i ligningspapirene.
bærekraft er lønnsomt: Dette kurset er utviklet i samarbeid med Thamsklyngen og Norsk Kylling AS og gir deg innsikt og nyttige tips til hvordan din virksomhet eller bedrift kan legge om til en grønn og sirkulær drift og retning.
Få oversikt over regnskapsmessige og skattemessige problemstillinger når et selskap investerer i aksjer.
Utbetaling av riktig feriepenger til rett tid kan være utfordrende. Med dette kurset sikrer du utbetalingen av feriepenger er i tråd med regelverket.
A-melding er arbeidsgivers rapport om ansattes inntekt, arbeidsforhold, arbeidsgiveravgift mm. Hvilke prinsipper, dokumentasjonskrav og frister gjelder?
Med dette kurset får du kontroll på regnskapsreglene som gjelder for anleggskontrakter og de skattemessige forskjellene.
Lær deg når en nedskrivingsvurdering må gjøres, og få god kontroll på hvordan den skal gjennomføres.
Få en grundig og oversiktlig intodruksjon i varige driftsmidler. Dette kurset gir god innsikt i selve temaet og den regnskapsmessige behandlingen.
Fra 1. juli 2024 gjelder nye krav til arbeidsavtalens innhold og når denne skal inngås. Dette kurset gir deg full kontroll på kravene til arbeidsavtalens innhold og tid for utarbeidelse.
Har du flere spørsmål enn svar rundt arbeidsgiveravgift, valg av sone, ekstra arbeidsgiveravgift og refusjon fra NAV? Da er dette kurset perfekt for deg.
Dette kurset gir kunnskap om hvordan du som arbeidsgiver beregner sykepengegrunnlaget, hvilke inntekter som skal inkluderes, og hvilken periode som skal legges til grunn.
I dette kurset får du god oversikt over alt du trenger å vite om arbeidstid, organiseringen, begrensningene og mulighetene knyttet til det.
Gjennom året må det kontrolleres at regnskapet er stemmer med opplysningspliktige ytelser. Få oversikt over avstemming av lønn og riktig innrapportering.
- aksjeloven § 3-8 Dette kurset vil gjøre det enklere for deg å ta stilling om en avtale er en § 3-8 avtale og hvordan prosessen er for en slik avtale.
I dette kurset lærer du å avvikle og slette et aksjeselskap. Du lærer om bl.a. avviklingsregnskap, skattemelding og årsregnskap, uttaks- og justeringsregler.
Kurs for kommuner! Et kurs tilpasset kommuner og fylkeskommunen som gir en organisert oversikt over hvilke anskaffelser det ikke gis kompensasjon for merverdiavgift på.
Har du ansvar for sykemeldinger og fravær på jobb? I dette kurset vil du lære alt du trenger for få kontroll på arbeidsgiverperioden og beregning av den.
I dette kurset vil du lære avansert bruk av funksjonalitet som ligger i Excel, og vil kunne jobbe med store mengder data, analysere disse og presentere data på en lett forståelig måte.
Dette er et grunnleggende kurs som gir deg kunnskap om krav til innhold i et salgsdokument, når skal og kan salgsdokumentet utstedes, samt hvem som kan gjøre dette.
Forstår du kontrollsporet for transaksjoner i regnskapet ditt? Dette kurset viser hvorfor det er viktig og tips til hvordan du kan dokumentere det.
Bli trygg på krav som stilles til reiseregning og regler for diettgodtgjørelse, og få en gjennomgang av satser og regelverk for reiser i arbeidsforhold.
I dette kurset gjennomgår vi hvordan kontantsalg skal dokumenteres, med spesielt fokus på kravene til bruk av produkterklært kassasystem.
Har du god nok kontroll på avstemming av balansepostene? Få tips til hva som er god internkontroll og dokumentasjon, slik at du får et riktig regnskap.
Hvordan avstemme mva-meldingen? Dette kurset gir deg tips til hvordan du kan gjøre det for å sikre at den blir fullstendig og nøyaktig.
I dette kurset ser vi på lovkravene til dokumentasjon og avstemming av balansen, og gir eksempler på hvordan dette kan gjøres i praksis.
Feil i midlertidige forskjeller ved fusjon, tilvirkningskontrakter eller leasing kan ha store skattemessige konsekvenser. Dette kurset gir deg løsningene.
Hva betyr det å verdsette aksjer etter egenkapitalmetoden? I dette kurset ser vi på praktiske case som forklarer metoden og hva den betyr for regnskapet.
I dette kurset for du god kunnskap om regelverket og i hvilke tilfeller arbeidstaker kan benytte seg av egenmelding.
Få kontroll på aksjerettslig og regnskapsmessig behandling av egne aksjer ved hjelp av konktrete eksempler på de ulike transaksjonene innenfor temaet.
I dette kurset vil du lærenyttige funksjoner og ta i bruk avanserte muligheter i Excel. Kurset har fokus på praktisk bruk i arbeidslivet og gir deg ferdighetene du trenger til å bli mer effektiv.
Dette kurset lærer deg hvordan du kan optimalisere ditt arbeid ved bruk av Excel. Kurset passer svært godt for økonomer og andre som jobber med økonomioppgaver.
Få full oversikt over regelverkt for fast og midlertidig ansettelse og gjeldene regelverk for innleie av arbeidskraft.
Usikker på regelverket rundt ferieavvikling? Dette kurset gir deg god oversikt over regler og krav innen privat og offentlig sektor.
Dropp usikkereheten rundt feriepenger. Dette kurset gir deg kunnskapen du trenger om beregning og utbetaling av feriepenger til dine ansatte.
Vanligvis betaler skyldneren sin kreditor i tråd med avtalen, og forpliktelsen opphører da å eksistere. Men, det er heller ikke uvanlig at kreditors krav faller bort uten at kreditor har fått oppfyllelse.
I dette kurset får du god innsikt i foreldrepenger og de forskjellige problemstillingene du bør ha kontroll på, samt forelding av foreldrepengeperioden.
Vet du hvordan du skal fordele merverdiavgiften ved felleskanskaffelser? I dette kurset vil du få god innsikt i de ulike fordelingsprinsippene.
I dette kurset får du oversikt over hvilke personalforsikringer arbeidsgiver er pliktig til å ha og hvilke som blir en lønnsgode for arbeidstaker.
Unngå unødvendige feil og få full kontroll på reglement for fradrag for merverdiavgiften på kjøretøy.
Etter å ha gjennomført dette kurset vil du ha full kontroll på hvordan du skal behandle utgifter knyttet til reise, mat, transport og overnatting.
I dette kurset skal vi gjennomgå reglene om fradragsrett for merverdiavgift på transaksjonskostnader.
Gjennomfør dette kurset og få full kontroll på fradragsreglene for merverdiavgift etter mva.loven.
I dette kurset gjennomgår vi reglene for fri avis, herunder vilkårene for skattefritak, innrapportering og regnskapsmessig behandling.
Som en av de vanligste lønnsgodene, er det svært viktig å ha kontroll på standard- og unntaksreglene som gjelder ved beskatning av firmabil.
Dette kurset gir deg oversikt over reglene for fri bolig i arbeidsforhold, og hvordan arbeidsgiver kan dekke bolig på arbeidsstedet for arbeidstaker.
I dette kurset får du god kunnskap om skattereglene for naturalytelsene fri kost og losji og hvordan de skal rapporteres i a-meldingen.
Bli trygg på reglene for beskatning og innrapportering av elektroniske kommunikasjonstjenester, og forskjellen mellom naturalytelse og utgiftsgodtgjørelse
Få innsikt i hvilke vilkår som må oppfylles for at ansatte kan få dekt utdanning skattefritt fra arbeidsgiver, og hvordan den regnskapsmessige behandlingen blir.
Eiendom og merverdiavgift kan være komplisert. Ta kurset og bli klokere på avgiftsbehandlingen ved utleie av eiendom.
Dette kurset gir deg en overordnet og effektiv innføring i hva du må vite om du fører regnskapet selv.
Driver selskapet med salg av handelsvarer eller produksjonsvarer? Dette kurset gir deg kunnskap om regnskapsprinsipper og skatteregler, slik at du får kontroll på verdsettelsen av varelageret.
Har du kontroll på beløpsgrensene for skattefrie gaver i arbeidsforhold? Om ikke er dette kurset perfekt for deg.
Hvilke rettigheter og plikter har ansatte ved behandling av personopplysninger? Lær om personvernreglene, særlig rettigheter og ansvar etter GDPR.
Trenger om kunnskap om rammeverket for organisering av arbeidstid etter avtale om gjennomsnittsberegning? Dette kurset gir deg kunnskapen du trenger.
intern kvalitetssikring Har din bedrift gode rutiner på plass for kvalitetsstyring og intern kvalitetskontroll? I dette kurset får du nyttige tips til hvordan din bedrift skal oppfylle bransjestandardene.
GRFS har fokus på forsvarlig kvalitetsstyring, risikobasert tilnærming og forståelse av kundens virksomhet. I kurset skal vi se på krav som stilles til regnskapsfører for å kunne ta oppdrag.
Dette kurset gir god forståelse for hvordan regnskapsfører og regnskapsforetak kan sikre at de utfører sine oppdrag i samsvar med GRFS og relevante lover og forskrifter.
oppdragsgivers regnskapsmaterial Dette kurset gir en innføring i hvilke krav GRFS har til en oppdragsavtale, fullmakt og oppdragsgivers regnskapsmateriale.
I dette kurset ser vi på hvilke krav God regnskapsføringsskikk (GRFS) har til oppdragsutførelse og oppdragsdokumentasjon, og hva det betyr for regnskapsfører i praksis.
Vet du hva KOSTRA-rapportering og bevilgningsregnskap er? Om ikke er dette kurset perfekt for deg.
Dette KOSTRA-kurset passer svært godt for deg som jobber med kontering av balanseposter i kommunen.
Få oversikt over bokføringsprinsippene. Det hjelper deg til å forstå regelverket og hva du bør tenke over for å få gode system og rutiner.
I dette kurset får du grunnleggende innføring i Excel og handlinger du som revisor bør kjenne til for å gjennomføre revisjonen på en effektiv og god måte.
avstemming. Kurset gir en grundig innføring i krav til bilag, kontoplanen, de mest brukte mva.kodene og gode rutiner for avstemming og dokumentasjon av balansen.
Dette kurset gir en dypere og grundigere innsikt i hvordan man jobber og går frem i utarbeidelse av kommunale regnskap.
Dette kurset gir deg grunnleggende kunnskap og innsikt i hvordan man jobber med og utarbeider kommunale regnskap.
I dette kurset lærer du om formålet med et regnskap, oppbyggingen og sammenhengen mellom resultat og balanse.
I dette kurset får du god innsikt og kunnskap om de tre grunnleggende skatterettslige prinsippene innvinning, tidfesting og kostnader.
Har du HMS-kunnskapen som kreves av deg som leder eller mellomleder? Om ikke, gir dette kurset deg en strukturert oversikt over kunnskapen du trenger.
Dette kurset gir deg grunnleggende innføring i de viktigste temaene innenfor verneombudsarbeidet.
Et kurs som gir deg som regnskapsfører god innsikt og kunnskap om hvitvasking og risikovurderinger gjennom eksempler og oppdatert teori.
Effektiv og riktig håndtering av skatteberegning er essensielt for korrekt skatt. Unngå kostbare feil i betalbar skatt med dette kurset.
I dette kurset får du oversikt over leietakers regnskapsføring av leieavtaler etter IFRS 16.
Regnskap- og skattemessig behandling av immaterielle eiendeler kan være utfordrende, dette kurset gir deg nødvendig og god innsikt i temaet.
Behandler din virksomhet personopplysninger? Dette kurset gir deg full kontroll på krav om informasjonssikkerhet.
I dette innføringskurset får du god innsikt i reglene for inkasso, herunder inkassovarsel og betalingsoppfordring.
Kurset gir en innføring i arbeidsretten. Flere sentrale temaer i arbeidsretten blir behandlet, på et overordnet nivå. Formålet med kurset er å gi kursdeltageren en forståelse av sentrale begreper, rettskilder og temaer innenfor arbeidsrettsområde. Slik kunnskap kan gjøre det lettere å finne svar på
Etter gjennomført kurs vil du kunne ta i bruk Excel som et godt verktøy i din arbeidshverdag. Kurset passer for alle som jobber innen økonomi og i administrative stillinger.
Dette kurset gir deg god innsikt og kunnskap om grunnleggende aksjerettslige, regnskaps- og skattemessige bestemmelser vedrørende fusjon.
Har du kjennskap til justeringsreglene for eiendom? I dette kurset får du en oversikt over hovedprinsippene for justering.
Om du gjennomfører dette kurset vil du få full kontroll på fradragsreglene for merverdiavgift etter mva.loven.
Hva er naturalytelser? Når er de skattepliktig, trekkpliktig og trekkfri? Slik skal de verdsettes, innrapporteres og behandles regnskapsmessig.
Dropp kjedelige feil ved import av varer. Dette kurset gir deg kunnskapen du trenger om merverdiavgiften, og hvordan den skal behandles riktig.
Dette kurset gir deg en kronologisk innføring i prosessen og alt du må huske når du skal leie arbeidskraft fra EØS-land.
Dette må du kunne om føring av inntekt i regnskapet. Vi ser på når inntekt skal regnskapsføres, og hvordan den måles.
Med dette kurset får du grunnleggende innsikt i de viktigste reglene knyttet til internasjonal skatterett og selskapsbeskatning.
Få grunnleggende kunnskap om internprising og de ulike kravene til opplysning, dokumentering og rapportering.
Dette kurset gir deg den grunnleggende kunnskapen og innsikten du trenger for en bedre forståelse av internasjonal skatterett.
Behandler din bedrift personopplysninger? Ta dette kurset og bli trygg på kartleggingsplikten i GDPR og hva den omhandler.
Få god innsikt i skattereglene for reisekostnader dekket av arbeidsgiver, skillet mellom arbeids- og yrkesreiser, og regler og satser for km-godtgjørelse.
I dette kurset får du innsikt i reglene for kjøp, herunder om forsinkelse og mangel.
I dette kurset får du innsikt og kunnskap om reglene rundt konkurs.
Skal du utarbeide eller ønsker å forstå et konsernregnskap, er dette kurset for deg. Vi viser det gjennom et praktisk case.
I dette kurset går vi mer i dybden på problemstillinger som er aktuelle for mange ved utarbeidelse av konsernregnskap.
Få oversikt over reglene for rapportering og riktig beskrivelse av kontantytelser, som lønn, overtid, bonus, feriepenger, sluttvederlag, styrehonorar mv.
I dette kurset får du kontrollen du trenger på skattemessige konsekvenser av kjøp, salg og utvinning av kryptovaluta.
Har du gode rutiner for å sikre at du får betalt for dine varer og tjenester? Dette kurset vil gi deg innsikt i viktige strategier og beste praksis for å minimere risikoen for manglende betaling.
Leasing har en oppadgående kurve og blir mer populært, dette kurset gir deg svært god regnskaps- og skattemessig kunnskap om teamet.
Er du leder og trenger mer kunnskap og informasjon om hvordan du skal håndtere ansattes forhold til rus og alkohol, er dette kurset for deg.
Dette kurset gir deg en oversiktlig gjennomgang av reglene som gjelder skattlegging av lån til personlige aksjonærer.
I dette kurset får du en praktisk gjennomgang av justeringsreglene. Fra etablering av byggeprosjekt, gjennom byggeperioden og etter fullføring.
Gjennom dette kurset vil du få en oversikt over avgiftsreglene for eiendomsutviklere som fører opp bygg for salg eller utleie i egenregi.
Er det fradrag for merverdiavgift når ansatte legger ut for kjøp på vegne av arbeidsgiver? Det får du svar på i dette kurset.
Når to eller flere virksomheter kjøper inn varer/tjenester i fellesskap kan metoden for kostnadsdeling brukes. Vi ser på vilkårene for bruk av metoden.
Hva skjer med oppkrevd merverdiavgift når kunden ikke betaler fakturaen? I dette kurset ser på vilkårene for tapsføring av merverdiavgiften. I hvilke tilfeller kan kreditor tapsføre fordringen med virkning for merverdiavgiften?
Hvordan skal merverdiavgiften behandles når det kommer til viderefakturering? Dette kurset gir deg kunnskapen du trenger.
Få innsikt og kontroll på hvilke situasjoner hvor justeringsreglene blir aktuelle, og hvilke hendelser som utløser plikt eller rett til justeringer.
I dette kurset vil du få innsikt i reglene for omvendt avgiftsplikt, noe som er svært relevant for deg som kjøper tjenester utenfor Norges grenser.
Hvordan skal merverdiavgiften som er påløpt før overdragelsen behandles riktig? Det får du svar på i dette kurset.
I dette kurset ser vi på hvem som anses som pendlere, fradragsretten for pendlere og hvordan arbeidsgivers dekning av pendlerens merutgifter skal behandles.
Vet du hva som regnes som god regnskapsførerskikk? Dette kurset gir deg innsikt i dagens standard.
I dette kurset går vi gjennom hvordan du leverer kompensasjonsmeldingen på skatteetatens nettsider, og en gjennomgang av SAF-T mva-koder og innlevering.
I 2022 ble det gjort endrigner i hvordan mva-meldingen skal leveres. Dette kurset lærer deg hvordan du gjør det rett på første forsøk.
Har du satt deg inn i endringene i regnskapsførerloven? Dette kurset gir deg god innsikt i det nye regelverket.
Hvordan avgjør du regnskapsføringen av offentlig tilskudd? I dette kurset skal se på dette, og hvordan tilskuddet skal periodiseres.
Mestrer du reglene for omsorgspenger og pleiepenger? Dette kurset gir deg kontroll på vilkår, dokumentasjonskrav og beregning av disse ytelsene.
Oppbevaring av regnskapsmateriale krever litt mer enn god plass i hylla. Dette kurset gir deg kjennskap til alle kravene på en oversiktlig måte.
Få kunnskap om reglene for lønnsopplysningsplikt og grensene ved arbeid i arbeidsgivers hjem og for skattefrie, veldedige og allmennyttige organisasjoner.
Tilbyr din bedrift oposisjoner til sine ansatte? Dette kurset gir deg nødnvendig og relevant kunnskap om hvordan du bør håndtere det i regnskapet.
Få oversikt over reglene for skattefri overtidsmat, samt innrapportering og regnskapsmessig behandling av skattepliktig fordel av overtidsmat.
Dette kurset vil gi deg en innføring i hva pant er, hvordan pant stiftes og hvordan man sikrer vern for pantsettingen.
Dette kurset gir deg oversikt over reglene for pengekrav: Forfall, purring, forsinkelsesrente, motregning og foreldelse av krav.
I dette kurset får du kunnskapen du trenger rundt arbeidsgivers oppgaver i forbindelse med OTP i arbeidsforhold.
I dette kurset gjennomgår vi bokføringsreglenes krav til dokumentasjon av arbeidede timer i ulike bransjer.
Dette kurset gir deg kunnskapen du trenger om vilkårene for skattefri personalrabatt og regler for verdsettelse av personalrabatter.
Få kontroll på dine personvernsplikter som leder ovenfor dine ansatte, og hvordan du behandler opplysninger i tråd med GDPR.
Få god innsikt og kunnskap i hvordan du som regnskapsfører skal forholde deg til personvern innad i din virksomhet og ut mot kunder.
Dette kurset går i dybden på hvordan du kan bruke pivottabeller. Kurset passer godt for deg som jobber med store datamengder og har det grunnleggende på plass innen Excel.
Er du usikker på lov om register over reelle rettighetshavere, er dette kurset en god match for deg.
Når må du registrere virksomheten i Mva-registeret, og hva er virkningen av en slik registrering? Lær mer om dette i kurset.
I dette kurset ser vi på grunnleggende regnskapsanalyse, med fokus på finansielle nøkkeltall og sammenhengen mot regnskapet.
I dette kurset får du innføring i hva hvitvasking er, hvordan du som regnskapsfører kan bli innblandet og hvilke plikter du har for melde fra og unngå egen involvering.
Målet med dette kurset er å gi deltakere god oversikt over sentrale problemstillinger knyttet til regnskapsføring av fisjoner.
Få kontroll på regelverket rundt rimelige lån i arbeidsforhold, om det skal lønnsbehandles og rapporteres i Altinn.
Dette kurset gir deg kontroll og den kunnskapen du trenger for å utarbeide og se verdien i en godt utført risikovurdering.
Driver selskapet med salg over nett? Dette kurset gir deg kunnskap om hvordan salget skal dokumenteres og om det skal registreres i kundespesifikasjonen.
I dette kurset vil du lære å beskytte dine interesser før konkurs, og få praktiske råd for å begrense tap på fordringer.
Er du investor i oppstartsselskap? Dette kurset gir deg kunnskap om vilkårene for å få fradragsrett ved slike investeringer.
Når og hvordan bør du gjøre en skattefri omdanning? Hva må du passe på i skattemeldingen, og hvordan unngå avgiftsbomber? Lær det og mer i dette kurset.
Lær om skattefri institusjoner ifølge skatteloven § 2-32, inntektskilder, rapporteringsplikt og praktisk analyse gjennom en praktisk case.
Har du kontroll på skattefunn? Dette kurset gir deg god innsikt i regelverket og prosessen fra søknad til rapportering i skattemeldingen.
Med fokus på forskuddstrekk og skattetrekk i arbeidsforhold vil dette kurset gi deg en god innføring eller oppfriskning og nødvendig kunnskap på temaet.
Dette kurset gir deg god kunnskap om skillet mellom drift og investering i kommuneregnskapet og ser nærmere på KRS 1.
Dette kurset tar for seg føringer i lov og forskrift samt KRS 4 sine avgrensninger mellom drift og investering.
Dette kurset tar for seg KRS 2 sine avgrensninger for hva som inngår i anskaffelseskost og opptakskost for balanseposter.
Dette kurset gir deg god innsikt og kunnskap rundt slettekravet for personopplysninger, og hvordan din bedrift lettere kan etterleve det.
Dette kurset gir deg kunnskapen og innsikten du trenger for å gjennomføre en kvalitetssikret og ryddig prosess i arbeidet med årsoppgjøret.
Alle AS må sende inn ny digital skattemelding for regnskapsåret 2023. Lær hvordan du kan få kontroll på hvordan rapporteringen blir fullstendig og riktig.
Få en praktisk gjennomgang av hva personvernspliktene betyr for deg og din bedrift, i tillegg en rekke gode tips for håndteringen av personvernsarbeidet.
Dette kurset gir deg en oversikt over avgiftsreglene for eiendomsutviklere som fører opp bygg for salg eller utleie i egenregi.
Statens satser skiller seg fra de skattefrie satsene. Få kontroll på statens satser og regler for diett-, km-godtgjørelse, og andre reiseutgifter.
Dette kurset handler om hvilket økonomisk ansvar styrets medlemmer kan bli dømt til å betale for feil de gjør i utøvelsen av styrevervet.
I dette kurset lærer du om styrets ansvar for å følge med på økonomien i selskapet, og hvilke grep som bør tas om egenkapitalen blir lavere enn forsvarlig.
Styrets rolle i et aksjeselskap er fastsatt i aksjeloven, og dette kurset gir deg en god innføring i hva det innebærer.
Gjennom dette kurset får du full kontroll på rolle- og ansvarsfordelingen mellom bedrift og arbeidstaker innen sykefraværssituasjoner.
Dette kurset gir deg god kunnskap i vilkårene for sykepenger, en grundig gjennomgang av dokumentasjon av sykefravær og ansattes krav på sykepenger.
Dette kurset gir deg kunnskap om sykepengedekning, sykepengegrunnlag og muligheten for å tegne forsikring for tilleggssykepenger for selvstendig næringsdrivende og frilansere.
I dette kurset vil vi ta for oss arbeidsgivers og arbeidstakers plikter og rettigheter for eldre arbeidstakere i arbeidsmiljø-, folketrygd- og ferieloven.
Vet du når tap på fordringer er fradragsberettiget? I dette kurset lærer du grunnleggende vilkår for fradragsrett og hvordan det skal behandles i regnskapet.
I dette kurset ser vi nærmere på kravet til tilknytning mellom fordring og virksomhet.
I dette kurset ser vi nærmere på ulike omstendigheter som kan medføre at en fordring endrer karakter slik at fradragsretten avskjæres.
Usikker på hva en tariffavtale er og hva den inneholder og innebærer for arbeidsgiver og arbeidstaker? I dette kurset får du svarene.
Nylig registrert i Mva-registeret? Dette kurset gir deg en oversiktlig gjennomgang av fradragsmulighetene på anskaffelser kjøpt før registreringen.
- innfordring av ubetalt faktura ved tvang I dette kurset omhandler vi reglene for tvangsfullbyrdelse av et pengekrav, altså veien fra ubetalt faktura frem til betaling.
Etter fullført kurs vil du sitte igjen med god kjennskap til flere av de viktigste bestemmelsene vedrørende utbytte i aksjeloven.
I dette kurset ser vi på pendling fra utlandet, både i forhold til fradragsretten og arbeidsgivers dekning av merutgifter.
Tilbyr du firmahytte eller gratis trening? I dette kurset lærer du alt du trenger å vite om vilkårene for skattefrie velferdstiltak.
Dette kurset gir deg en overordnet og effektiv innføring i temaet verdsettelse av virksomhet, med særlig vekt på diskontert kontantstrøm.
og merverdiavgift Du blir oppdatert på nyheter av betydning for 2024/2025 og forberedt til årsoppgjøret.