I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Vi tilbyr nettundervisning i arbeidsvarsling kurs 1.Målsettingen er at deltakerne skal kunne anvende relevante bestemmelser i Håndbok 051 i forhold til arbeidsoppgaver som medfører opphold på steder hvor det kreves godkjent arbeidsvarslingsplan.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 2. Målsettingen er å gi kursdeltakerne en teoretisk tyngde for å sikre arbeidet i forkant, på en lovlig og hensiktsmessig måte. Det er betryggende for alle enten det gjelder de ansvarlige, ansatte på stedet, eller andre som berøres av arbeid på offentlig grunn.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 3. Målsettingen med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kjennskap til de krav skiltmyndigheten setter til de som skal utføre manuell trafikkdirigering på riks- og fylkesveger.
Vi tilbyr Fallsikring - Praksis. Dette er kun praktisk opplæring. Teoridelen av fallsikringskurset må være fullført og bestått i forkant av praksis.
Vi tilbyr e-læringskurs i fallsikring . Målsettingen med kurset er gi deltakerne økt kunnskap om fallsikringsutstyr og bevisstgjøring av sikkerhetstiltak, for å unngå personskader og ulykker på arbeidsplassen.
Vi tilbyr kurs i fallsikring. Hovedhensikten med fallsikringskurs er gi deg som skal arbeide i høyden kunnskap om sikker bruk, vedlikehold, daglig kontroll og kasseringsregler av ulike typer fallsikringsutstyr.
Vi tilbyr Brukerkurs Stillas – Teoretisk del som nettkurs. Dette kurset er en enkelt brukerkurs for deg som skal arbeide i høyden. Kurset gjør det lovlig og trygt for deg å bruke et stillas i arbeidssammenheng.
Vi tilbyr grunnkurs SHA og Byggherreforskriften. Tillegg til HMS-kurs for verneombud og daglig leder, for arbeid innen bygg- og anleggsvirksomhet, med en kommentert introduksjon til Byggherreforskriften og (Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø) SHA-arbeid.
Vi tilbyr håndtering av farlig gods – Teoretisk del som nettkurs. Bidrar til å gi ansatte kompetanse til å håndtere farlig gods iht. Landtransportforskriften §2-1.
Vi tilbyr stillasbyggekurs I som nettkurs. For bygging av stillas med øverste stillasgulv under 5 meter. Kurset dekker de krav som stilles til opplæring, før ansatte bruker stillas. (NS 9700-1 Modul 2 Prefabrikkerte stillas med en høyde opp til 5 meter)
Vi tilbyr kurs i byggherreforskriften som nettkurs. Bli kjent med byggherreforskriften. Dette er et viktig kurs for deg som har en sentral rolle i forhold til Sikkerhet, Helse og Arbeidsmiljø i bygg-og anleggsprosjekter.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 1 som gjennomføres som interaktivt nettkurs (webinar). Det er viktig å ha dialog mellom deg som kursdeltaker og instruktøren underveis i undervisningen, og det er derfor ikke lagt opp til selvstudie i dette kurset.
Roadwork Safety Training, course 1 - online interactive course. We use Microsoft Teams for our webinars. Please download the free version here before the course starts. Course start: On course date at 09:00 hrs.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 2 som gjennomføres som interaktivt nettkurs (webinar). Det er viktig å ha dialog mellom deg som kursdeltaker og instruktøren underveis i undervisningen, og det er derfor ikke lagt opp til selvstudie i dette kurset.
Mange sykehus krever at elektrikerne de bruker innehar kompetanse på elektriske installasjoner i medisinske områder. Kursdeltagerne skal få en oversikt over hvilke normkrav de må forholde seg til, så de kan gi oppdragsgiver den anlegget han ønsker og forventer.
Vi tilbyr kurs i FSE for høyspentmontører - bedriftsinternt. Ikess har utviklet et FSE kurs som tilfredsstiller myndighetenes krav til sikkerhetsopplæring beskrevet i FSE forskriften og NEK EN 50110.
Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte. Kurset vil være med på å oppfylle bedriftens ansvar om sikkerhetsopplæring for de ansatte.
Målet er å øke førstehjelpskompetansen ved strømskader, slik at du vet hvordan du skal opptre i en ulykkessituasjon og dermed gir en nødvendig førstehjelpsberedskap for personell som jobber med elektriske anlegg.
Vi tilbyr IK-Elektro kurs - Bedriftsinternt. Kurset gir el-kontrollører økt trygghet og effektivitet i en krevende hverdag, gjennom å se på faktiske avvik i elektriske anlegg, hvordan disse bør defineres i forhold til anvendt norm og forskrift og hvordan de bør klassifiseres.
Vi tilbyr kurs i jordingssystemer og feilproblematikk - Bedriftsinternt. Er det noe alle vet, så er det at jording er viktig i alle typer nettsystemer. Men det er ofte svært forskjellige oppfatning av hva som skal jordes, hvor ofte man skal utjevne og hvorfor.
Mange ønsker seg et kurs der normens definisjoner forklares på en enkel og lettfattelig måte, med praktisk tilnærming, samtidig som man ivaretar kravene til en verifikasjon. Dette kurset holdes bedriftsinternt og kan skreddersys til din bedrift.
Målet med kurset er å gi deltagerne den innsikten som er nødvendig for å forstå hva elektrofagmannen må ta høyde for, så det elektriske anlegget oppnår forskriftsmessig person, brann og driftssikkerhet, enten man til daglig bruker et dataprogram eller manuelt beregner ute på arbeidsstedet.
Vi tilbyr kurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Vi tilbyr dagskurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Vi tilbyr nettkurs i FSE med førstehjelp. Målsettingen er å forebygge at personell som arbeider nær ved elektriske anlegg og betjener elektrisk utstyr ikke blir utsatt for ulykker som er forårsaket av kortslutning (lysbue) eller strømgjennomgang i et lavspenningsanlegg.
Byggesak for nybegynnere vil gi deg en grunnleggende innføring i gjeldende regelverk, begreper og prosessen for byggesøknader.
Byggesak Komplett er kurset for deg som ønsker kunnskap om byggesøknader og hva som skal til for å levere den komplette byggesøknaden. Kurset er spisset mot ansvarlig søker, men passer også for kommunale byggesaksbehandler
Som ansvarlig søker kommer vi stadig opp i situasjoner hvor vi må søke tillatelse til å bygge noe som ikke er i tråd med regelverket. Det kan være at tiltaket ikke samsvarer med kravene i plan- og bygningsloven eller kommunens arealplaner, og du må søke om dispensasjon
Vi tilbyr kurs om HMS i bygge- og anleggsprosjekter . Målet med kurset er at du skal få en større forståelse for hva du må forholde deg til i de ulike prosjektene i forhold til HMS og SHA. Kurset tar for seg både forberedelser av ulike planverk samt viser hvordan disse kan driftes i utførelsesfasen.
Vi tilbyr Holte ByggSøk grunnkurs online. Dette kurset vil gi deg en innføring i bruken av Holte ByggSøk, et heldigitalt system for utarbeidelse og innsending av byggesøknader.
Byggesøknad er en sammensatt og ofte langvarig prosess. Det er derfor viktig at ansvarlig søker har et godt verktøy for å styre oppgaven oversiktlig og effektivt. Ønsker du å se hvordan Holte ByggSøk som helhet kan effektivisere din hverdag med henvisning til alle oppgaver søker skal ivareta?
Det kreves en viss mengde kunnskap for å kunne effektivisere søknadsarbeidet. I tillegg til faglig kunnskap er det viktig å ha god forståelse for hvordan dine tekniske hjelpemidler kan benyttes. Som ansvarlig søker bør du gjøre Holte ByggSøk til din beste venn.
E-læringskurset tar deltakeren gjennom standarden med bruk av eksempler fra bedrifter. Kurset er interaktivt, noe som vil si at deltakeren blir testet med kontrollspørsmål og avsluttende eksamen. Kurset kan repeteres og eksamen kan tas på nytt hvis deltakeren ikke består ved første forsøk.
Vi tilbyr digitaltkurs i NS 8401 og NS 8402 Rådgiverkontrakter. Formålet med kurset er å gi en detaljert oversikt over innholdet i NS 8401 og NS 8402, slik at du blir kjent med de rettigheter og plikter som standardene legger på aktørene.
På dette digitale kurset blir NS 8407 Alminnelige kontraktsbestemmelser for totalentrepriser grundig gjennomgått, og det trekkes paralleller til tilsvarende bestemmelser i NS 3431. Totalunderentreprisestandarden NS 8417 blir også behandlet, og gir deg innføring i en viktig standard.
Kjennskap til hvordan et sluttoppgjør skal behandles er svært viktig for å sikre sine krav, enten det er på entreprenør- eller byggherresiden. På dette kurset halvdagskurset får du en grundig gjennomgang av bestemmelsene om sluttoppgjør i de tre ovennevnte standardkontraktene.