I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Vi tilbyr kurs i Asbest - grunnkurs. Et kurs for arbeidstakere som i jobbsammenheng risikerer å møte på materialer som inneholder asbest. Formålet er å styrke den generelle kunnskapen om asbest for både profesjonelle og privatpersoner.
Vi tilbyr nettkurs i branntetting. Branntettingskurs er en viktig opplæring som fokuserer på teknikker og metoder for effektiv branntetting i bygninger og konstruksjoner.
Trenger du eller dine ansatte kompetansebevis i fallsikring? Arbeid i høyder over 2 meter skal alltid sikres med personlig fallsikringsutstyr. Alle som skal ta i bruk fallsikringsutstyr må ha gjennomgått dokumentert sikkerhetsopplæring.
Vi tilbyr kurs i Arbeid i høyden / Fallsikring / Stillasbruker. Norske myndigheter krever at arbeidstakere som skal benytte fallsikringsutstyr i sitt arbeid har fått opplæring i bruken av dette. Alle kurs kan gjennomføres på norsk og engelsk. Ønskes kurs på f.eks. polsk, så må dette forhåndsavtales.
Norske myndigheter krever at arbeidstakere som skal benytte fallsikringsutstyr i sitt arbeid har fått opplæring i bruken av dette («Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning» Kap. 8 § 8-1 Gjennomgående krav til opplæring).
Vi tilbyr kurs i varm arbeider. Med varme arbeider forstås arbeider hvor det benyttes maskiner og utstyr som genererer gnister og varme som kan føre til brann. Alle kurs kan gjennomføres på norsk og engelsk. Ønsker dere kurs på f.eks. polsk, så må dette forhåndsavtales.
Vi tilbyr nettkurs i varme arbeider på mange språk. Kurs i varme arbeider til alle som utfører varme arbeider der forsikringsselskapene stiller krav om sertifisering.
Fra 1. januar 2024 må også alle virksomheter med 5 til 9 ansatte ha et verneombud. Tidligere var kravet minimum 10 ansatte. Tilpass kursplanen i ditt eget tempo. Våre interaktive moduler, praktiske oppgaver og ressursrike materialer vil sikre at du får en grundig forståelse av verneombudets rolle og
Vi tilbyr stillas brukerkurs. Opplæringen gir deltakerne god innsikt i prinsippene rundt konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk av stillas slik at ulykker kan unngås. Grunnleggende fallsikring tas med som en del av dette kurset.
Vi tilbyr stillas byggerkurs, 2-5 meter. Kurset gir innsikt i relevante lover og regler ved arbeid i høyden. Det gir informasjon om ulike typer stillas, montering/demontering, lover og forskrifter, beregninger osv. Dette kurset er tilgjengelig på norsk, engelsk og polsk.
Vi tilbyr stillas byggerkurs, 5-9 meter. Kurset gir innsikt i relevante lover og regler ved arbeid i høyden. Det gir informasjon om ulike typer stillas, montering/demontering, lover og forskrifter, beregninger osv. Dette kurset er tilgjengelig på norsk, engelsk og polsk.
Vi tilbyr varme arbeiderkurs. Forsikringsselskapene i Norge kraver om at alle som utfører varme arbeider innehar et sertifikat som dokumenterer at man har gjennomgått godkjent opplæring i varme arbeider. I tillegg til norsk, kan vi også tilby polsk/engelskspråklige kurs på forespørsel.
Det er krav i Farlig gods-regelverket at personer som har arbeidsoppgaver i forbindelse med transport av farlig gods skal ha opplæring i kravene som svarer til deres ansvar og arbeidsoppgaver. De skal også ha regelmessige oppdateringskurs.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs i kjemikaliehåndtering. Det er viktig å se på kjemikaliehåndtering som en prosess som starter allerede på øverste leders hold.
Vi tilbyr kurs om elektromuffesveising av plastrør - Resertifisering online. Elektromuffesertifikat iht. NS 416 har en gyldighet på 3 år, med krav om nytt resertifiseringskurs hvert 6. år. Du må derfor alltid huske på å resertifisere deg innen sertifikatets utløpsdato.
Vi tilbyr e-læringskurs i Hydrogen. Hydrogen kan produseres fra bærekraftige kilder og er en ren, effektiv og allsidig energibærer for industri, transport og lagring. Hydrogen spiller derfor en avgjørende rolle i energiomstillingen.
Vi tilbyr HMS-kurs i bygg og anlegg for bedrifter. I kurset får du en bedre forståelse for sammenhengen mellom HMS-arbeid og SHA-planer. Alle ledere i bygge- og anleggsbransjen må ha fokus på lønnsomhet, risikoforståelse og god kommunikasjon mellom alle aktører i prosjektene.
Vårt e-læringskurs, introduksjon til plikter og krav, tar deg gjennom alle de viktigste lovene og forskriftene på kjemikalieområdet. Du kan selv velge når og hvor du vil gjennomføre kurset, og du kan selvfølgelig repetere kurset ved behov.
Vi tilbyr kurs i kjemisk helsefare og kjemikaliehåndtering (V130) online. Du lærer hvordan forsvarlig kjemikaliehåndtering kan sikres i virksomheter. Kurset er en av modulene på HMS Verneingeniørskolen.
Vi tilbyr kurs i energiledelse iht. ISO 50001 for bedrifter. Kurset skal gi deltakerne kjennskap til de prinsippene, begrepene og kravene som standarden for energiledelse, ISO 50001:2011 bygger på.
Vi tilbyr kurs i hardlodding og sertifisering i henhold til NS-EN ISO 13585:2012 for bedrifter. Kurset går over 2 dager eller tilpasses etter behov og ønsker.
Vi tilbyr modul 6 Overgang NS477 til IWI-S - nettkurs. Er du sveiseinspektør med NS 477 sertifisering i fagruppe 1? Dette er kurset som gir deg IWI-S diplom.
Dette kurset er obligatorisk for å kunne klatre videre på NDT stigen innenfor de enkelte NDT metodene. Noen standarder og kunder kan stille krav til at bedriften selv har, eller er tilknyttet en nivå 3 person, for de metodene, som blir benyttet i bedriften.
Dette er et kurs for dem som ønsker å oppnå nivå 3 innen Penetrant Testing (PT) iht. ISO 9712.
Vi tilbyr kurs om risikovurdering av kjemikalier online. Arbeidsgivere skal kartlegge faren for eksponering og risikovurdere bruk av kjemikalier på arbeidsplassen. Dette er kurset for deg som ønsker å bli trygg på hva som ligger bak en god risikovurdering og hvordan du kan gjøre det i praksis.
Vi tilbyr resertifisering i speil- og elektromuffesveising av plastrør iht. NS 416 online. Speil og elektromuffesertifikat iht. NS 416 har en gyldighet på 3 år, med krav om nytt resertifiseringskurs hvert 6. år. Du må derfor alltid huske på å resertifisere deg innen sertifikatets utløpsdato.
Vi tilbyr online Sveising av ikke-lastbærende armering. Kurset tar for seg gjeldende krav for sveising av ikke-lastbærende armering i henhold til ISO 17660-2. Kandidaten får innføring i sveisemetoder og sveiseforbindelser som blir brukt i produksjon.
Vi tilbyr Sveising av lastbærende armering. Ved sveising av lastbærende armering foreligger en del strengere krav til utførelse enn ved sveising av ikke-lastbærende armering. Kursdeltakeren får en grundig gjennomgang av ISO 17660-1 og innføring i disse kravene.
Vi tilbyr webinaret Vannbehandling i lukkede energianlegg. Vannbehandling i lukkede energianlegg v/ Van Ha Doan. Dette er et innføringskurs i vannbehandling av lukkede væskebårne varme- og kjøleanlegg, energibrønner og gjenvinnere.
Vi tilbyr webinaret Vannbehandling i lukkede energianlegg. Kurset gir en grundig innføring i viktigheten av vannbehandling i varme- og kjøleanlegg og kompetanse til å vurdere status på eget vannbehandlingsprogram
Vi tilbyr webinaret Vannbårne varmeanlegg: Drift og vedlikehold. urset gir en grundig innføring i oppbygning, drift, veldikehold og feilsøking ved vannbårne varme- og kjøleanlegg. Du får også veiledning i optimalisering og energieffektivisering av slike anlegg
Vi tilbyr webinaret ventilasjon: -funksjon drift og vedlikehold. Kurset gir deg grundig innføring i hvordan et ventilasjonanlegg er bygd opp, med alle komponenter. Du får også veiledning i praktisk forståelse for funksjon, feilsøking og optimalisering av ventilasjonsanlegg
Skal en virksomhet rive, sanere eller på annen måte håndtere asbest kreves det tillatelse av arbeidstilsynet. Dette kurset gir deg den kompetansen som kreves og ved godkjent kurs hos oss blir deltakerne registrert i Sentralregisteret som utsteder kompetansebevis.
Vi tilbyr Asbestkurs (utvendig og innvendig sanering). Kurset er rettet mot og relevant for alle som skal arbeide med eller sanere asbest, og de som kan komme i kontakt med asbestholdig materiale. Opplæringen skal foretas av kompetente personer.
Vi tilbyr kjennskapskurs asbest. Kjennskapskurs i Asbest er for de yrkesgruppene og individer som kan komme i kontakt med asbestholdig materiale. Kunnskap om asbest, hvor man finner det og kjennskap til hvilke forhåndsregler å ta ved funn av asbest kan redde liv.
Vi tilbyr oppdateringskurs asbest. Oppdateringskurs er relevant for deg som allerede har kurs i asbestsanering. Oppdateringskurs bør gis hvert tredje år for å sørge for at arbeidstakernes kunnskaper holdes ved like og oppdateres.
Vi tilbyr oppdateringskurs asbest på teams. Oppdateringskurs er relevant for deg som allerede har kurs i asbestsanering. Oppdateringskurs bør gis hvert tredje år for å sørge for at arbeidstakernes kunnskaper holdes ved like og oppdateres.
Vi tilbyr kurs i ventilteknikk ihht. NOG 143 for bedrifter. Målsettingen med kurset er å gi personell grunnleggende kunnskaper om oppbygging, virkemåte, sikker operasjon og vedlikehold av ulike typer ventiler.
Norwegian authorities require that necessary training is given to workers within FSE (Regulations concerning work safety and the operation of electrical installations). This is a requirement for working on both high and low voltage installations.
Vi tilbyr nettkurs om arbeid i høyden. Kurset skal gi en overordnet innføring til ansvarlige arbeidsgivere og ledere som skal føre tilsyn ved arbeid i høyden samt at det utøves sikker bruk, kontroll og vedlikehold av ulike typer stillas, stiger, lift og fallsikringsutstyr på arbeidsplassen.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 1 som virtuelt klasserom. Målsettingen er å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved veg, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 2 som virtuelt klasserom. Ansvarshavende personell for arbeidet som pågår skal ha gjennomført opplæring på kurs 2. Dette gjelder også dem som skal sette opp varslingsplan for det gitte arbeidet.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 3 for bedrifter. Målsettingen med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kjennskap til de krav skiltmyndigheten setter til de som skal utføre manuell trafikkdirigering på riks- og fylkesveger.
Vi tilbyr brukerkurs stillas og stiger som nettkurs. Formål med kurset er å kvalifisere personell for sikker bruk av stillas og stiger. Nettkurset er bygget opp i moduler med film, tekst og bilder og etter endt kurs er det lagt opp til en test som man må bestå for å utstedt kursbevis.
Norwegian authorities demand that employees who need to use fall protection equipment in their line of work have been given sufficient training in the use of this equipment. It is the employer’s responsibility to ensure the employees have received this training.
Vi tilbyr fallsikringskurs for bedrifter. Målsettingen med kurset er å gi deltakerne økt kunnskap om fallsikringsutstyr og bevisstgjøring av sikkerhetstiltak, for å unngå personskader og ulykker på arbeidsplassen.
Vi tilbyr nettbasert fallsikringskurs. Målsettingen med kurset er å gi deltakerne økt kunnskap om fallsikringsutstyr og bevisstgjøring av sikkerhetstiltak, for å unngå personskader og ulykker på arbeidsplassen.
Vi tilbyr kurs i instruert personell med førstehjelp for bedrifter. Kurset er tilpasset kravene i forskriften og inneholder også opplæring i førstehjelp og spesialopplæring i førstehjelp ved ulykker forårsaket av elektrisk strøm.
Vi tilbyr kurs i instruert personell med førstehjelp som nettkurs. Kurset skal sette instruert personell i stand til å oppfatte risiko og unngå elektriske farer. Dette skal bidra til å øke sikkerheten for den ansatte.
Vi tilbyr kurs i Byggherreforskriften for bedrifter. På kurset gir vi deltakerne en innføring i Byggherreforskriften og reguleringene i denne, med fokus på aktørenes ansvar og roller i arbeidet med helse, miljø og sikkerhet i prosjekter.
Vi tilbyr nettkurs i Byggherreforskriften. Målsettingen med kurset er å gi deltagerne en innføring i Byggherreforskriften og reguleringene i denne, med fokus på aktørenes ansvar og roller i arbeidet med helse, miljø og sikkerhet i prosjekter.
Vi tilbyr kurs i Byggherreforskriften som virtuelt klasserom. På kurset gir vi deltakerne en innføring i Byggherreforskriften og reguleringene i denne, med fokus på aktørenes ansvar og roller i arbeidet med helse, miljø og sikkerhet i prosjekter.
Vi tilbyr mastekurs for bedrifter. Norske myndigheter stiller krav til at arbeidstakere som skal jobbe i mast kan dokumentere praktisk og teoretisk opplæring. Kurset gir en grunnleggende teoretisk og praktisk innføring i hvordan man kan jobbe på en sikker måte i mast.
According to section 17 of “Regulations concerning the Performance of Work” all workers using scaffolding are to be given documented general training in the use scaffolding and ladders.
Lær om koordinering av sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA) på byggeplassen. Dette kurset er tilpasset alle som har en rolle i bygge- og anleggsprosjekter, eller som skal arbeide med SHA og HMS der byggherreforskriftens krav blir anvendt.
Vi tilbyr kurs i SHA koordinater som virtuelt klasserom. Hovedfokuset i kurset er koordinators rolle, plikter, ansvar muligheter og begrensninger. Men innholdet i kurset er også svært nyttig og relevant for de øvrige roller som forskriften omfatter.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med teori for bedrifter. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv over to meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med teori som virtuelt klasserom. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv over to meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med teori og praksis for bedrifter. Formålet med kurset er å kvalifisere arbeidstakere for montering, demontering, endring og kontroll av stillaser med øverste stillasgulv over 2 meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med fallsikring som nettkurs. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv inntil 5 meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 5-9 meter med teori for bedrifter. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv fra fem til ni meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 5-9 meter med teori som virtuelt klasserom. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv fra fem til ni meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 5-9 meter med teori og praksis for bedrifter. Formålet med kurset er å kvalifisere personell for montering, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv inntil ni meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stolpekurs for bedrifter. Norske myndigheter stiller krav til at arbeidstakere som skal jobbe i stolpe kan dokumentere praktisk og teoretisk opplæring. Kurset gir en grunnleggende teoretisk og praktisk innføring i hvordan man kan jobbe på en sikker måte i stolpe.
Vi tilbyr årlig gjennomgang av FSE 2023 på norsk, engelsk, polsk som nettkurs. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av medarbeidere innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Norske myndigheter stiller krav til at arbeidstakere som skal jobbe i stolpe eller mast kan dokumentere årlig repetisjon og øvelse i nedfiring. Årlig nedfiringskurs gir repetisjon og øving for personer som tidligere har dokumentert opplæring i entring av stolpe eller mast.
Vi tilbyr nettbasert kurs om boligutvikling i praksis. Dette er nettstudieutgaven av heldagsfordypningen med samme navn. Nettstudiet henvender seg til mindre eiendomsutviklere og investorer som ønsker å bli det.
Vi tilbyr nettkurs om boligutvikling: Fra tomtekjøp og regulering til salg og overtakelse. Denne modulserien tar for seg veien fra anskaffelse av eiendom, regulering av eiendommen og oppføring av boliger, til salg og overtakelse av bygget. Innholdet tar utgangspunkt i et mellomstort boligprosjekt.
Vi tilbyr kurs om borettslagsmodellen som nettbasert kurs. Som utbygger er det viktig å sette seg inn i borettslagsmodellen, for å unngå fallgruver og for å bli kjent med fordelene som kan oppnås.
Vi tilbyr nettkurs om byggherreforskriften. I denne modulserien vil Ottar Fiksdal Egset og Stein-Ivar M. Gamlem, begge advokater og partnere i Advokatfirmaet Føyen, gjennomgå byggherreforskriften - med fokus på forskriftens krav, regler og viktighet for håndtering av risiko.
Vi tilbyr nettkurs om eiendomsstrukturering i utviklingsprosjekter. I dette modulserien vil advokatene Sofia Bjørk og Kristine Strandenes gå gjennom betydningen av effektiv eiendomsstrukturering i utviklingsprosjekter samt ulike fremgangsmåter for å oppnå dette.
Vi tilbyr nettkurs om eiendomsutvikling: avtaler og strukturer i utviklingsprosjekter. Formålet med denne modulserien er å gi deg en strukturert gjennomgang av hvordan du kan forbedre egen eiendomsutvikling gjennom gode avtaler og strukturer.
Vi tilbyr nettkurs om entreprise fra A til Å. Øystein Myre Bremset er leder av entreprisegruppen i Advokatfirmaet BAHR. I denne modulserien vil han gå i gjennom hovedelementene som alle entreprisekontrakter består av. Her vil fallgruver - og hvordan disse kan unngås - bli belyst.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lykkes med grunn- og rettighetserverv i utviklingsprosjekter. I denne modulserien vil advokat og partner Odd Walther Moi og senioradvokat Sofia Bjørck, begge fra SANDS, gå igjennom suksesskriterier og fallgruver.
Vi tilbyr nettkurs om merverdiavgift og infrastrukturbidrag med Geir Frøholm og Christian O. Hartmann, SANDS. Hver modulserie er pedagogisk bygd opp, og tilrettelagt for at læringsutbyttet skal være så høyt som mulig.
Vi tilbyr nettkurs om praktisk bruk av utbyggingsavtaler. I dette nettstudiet gjennomgår Geir Frøholm og Sofia Bjørck regelverket som gjelder utbyggingsavtaler og vanlige problemstillinger som oppstår i saker som gjelder slike avtaler.
Vi tilbyr nettkurs om tomtefeste. I denne modulserien undervises det om temaet tomtefeste og dens utfordringer. De tar for seg lover, regler, eksempler og fallgruver - slik at du får en bedre innsikt i hva du kan forvente om du kjøper, selger eller besitter et bygg på en festet eiendom.
Vi tilbyr nettkurs om utvikling av prosjekt i reguleringsfasen. I denne modulserien snakker Per Fretheim og Astrid Humerfelt, begge fra Mad Arkitekter, om eiendomsprosjekter som må reguleres og om hvordan du kan sikre et godt prosjekt og en god prosess gjennom detaljregulering.
Vi tilbyr nettkurs om vurdering av risiko og fallgruver ved eiendomsutvikling. I nettstudiet tar eiendomsadvokatene i BAHR Emilie Ovanger Jørgensen og Øystein Nore Nyhus for seg hvilke risikofaktorer og fallgruver man kan møte på ved planlegging og gjennomføring av et eiendomsutviklingsprosjekt.