Her finner du forskjellige HMS-kurs innen arbeidsmiljø og arbeidsmiljøloven, både generelle kurs og bransjespesifikke kurs. Du finner grunnopplæring i arbeidsmiljø, arbeidsmiljø for arbeidsgivere, risikovurdering av arbeidsmiljø og mye mer.
Vi tilbyr HMS opplæring for arbeidsgiver. Arbeidsgiver har ifølge arbeidsmiljølovens bestemmelser ansvar for at arbeidsmiljøet i virksomheten er fullt forsvarlig.
HSE course safety representative, foreman and site manager. Norwegian, English, German, Polish, Bulgarian and Russian material. The employer shall ensure that elected safety representatives receive the training necessary to enable them to perform their duties in a proper manner.
Bruk av hjemmekontor har økt betydelig de siste årene og i enkelte yrker har så mange som over 50% mulighet til å jobbe hjemmefra. Det reiser seg mange spørsmål i denne sammenheng. Hva gjelder med tanke på arbeidstid og arbeidsmiljø. Hva med nødvendig utstyr og HMS?
Vi tilbyr kurs i AMU- og verneombudsrollen for bedrifter. Kurset er et påbygningskurs for dem som allerede har grunnleggende kompetanse i HMS og arbeidsmiljølovgivningen, tilsvarende Staminas grunnkurs i arbeidsmiljø (40-timers grunnkurs i HMS) eller HMS- kurs for ledere.
"Grunnkurs i arbeidsmiljø" er et HMS-kurs som består av 2 dager undervisning på et av våre kurssteder, og som inkluderer en nettbasert læringsmodul som gjennomføres på egenhånd etter todagerskurset.
Vi tilbyr grunnkurs i arbeidsmiljø for bygg og anleggsbransjen for bedrifter. Kurset tilfredsstiller kravet i arbeidsmiljøloven om (lovpålagt) opplæring for ledere, verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalget, og gir i tillegg en grundig introduksjon til SHA-begrepet og byggherreforskriften.
Vi tilbyr grunnkurs i arbeidsmiljø for bygg og anleggsbransjen webinar. Kurset går gjennom de sentrale HMS-prinsippene i arbeidsmiljøloven, men tar også for seg det sentrale SHA-begrepet og byggherreforskriften.
Stamina arranges courses for a company’s Working Environment Committee members and safety representatives with a basis in one of the Working Environment Act’s requirements, which states that training in the basic principles of systematic HSE work must be completed.
Introduction to HSE is a two-day course about workplace health and safety (health, safety and environment). The course also includes an individual e-learning program that participants get access to after the webinar course.
Vi tilbyr et webinar i sykefravær -forebygging og oppfølging. Sykefraværsforebygging og oppfølging av sykmeldte oppleves for mange som en utfordrende og tidkrevende del av det å være leder.
Vi tilbyr kurs om varsling på arbeidsplassen som webinar. Kurset gir en grundig innføring i varslingsregelverket. Vi går gjennom hva som faktisk utgjør et varsel - og hva som faller utenfor - og hvilke rettigheter og plikter varsler har.
Vi tilbyr webinar om åpenhetsloven - aktsomhetsvurdering og rapportering. Kurset gir deg en grundig innføring i åpenhetsloven, og hvordan selskaper og organisasjoner bør innrette seg for å opptre i tråd med lover og regelverk.
Vi tilbyr kurs i arbeid i arbeidsmiljøutvalg - AMU - online. Kurset gir grunnlag for å bli en aktiv og løsningsorientert deltaker i AMU. Du får kunnskap om og innsikt i AMUs ulike roller og oppgaver, blant annet når AMU er rådgivende og når det kan fatte vedtak.
The course provides the participants with a general understanding of how Norwegian Health and Safety regulations are expected to be implemented in all work environments.
Vi tilbyr grunnkurs i arbeidsmiljø. Kurset oppfyller arbeidsmiljølovens krav til opplæring av verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalg (AMU), men andre kan også ha god nytte av opplæringen.
Vi tilbyr HMS-opplæring for arbeidsgiver. Målsettingen er at deltakerne skal oppnå en god forståelse for sitt ansvar som arbeidsgivere. Fokus på arbeidsmiljø kan gi gevinst i forhold til sykefravær, trivsel etc.
Vi tilbyr kurs i hovedverneombudets rolle og oppgave. Kurset har som mål å utvikle hovedverneombudet (HVO) til å bli en ressurs og samarbeidspartner for alle i virksomheten inne helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet.
Målet med nettverksgruppene er å lære av hverandres erfaringer for å bli tryggere i rollen som hovedverneombud. Samlingene bruker gruppens egne ressurser, noen ganger med innspill fra eksterne bidragsytere, og alltid med kyndig veiledning fra en av Arbeidsmiljøsenterets konsulenter.
Vi tilbyr kurs i arbeid i trusler og vold på arbeidsplassen Det er mange yrkesgrupper som utsettes for utagerende atferd i løpet av arbeidshverdagen fra bruker, klienter, pårørende eller miljøet rundt.
Vi tilbyr kurs i HMS-økonomi for bedrifter. Lønner det seg å investere i HMS og godt arbeidsmiljø? HMS er ikke bare en lovpålagt plikt. Det er heller ikke bare en etisk forpliktelse å ta vare på mennesker. Det er også en økonomisk mulighet.
Vi tilbyr nettbasert studie om kompetanseutvikling. I de aller fleste virksomheter jobbes det kontinuerlig med kompetanseutvikling på ulike nivå. Livslang læring gjenspeiler både arbeidsgivers behov og ansattes muligheter.
Vi tilbyr nettbasert studie om mangfold og inkludering. Emnet gir innsikt i sammenhengen mellom mangfold, inkludering og verdiskapning i arbeidslivet. Emnet omhandler hva mangfoldsledelse er, og hvilken betydning det har for praktisk ledelse.
Vi tilbyr studie om personalforvaltning som nettbasert undervisning. Gjennom et arbeidsforhold er det flere grunnsteiner som må være på plass for å skape trygghet og forutsigbarhet.
HMS i landbruket er kurs i HMS for leiar og andre i landbruksnæringa. Kurset er ein kombinasjon av undervisning med kurshaldar og e-læring med avsluttande ettertest. Kurset blir halde av HMS-rådgivar frå Norsk Landbruksrådgiving.
Vi tilbyr digitalt kurs i praktisk HMS-arbeid som internettkurs via Teams.
Trygt landbruk er eit oppfriskingskurs i HMS for landbruksnæringa og er tilbydd som e-læring. Kurset er eigna for dei som allereie kan dokumentere kravet til HMS-opplæring i Arbeidsmiljølova §3-5. Kurset er berekna til 6 timar, har valfri ettertest og du får kursbevis.
NLR Vest sitt nettkurs om utvalde ugras og bekjemping av desse. Høymole, hundekjeks, lyssiv, krypsoleie, vassarve og linbendel.