I denne kategorien finner du kurs for friluftsliv, jakt, og fiske. Har du kanskje jegerinstinktet i deg? Gjør deg klar til jaktsesongen og meld deg på et kurs for jegerprøven. Kanskje du er mer interessert i fiske og har lyst til å ta et fluebindingskurs? I denne kategorien finner du også kano og kajakk kurs, brevandring kurs, og kurs i juving. Vi gjør oppmerksom på at klatrekurs, raftingkurs og kurs i elvepadling ligger i kategorien mosjon og idrett. Hvis du ikke finner kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg.
For deg som liker aktiviteter i vannet, på stranden og i skogen. Meld barna dine på sommerens store begivenhet: SJØLEIR!!
Vi tilbyr sommerskolen på Henie Onstad Kunstsenter. På HOK Sommerskole gir billedkunst og friluftsaktiviteter barna en unik opplevelse. HOK sommerskole er et samarbeid mellom Henie Onstad Kunstsenter og aktivitetskolen Sommer som Vinter.
Klatring som aktivitet er perfekt for barn i utvikling! Fokuset på barneklatring er å skape klatreglede og gode utfordringer uten krav til forkunnskaper. Barna får prøve autobelay-klatring og buldring, bli kjent med utstyr og grunnleggende klatreteknikk. Instruktørene våre legger opp til variasjon,
Dette kurset er for deg som ønsker å ta steget videre fra sportsklatring til å klatre på egne sikringer! Dette kurset er for deg som ønsker å ta steget videre fra sportsklatring til å klatre på egne sikringer.
Vi går igjennom grunnleggende klatreteknikker, øver på bevegelser og jobber med høydemestring. Buldring er klatring på lavere vegger, med tjukkasmadrasser som sikkerhet. Ved Klatring i klatrevegger bruker vi autobelay(automatsikring) som sikring,
Introduksjon til klatring og buldring i Moss. Intro til klatring og buldrin er vårt tilbud til deg som er nybegynner eller nysgjerrig på klatresporten! Her lærer du det grunnleggende du trenger for å ha gode klatreøkter på klatresenteret.
Jenteklatring er endelig i gang igjen. Hver onsdag kl 18:30 treffer du en av oss på Høyt Under Taket for en sosial og morro samling.
Vi tilbyr bursdag med klatring for barna! Har du barn som er glad i å klatre? Høyt Under Taket arrangerer barnebursdager for barn i alle aldre! Hos oss ligger alt til rette for en skikkelig aktiv og sosial bursdag på klatresenteret.
Klatreskolen er et tilbud til ungdom som er kjent med klatring og som ønsker å trene både buldring, tauklatring og lære grunnleggende/avansert klatreteknikk.
Skal dere ha en bli kjent-tur, eller kanskje bare finne på noe sosialt med klassen? Ta med klassen på en uforglemmelig opplevelse hos Høyt Under Taket! Få en innføring i klatring, lær noen tips og triks til hvordan man kommer i gang.
På ledkurs lærer du å klatre og sikre trygt på led. Kursinnhold: sikringsteknikk, bruk av utstyr og riktig opptreden i et klatresenter, slik at man kan ta vare på sin egen og medklatrernes sikkerhet. Kurset krever fullført topptaukurs. Etter kurset kan du gå opp til brattkortprøven.
Klatring på Høyt Under Taket krever kun en kort opplæring. Du er kjapt i gang med klatringen og vi har utfordringer for alle. Vi serverer selvsagt kaffe og vafler!
Topptaukurs gjør deg i stand til å sikre på topptau innendørs. På kurset lærer man sikringsteknikk, bruk av utstyr og riktig opptreden i et klatresenter, slik at man kan ta vare på sin egen og medklatrernes sikkerhet. Etter kurset kan du gå opp til topptaukortprøven.
Ungdomsklatring er for både nybegynnere og de litt mer erfarne der mestring, klatring og gode klatreopplevelser står i fokus. Våre instruktører vil finne varierte og gode utfordringer som passer den enkeltes nivå.
Bærum naturfestival – fuglesangtur ved Engervannet og Kloppa naturreservat Vi går fra Sandvika, videre langs Engervann og inn i Kloppa naturreservat for så å returnere til Sandvika.
Engervannet er en svært spesiell innsjø bestående av brakkvann. Fuglelivet her er rikt, og mest kjent er isfuglene som hekker like ved, og som jevnlig ses på matsøk i vannet.
Akerhus’ siste store, delvis intakte torvmyr. Vi håper på orrspill, rastende gjess og syngende vårfugler. Turen samkjøres med andre naturvernorganisasjoner.
Spennende sommerkveldstur i naturskønne omgivelser. Vi vandrer fra Stein Gård i naturreservatet ved Dælivannet og setter kurs mot Kolsåstoppen. Under turen lytter vi til fuglesang og observerer de mange fugleartene som finnes i området.
Vi tilbyr fuglekikkertur i Aurskog-Høland med turleder Svein Dale. Også om høsten har Aurskog-Høland mye å by på.
Langs de populære turstiene ved Øverlandselva og Løkkeåsen ble det høsten 2019 satt opp en del fuglekasser. De fleste av kassene står i øyehøyde og nært stien for at turgåeren lett skal få øye på dem. Fuglene bruker kassene hele året, men bygger reir i dem bare om våren og sommeren.
Fuglenes dag markeres hvert år over hele landet, mot slutten av mai og i begynnelsen av juni.
Morgentur i skogen og speiding utover jordene. På denne tiden kan nesten hva som helst dukke opp.
I 2008 hekket havørn for første gang i Oslofjorden på 126 år. Den gang på Håøya. Reiret ble ødelagt av store mengder snø da vinteren kom. Men fuglene har ikke gitt opp, og har hatt flere vellykkete hekkinger i indre Oslofjord.
En meget tradisjonsrik tur, hvor vi ferdes med M/S Rigmor langs kysten av indre Oslofjord for å se etter alkefugler, ender og måker. Med gode, helst sterke, sønnavinder i forkant kan man se lomvi, alke og kanskje lunde og alkekonge.
En klassiker! Dælivann i Bærum har et vakkert og egenartet kulturlandskap, og ble trolig kultivert for mer enn 2000 år siden. Hver onsdag i mai besøker vi Dælivann med fokus på fugl i ulike biotoper: barskog, blandingsskog, vann og kulturmark.
Nittedal har dverglo som kommunefugl. Vi starter kvelden med fokus på dverglo, og besøker en lokalitet. Når kvelden går over i natt, håper vi å få oppleve sangen til myrsanger, busksanger, åkerrikse og andre godbiter.
Trelerke er kommunefugl i Ullensaker, og den har sunget og hekket i området ved Gardermoen de siste åra, som antagelig det eneste stedet i Oslo og Akershus for tida. Derfor arrangerer vi tur til dette området hvor vi skal prøve å finne den spennende fuglen. Lytt gjerne på lydfil før turen!
Nordre Follo er en av kjernekommunene for åkerrikse i Akershus. Vi lytter selvsagt ikke bare etter åkerrikse, men også etter andre nattsangere, som vaktel, nattergal, myrsanger, busksanger og annet som synger i sommernatten.
På denne turen setter vi fokus på Hurdals kommunefugl, lavskrike. Vi kjører Skrukkelivegen forbi Skrukkelitjern og videre mot Osttjern og Glasbergtjern. Mange andre spennende skogsarter kan også dukke opp på turen.
Besøk de flotte omgivelsene rundt Losby gods i Lørenskog kommune. NOF OA og Fugleteltet finner du ved Mønevann (alternativt står vi oppe ved Losby gods).
Lær deg å kjenne igjen fuglesangen når du er ute på tur, eller i hagen. Kurset går over fire kvelder à to timer per kveld, samt en avsluttende tur ute i felt.
En klassiker! Dælivann i Bærum er et vakkert og egenartet kulturlandskap, og ble trolig kultivert for mer enn 2000 år siden. Hver onsdag i mai besøker vi Dælivann med fokus på fugl i ulike biotoper: barskog, blandingsskog, vann og kulturmark.
Opplev mer av Nordre Øyeren, NordEuropas største innlandsdelta, enn bare å gå ut på Årnestangen! MS Øyeren tar oss inn i Ramsar-områdets indre deler.
Hurum er fra 2020 innlemmet i Asker kommune, og er derfor et nytt og ubeskrevet blad for NOF OA/AB. Her er mange viktige fugleområder, deriblant flere steder med nattravn.
En annerledes og eksosfri nattsangertur!
Turen går langs Nitelva fra Mosenteret til Gaustadmåsan og tilbake igjen. Dette blir en rundtur på begge sider av vassdraget med spennende partier karakterisert av sumpskog og torvmyr.
Vi rusler på opp- og nedsiden av utløpet ved Rømua for å se på fuglelivet langs Glomma. Målet med turen er å vise at det er spennende å gå på fugletur uansett erfaring og kunnskapsnivå. BirdLife OA har kikkerter til utlån under turen.
Området rundt Seiersten skanse ved Drøbak er en av Frogns vakreste lokaliteter. Her er både blomsterenger og særdeles flott løvskog med godt om ulike sangere og spettearter. Den for Akershus sjeldne dvergfluesnapperen er også observert her.
Semiaden er Askers store aktivitetsdag for unge og voksne. Ta med familie og venner i alle aldre til «gla-dag» ved og i Semsvannet, med løyper, poster og underholdning. NOF OA stiller med fugleteltet, og det blir produktsalg, konkurranser og korte fugleturer ved vannet.
Vi tar runden rundt Semsvannet og opplever fuglene i et vakkert og særpreget natur- og kulturlandskap. Vi lytter til fuglesang. Kanskje får vi med oss toppdykker, lommer og svaler
Skogstur hvor vi går fra Steinsskogen gravlund og innover mot Muren.
Fugleliv og annet biologisk mangfold i eventyrskoger i Nesoddmarka. Hva kjennetegner gammelskogen, hva kan man oppleve der, og hva kan den fortelle oss? Det blir fokus på skogens naturkvaliteter, opplevelseskvaliteter og skoghistorie.
Fra Oppegård kirke på Svartskog går vi en lett og fin tur, ca. 8–10 km, i Svartskog landskapsvernområde, hvor vi lytter til fuglesang og observerer fugl.
I mars er uglene i gang med territorial vårsang. I sene kvelds- og tidlige nattetimer kan vi høre kattuglenes langtrukne ho – hooo og spurveuglenes intense plystrelyder. Sist vinter kunne vi høre sangen til mange uglearter.
Vi hører etter kattugle i edelløvskogene ved Nesoddparken og Røer gård, og eventuelt andre steder i nærheten hvis det er liten aktivitet i her. Området har tett hekkebestand av kattugle, og er vi heldige kan vi høre flere kattugler innen et relativt lite område.
Siste helg i januar hvert år er det hagefugltelling over hele landet. Vi gjentar suksessen fra 2017 og går på NOFs fuglerestaurant og studerer fôringsauomater i Nesoddparken.
Østensjøvann på Holstad i Ås har etter hvert blitt en god høstlokalitet for gjess. På denne tiden samles ofte hundrevis av grågjess, hvitkinngjess og kanadagjess både på vannet og jordene rundt.
Den næringsrike fuglesjøen midt i Oslos miljøpark. Her kommer vi tett på både vanlige og uvanlige fuglearter, både i og ved vannet. På en normalt bra dag på denne tiden av året kan en øvet fuglekikker registrere mer enn 50 arter.
Årnestangen ligger i Nordre Øyeren naturreservat - Nord-Europas største innlandsdelta. På denne tiden håper vi på lavvann og store sandbanker - et eldorado for vadere, ender og annet snadder!
Rusletur på Frogn-siden og sørenden av Årungen hvor vi håper å se og høre mange spennende arter. Noen har begynt å trekke sørover, og kanskje får vi se arter som vanligvis ikke er å finne her på Østlandet.
Vi tilbyr introduksjonskurs i Kristiansand-området.. Vi vil lære deg alt du trenger å vite om padling! Kurset dekker grunnleggende teknikker og sikkerhetsprinsipper, og gir deg mulighet til å nyte padling som en morsom og tilgjengelig aktivitet.
Få en grunnleggende innføring i padling og lær alt du trenger for å kunne padle trygt på fritiden. Kurset dekker grunnleggende teknikker og sikkerhetsprinsipper, og gir deg mulighet til å nyte padling som en morsom og tilgjengelig aktivitet.
Kurset er spesielt tilrettelagt for personer over 60 år, så ikke la alderen stoppe deg fra å holde deg i form og oppleve nærheten til vannet! Få en grunnleggende innføring i padling og lær alt du trenger for å kunne padle trygt på fritiden.
Vi tilbyr klatring - topptaukurs. Hva betyr dette for deg? Dette innebærer at du som foreldre eller voksen må sikre egne barn, og eventuelt andre som er med deg. Vi håper og tror dette allikevel blir en hyggelig aktivitet.
Vi følger skoleåret, følg med på Facebook eller hjemmesiden for oppdateringer.
Vi tilbyr nybegynnerkurs i inneklatring.
De aller fleste ulykker på innendørs klatreanlegg er knyttet til klatrernes sikringsarbeid og skyldes oftest manglende kameratsjekk, dårlig kommunikasjon mellom sikrer og klatrer eller svakt sikringshåndverk.
Bli med på en magisk overnattingstur og sov under stjernene i en hengekøye! Vi padler til Kråkholmen/Langåra setter opp vår hengekøyecamp og lager god kveldsmat og leter etter skatter på øya.
Vi tilbyr grunnkurs i kajakkpadling. På grunnkurs lærer du grundig og trygg håndtering av kajakk! Du lærer kamerat- og egenredning, manøvrering av kajakk, turplanlegging og mye mer!
Vi tilbyr introkurs i kajakk på Vollen. På introkurs lærer du håndtering og manøvrering av kajakk, samt kameratredning. Du trenger ikke noe erfaring fra padling fra før. Du får våttkort etter kurset.
Vi tilbyr Introkurs padlebrett ved Selvikvillaen i Vollen. Kurset foregår i skjermet farvann.
Vi tilbyr Kajakk & yogatur i Vollen. Kajakktur med yoga fra Vollen! Vi padler i området og finner et fint sted for yoga og litt kveldsmat
Vi tilbyr kajakktur med bastu. Bli med på en deilig padletur på fjorden som avsluttes med avslappende bastu i Varm i Vollen!
Vi tilbyr kurs i kajakkpadling som privatundervisning. Kurset kan inneholde teknikk som å håndtere og manøvrere en kajakk, redning eller bare padle en tur.
Vi tilbyr måneskinnstur på padlebrett ved Selvikvillaen i Vollen. Nydelig tur på padlebrett i måneskinn og stjernelys!
Oslofjord Kayak Expeditions organizes kayak rental and kayak excursions for tourists in the Oslofjord area. You can visit us in beautiful Vollen, or we can come to you. You can easily get to Vollen from Oslo by boat or bus.
Vi tilbyr padlebrettkurs og - tur ved Selvikvillaen i Vollen . Kurset foregår i skjermet farvann, og deretter får deltagere og prøve teknikkene i praksis på en guidet tur.
Vi tilbyr sikkerhetskurs i kajakk. Vi går gjennom hva slags sikkerhetsutstyr en bør ha med seg på kajakktur og hvordan planlegge en tur der sikkerhet er ivaretatt. Kursavgiften inkluderer delvis teori på land og delvis øvelser på sjøen.
Vi tilbyr klatring for grupper. Grupper kan besøke hos hele året. Billetter kan du bestille på våre nettsider. Alle som skal klatre må delta på opplæringen i klatreparken og sette seg inn i og følge klatreparkens regler.
Ta med kollegaene dine på en luftig dag med lek, mestring og fellesskap! Våre klatreparker rundt om i landet står klar til å ta dere med opp i høyden (eller ned i terrenget om dere vil!). Energisk teambuilding hos Høyt & Lavt Klatreparker.
Vi tilbyr klatring for grupper. Grupper kan besøke hos hele året. Billetter kan du bestille på våre nettsider.
Jaktforeningen.no har drevet med jegerprøvekurs i over 25 år og er blitt en av Norges største. Vi har fast kurssted i Skien, Nøtterøy, Drammen, Bærum, Lørenskog, Kongsvinger, Elverum og Gjøvik. Man trenger ikke å ha norsk statsborgerskap for å delta.