Her finner du kurs for brannsikkerhet og brannvern, hvorav flere er lovpålagte HMS-kurs. Du finner kurs både for nybegynnere og viderekomne. Du finner spesialiserte kurs for brannslukking, brannvernleder, varmearbeider og nøkkelpersonell med mer. Finner du ikke kurset du leter etter kan du ringe 417 65 300, så finner vi det for deg.
Vi tilbyr Brannvern Grunnkurs – Teoretisk del som nettkurs. Gi tilstrekkelige kunnskaper og ferdigheter i å forebygge og bekjempe brann.
Vi tilbyr «brannvernleder» – Teoretisk del som nettkurs. Etter gjennomført brannforebyggende kurs skal deltakerne ha tilegnet seg kunnskaper og ferdigheter slik at de utføre oppgaven som brannvernansvarlig på en tilfredsstillende måte.
Vi tilbyr grunnleggende innføring i arbeidet som BES-vakt.Gir kursdeltaker en god opplæring i rollen som BES-Vakt.Kursdeltaker skal erverve kunnskap om hvordan man på best mulig måte skal ivareta brannvern, entring og sikkerhet ved arbeid i trange rom.
Vi tilbyr Opplæring i brann og eksplosjonsvern i industrien. Gi kursdeltaker kunnskaper og ferdigheter slik at de aktivt kan delta i forebyggende arbeid på egen arbeidsplass og ivareta nødvendige beredskapsoppgaver ved brann og ulykke.
Vi tilbyr Opplæring i grunnleggende brannetterforskning . Kurset tar sikte på å tilføre deltakerne kunnskap innen brannetterforskning slik at kursdeltakerne kan skille mellom normale branner og påsatte branner.
Vi tilbyr kurs om bedriftens kjentmann for nødetatene. Deltakerne skal etter endt kurs vite hva som forventes av vedkommende for å være et bindeledd mellom industrivernet og nødetatene under innsats. De skal også være trygge på funksjon og kunne bruke følgemaske og / eller pressluftapparat.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om bedriftens kjentmann for nødetatene. Deltakerne skal etter endt kurs vite hva som forventes av vedkommende for å være et bindeledd mellom industrivernet og nødetatene under innsats. De skal også være trygge på funksjon og kunne bruke følgemaske og pressluftapparat.
Vi tilbyr kurs i brannkonstabel for en dag for grupper og bedrifter. Målsettingen er å sikre god kunnskap innen brannforebygging og slokking. Brann på arbeidsplassen og brann i hjemmet er alvorlig, og kan være dramatisk.
Vi tilbyr kurs i brannsikkerhet med slokkeøvelse på bedriftens eget område. Målsettingen er at etter endt kurs, skal deltakerne ha kunnskap om brannsikkerhet og de vanligste brannårsakene, og bedre forutsetninger for å slokke en brann i startfasen ved bruk av slanger og ulike håndslokkere.
Vi tilbyr brannteknisk kurs for byggdriftere. Både byggeiere og brukere har ansvar og oppgaver som skal ivareta brannsikkerheten i bygg jfr. krav fra myndighetene i form av lover og forskrifter, samt forsikringsselskapenes sikkerhetsforskrifter i forsikringsvilkårene.
Vi tilbyr kurs for de ansvarlige for brannsikkerhet i bedriften. Etter endt kurs skal deltakerne ha nødvendig kunnskap og kvalifikasjoner for å kunne ivareta og videreutvikle virksomhetens brannforebyggende oppgaver.
Vi tilbyr bedriftsinternt brannvernlederkurs for ansvarlig for brannsikkerhet i bedriften. Våre instruktører har lang erfaring og bakgrunn bl.a. fra brannvesen. De loser deltakerne trygt igjennom to nyttige og spennende kursdager.
Vi tilbyr forebyggende brannvernkurs med slokkeøvelse for bedrifter. Slokkekurs med fokus på elektriske brannårsaker og riktig bruk av håndslokkere. Etter brannvernkurset skal deltakerne ha grunnleggende kunnskap om elektriske brannårsaker og riktig bruk av håndslokkere.
Vi tilbyr kurs i førstehjelp, brann og sikkerhet. Etter endt kurs, skal deltakerne være godt kjent med førstehjelpens ABC og HLR. De skal også kunne opptre rasjonelt i en eventuell brannsituasjon eller ved en uønsket hendelse.
Vi tilbyr grunnopplæring i industrivern. Etter gjennomført kurs skal deltakerne ha tilegnet seg kunnskaper og ferdigheter slik at de aktivt kan delta i forebyggende arbeid i egen bedrift og ivareta nødvendige beredskapsoppgaver ved brann, ulykke og akutt sykdom.
Vi tilbyr grunnopplæring i industrivern for bedrifter. Etter gjennomført kurs skal deltakerne ha tilegnet seg kunnskaper og ferdigheter slik at de aktivt kan delta i forebyggende arbeid på egen bedrift, og ivareta nødvendige beredskapsoppgaver ved brann, ulykke og akutt sykdom.
Vi tilbyr grunnopplæring i røykdykking. Røykdykkerkurs som tilfredsstiller NSOs forslag til grunnopplæring for røykdykkere i industrivernet, og er første skritt mot NSOs røykdykkersertifikat.
Vi tilbyr kurs om brann og brannsikkerhet. En nyttig og spennende kursdag med fokus på brannsikkerhet i bedriften. Våre instruktører har lang erfaring og bakgrunn både fra brannvesen og ambulansetjeneste. De loser deltakerne trygt igjennom kurset.
Vi tilbyr kurs om brann og brannsikkerhet for bedrifter. En nyttig og spennende kursdag med fokus på brannsikkerhet i bedriften. Våre instruktører har lang erfaring og bakgrunn både fra brannvesen og ambulansetjeneste. De loser deltakerne trygt igjennom kurset.
Vi tilbyr røykdykkerøvelse for bedrifter. Målsettingen er vedlikehold og utvikling av nye kunnskaper og ferdigheter gjennom tilrettelagte og realistiske øvelser. Øvelsene tilpasses det kartlagte risikonivået i bedriften, og vi tar hensyn til hver enkelt deltakers kompetanse.
Vi tilbyr slokke- og evakueringskurs for bedrifter. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne ha bedre forutsetninger for rasjonell handling i brannsituasjoner å kunne slokke en brann i startfasen å gjennomføre sikker rømning av personer.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. Målsettingen er at kurset skal gi deltakeren kompetanse til å utføre varme arbeider på en trygg måte og unngå brann. Kurs i varmt arbeid gir godkjent opplæring og sertifisering for alle som skal utføre varmt arbeid utenfor fast, tilrettelagt arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider på engelsk. Målsettingen er at kurset skal gi deltakeren kompetanse til å utføre varme arbeider på en trygg måte og unngå brann. Kurs i varmt arbeid gir godkjent opplæring og sertifisering for alle som skal utføre varmt arbeid utenfor fast, tilrettelagt arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. Målsettingen er å sertifisere alle som utfører arbeider hvor forsikringsselskapene stiller krav om kompetanse. Årlig oppstår mange branner som på grunn av uforsiktighet og slurv ved utførelse av varme arbeider.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider som nettbasert undervisning. Kurset er påkrevd for alle som skal arbeide med varme arbeider. Kurset gir deg en grunnleggende forståelse av de lover og regler som gjelder for den som skal gjøre varme arbeider.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider som nettbasert undervisning på engelsk. Kurset er påkrevd for alle som skal arbeide med varme arbeider. Kurset gir deg en grunnleggende forståelse av de lover og regler som gjelder for den som skal gjøre varme arbeider.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider som nettbasert undervisning på litauisk. Kurset er påkrevd for alle som skal arbeide med varme arbeider. Kurset gir deg en grunnleggende forståelse av de lover og regler som gjelder for den som skal gjøre varme arbeider.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider som nettbasert undervisning på polsk. Kurset er påkrevd for alle som skal arbeide med varme arbeider. Kurset gir deg en grunnleggende forståelse av de lover og regler som gjelder for den som skal gjøre varme arbeider.
Vi tilbyr kurs i brannvern og rømningsøvelser for bedrifter. Øvelsesinnholdet utarbeides av kurssenteret og forhåndgodkjennes av bestiller for å sikre relevant trening. Målsettingen er at øvelsene skal øve personellet ihht. den risiko som finnes eller de kan bli utsatt for.
Vi tilbyr brannvernlederkurs. Målsettingen er at etter avsluttet kurs skal deltakerne ha tilstrekkelig kunnskap om kravene til brannforebygging i sitt brannobjekt til å kunne etablere nødvendige rutiner som tilfredsstiller kravene i aktuelle lover og forskrifter.
Kan du håndtere en håndslokker, og vet du hvordan den virker? Alle har en brannslokker hjemme, men veldig mange kan ikke bruke den. Brannvernloven og internkontrollforskriften stiller i tillegg krav til bedrifter og foretak om opplæring i brannvern.
MIP Sikkerhetssenter arrangerer jevnlig, og etter fastsatte datoer røykdykkerkurs etter Næringslivets Sikkerhetsorganisasjons (NSO) opplegg for opplæring av røykdykkere. Dette er et kurs som fører frem til en utstedelse av et røykdykkersertifikat etter endt opplæring.
Vi tilbyr kurs i forsterket brannvern. Etter endt kurs skal deltakeren ha kunnskaper og ferdigheter til å kunne betjene tyngre slokkemateriell. Han skal ha god kunnskap om de forskjellige slokkemidler og deres virkeområder.
Vi tilbyr kurs i kontroll og service av håndslokkere og brannslangetromler. Kurset retter seg mot personell som skal kontrollere og vedlikeholde brannslokkemateriell. Kompetansebevisene er gyldig i fem år. En kompetent person skal opprettholde sine praktiske og teoretiske kunnskaper.
Vi tilbyr resertifisering av kurset kategori grønn. Opprettholdelse av kompetansebevis og resertifisering hvert 5. år: Kompetansebevisene er gyldig i fem år. En kompetent person skal opprettholde sine praktiske og teoretiske kunnskaper.
Vi tilbyr kurs med røykdykkerøvelser. Øvelsene skal øve personellet ihht. den risiko som finnes eller de kan bli utsatt for. Etter endt øvelse skal deltakeren ha fått trening i det på forhånd avtalte tema, og han skal ha fått økt sin kunnskap og sine ferdigheter i emnet.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. Med varme arbeider forstås bygge-, installasjons, monterings, demonterings, reparasjons, vedlikeholds- og lignende arbeider hvor det benyttes åpen ild, oppvarming, sveise, skjære, lodde og / eller slipeutstyr.
Formålet med beredskapsøvelser er å heve kompetansen intern i bedriften, og bli bevisste på tidsrommet fra ulykken oppstår, til profesjonell hjelp ankommer ulykkesstedet. Samtidig er målet å kvalitetssikre bedriftens beredskapsplan.
Elementær Brannslukning henvender seg samtidig til bedrifter og foreninger, som øsker et kort men grundig og intensivt kurs innen brannslukking.
Vi tilbyr kurs i FG-750 Automatiske brannalarmanlegg. Kurs iht. FG-750 regler for automatiske brannalarmanlegg. Kurset er basert på standard NS-3960:2019.
Vi tilbyr kurs i FG-750 Automatiske brannalarmanlegg online. Kurs iht. FG-750 regler for automatiske brannalarmanlegg. Kurset er basert på standard NS-3960:2019.
Vi tilbyr kurs iht. FG-750 regler for automatiske brannalarmanlegg i landbruk og veksthus. Kurset er basert på standard NS-3960:2019. Sertifiseringen bygger på FG-750:2, FG-760:2 og NS 3960:2019 vedlegg B.
Vi tilbyr kurs i FG-750 Talevarsling. Opplæring tar utgangspunkt i krav gitt i NS 3961:2016, TEK 17, Forskrift om brannforebygging og ivaretar kompetansekravene til personell gitt i FG-750:2 kapittel 6.3. Kurset går over 2 dager og inkluderer avsluttende eksamen på 3 timer.
Vi tilbyr kurs i FG-750 Talevarsling online. Opplæring tar utgangspunkt i krav gitt i NS 3961:2016, TEK 17, Forskrift om brannforebygging og ivaretar kompetansekravene til personell gitt i FG-750:2 kapittel 6.3.
Kiwa tilbyr nå sertifikatrettet opplæring innen automatiske slokkesystmer (sprinker) i henhold til nye FG-krav (FG-900).
Kiwa tilbyr nå sertifikatrettet opplæring innen automatiske slokkesystmer (sprinker) i henhold til nye FG-krav (FG-900) online.
Plan- og bygningsloven, Brann- og eksplosjonsvernloven med tilhørende forskrifter og veiledninger krever at slokketeknisk personell skal ha dokumentert kompetanse som grunnlag for å kunne utføre arbeidet fagmessig og betryggende.
Kiwa tilbyr Resertifisering innen sprinkleranlegg (FG-900). Re-eksaminering for de som har personellsertifisering i henhold til FG-900 utførelse, prosjektering, kontroll og vedlikehold.
Kiwa tilbyr alle som har gjennomført og bestått FG-900 Utførelse kurset å ta et dags tilleggskurs for å få kompetanse til å utføre service og vedlikehold på sprinkleranlegg. Denne dagen, i tillegg til FG-900 Utførelse kurset tilsvarer Blått kompetansebevis.
Kurs i kontroll av automatiske vannbaserte slokkeanlegg i henhold til FG-920 og bruk av systemløsningen FG-kontroll. Kurset ivaretar kompetansekravene gitt i FG-900.
Vi tilbyr resertifisering innen FG-750 online. Kurset består av informasjon om relevante lover og forskrifter, veiledninger og normer, samt brannfysikk og informasjon om hva som er nytt i relevant standard, NS 3960:2019.
Vi tilbyr resertifisering innen FG-750. Kurset består av informasjon om relevante lover og forskrifter, veiledninger og normer, samt brannfysikk og informasjon om hva som er nytt i relevant standard, NS 3960:2019.
Vi tilbyr resertifisering innen sprinkleranlegg FG-900. Kurset er for personell som har personellsertifisering fra FG som utløper / har utløpt. For resertifisering må det avlegges resertifiseringseksamen type A eller type B.
Vi tilbyr resertifisering innen sprinkleranlegg FG-900 online. Kurset er for personell som har personellsertifisering fra FG som utløper / har utløpt. For resertifisering må det avlegges resertifiseringseksamen type A eller type B.
Ta vårt e-læringskurs i varme arbeider for å bli sertifisert til arbeid hvor det benyttes åpen ild, oppvarming eller utstyr som lager gnister. Nettkurset tar mellom fire og seks timer og avsluttes med en eksamen. Du får beskjed umiddelbart om du har bestått kurset.
Vi tilbyr brannvernkurs ved utførelse av varmearbeider. Årlig oppstår mange branner på grunn av uforsiktighet og slurv ved utførelse av varme arbeider. Du som utfører varme arbeider må ha innsikt i hvilken brannrisiko varme arbeider innebærer, og utføre arbeidet på en slik måte at brann ikke oppstår
Vi tilbyr gass-sikkerhetskurs. Det eksisterer krav til dokumentert kompetanse for alle som direkte eller indirekte jobber med farlig stoff, herunder alle typer gasser. Kurset gir helt nødvendig og lovpålagt kunnskap om gassfarer og gas sikkerhet. Opplæringen dekker krav i gjeldende HMS-forskrifter.
Vi tilbyr kurs i kjemikaliehåndtering. Kjemikalier kan utgjøre en fare for arbeidstakers sikkerhet og helse. Arbeidsgiveren har ansvar for å foreta risikovurderinger og sørge for at arbeidsmiljøet er fullt forsvarlig på alle måter.
Vi tilbyr Sikkerhetskurs i bruk av kjemikalier. Arbeidsmiljøloven stiller krav til at alle arbeidstakere skal ha opplæring i arbeid med farlige kjemikalier.
Vi tilbyr varme arbeiderkurs. Forsikringsselskapene i Norge kraver om at alle som utfører varme arbeider innehar et sertifikat som dokumenterer at man har gjennomgått godkjent opplæring i varme arbeider. I tillegg til norsk, kan vi også tilby polsk/engelskspråklige kurs på forespørsel.