Her finner du kurs for brannsikkerhet og brannvern, hvorav flere er lovpålagte HMS-kurs. Du finner kurs både for nybegynnere og viderekomne. Du finner spesialiserte kurs for brannslukking, brannvernleder, varmearbeider og nøkkelpersonell med mer. Finner du ikke kurset du leter etter kan du ringe 417 65 300, så finner vi det for deg.
Lær å slokke brann. Velkommen til vårt kurs i praktisk brannslukking, utviklet for å gi ansatte og faste brukere av bygg nødvendige ferdigheter for å handle raskt og effektivt i brannsituasjoner.
Vi tilbyr kurs i Brann- og slokkeøvelse i VR. Digital brannøvelse i virtual reality. Lær slokking på en miljøvennlig og engasjerende måte. Prøv så mange ganger du vil! VR slokkeøvelse dekker myndighetenes krav til brannopplæring.
Vi tilbyr Brannvern for Hotell inkl. Evakuering. Kurs i brannvern for hotellbransjen. Her lærer du om de viktigste elementene innen brannsikkerhet i hotellmiljøer med vekt på de ulike avdelingers ansvar og problemstillinger.
Velkommen til vårt kurs i grunnleggende brannvern, utformet for å gi ansatte og faste brukere av bygg nødvendig kunnskap og ferdigheter for å forebygge brann. Dette kurset gir deg den lovpålagte kunnskapen du trenger innen brannvern, og leverer dokumentasjon på at du har fullført opplæringen.
Vi tilbyr Brannvernleder kurs på Teams. Å ivareta brannsikkerheten godt nok krever riktig kunnskap. Firesafes nettkurs Brannvernleder (også kalt Kurs i brannforebygging) gir påkrevet opplæring og kunnskap til eier og bruker, eller andre i tilsvarende roller knyttet til HMS.
Vi tilbyr et omfattende kurs i varme arbeider, utviklet for å møte de strenge kravene satt av Norsk Brannvernforening. Dette kurset er en nødvendighet for alle som utfører arbeid med åpen flamme og inkluderer både teori og praktisk slokkeøvelse.
Som følge av arbeid i trange rom kan det oppstå mange farlige situasjoner. Det er derfor viktig at den som overvåker utførelsen av arbeidet, gjennom kompetanse, kan utføre vaktholdet på en sikker måte som gjør at farlige situasjoner ikke oppstår.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider med instruktør Thor Brekke. Gjennomføringen av kurset består av teori, med avsluttende teoretiske prøve, samt slukkeøvelse.
Vi tilbyr varme arbeiderkurs. Forsikringsbransjen i Norge stiller krav om at alle som utfører varme arbeid innehar et sertifikat som dokumenterer at man har gjennomgått godkjent opplæring i varme arbeider. Sertifiseringen er gyldig i 5 år.
Vi tilbyr nettstudiet Fagbrev kulde- og varmepumpetekniker for praksiskandidater. Jobber du innen elektro eller industri og teknologi og ønsker formell kompetanse som kulde- og varmepumpetekniker? Hvis du har yrkespraksis fra relevant arbeid så kan du ta fagbrev hos oss.
Vi tilbyr ADR grunnkurs (3 dager). Kurset er på 24 timer: 18 timers grunnkurs (som er krav iflg ADR-håndbok), og 6 timer i tillegg med praktiske øvelser i førstehjelp, brannvern og opptreden ved ulykker.
Vi tilbyr kurs i brann og førstehjelp - kombinert kurs. Grunnleggende brannteori, brannutvikling, slukkemidler, diverse demontrasjoner. Det blir også praktiske øvelser i brannslukking og evakuering med kunstig røyk (helt ufarlig - men lærerikt).
Vi tilbyr kurs i branndokumentasjon. Oppbygging av branndokumentasjonen i egen bedrift. Hjelpemidler og HMS-forståelse.
Funksjonen som "brannvernleder" ble fjernet ved ny forskrift i brannforebyggende arbeid, som ble vedtatt 1. januar 2016. Ny forskrift presiserer dette ansvaret til eier og bruker/leietaker, og det stilles krav til dokumentasjon av kunnskap (forskrift om brannforebygging, kapittel 3).
Vi tilbyr brannvernkurs med øvelse (1 time). Slukkeøvelse for bedrifter og institusjoner Etter endt øvelse skal deltakeren føle seg tryggere på håndtering av små branntilløp. Det utarbeides dokumentasjon for bruk i bedriftens HMS system.
Vi tilbyr brannvernkurs med øvelse (2 time). Etter endt øvelse skal deltakeren ha bedre forståelse av risiko ved brann. Egenredning, kollegaredning, varsling og begrensning/slokking av branntilløp. Det utarbeides dokumentasjon for bruk i bedriftens HMS system.
Vi tilbyr brannvernkurs med øvelse (3 time). Etter endt øvelse skal deltakeren ha bedre forståelse av risiko ved brann. Egenredning, kollegaredning, varsling og begrensning/slokking av branntilløp. Det utarbeides dokumentasjon for bruk i bedriftens HMS system.
Vi tilbyr kurs i hjelp til å arrangere evakueringsøvelse i bedriften. Røyklegging av avtalt område med røykmaskin, vi observerer de ansattes opptreden i forhold til gjeldende branninstruks og evaluerer involverte parter etter øvelsen.
Vi har som mål for kurset at industrivernet skal være velfungerende med gode evner til forebyggende arbeid og med trygghet for egne ferdigheter dersom ulykken skulle skje. Avhengig av hvilken klasse bedriften er plassert i vil kurset være tilpasset kravene til hvert enkelt industrivern.
Vi tilbyr Innsatslederkurs (industrivern). Kurset har som mål å gjøre innsatslederen i et industrivern bevisst på sin rolle, og øve i ulike scenario slik at han/hun skal ha bedre forutsetning for å håndtere de hendelsene som kan oppstå.
Vi tilbyr instruktørkurs i brannvern. Utvidet brannfysikk/forståelse for brannteori, kjennskap til ulike slokkemidler og årsakssammenhenger i statistikken. Tips til organisering og gjennomføring av den interne brannvernopplæringen. Praktiske slokkeøvelser med ulike slokkemidler.
Vi vil med dette tilby deres firma/brannvesen en skarp kjemikalieøvelse gjennom en teoretisk og praktisk spennende dag. Øvelsen er i tråd med krav satt i Næringslivets Sikkerhetsorganisasjon sine retningslinjer samt røykdykkerveiledningen.
Vi tilbyr kjentmann i kraftforsyningen - repetisjon og øvelser.
Etter endt kurs skal deltageren ha forståelse for en kjentmann sine oppgaver i forbindelse med en innsats. Kunne lese brannbildet og med bakgrunn i dette gjøre en risikovurdering. Videre har deltageren fått øvelse i grunnleggende teknikker og rutiner som er gjeldende for røykdykkerinnsats.
Vi tilbyr Praksisuke for deltidsbrannvesen. Røykdykkeranlegget på Torpomoen ble godkjent som øvingsanlegg av Norges brannskole i november 2012. Det ble godkjent for «gjennomføring av praksisuker for grunnkurs deltid, samt beredskapsutdanning trinn 1 for deltidspersonell i regi av Norges brannskole».
Vi tilbyr kurs i risikovurdering. Mål med kurset er å "få hjelp til å komme i gang med risikovurdering i egen virksomhet”! Innholdet har fokus på de krav som blir sett til risikovurdering, dette er:
Vi tilbyr røykdykkerkurs - 3 dagers grunnkurs. Grunnleggende kunnskap om røykdykking - sikkerhet, brannteori, taktikk og teknikk, kommunikasjon m.v. Det anbefales at røykdykkeren har gjennomført nettkurs i brannvern ved Norges brannskole.
Grunnleggende kunnskap om røykdykking - sikkerhet, brannteori, taktikk og teknikk, kommunikasjon m.v. Det anbefales at røykdykkeren har gjennomført nettkurs i brannvern ved Norges brannskole.
Vi tilbyr røykdykkerøvelser (oppdateringskurs). Praksis: Kurset kvalifiserer for 3 godkjente øvelser (de fleste har krav om 4 øvelser pr år). Det gjennomføres både varme og kalde dykk. Det blir lagt stor vekt på realistiske øvelser.
Vi tilbyr røykdykkerøvelser (oppdateringskurs) over 2 dager. På dette kurset får deltakerne gjennomført og godkjent alle 4 øvelsene det er krav om pr år! (På dagskurset gjennomføres det 3 øvelser)
Vi tilbyr sikkerhetskurs i varme arbeid. Sertifiseringsordningen, lover og forskrifter som regulerer varme arbeider, brannteori, brannverntiltak før, under og etter arbeidet, praktiske slokkeøvelser, eksamen.
Vi tilbyr kurs om bedriftens kjentmann for nødetatene. Deltakerne skal etter endt kurs vite hva som forventes av vedkommende for å være et bindeledd mellom industrivernet og nødetatene under innsats. De skal også være trygge på funksjon og kunne bruke følgemaske og / eller pressluftapparat.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om bedriftens kjentmann for nødetatene. Deltakerne skal etter endt kurs vite hva som forventes av vedkommende for å være et bindeledd mellom industrivernet og nødetatene under innsats. De skal også være trygge på funksjon og kunne bruke følgemaske og pressluftapparat.
Vi tilbyr kurs i brannkonstabel for en dag for grupper og bedrifter. Målsettingen er å sikre god kunnskap innen brannforebygging og slokking. Brann på arbeidsplassen og brann i hjemmet er alvorlig, og kan være dramatisk.
Vi tilbyr kurs i brannsikkerhet med slokkeøvelse på bedriftens eget område. Målsettingen er at etter endt kurs, skal deltakerne ha kunnskap om brannsikkerhet og de vanligste brannårsakene, og bedre forutsetninger for å slokke en brann i startfasen ved bruk av slanger og ulike håndslokkere.
Vi tilbyr brannteknisk kurs for byggdriftere. Både byggeiere og brukere har ansvar og oppgaver som skal ivareta brannsikkerheten i bygg jfr. krav fra myndighetene i form av lover og forskrifter, samt forsikringsselskapenes sikkerhetsforskrifter i forsikringsvilkårene.
Vi tilbyr kurs for de ansvarlige for brannsikkerhet i bedriften. Etter endt kurs skal deltakerne ha nødvendig kunnskap og kvalifikasjoner for å kunne ivareta og videreutvikle virksomhetens brannforebyggende oppgaver.
Vi tilbyr bedriftsinternt brannvernlederkurs for ansvarlig for brannsikkerhet i bedriften. Våre instruktører har lang erfaring og bakgrunn bl.a. fra brannvesen. De loser deltakerne trygt igjennom to nyttige og spennende kursdager.
Vi tilbyr forebyggende brannvernkurs med slokkeøvelse for bedrifter. Slokkekurs med fokus på elektriske brannårsaker og riktig bruk av håndslokkere. Etter brannvernkurset skal deltakerne ha grunnleggende kunnskap om elektriske brannårsaker og riktig bruk av håndslokkere.
Vi tilbyr kurs i førstehjelp, brann og sikkerhet. Etter endt kurs, skal deltakerne være godt kjent med førstehjelpens ABC og HLR. De skal også kunne opptre rasjonelt i en eventuell brannsituasjon eller ved en uønsket hendelse.
Vi tilbyr grunnopplæring i industrivern. Etter gjennomført kurs skal deltakerne ha tilegnet seg kunnskaper og ferdigheter slik at de aktivt kan delta i forebyggende arbeid i egen bedrift og ivareta nødvendige beredskapsoppgaver ved brann, ulykke og akutt sykdom.
Vi tilbyr grunnopplæring i industrivern for bedrifter. Etter gjennomført kurs skal deltakerne ha tilegnet seg kunnskaper og ferdigheter slik at de aktivt kan delta i forebyggende arbeid på egen bedrift, og ivareta nødvendige beredskapsoppgaver ved brann, ulykke og akutt sykdom.
Vi tilbyr grunnopplæring i røykdykking. Røykdykkerkurs som tilfredsstiller NSOs forslag til grunnopplæring for røykdykkere i industrivernet, og er første skritt mot NSOs røykdykkersertifikat.
Vi tilbyr kurs om brann og brannsikkerhet. En nyttig og spennende kursdag med fokus på brannsikkerhet i bedriften. Våre instruktører har lang erfaring og bakgrunn både fra brannvesen og ambulansetjeneste. De loser deltakerne trygt igjennom kurset.
Vi tilbyr kurs om brann og brannsikkerhet for bedrifter. En nyttig og spennende kursdag med fokus på brannsikkerhet i bedriften. Våre instruktører har lang erfaring og bakgrunn både fra brannvesen og ambulansetjeneste. De loser deltakerne trygt igjennom kurset.
Vi tilbyr røykdykkerøvelse for bedrifter. Målsettingen er vedlikehold og utvikling av nye kunnskaper og ferdigheter gjennom tilrettelagte og realistiske øvelser. Øvelsene tilpasses det kartlagte risikonivået i bedriften, og vi tar hensyn til hver enkelt deltakers kompetanse.
Vi tilbyr slokke- og evakueringskurs for bedrifter. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne ha bedre forutsetninger for rasjonell handling i brannsituasjoner å kunne slokke en brann i startfasen å gjennomføre sikker rømning av personer.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. Målsettingen er at kurset skal gi deltakeren kompetanse til å utføre varme arbeider på en trygg måte og unngå brann. Kurs i varmt arbeid gir godkjent opplæring og sertifisering for alle som skal utføre varmt arbeid utenfor fast, tilrettelagt arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider på engelsk. Målsettingen er at kurset skal gi deltakeren kompetanse til å utføre varme arbeider på en trygg måte og unngå brann. Kurs i varmt arbeid gir godkjent opplæring og sertifisering for alle som skal utføre varmt arbeid utenfor fast, tilrettelagt arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs i FG-750 Automatiske brannalarmanlegg. Kurs iht. FG-750 regler for automatiske brannalarmanlegg. Kurset er basert på standard NS-3960:2019.
Vi tilbyr kurs i FG-750 Automatiske brannalarmanlegg online. Kurs iht. FG-750 regler for automatiske brannalarmanlegg. Kurset er basert på standard NS-3960:2019.
Vi tilbyr kurs iht. FG-750 regler for automatiske brannalarmanlegg i landbruk og veksthus. Kurset er basert på standard NS-3960:2019. Sertifiseringen bygger på FG-750:2, FG-760:2 og NS 3960:2019 vedlegg B.
Vi tilbyr kurs i FG-750 Talevarsling. Opplæring tar utgangspunkt i krav gitt i NS 3961:2016, TEK 17, Forskrift om brannforebygging og ivaretar kompetansekravene til personell gitt i FG-750:2 kapittel 6.3. Kurset går over 2 dager og inkluderer avsluttende eksamen på 3 timer.
Vi tilbyr kurs i FG-750 Talevarsling online. Opplæring tar utgangspunkt i krav gitt i NS 3961:2016, TEK 17, Forskrift om brannforebygging og ivaretar kompetansekravene til personell gitt i FG-750:2 kapittel 6.3.
Kiwa tilbyr nå sertifikatrettet opplæring innen automatiske slokkesystmer (sprinker) i henhold til nye FG-krav (FG-900).
Kiwa tilbyr nå sertifikatrettet opplæring innen automatiske slokkesystmer (sprinker) i henhold til nye FG-krav (FG-900) online.
Plan- og bygningsloven, Brann- og eksplosjonsvernloven med tilhørende forskrifter og veiledninger krever at slokketeknisk personell skal ha dokumentert kompetanse som grunnlag for å kunne utføre arbeidet fagmessig og betryggende.
Kiwa tilbyr Resertifisering innen sprinkleranlegg (FG-900). Re-eksaminering for de som har personellsertifisering i henhold til FG-900 utførelse, prosjektering, kontroll og vedlikehold.
Kiwa tilbyr alle som har gjennomført og bestått FG-900 Utførelse kurset å ta et dags tilleggskurs for å få kompetanse til å utføre service og vedlikehold på sprinkleranlegg. Denne dagen, i tillegg til FG-900 Utførelse kurset tilsvarer Blått kompetansebevis.
Kurs i kontroll av automatiske vannbaserte slokkeanlegg i henhold til FG-920 og bruk av systemløsningen FG-kontroll. Kurset ivaretar kompetansekravene gitt i FG-900.
Vi tilbyr resertifisering innen FG-750 online. Kurset består av informasjon om relevante lover og forskrifter, veiledninger og normer, samt brannfysikk og informasjon om hva som er nytt i relevant standard, NS 3960:2019.
Vi tilbyr resertifisering innen FG-750. Kurset består av informasjon om relevante lover og forskrifter, veiledninger og normer, samt brannfysikk og informasjon om hva som er nytt i relevant standard, NS 3960:2019.
Vi tilbyr resertifisering innen sprinkleranlegg FG-900. Kurset er for personell som har personellsertifisering fra FG som utløper / har utløpt. For resertifisering må det avlegges resertifiseringseksamen type A eller type B.
Vi tilbyr resertifisering innen sprinkleranlegg FG-900 online. Kurset er for personell som har personellsertifisering fra FG som utløper / har utløpt. For resertifisering må det avlegges resertifiseringseksamen type A eller type B.
Ta vårt e-læringskurs i varme arbeider for å bli sertifisert til arbeid hvor det benyttes åpen ild, oppvarming eller utstyr som lager gnister. Nettkurset tar mellom fire og seks timer og avsluttes med en eksamen. Du får beskjed umiddelbart om du har bestått kurset.
Vi tilbyr beredskapskurs (brann - entring - sikkerhetsvakter) for bedrifter. Kurset inneholder blant annet teori, caseøvelser og en praktisk slukkeøvelse. Dette er et kurs med en fin blanding av teori og praksis.
Vi tilbyr BES-vaktkurs (Brann, Entring, Sikring). BES-Vakt er et kurs som tar for seg oppfølging og beredskap ved varme arbeider, og arbeid i trange rom der kan det oppstå farlige situasjoner. Dette er et kurs med en fin blanding av teori og praksis.
Vi tilbyr kurs i praktisk slukkeøvelse. Årlig oppstår mange branner på grunn av uforsiktighet og slurv ved utførelse av varme arbeider. Du som utfører varme arbeider må ha innsikt i hvilken brannrisiko varme arbeider innebærer, og utføre arbeidet på en slik måte at brann ikke oppstår.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. De fleste branner starter i det små. I løpet av minutter eller sekunder kan et lite branntilløp utvikle seg til en brann som skader verdier for hundretusener eller millioner av kroner, og i verste fall koste liv og helse.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider for bedrifter. De fleste branner starter i det små. I løpet av minutter eller sekunder kan et lite branntilløp utvikle seg til en brann som skader verdier for hundretusener eller millioner av kroner, og i verste fall koste liv og helse.