Vi tilbyr anhuker og stroppekurs for bygg og anlegg som nettkurs. Bruk av løfteredskaper er basert på en blandet undervisningsform og inngår som en del av et komplett læreløp for modul 2.3 (G11). Første delen av kurset tas som spill utviklet av FIDL etter gjeldende lover, forskrifter og standarder.
Vi tilbyr anhuker og stroppekurs for bygg og anlegg som nettkurs på engelsk. Bruk av løfteredskaper er basert på en blandet undervisningsform og inngår som en del av et komplett læreløp for modul 2.3 (G11).
Vi tilbyr anhuker og stroppekurs for bygg og anlegg som nettkurs på polsk. Bruk av løfteredskaper er basert på en blandet undervisningsform og inngår som en del av et komplett læreløp for modul 2.3 (G11).
Vi tilbyr nettkurs om førstehjelp for bygg og anlegg. Førstehjelpskurset er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante skader for byggeplasser på en slik måte at det føles relevant og yrkesnært. Kurset er laget i samarbeid med Norsk Førstehjelpsråd.
Vi tilbyr nettkurs om førstehjelp for bygg og anlegg på engelsk. Førstehjelpskurset er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante skader for byggeplasser på en slik måte at det føles relevant og yrkesnært. Kurset er laget i samarbeid med Norsk Førstehjelpsråd.
Vi tilbyr nettkurs om førstehjelp for bygg og anlegg på polsk. Førstehjelpskurset er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante skader for byggeplasser på en slik måte at det føles relevant og yrkesnært. Kurset er laget i samarbeid med Norsk Førstehjelpsråd.
Det er av avgjørende betydning å kunne tilby øyeblikkelig assistanse når noen opplever akutt sykdom eller blir rammet av en ulykke. Rask respons kan bokstavelig talt redde liv.
Kurset gir en introduksjon til HMS-prinsippene for nyansatte. Dette HMS-kurset er rettet spesielt mot bygg og anlegg. I kurset får du en bedre forståelse for sammenhengen mellom HMS-arbeid og SHA-planer.
Nettkurset gir deg også innsikt i kartlegging, risikovurdering, utarbeidelse av plan og tiltak på arbeidsplassen ved montasje av modulbygg, og ser på de ulike sikkerhetsutfordringene knyttet til din bransje. Dette kurset gir essensielt HMS opplæring for de som er involvert i bygg av modulbygg.
Nettbasert kurs i HMS for renholdsoperatører. Dette kurset gir dokumentert opplæring i samsvar med Arbeidstilsynets krav. Arbeidstilsynet krever at arbeidsgivere sørger for at alle ansatte får opplæring og informasjon om sikker håndtering av rengjøringskjemikalier.
Dette er et informasjonskurs/kjennskapskurs om asbest. Kurset er en introduksjon for personer som ønsker å lære mer om asbest og farene knyttet til materialet, og tilfredsstiller kravene til dokumentert kompetanse i forhold til arbeidsmiljølovens paragraf 3-2.
Innføring i HMS er et innføringskurs i HMS-reglene. I nettkurset lærer man om reglene som gjelder for arbeid med systematisk helse, miljø og sikkerhet i norske virksomheter. Nettkurset inneholder også nyttig informasjon om hva man skal gjøre i en nødssituasjon.
FSE for instruert personell tilfredstiller kravene i FSE Forskriften (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg). I denne forskriften stilles det krav til nødvendig opplæring av personell som arbeider og drifter elektriske anlegg.
Nettbasert kurs i sikker bruk og håndering av diisocyanater. Dette kurset gir dokumentert opplæring i samsvar med myndighetenes krav.
Vårt nettbaserte støy på arbeidsplassen?kurs gir dokumentert teoretisk opplæring i henhold til Arbeidstilsynets krav. Støy er et vanlig fenomen i alles liv. Vi utsettes for den hver eneste dag, uten å være klar over hvor skadelig den kan være.
Fra 1. januar 2024 må også alle virksomheter med 5 til 9 ansatte ha et verneombud. Tidligere var kravet minimum 10 ansatte. Tilpass kursplanen i ditt eget tempo. Våre interaktive moduler, praktiske oppgaver og ressursrike materialer vil sikre at du får en grundig forståelse av verneombudets rolle og
Treteknisk tilbyr kurs for fagbrev i trelast- og limtreproduksjonsfaget. Kurset baserer seg på læreplanen og er et eksamensforberedende kurs mot en 5-timers teorieksamen for lærlinger og praksiskandidater.
Vi avholder kurs i sortering av høvellast på forespørsel. Kurset går normalt over én dag og inkluderer sortering og krav i de nye tekniske spesifikasjonene for panel (SN TS 3183) eller kledning (SN TS 3186).
Vi avholder kurs i sortering av konstruksjonstrevirke på forespørsel. Kurset går normalt over fire dager og legges opp som korte gjennomganger av regelverket med påfølgende praktiske sorteringsøvelser.
Vi tilbyr kurs i Grunnleggende materialkunnskap, prosjektering og bygging i tre. Hvorfor bygge i tre? Hvilket tre er det beste å bruke i utvendig kledning? Hva ligger til grunn for branndimensjonering av fleretasjes trebygg – og hvordan kan man sikre at krav til trinnlyd overholdes ved dekke i tre?
Vi tilbyr kurs i utvikling av Miljødokumentasjon EPD (Environmental Product Declaration) avholdes jevnlig og på forespørsel. Økt fokus på miljø og miljødokumentasjon fra markedet og blant politikere gjør at treindustrien i stadig større grad må dokumentere miljøpåvirkningen til sine produkter.
Vi avholder kurs i skurlastsortering på forespørsel. Kurset kan tilpasses til deltakernes behov ut fra erfaring og bakgrunn.
Dette kurset er rettet mot ingeniører som arbeider med prosjektering og ønsker en introduksjon til Eurokode 5 og dimensjoneringsprinsippene i trekonstruksjoner.
Det finnes omtrent 30 000 treslag i verden, hvorav 3000 - 5000 er egnet for industrielle formål. Man antar at det er omtrent 1000 treslag som handles regelmessig rundt om i verden og omtrent 50 treslag i Europa. Treanatomien er mangfoldig og treslaget er ofte vanskelig å bestemme ved første øyekast.
Treindustriens Tekniske Forening har gjennom vår broderforening i Sverige, STTF, fått tilgang til 20 undervisningsfilmer for trelast-industrien. Filmene er meget relevante for nyrekrutterte og alle i bedriften.
Kurset er tilrettelagt for praksiskandidater og lærlinger som ønsker å ta fagbrev innen kran- og løfteoperasjonsfaget. Det gjennomføres nettbasert og gir deltakerne grundig forberedelse til den offentlige eksamen, som må bestås før gjennomføring av den praktiske fagprøven.
Er du nysgjerrig på kranføreryrket? Kom til oss i Viken Kompetanse og prøv vår nye, topp moderne tårnkran!
Vi tilbyr kurs om byggherreforskriften som nettkurs. Kurset gir en innføring i Byggherreforskriften og reguleringene i denne. Det blir fokusert på aktørenes ansvar og roller i arbeidet med helse, miljø og sikkerhet i prosjekter.
VG1 Bygg og anleggsteknikk på Skogmo er skolen for deg som vil bli tømrer, murer, rørlegger, blikkenslager, betongarbeider, maler, stillasbygger, forskalingssnekker eller andre av de 20 yrkene vi kan rekruttere til.
VG1 Teknikk og industriell produksjon på Skogmo er skolen for deg som vil bli tømrer, murer, rørlegger, blikkenslager, betongarbeider, maler, stillasbygger, forskalingssnekker eller andre av de 20 yrkene vi kan rekruttere til.
Vi tilbyr VG2 Bygg og anleggsteknikk. På VG2 har du mange muligheter. VG2 er bygd opp av tre linjer som innholder en rekke yrker. På oversikten under finner du de forskjellige mulighetene du har, det er bare å klikke på de forskjellig lenkene for å lese mer om de forskjellige yrkene.
Vi tilbyr VG2 Teknikk og industriell produksjon. Du som velger teknikk og industriell produksjon bør ha praktisk sans, godt håndlag og være nøyaktig. Du bør både kunne arbeide selvstendig og samarbeide med andre. Interesse for ny teknologi er også viktig.