Flere av ASOKs medarbeidere arbeider med forebyggende barnevern. Vi møter barn og familier som har ulike utfordringer med hvordan barna har det, og der familien selv eller det kommunale barnevernet vil ha oss til å hjelpe familiene til en bedre fungering for både barn og voksne.
Vi tilbyr kurs om barn i sorg og krise som webinar Et praktisk webinar for alle som arbeider med barn. Kurset er godkjent av NPF som 4,5 timer vedlikeholdskurs for psykologspesialister.
Vi tilbyr konferanse om barn og ungdom med angst som webinar. Bli med på konferansen - en unik mulighet for deg som jobber i skolen eller i barnevernet! Vi er stolte av å samarbeide med Angstklinikken, Norges ledende fagmiljø innenfor angst og depresjon for unge.
Vi tilbyr barnepalliasjonskonferansen 2025 som webinar. Din selvsagte møteplass for alle som arbeider med barnepalliasjon. Dette er den sjette konferansen i rekken, i det som er blitt vårt nordiske nettverk.
Vi tilbyr webinar om barnevern og foreldrekonflikter. Dagskurset er egnet for ansatte i barnevernet, men også for kommuneledelse. Målsettingen er å øke de ansattes trygghet i jobb, samt minske faren for konflikt.
Vi tilbyr webinar om barnevern, meldeplikt og taushetsplikt. Er det nok å være bekymret? Det er fortsatt mange misforståelser rundt vilkårene for å sende meldinger til barnevernet. Meldeplikten til barnevernet, slik den er nå, ble innført i barnevernloven i 1992.
Vi tilbyr barnevernskonferansen 2024 som webinar. De vanskelige sakene handler ikke bare om rette tiltak, men ofte hvem som har mandat og ansvar, samt hvordan man undersøker og analyserer utfordringene. Vi samler de beste foredragsholderne for å gi deg praktiske råd til hva du kan gjøre annerledes.
Vi tilbyr foredrag om flyktningbarn i barnehagen og skolen som webinar. Barnehagen og skolen har en avgjørende og viktig rolle i flyktningbarns liv. For mange er dette et første møte med norsk kultur og er et sted for å skape sitt første nettverk og utvikle sosial kompetanse.
Vi tilbyr webinardag om nye krav til forebyggende arbeid i alle landets kommuner. Hvordan definere og identifisere utsatte barn og unge? Hvordan jobbe tverrfaglig med medvirkning og forebygging på tvers av tjenester og i samarbeid med barnevernet?
Skap rom for gode møter med nye ferdigheter innen migrasjonshelse Dette kurset gjør deg trygg og mer empatisk i møte med flyktningene som ankommer akuttmottakene og som bor på flyktningmottakene. Vårt mål er å skape forståelse for migrasjonshelse og åpne opp for empatiske møter.
Hvordan og når skal du hjelpe? Hva kan du som kollega, nær pårørende eller god venn gjøre dersom du mistenker rusmisbruk i din nære krets? Vårt nettbaserte kurs gir deg verktøyene du trenger for å forstå virkningene og ringvirkningene av alkohol og rusmisbruk nære deg.
Foredrag for foreldre, helsepersonell og lærere - vedr. urolige barn og unge med lærevansker og adferdsvansker. Spesialpedagogo Elin Natås har 15 års erfaring med å hjelpe elever.
Veilederutdannelse relasjoner med barn. Med fokus på kommunikasjon, konfliktløsning, relasjoner, utviklingsstøtte, medvirkning og læring. For deg som vil bli ekstra god på relasjoner med barn, i familie, barnehage, skole mm., og som ønsker å veilede andre, foreldre og ansatte.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs vedr Barn som lever i vanskelige livssituasjoner. Du ser det ikke før du tror det. Hvordan kan vi avdekke og hjelpe barn, som lever i vanskelige livssituasjoner?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om elever med psykiske vansker for lærere i barne- og ungdomsskole 1 - 10 trinn. Barn som har psykiske vansker kan ha utfordringer skolefaglig og med sosialt samspill. Disse barna har derfor behov for mer og tettere oppfølging i hverdagen.