I kategorien maritime kurs finner du båt og seilkurs både for fritidsbåteiere og profesjonelle. I og med at mange nordmenn ferdes på sjøen, har det blitt mer fokus på sikkerhet. Med et kurs i Båtførerprøven eller fritidsbåtskippersertifikat får du de ferdighetene du trenger for å ferdes trygt på vannet. Det er også viktig å ha kunnskap om samband og navigering, noe du vil lære hvis du tar kurs i VHF-radio og GPS navigasjon. De som foretrekker seilbåt finner mange forskjellige seilkurs. Vi har også profesjonelle kurs for kystskippersertifikat / dekksoffiser klasse 5. Vi gjør oppmerksom på at du finner sikkerhetskurs i kategorien HMS, sikkerhet og førstehjelpskurs.
Føl trygghet ved å ta Båtførerkurs hos en av landets største private maritime skoler - Norsk Maritimt Kurssenter. Din kursleverandør siden 1981!
Sertifikatet gir etter 12 måneders fartstid som sertifisert ansvarshavende vaktoffiser (styrmann) på bro rett til å føre yrkesbåter inntil 500 BT i Nord – og Østersjøfart.
The D5L certificate is required in order to operate a recreational craft with a hull length of 15 meters and upwards, but less than 24 meters, in the trade area Great Coasting. Virtual classroom + practical training.
You can extend the trade area of your Certificate for Deck Officer Class 5 Pleasure Craft by taking a 45-hour supplementary course. Course in virtual classroom.
Certificate of competency Deck officer class 5 gives the right to serve on ships with a gross tonnage of less than 500 in North and Baltic shipping as Duty Officer in charge or/and Chief Mate.
Fra 1. januar 2024 må dekksoffiserer på lasteskip med største lengde 8 meter eller mer ha det nye sertifikatet D6.
Fritidsskipper D5L lærerstyrt fjernundervisning+ praksismodul Følg undervisningen fra din laptop eller pc. Praksismodulen holdes i mange byer rundt om i landet.
Du kan utvide D5L sertifikatet gjennom et tilleggskurs for utvidet fartsområde. Bestått kurs vil gi deg rett til å føre et fritidsfartøy med skroglengde inntil 24 meter i uinnskrenket farvannsområde (alle farvann).
Norsk Maritimt Kurssenter er Oslo områdets leverandør av GOC sertifikat! Radiooperatør-sertifikatet GOC for brukere av GMDSS radioutstyr i radiodekningsområdene A1-A4 Alle havområder.
NMKS tilbyr kurs for høyhastighetsbevis for å føre motorbåt og/eller vannscooter som kan oppnå 50 kn eller mer.
ROC - Restricted Operator’s Certificate Obligatorisk for førere av fartøy med GMDSS-utstyr i dekningsområde A1.
VHF sertifikat hos Norsk Maritimt Kurssenter. 1-dags kurs inkl prøve.
Vi tilbyr 66 timers sikkerhetskurs for maskinoffiser. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne demonstrere kompetanse gitt i STCW kodens tabeller A-VI/2-1, A-VI/3 og A-VI/4-1. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr kurs i D6 Ankerhåndtering og slep (tilleggsemne). Etter kurset skal deltakerne kunne demonstrere kompetanse gitt i emneplanen gjennom avsluttende prøve på nett. Hvert enkelt emne i avsluttende prøve skal være bestått.
Vi tilbyr kurs i D6 Kran og løfteoperasjoner (tilleggsemne). Kurset skal sikre at deltakerne får tilstrekkelig kunnskap til å opprettholde sikkerheten for både skip og mannskap ved løfteoperasjoner. Kurset utgjør til sammen 19 timer opplæring. Alt gjennomføres på e-læringsplattform.
Vi tilbyr et delvis nettbasert kurs i Dekksoffiser klasse 5 (D5) (Kystskipperkurs). Det meste av D5-kurset vil bli gjennomført på e-læring. 401 timer av kurset vil være e-læring / selvstudium.
Kurset dekker teoretisk og praktisk opplæring for D6-sertifikat som gir rett til å føre skip med lengde (L) 24 meter i fartsområde liten kystfart. Kurset er lagt opp for å være mest mulig tidseffektivt, så vil kreve en del egeninnsats for å komme seg igjennom kurset.
Vi tilbyr kurs i ECDIS (Electronic Chart Display and Information System). Kurset gir informasjon generell bruk av ECDIS (Electronic Chart Display and Information System).
Vi tilbyr kurs i FPSO. Kurset er for navigatører som jobber til daglig på "FPSO". Målsettingen er at etter kurset får deltakerne mulighet til å revitalisere sitt dekksoffisersertifikat. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr grunnleggende sikkerhetskurs for sjøfolk med e-læring. Kurset skal sikre at deltakerne får sikkerhetsopplæring som gjør dem i stand til å opprettholde sikkerheten for både skip og mannskap i ulike situasjoner.
Vi tilbyr kurs i hurtigbåt Assessor. Etter kurset skal deltakerne vise at de kan utarbeide og gjennomføre et opplæringssystem som kvalifiserer og evaluerer personell om bord i hurtigbåt, videreutvikle kunnskap og forståelse av menneskelige faktorer som har innvirkning på føring av hurtigbåt.
Vi tilbyr hurtigbåt grunnkurs. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne gjennomføre sikkert vakthold og god ledelse på hurtigbåt. Kurset gjennomføres med e-læring, gruppearbeid og praktiske øvelser i simulator.
Vi tilbyr oppdateringskurs i hurtigbåt. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne gjennomføre sikkert vakthold og god ledelse på hurtigbåt. Kurset gjennomføres med e-læring, gruppearbeid og praktiske øvelser i simulator.
Vi tilbyr kurs i hurtigbåt oppdatering m/EcoShip. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne demonstrere kompetanse for å spare miljø og utgifter knyttet til skipsfart samt oppdatering av hurtigbåt kompetansen.
Vi tilbyr kurs i hurtiggående MOB. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne utføre minimumskrav i STCW kodens tabell A-VI/2-2. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr IMO modellkurs 6.09 - opplærings- og treningskurs for maritime instruktører. Kurset består av e-læringsmodul + 2 dager med praktisk trening. Kurset har en e-læringsmodul med innleveringsoppgave som må gjennomføres før kursstart.
Vi tilbyr kurs i instrumentnavigasjon med BRM. Læringsmålet for kurset er at deltakerne skal kunne operere radar med ARPA og ECDIS for sikker navigasjon samt øke deres innsikt i lederskap, inklusive prinsipper for god bro ledelse.
Vi tilbyr oppdatering grunnleggende sikkerhetskurs for sjøfolk på mindre skip med e-læring. Sikkerhetsopplæring for sjøfolk på mindre skip er rettet mot personell på fartøy under 24 meter i fartsområde liten kystfart eller mindre.
Vi tilbyr Oppdatering Videregående sikkerhetsopplæring (IMO 80) inkl. medisinsk behandling. Kurset er beregnet for navigatører som har tjenestegjort minst 12 av de siste 60 måneder på skip som har sikkerhetsstyringssystem som ivaretar krav om sikkerhetskompetanse.
Vi tilbyr oppdataering grunnleggende sikkerhetskurs for sjøfolk med e-læring. Målsettingen å sikre at deltakerne får oppdatert sin grunnleggende sikkerhetsopplæring, som gjør dem i stand til å opprettholde sikkerheten om bord.
Vi tilbyr Oppdatering - grunnleggende sikkerhetskurs for fiskere. Målsettingen med kurset er å sikre at deltakerne får en grunnleggende sikkerhetsopplæring som gjør dem i stand til å opprettholde sikkerheten om bord på fiskefartøy.
Vi tilbyr oppdatering i hurtiggående MOB. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne utføre minimumskrav i STCW kodens tabell A-VI/2-2. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr oppdatering i passasjer- og krisehåndtering. Målsettingen er at etter kurset skal deltakeren kunne demonstrere kompetanse gitt i STCW kodens avsnitt A-V/2 og tabell A-V/2 kolonne 1. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr kurs i oppdatering redningsfarkost (livbåt). Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne være oppdatert til kunne føre livbåt. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr oppdatering videregående sikkerhetsopplæring (IMO 80). Kurset er beregnet for navigatører og maskinister som har tjenestegjort minst 12 av de siste 60 måneder på skip som har sikkerhetsstyringssystem som ivaretar krav om sikkerhetskompetanse.
Vi tilbyr kurs i passasjer- og krisehåndtering med e-læring. Målsettingen er at etter kurset skal deltakeren kunne demonstrere kompetanse gitt i STCW kodens avsnitt A-V/2 og tabell A-V/2 kolonne 1. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr kurs i redningsfarkost (livbåt). Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne før livbåt. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr sertifikatprøve for dekksoffiserer. Målsettingen er at etter kurset får deltakerne mulighet til å revitalisere sitt dekksoffisersertifikat. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr sertifikatprøve for maskinoffiserer. Målsettingen er at etter kurset får deltakerne mulighet til å revitalisere sitt maskinoffisersertifikat. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi har utviklet e-læringskurs for alle besøkende og leverandører i havbruksnæringa som skal ut til anlegg/fartøy. Det er et kompetasehevingskurs med fokus på sikkerhet og smittehindring.
Vi tilbyr sikkerhetsopplæring for sjøfolk på mindre skip med e-læring. Kurset skal sikre at deltakerne får sikkerhetsopplæring som gjør dem i stand til å opprettholde sikkerheten for både skip og mannskap i ulike situasjoner.
Vi tilbyr sikkerhetsopplæring for sjøfolk på mindre skip med e-læring - oppdatering. Kurset skal sikre at deltakerne får sikkerhetsopplæring som gjør dem i stand til å opprettholde sikkerheten for både skip og mannskap i ulike situasjoner.
Vi tilbyr kurs for sjøfolk med særlige sikringsplikter som nettkurs. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne demonstrere kompetanse gitt i STCW kodens tabell A-VI/6-2. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010Manila-endringene).
Vi tilbyr VHF / SRC-kurs.Kurset gjennomføres på nett, prøven avlegges på internett av hver enkelt. Simulator med praktiske øvelser. Deltakerne får en prøve i kursmatriellet som øvelse på den avsluttende prøven på nett. Gir bedre forståelse og reduserer faren for å stryke på prøven.
Vi tilbyr kurs i utsjekk livbåt. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne være oppdatert til kunne føre livbåt. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr videregående sikkerhetsopplæring (IMO 80). Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne demonstrere kompetanse gitt i STCW regel A-VI/2-1, A-VI/3 og A-VI/4-1. Kurset vil gå igjennom helg. Dvs. 10 dager fortløpende.
Seilkurs for nybegynnere går over 2 dager og all opplæring skjer i en 40 fots seilbåt i den nydelige skjærgården i Vestfold. På mannskapskurset lærer du om seil, tauverk, fortøyning, å stå til rors, legge båten til og gå ifra brygge, ankre opp, MOB.
Vårt havseilingskurs er i utgangspunktet lagt opp til deg som allerede har litt erfaring som ønsker å få erfaring å langseilas på åpent hav, og navigering utenfor kysten. Dette gjør vi i kombinasjon med kos og hygge i de havnene vi kommer til. Har du lyst til å prøve deg på langtur er dette for deg.
Det skal være lett å komme i gang med båt og seiling. Seiling er en utrolig fin aktivitet, og vi hjelper deg i gang og viser deg veien så du kan utvikle seilingen din videre.
Getting the time or finding a place that offers the Boat Drivers Licence in english can be challenging in Norway. That is why we have made it super easy with this online course.
Det er ikke alltid lett å finne tiden å gjøre alt man vil i livet. Derfor har vi laget nettkurs som gjør det mulig for deg å lære alt du trenger, for å kunne ta båtførerprøven rett fra der du er. En komplett alt-i-ett nettkurs som dekker hele pensumet til båtførerprøven.
Båtførerprøven i praksis aka matroskurs er for alle som ønsker en praktisk opplæring i båt som går hånd i hånd med pensum i båtførerprøven, og for deg som ønsker å lære godt sjømannskap, navigasjon i praksis, og håndtering og manøvrering av båt
Båtførerprøven med samling over 2 kvelder med nettkurs kombinerer det beste fra nettkurs og det beste fra klasseromsundervisning. Eksamen holdes siste kurskveld.
Vi tilbyr D5L Fritidskippersertifikat. Kurset går over 120 skoletimer og fører frem til ett sertifikat som gir rett til å føre fritidsbåter inntil 24 meters lengde i stor kystfart, og med D5LA påbygning Internasjonal skipsfart. Vi kan også tilby påbygning til D5 for de som ønsker dette.
Kurset fører frem til sertifikat som gir rett til å være fører av fritidsbåter med skroglengde fra 15 meter og inntil 24 meter i stor kystfart.
Alle som kjører fritidsbåt opptil 24 meter som kan oppnå en større fart enn 50 knop trenger å inneha et høyhastighets bevis fra 1. juni 2023. Sail On AS er godkjent tilbyder av både den teoretiske og praktiske delen av kurset.
Kort og konsist er ICC en internasjonal standard som beviser teoretisk og praktisk kompetanse i navigering av fritidsbåter. ICC står derfor for "International Certificate of Competency." Vi hos Sail On tilbyr både den teoretiske og praktiske prøven som kreves for å tilegne seg ICC sertfikatet.
Båtførerprøven i praksis aka matroskurs er for alle jenter som ønsker en praktisk opplæring i båt som går hånd i hånd med pensum i båtførerprøven, og for deg som ønsker å lære godt sjømannskap, navigasjon i praksis, og håndtering og manøvrering av båt. NB vi kan tilpasse datoer!
Vi tilbyr seile events og teambuilding for bedrifter. Vi gjennomfører mer enn 50 seil events for bedrifts i seilbåt eller RIB hvert år både som skipper og arrangør. Vi kan levere skreddersydde events og teambuilding for bedrifter på og ved sjøen i Vestfold og Oslofjorden.
Vi tillbyr båtførerprøven for fritidsbåter fra 8 meter til 15 meter eller fra 25hk motorkraft. Viken kompetanse er godkjent testsenter for båtførerprøven!
Vi tilbyr kurs i STCW - for sjøfolk med særlige sikringsplikter. Målsettingen er at deltakerne skal gjennom kurset få en innføring i grunnleggende kunnskaper om sikringsrelaterte plikter om bord.
Vi tilbyr kurs i STCW - passasjer og krisehåndtering. Opplæringen skjer gjennom en kombinasjon av teoretisk klasseromsundervisning og praktiske øvelser, hvor deltakerne introduseres for lærestoffet via en kombinasjon av forelesning og dialog i plenum.