Vi tilbyr årsenhet i grunnmedisin som nettstudie. Er du interessert i menneskekroppen og hvordan vi fysisk fungerer som mennesker? Denne årsenheten danner grunnlaget for all helsefaglig yrkesutøvelse, og er inngangsporten til en rekke profesjonsstudier og videre studier innen helsefag.
Vi tilbyr nettstudie om helsekoordinator. Behovet for dyktig helsepersonell er enormt og vokser stadig. Helsekoordinatorens rolle er viktig på hvert legekontor eller sykehus, og fungerer som bindeleddet mellom samhandling og kommunikasjon.
Vi tilbyr nettstudie om livsmestring og folkehelse. På dette nettstudiet vil du få kunnskap om helsefremmende og forebyggende arbeid som kan anvendes innenfor skolen og psykisk helsearbeid.
Vi tilbyr årsstudium i ernæring og helse som nettbasert undervisning. Har du en lidenskap for ernæring, kosthold og helse? Da er årsenheten i ernæring og helse et studium for deg! Vi er helt avhengig av tilførsel av mat og drikke for å kunne leve.
Vi tilbyr digitalt kurs om fremtidsfullmakt - hvordan styre selv og unngå verge. Hvem skal ta vare på deg når du en dag ikke klarer å gjøre det selv? Hva med foreldrene dine? I dette kurset lærer du alt du trenger å vite om fremtidsfullmakter.
Vi tilbyr digitalt kurs om muskel- og skjelettplager - når kroppen krangler. De aller fleste opplever å få smerter i muskler og ledd. Noen er mer plaget enn andre. I dette kurset vil du få kunnskap om muskel- og skjelettplager.
Vi tilbyr nettkurs i LGS Leaky Gut Syndrom (Lekk Tarm Syndrom). Vet du at lekk tarm er årsak til en rekke sykdommer og helseplager? På kurset i lekk tarm syndromet vil du lære om hva dette er og hva du kan gjøre for å behandle og forebygge det.
Kurs om tolking av skolemedisinske laboratorieverdier - blodprøver. Hva betyr de ulike blodprøvene og hvordan skal de tolkes. De fleste pasienter/ klienter som oppsøker en naturterapeut/ alternativ behandler har først vært hos lege, hvor det har blitt tatt en eller flere blodprøver.
Vi tilbyr kurs på DVD om urinanalyser. Vi starter med å gå igjennom nyrenes fysiologi slik at du bedre forstår hva vi kan finne svar på gjennom en urinprøve. Du lærer å bruke teststrimler (urinstiks) og tolke resultatene fra disse.
Dersom du ønsker å jobbe innen Helse- og omsorgsfag er dette utdanningen for deg. Som Helsefagarbeider kan du få deg jobb innen alle deler av kommunehelsetjenesten (sykehjem, hjemmesykepleie, arbeid med funksjonshemmede, miljøarbeider knyttet til rus og psykiatri).
Kort gjennomgang av hudens anatomi, fysiologi og kjemi. Årsaker og sykdomsmekanisme ved akne. Symptomer, typer og forløp av akne. Faglig rådgivning og egenomsorg av aknepasienter. Medisinsk behandling og kosmetiske ingredienser til pleie av hud med akne.
Kort introduksjon i hudens anatomi, fysiologi og kjemi for å bedre kunne forstå hvordan en frisk hud med intakt hudbarriere fungerer. Gjennomgang av årsaker og faktorer som trigger utvikling av atopisk eksem.
Du vil lære om det unike samspillet mellom sinn og hud. Det vil bli gitt forklaring på begreper som psykodermatologi, psykofysiologiske tilstander, psykoneuroimmunologi og somatisering. Vi går igjennom hudens funksjon som kommunikasjons- og sanseorgan.
Vi tilbyr Kosmetiske ingredienser I - grunnkurs i hudpleie og dermatologi. Kurset gir deg en forståelse for hva begrepene kosmetikk, hudpleieprodukter, cosmeceuticals og legemidler innebærer.
Gjennomgang av kosmetiske ingredienser mht deres funksjoner. Farmakologisk aktive ingrediensenes virkning. Uforlikeligheter mellom kosmetiske ingredienser. Dokumentasjon og sikkerhetsvurdering av kosmetikk, herunder dyretesting.
En forutsetning for å melde seg på er at du allerede har gjennomført eller er påmeldt både Kurs i kosmetiske ingredienser (I) - grunnkurs og Kurs i kosmetiske ingredienser II- videregående kurs. Dato: Kommer i 2024. Meld din interesse ved å ta kontakt.
Kurset gir deg nyttig kunnskap om kostholdets innflytelse på huden. Vi starter med å oppfriske og oppdatere vår viten om kroppens fordøyelsessystem, viktige næringsstoffer og deres kilder.
Kort gjennomgang av hudens anatomi, fysiologi og kjemi. Årsaker, sykdomsmekanisme og forløp ved psoriasis. Psoriasis typer og symptomer. Faglig rådgivning og egenomsorg av psoriasispasienter. Medisinsk behandling og kosmetiske ingredienser til pleie av hud med psoriasis.
Rosacea er en hudlidelse, som på verdensbasis rammer omtrent 10% av befolkningen. Sykdommen er blitt identifisert allerede på 1.300 tallet. Selv om tilstanden er forholdsvis vanlig i dag, hersker det fremdelses mange myter rundt den.
Vi tilbyr kurs i solskader og hudtumorer. Kort gjennomgang av hudens anatomi, fysiologi og kjemi. Hudens påvirkning av UV-stråling. Forskjell på alderspåvirket og solskadet hud. Gjennomgang av ulike former for hudkreft.
Kort gjennomgang og oppfriskning av hudens anatomi, fysiologi og kjemi for å bedre kunne forstå sykdomsmekanismer i hudtilstander og hudsykdommer som skyldes soppinfeksjoner (mykoser).
Kort gjennomgang av hudens anatomi, fysiologi og kjemi. Årsaker og mekanisme ved tørr hud. Egenomsorg og faglig rådgivning til pasienter med tørr hud. Gjennomgang av utvalgte medisinske tilstander med tørr hud som symptom.
Vi tilbyr angsttilstander som nettkurs. Angst er et av de hyppigste symptomene man møter i allmennpraksis. Over en tredel av de pasientene som presenterer et psykiatrisk problem, klager over angst.
Vi tilbyr kurs om avføringsendringer som nettkurs. Avføringsforstyrrelser er en vanlig problemstilling i allmennpraksis. Symptomet kan skjule en lang rekke diagnoser fra trivielle til livstruende sykdommer.
vi holder kurs i basale smittevernrutiner på nettkurs. Kurset har som formål å sikre og dokumentere at helsepersonell har nødvendig kompetanse om basale smittevernrutiner som skal følges i arbeid med alle pasienter.
Vi tilbyr depresjoner som nettkurs. Kurset omfatter tilstandene depresjon, postnatal depresjon, posttraumatisk stresslidelse, søvnforstyrrelser og bipolar affektiv lidelse.
Vi tilbyr kurs om dyspepsi som nettkurs. Dyspepsi er plager fra øvre del av magen. Utfordringen for legen er å avklare hvilke diagnoser som er relevante, om det er nødvendig å henvise til endoskopi og hvilken behandling som skal gis til de ulike underliggende sykdommene.
Vi tilbyr grunnkurs i forebygging av tvang og makt ved utviklingshemning som nettkurs. Målet med kurset er å øke kunnskap, kompetanse og refleksjon hos helsepersonell som yter tjenester til personer med utviklingshemning, og gjennom dette forebygge bruk av tvang og makt.
Vi tilbyr kurs om gastroenterologi, voksne som nettkurs. Magetarmsykdommer i øvre og nedre del av fordøyelseskanelen er vanlige i allmennpraksis.
Vi tilbyr generell legemiddelhåndtering for helsefagarbeider som nettkurs. Med dette oppfriskningskurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i generell legemiddelhåndtering for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i dokumentasjon for sykepleiere som nettkurs. Det er et overordnet mål at kvaliteten på sykepleie og behandling av den enkelte pasient skal være best mulig ut fra tilgjengelige ressurser. Dokumentasjon av sykepleien er et virkemiddel for å oppnå høy kvalitet.
Vi tilbyr grunnkurs i HLR, basal voksne, for assistenter (medhjelper) som nettkurs. Dette er et teoretisk kurs som bør komplementeres med praktisk øvelse med HLR-dukke.
Vi tilbyr grunnkurs i HLR, basal voksne for helsefagarbeider som nettkurs. Dette er et teoretisk kurs som bør komplementeres med praktisk øvelse med HLR-dukke.
Vi tilbyr grunnkurs i HLR, basal voksne for sykepleiere som nettkurs. Basal hjerte-lunge redning (BHLR) har som mål å sikre tilstrekkelig sirkulasjon til hjernen ved hjertestans. Etter kurset kan du repetere / se på avgitte svar i din egen kursgjennomgang.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering for assistenter (medhjelper) som nettkurs. Kurset bygger på relevant lovverk og basiskunnskap om legemidler og sykdommer.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring av legemiddelhåndteringen i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering til barn for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Kurset er utviklet av Anita Baadstø (sykepleier). Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL og Kommune-NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen.
Vi tilbyr grunnkurs i matomsorg og ernæringstiltak for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Kurset har som mål å styrke ernæringsarbeidet i hjemmetjenesten og institusjoner, og bidra til at nødvendige tiltak iverksettes på et tidlig stadium, før personen utvikler underernæring.
Vi tilbyr grunnkurs i observasjonskompetanse for medhjelper som nettkurs. Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen. Du får tilgang til artiklene via lenker i kurset.
Vi tilbyr nettkurs i samtykkekompetanse. Helsehjelp kan etter hovedregelen bare gis med pasientens samtykke, men hva om pasienten ikke kan samtykke? Når skal samtykkekompetansen vurderes, hvem skal vurdere den og hvordan. Kurset gir deg en innføring i dette viktige temaet.
Vi tilbyr grunnkurs i samtykkekompetanse for helsefagarbeider som nettkurs. Helsehjelp kan etter hovedregelen bare gis med pasientens samtykke, men hva om pasienten ikke kan samtykke. Når skal samtykkekompetansen vurderes, hvem skal vurdere den og hvordan.
Vi tilbyr grunnkurs i tvungen somatisk helsehjelp for helsepersonell som nettkurs. Pasient og brukerrettighetsloven kapittel 4 A regulerer muligheten for å kunne gi helsehjelp til personer uten samtykkekompetanse, som motsetter seg helsehjelpen.
Vi tilbyr grunnkurs legemiddelhåndtering for helsefagarbeider som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i matomsorg og ernæringstiltak for helsefagarbeider som nettkurs. Eldre og syke med hjemmesykepleie eller i sykehjem skal vurderes for ernæringsmessig risiko.
Vi tilbyr grunnkurs, innføring i omsorgsyrket for assistenter som nettkurs. Dette kurset er utviklet for pleie- og omsorgspersonell som ikke har helsefaglig utdanning.
Vi tilbyr nettkurs i grunnleggende palliasjon. Kurset starter med en pre-test bestående av tilfeldig utvalgte spørsmål fra kurset. Det er ikke noe minstekrav for å bestå denne testen. Hensikten er å gi deg et innblikk i kurset, og hva du selv kan fra før.
Vi tilbyr grunnleggende palliasjon for helsefagarbeider som nettkurs. Med prinsipper for grunnleggende palliasjon, iht. Nasjonalt handlingsprogram med retningslinjer for palliasjon i kreftomsorgen, 2015.
Kurset gir en gjennomgang av de hyppigste kardiovaskulære symptomene og sykdommene som allmennlegen kan møte.
Vi tilbyr kurs om hudsykdommer som nettkurs. Pasienter med utslett og hudsykdommer er hyppig forekommende i allmennpraksis. Som regel dreier det seg om milde og forbigående tilstander, men alvorlige og livstruende sykdommer forekommer også.
Vi tilbyr kurs om hverdagsmestring som nettkurs. Innføring i hverdagsmestring og hverdagsrehabilitering. Hverdagsmestring og hverdagsrehabilitering er noen av tiltakene i reformen Leve hele livet. Målet er å øke mestring og livskvalitet og å forebygge funksjonssvikt.
Høyt blodtrykk, hypertensjon, er en risikofaktor for å kunne utvikle hjertekarsykdom. Særlig ved mild hypertensjon er det viktig å avklare pasientens kardiovaskulære totalrisiko, før beslutningen om eventuell behandling tas.
Vi holder kurs i infeksjonsmedisin som nettkurs. Klinisk emnekurs i infeksjonsmedisin Kurset gir en gjennomgang av de hyppigste symptomene og infeksjonssykdommene som allmennlegen kan møte.
Velkommen til NHIs innføringskurs i norsk allmennpraksis. Dette e-læringskurset gir deg en rask og praktisk innføring i hvordan det er å jobbe som allmennpraktiker i Norge.
Vi tilbyr kurs i klinisk beslutningslære som nettkurs. Klinisk beslutningslære er den prosessen hvor vi bestemmer hvem som behøver hva, når. Det handler om beslutninger som tas i møte med pasienten. Ofte er dette en nokså subjektiv prosess hos legen, men den er sjelden vilkårlig.
Vi holder kurs i koronavaksinasjon som nettkurs. For å oppnå et vellykket vaksinasjonsprogram er det avgjørende at helsepersonell har kunnskap om vitenskapsbaserte vaksinasjonsstrategier og hvordan best utføre en vaksinasjon.
Ikke alle har tilgang på NHIs kursplattform for helsepersonell. Derfor gjør vi innholdet i dette kurset om Koronavirus og smittevern tilgjengelig for alle – både helsepersonell og allmennheten.
Kurset er godkjent som valgfritt kurs med 3 poeng i videre- og etterutdanningen i allmennmedisin (gammel ordning) og i ny ordning -se læringsmål.
Vi holder kurs i luftveisinfeksjoner og covid-19, sykdomslære og observasjonern som nettkurs. Kurset gir grunnleggende kunnskap i sykdomslære, relevante observasjoner, rapport og tiltak i forbindelse med virusinfeksjon i luftveiene..
Vi tilbyr kurs om magesmerter hos barn som nettkurs. Bak magesmerter hos barn skjuler det seg et mangfold av mulige diagnoser. Hvordan bør du utrede disse barna, hvilke diagnoser bør du vurdere og hvordan behandler du de ulike underliggende sykdommene.
Vi holder kurs i nevrologi som nettkurs. Det finnes mer enn 600 nevrologiske sykdommer. I dette kliniske emnekurset tar vi utgangspunkt i nevrologiske symptomer og tegn som allmennlegen kan støte på
Vi holder kurs i nye koronavirus, informasjon og råd til helsepersonel- nett. Kurset har som formål er å sikre og dokumentere at pleie- og omsorgspersonell i primærhelsetjenesten har lest og forstått sentral informasjon om utvidede smitteverntiltak i forbindelse med det nye koronaviruset SARS-CoV-2.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i aldring og legemiddelbehandling av eldre som nettkurs. Dette kurset passer også for hjelpepleiere og omsorgsarbeidere.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i medikamentregning for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved epilepsi og utviklingshemming for assistenter som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved epilepsi og utviklingshemming for sykepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering med fokus på rus og psykiatri for sykepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler ved diabetes for helsefagarbeidere som nettkurs. Kurset er utviklet av Anita Baadstø (sykepleier). Innholdet i kurset er basert på Nasjonale faglige retningslinjer, relevant lovverk, Felleskatalogen, Norsk elektronisk legehåndbok (NEL), nhi.no.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler til eldre for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler til eldre for helsefagarbeidere som nettkurs. Kurset er utviklet av Anita Baadstø (sykepleier). Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL og Kommune-NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler ved diabetes for sykepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler ved hjerte-kar sykdom for helsefagarbeidere som nettkurs. Sykdomslære, observasjoner og legemidler ved angina pectoris, hjerteinfarkt og atrieflimmer.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved hjerte- og kar sykdom for sykepleiere som nettkurs. Sykdomslære, observasjoner og legemidler ved angina pectoris, hjerteinfarkt og atrieflimmer.
Vi tilbyr psykiatri som nettkurs. Kurset omhandler angstlidelser, depresjoner og psykoser.
Vi tilbyr kurs om psykoser som nettkurs. Kurset dreier seg om tilstandene schizofreni, paranoia, postnatal psykose og en sesjon generelt om psykose.
Vi tilbyr kurs om skulderlidelser som nettkurs. Kurset er godkjent som klinisk emnekurs i videreutdanningen og klinisk emnekurs i etterutdanningen i allmennmedisin av Legeforeningen, og det gir 15 kurspoeng.
Vi tilbyr kurs om smerter ved demens som nettkurs. Lindring av fysisk smerte må prioriteres like høyt hos personer med demens som hos andre, og en kompetent smertevurdering er en forutsetning for god smertebehandling.
Vi tilbyr søvn og insomni som nettkurs. Det skrives stadig om søvn i media og ikke alt er like presist. Langvarige problemer med insomni behandles best med ikke-medikamentelle tiltak - først og fremst søvnrestriksjon og stimulus-kontroll.
Vi tilbyr trygdemedisin som nettkurs. Dette kurset gjør rede for nåtidig faglig og etisk grunnlag for å forstå og gjøre en god trygdemedisinsk jobb.
Vi tilbyr kurs om tungpusthet som nettkurs. Pasienter med tungpusthet er en diagnostisk utfordring i allmennpraksis. Pustevansker kan skyldes sykdom og svikt i flere organsystemer. Er det hjertesykdom, lungesykdom, sykdom i andre organ.
Studiet består av de tre nettkursene Kommunikasjon og samhandling, Helsefremmende arbeid og Yrkesliv i helsearbeiderfaget. Til sammen dekker de teorien i Helsefagarbeider etter læreplankode HEA03-03.
HEA-Helsefremmende arbeid skal gi kunnskap og forståelse av helseaspektene man kommer bort i som helsefagarbeider.
HEA - Kommunikasjon og samhandling handler om hvordan kommunikasjon mellom mennesker kan fremme helse og sosial utvikling.
Alltid alt rett i medikamentregning er en av forutsetningene for riktig medisinering. Gode læringsopplegg for opplæring og oppdatering av denne kunnskapen er derfor viktig.
HEA-Yrkesliv skal gi kunnskap og forståelse for hvordan en helsefagarbeider skal utøve yrket
Vi tilbyr kurs om Autisme, Tourette og ADHD - myter og fakta som virtuelt klasserom. Nevroutviklingsforstyrrelser er tilstander der nevrologisk og psykologisk utvikling er forsinket eller avvikende fra tidlig barndom. De vanligste er ADHD, Tourettes syndrom og autismespekterforstyrrelser.
Vi tilbyr introduksjonskurs i helse som virtuelt klasserom. Dette kurset kan du melde deg på uansett hvor i landet du bor. Kurset holdes tirsdager kl. 17 - 21, til sammen 10 kurskvelder. Kurset holdes i digitalt klasserom, og du trenger pc/mac med lyd og kamera.