Herunder ligger alle kurs innenfor byggefaget i hele Norge. Enten du er ute etter sertifiseringer og mesterbrev, eller vil lære mer om byggfag på hobbybasis skal du finne det du er ute etter her hvor som helst i landet. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger assistanse i søkingen.
Har du fått utstedt ADK sertifikat i 2008 eller senere? Har du behov for resertifisering av ADK sertifikatet? Norsk Rørsenter tilbyr resertifiseringskurs for de som har behov for oppfriskning og resertifisering av ADK sertifikatet!
Vi tilbyr kurs i ADK 1. Opplæringen gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av ledningsanlegg i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder setter til et moderne ledningsanlegg.
Vi tilbyr nettbasert ADK-1 kurs. Praksisdelen, med obligatorisk eksamen, vil bli avholdt ved Norsk Rørsenters lokaler i Drammen. Et nettbasert ADK1-kurs foregår på internett Som kursdeltaker vil du få tilgang til en nettadresse hvor du logger deg på for å få tilgang til litteratur, VA / Miljø-blad.
Vi tilbyr ADK 1 resertifisering som nettkurs. Dagens ADK1 læreplan inneholder 14 delmål. Læreplanen for resertifiseringskurset har som mål å gjennomgå de viktigste punktene i alle disse 14 delmålene, med hovedvekt på de nyheter som har skjedd de senere år.
Vi tilbyr kurs i byggeledelse VA. God byggeledelse er en forutsetning for et vellykket VA-prosjekt. Et vellykket prosjekt er et prosjekt som leveres til avtalt kvalitet, til avtalt tid og til avtalt pris. Effektiv byggeledelse kan spare kommune / tiltakshaver for betydelige kostnader.
Vi tilbyr nettkurs i Elektromuffesveising av rør, PE og PP. Kurset er godkjent av Nemko og det gis anledning til å avlegge Nemko-eksamen og ved bestått eksamen utstedes Nemko-sertifikat. Opplæring i henhold til NS 416.
Vi tilbyr kurs i HMS Grunnkurs 40 timer. Kurset er ett nettbasert kurs. Kurset vil gi deltagerne en innføring i og grunnleggende kunnskap om, de krav som stilles til HMS arbeidet i arbeidsmiljøloven.
Vi tilbyr kurs i HMS Kurs for ledere. Kurset er ett nettbasert kurs, ved bruk av nettportal. I § 3-5 i Arbeidsmiljøloven står det at arbeidsgiver er pålagt å gjennomgå opplæring innen HMS. KURSET ER UNDER OPPDATERING
Vi tilbyr kurs i HMS, sikkerhet i grøfter med kursleder Kjetil Flugund. Ved utførelse og prosjektering av grøftearbeid stilles det krav til kunnskap om sikringstiltak og hvilke faremomenter som kan oppstå.
Vi tilbyr HMS-kurs - sikkerhet i kummer. Temadagen er beregnet for operatører, teknikere o.a. i kommuner og entreprenørfirma som utfører arbeid i tilknytning til kummer og som vil forbedre sine HMS rutiner ved arbeid i kummer.
Vi tilbyr nettbasert kurs i Hydraulikk avløp. Beskrivelse kommer snart.
Kurs for aktører som driver med kontroll og inspeksjon av sveising av PE og PP rør er aktuelt. Dvs. prosjektledere, byggeledere, anleggsledere, formenn, o.a. som ønsker utvidet kunnskap som er nødvendig for å bedømme sveisesømmer på anleggssted. Opplæring i prosedyrer, kontroll og praksis.
Vi tilbyr kurs i ledningsfornyelse av VA-ledningsanlegg. Jobber du i en kommune som sliter med dårlige vann- og avløpsledninger Er du konsulent som jobber med fornyelse av gamle VA- ledninger? Trenger du faglig påfyll innen området ledningsfornyelse?
Vi tilbyr kurs i mindre avløpsanlegg - bygging og prosjektering. Målsettingen er at kurset skal gi deltakerne teoretisk og praktisk kunnskap om prosjektering og bygging av mindre naturbaserte avløpsanlegg iht. gjeldende forskrifter, normer og standarder.
Vi tilbyr kurs i mindre avløpsanlegg - forvaltning av myndighet. Vi gir deg nyttig kunnskap om kostnadseffektiv og korrekt myndighetsforvaltning! “Opprydding” i spredt bebyggelse er i følge MD en av hovedutfordringene i forhold til EUs rammedirektiv for vann.
Vi tilbyr kurs i mindre avløpsanlegg - forvaltning av myndighet. Beskrivelse kommer snart.
Vi tilbyr kurs i NS 3420 U: 2016. Målet med dette kurset er å gi deltagerne en innføring i kodesystem og beskrivelsestekster i NS 3420 med vekt på VA-delen. Det legges stor vekt på praktiske eksempler.
Norsk Rørsenter introduserer kurs om overvannsteknikk med fokus på forståelse av hvilke mengder overvann som kan oppstå og tiltak for å motvirke uønskede hendelser. Klimaendringer fører til varmere, våtere og villere klima.
Vi tilbyr Plastsveising: Elektromuffesveising PE og PP rør. Sveising med elektromuffe. Kurset er godkjent av Nemko og det gis anledning til å avlegge Nemko-eksamen og ved bestått eksamen utstedes Nemko-sertifikat.
Vi tilbyr nettkurs i speilsveising av rør og rørdeler, PE og PE. Kurset er godkjent av Nemko og det gis anledning til å avlegge Nemko-eksamen og ved bestått eksamen utstedes Nemko-sertifikat. Opplæring i henhold til NS 416.
Vi tilbyr plastsveising: Tråd- og ekstrudersveising (K2). Ønsker du å lære deg tråd- og ekstrudersveising, eller perfeksjonere ferdighetene dine? Bli med på vårt spesialkurs, hvor vi gir deg en grundig innføring i disse sveiseteknikkene!
Vi tilbyr resertifisering av Elektromuffesveising PE og PP. Trenger du å resertifisere ditt sertifikat for Elektromuffesveising ? Vi tilbyr nå dette kurset her hos oss i Drammen.
Vi tilbyr kurs i praktisk for ingeniører. Jobber du i VA-bransjen og føler at du gjerne skulle hatt mer kunnskap om VA-ledningsnett? Nyttig og populært kurs for ingeniører, sivilingeniører, planleggere og andre med liten praktisk erfaring som ønsker en innføring i anleggsrørlegging/VA-teknikk.
Vi tilbyr viderekommende kurs i renovering av VA-ledninger. Jobber du med vann- og avløpsledninger i en kommune? Er du konsulent som jobber med fornyelse av gamle VA-ledninger? Trenger du faglig påfyll innen området “ledningsfornyelse”?
Vi tilbyr resertifisering av Elektromuffesveising PE og PP, Nettbasert. Dette kurset er delt opp i 7 temaer (delmål), hvorav hvert tema innbefatter bestemte delmål i opplæringsplanen. Opplæringsplanen er utarbeidet i henhold til NS 416.
Vi tilbyr nResertifisering Speilsveising av PE og PP, Nettbasert. Dette kurset er delt opp i flere temaer (delmål), hvorav hvert tema innbefatter bestemte delmål i opplæringsplanen. Opplæringsplanen er utarbeidet i henhold til NS 416.
Vi tilbyr kurs i sluttkontroll av VA-ledningsnett - trykk, tetthetsprøving og desinfeksjon. Plan og bygningslov med tilhørende teknisk forskrift (TEK) har medført strengere krav til sluttkontroll / dokumentasjon.
Vi tilbyr kurs i Speilsveising av PE og PP. Kurset gir teoretisk grunnlag og praktisk opplæring i speilsveising av PE og PP-rør. Kurset er godkjent av NEMKO og gi grunnlag for å søke sertifisering av NEMKO for rørstørrelse opp til 500 mm.
Mange aktører jobber med stikkledninger. Kommunale saksbehandlere, konsulenter, entreprenører, rørleggere og leverandører. Kurset har som mål å gi deltakerne en detaljert innføring i temaet ”stikkledninger”, både mht. tekniske og administrative løsninger.
Vi tilbyr innføringskurs i ADK1. Dette er et 2-dagers kurs for deg som ønsker en innføring i hva ADK går ut på. Vi går igjennom alle 14 delmålene i kortversjon, som er det samme som de ordinære ADK kursene våre.
Ved revisjonen av ADK1 læreplanen i 2008 ble det lagt inn en gyldighetsperiode for ADK1 sertifikatet av Rådet for opplæringsordning ADK1-kompetanse. Denne gyldighetsperioden ble satt til 6 år. Gyldighetsperioden er rullerende, dvs. de gjelder i 6 år fra utstedelsesdatoen.
ADK1 sertifisering gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av VA-ledningsanlegg, i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder stiller til et moderne ledningsanlegg.
I henhold til NORVARs VA - Norm skal minst en person i grøftelaget dokumentere ADK Sertifikat. Kravet gjelder både ansvarlig for grøfta og for rørlegging. Målsettingen med kurset er å gi deltakerne en opplæring som kvalifiserer til lederansvar i grøft basert på krav i ADK-ordningen.
Vi tilbyr ADK1 VA-praksiskurs for ingeniører / saksbehandlere. Sammen med vår instruktør og våre godt utstyrte ADK-biler vil du få ta og kjenne på VA-deler, samt øve deg på å montere dette. Arbeidsoppgaver og praksisen vil være så realistisk som mulig.
Vi tilbyr kurs i byggeledelse VA. God byggeledelse og kontroll av VA prosjekter er en forutsetning for at VA prosjekter leveres i tråd med avtalt kvalitet og pris. Potensielt er det betydelige kostnader å spare for kommunen / tiltakshaver.
Byggdrifterfaget handler om å drifte og vedlikeholde bygninger, tekniske anlegg og installasjoner. Faget skal gjøre yrkesutøvere i stand til å velge miljø- og energibesparende løsninger i bygg og installasjoner som sikrer materiell og brukere.
Vi tilbyr fagbrev i tømrerfaget. Få formalisert og dokumentert din kompetanse. Er du over 23 år og har relevant arbeidserfaring fra de siste 10 årene kan du ta teoretisk eksamen før fagprøven som praksiskandidat.
Norsk Fagutdanning ønsker velkommen til et alternativt tilbud til klasseromsundervisning, hvor du har selvstudie med tett oppfølging fra lærer via nett.
Vi tilbyr fagbrev som renholdsoperatør - eksamensforberedende fagbrevkurs, teori. For å sikre at renholdet blir utført på en faglig forsvarlig måte, er det nå mer og mer vanlig at oppdragsgivere stiller krav om fagutdanning når de skal ansette nye renholdere.
Vi tilbyr fagbrev i vei- og anleggsfaget. Ved å delta på eksamensforberedene kurs hos Norsk Fagutdanning vil du gjennomføre teoretisk eksamen som praksiskandidat før oppmelding til fagprøven.
Vi tilbyr fagbrev i vei- og anleggsfaget som nettbasert studium med veiledning. Ved å delta på eksamensforberedene kurs hos Norsk Fagutdanning vil du gjennomføre teoretisk eksamen som praksiskandidat før oppmelding til fagprøven.
Vi tilbyr innføringskurs i ADK1. Vi går igjennom alle 14 delmålene i kortversjon, som er det samme som de ordinære ADK kursene våre. Dette kurset vil ikke føre til noe ADK-sertifikat, men skal gi grunnlaget til en forståelse til saksbehandlere, ingeniører, konsulenter m.v. om vann og avløpsarbeid.
Vi tilbyr stillaskurs 2 - 9 meter på engelsk. Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker får opplæring på systemstillaser med øverste stillasgulv fra 2 / 5 meter og inntil 5 / 9 meter i standardoppstilling etter leverandørens monteringsanvisning.
Vi tilbyr stillaskurs 2 - 9 meter og over 9 meter - teori. Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker får opplæring på systemstillaser med øverste stillasgulv fra 2 / 5 meter og inntil 5 / 9 meter i standardoppstilling etter leverandørens monteringsanvisning.
Vi tilbyr stillaskurs 2 - 9 meter og over 9 meter - teori og praksis. Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker får opplæring på systemstillaser med øverste stillasgulv fra 2 / 5 meter og inntil 5 / 9 meter i standardoppstilling etter leverandørens monteringsanvisning.
Vi tilbyr stillaskurs fra 5 - 9 meter - teori og praksis. Aktuelt for personer og bedrifter som skal arbeide med montering, demontering, endring og kontroll av stillaser med øverste stillasgulv mellom 5 og 9 meter.
Vi tilbyr stillaskurs over 9 meter med teori. Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17 - 4. Krav til opplæring, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra ni meter.
Vi tilbyr stillaskurs med teori og praksis for bedrifter. Målsettingen med kurset skal gi deltakerne innsikt og kunnskap om bygging, utvidelse, endring og nedtakning av alle stillastyper som omhandles av forskriften.
Vi tilbyr kurs i våtrom grunnmodul + modul A utførelse / oppdatering modul A for bedrifter. Dokumenter din kompetanse innen våtromsarbeid. Invester i Sertifikat og skaff deg og din bedrift konkurransefortrinn og samtidig ha dokumentasjon i orden!
Vi tilbyr kurs i våtrom grunnmodul og modul A (undervisning + digitalt kurs). Grunnmodul avholdes som klasseromsundervisning. I etterkant av kurset vil du få tilsendt en link til videokurs og til øvingsoppgaver. Dette løses hjemmefra på nett.
Vi tilbyr kurs i våtrom - Grunnmodul, A-modul og oppdatering, Online Undervisning Dokumenter din kompetanse innen våtromsarbeid. Invester i Sertifikat og skaff deg og din bedrift konkurransefortrinn og samtidig ha dokumentasjon i orden!
Vi tilbyr kurs i våtrom - Grunnmodul, A-modul og oppdatering, Undervisning + Digitalt kurs Dokumenter din kompetanse innen våtromsarbeid. Invester i Sertifikat og skaff deg og din bedrift konkurransefortrinn og samtidig ha dokumentasjon i orden!
Vi tilbyr våtromskurs modul B - kombinert foredrag og nettbasert kurs. Kurset starter med en dags foredrag som tar for seg det grunnleggende - deretter knyttes deltaker opp mot en nettbasert plattform der oppgaver og prosjektoppgave skal løses og leveres.
Vi tilbyr våtromskurs modul B - Eksamen
Vi tilbyr våtromskurs modul B - kombinert foredrag og nettbasert kurs for bedrifter. Kurset starter med en dags foredrag som tar for seg det grunnleggende - deretter knyttes deltaker opp mot en nettbasert plattform der oppgaver og prosjektoppgave skal løses og leveres.
Fra 1. januar 2015 er oppdatering i A-Modul blitt gjort obligatorisk og må gjennomføres hvert femte år. Dette for å sikre riktig kompetanse innen våtromsbygging, da løsninger og produkter endrer seg raskt. Det vil sikre at de overordnede kvalifikasjonskravene i Plan- og bygningsloven innfris.
Vi tilbyr FROSIO eksamen - isolering. Eksamensdagen er for kandidater som har gått FROSIO-kurset men ikke tatt eksamen, eller kandidater som skal re-eksamineres.
Vi tilbyr FROSIO eksamen - overflate. Eksamensdagen er for kandidater som har gått FROSIO-kurset men ikke tatt eksamen, eller kandidater som skal re-eksamineres.
Vi tilbyr kurs i FROSIO Isolering. Målet er å gi kvalifiserte deltakere tilstrekkelig teoretisk grunnlag og praktisk øving til å kunne utføre selvstendig inspeksjonsarbeid av teknisk isolering. Etter kurset skal du være i stand til å gjennomføre inspeksjoner av isoleringsarbeider gjennom alle faser.
Vi tilbyr kurs i FROSIO overflatebehandling. Målet med kurset er å gi kvalifiserte deltakere tilstrekkelig teoretisk grunnlag og praktisk øving til å kunne utføre selvstendig inspeksjonsarbeid av konstruksjoner i henhold til FROSIO-ordningen.
God forståelse for utfordringer knyttet til overflatebehandling og korrosjon kan gi både kortsiktige og langsiktige besparelser. Vi gir deg en enkel innføring i hvorfor overflatebehandling er viktig og hva som fører til et vellykket resultat i dette forkurs for FROSIO.
Vi tilbyr webinarkurset Inspektor legionellamodul. Innføringskurset tar deg gjennom stegene i kartleggingsverktøyet Inspektor og viser deg samtidig hvordan du kan følge opp egne anlegg. I tillegg får du veiledning i hvordan du kan utnytte innsikten du får gjennom Inspektor
Vi tilbyr webinarkurset Inspektor vannbehandlingsmodul. Innføringskurset tar deg gjennom stegene i kartleggingsverktøyet Inspektor og viser deg samtidig hvordan du kan følge opp egne anlegg. I tillegg får du veiledning i hvordan du kan utnytte innsikten du får gjennom Inspektor.
Vi tilbyr webinarkurs i Legionellakontroll - i kjøletårn og skrubberanlegg. Kurset er spesielt egnet for eiere og driftere av kjøletårn og skrubberanlegg som må imøtekomme forskriftskrav om akkreditert inspeksjon av anleggene sine
Vi tilbyr Webinarkurs for bedriftsinternt/mindre grupper i Legionellakontroll i dusjanlegg . Kurset gir en innføring i aktuelle forskrifter og veiledere, hvordan du selv kan forebygge Legionella og hva du skal gjøre om det oppdages Legionella i dine anlegg.
Vi tilbyr webinaret Vannbehandling i lukkede energianlegg. Vannbehandling i lukkede energianlegg v/ Van Ha Doan. Dette er et innføringskurs i vannbehandling av lukkede væskebårne varme- og kjøleanlegg, energibrønner og gjenvinnere.
Vi tilbyr webinaret Vannbehandling i lukkede energianlegg. Kurset gir en grundig innføring i viktigheten av vannbehandling i varme- og kjøleanlegg og kompetanse til å vurdere status på eget vannbehandlingsprogram
Vi tilbyr webinaret Vannbårne varmeanlegg: Drift og vedlikehold. urset gir en grundig innføring i oppbygning, drift, veldikehold og feilsøking ved vannbårne varme- og kjøleanlegg. Du får også veiledning i optimalisering og energieffektivisering av slike anlegg
Vi tilbyr webinaret ventilasjon: -funksjon drift og vedlikehold. Kurset gir deg grundig innføring i hvordan et ventilasjonanlegg er bygd opp, med alle komponenter. Du får også veiledning i praktisk forståelse for funksjon, feilsøking og optimalisering av ventilasjonsanlegg
Vi tilbyr stillasbyggerkurs 2 - 5 meter. Opplæringen skal gi elevene god innsikt i prinsippene rundt konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk, slik at uhell og ulykker i forbindelse med stillasbruk forebygges. Samt at stillasbrukeren får dokumentert opplæring til og bygge stillas inntil 5 meter.
Vi tilbyr stillaskurs fra 5 - 9 m platting høyde teori §17.3. Kurset holdes enten på vårt kurssenter eller ute hos kunden.
Vi tilbyr stillaskurs fra 9 m platting høyde teori §17.3. Kurset holdes enten på vårt kurssenter eller ute hos kunden.
Vi tilbyr stillasbrukerkurs. Opplæringen skal gi elevene god innsikt i prinsippene rundt konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk, slik at uhell og ulykker i forbindelse med stillasbruk forebygges. Instruktørene som benyttes er sertifisert ihht. gjeldende krav i forskrifter.
Vi tilbyr stillasbrukerkurs for bedrifter. Kurset dekker krav til opplæring for bruk av stillaser. Kurset gir stillasbrukere en god teoretisk og praktisk grunnopplæring i sikker bruk og av stillas.
Vi tilbyr nettbasert stillasbrukerkurs. Kurset dekker krav til opplæring for bruk av stillaser. Kurset gir stillasbrukere en god teoretisk og praktisk grunnopplæring i sikker bruk og av stillas.
Dokumentert opplæring i henhold til Arbeidsmiljøloven og fire forskrifter: Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning, Arbeidsplassforskriften, Forskrift om utførelse av arbeid, og Produsentforskriften (tidligere Forskrift for bruk av arbeidsutstyr).
Vi tilbyr brukerkurs for stillas som nettkurs. Brukerkurs stillas gir dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid § 17-5. Denne bestemmelsen sier at alle som bruker stillas skal ha fått opplæring i bruk.
Stillaskurs 2-5 m ihht. kravene i forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17-2. Krav til opplæring, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra 2 meter og inntil 5 meter.
Stillaskurs 2-9 m ihht. kravene i forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17-3.
Stillaskurs 2-9 m ihht. kravene i forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17-3. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 m (plattformhøyde) må dokumentere teoretisk og praktisk opplæring.
Vi tilbyr kvalitetssikret interaktivt stillasmontørkurs. Kurset dekker den teoretiske delen som kreves for å bli stillasmontør ihht. forskrift om utførelse av arbeid § 17-4. Kursene som du finner online, er effektive, av høy standard, praktiske og fleksible.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 5 meter inkludert fallsikring som nettkurs. Målsettingen er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv fra 2 til 5 meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 2 - 5 meter med fallsikring. Kurset tilfredsstiller kravene til opplæring og gir en dokumentert opplæring med Kompetansebevis. For å montere stillas fra 2 - 5 meter er det et krav om at man har dokumentert opplæring med minst 7.5 timer teori + 7.5 timer praktisk øvelse.
Vi tilbyr stillaskurs 2 - 5 meter med fallsikring som webinar. For å montere stillas fra 2 - 5 meter er det et krav om at man har dokumentert opplæring med minst 7.5 timer teori + 7.5 timer praktisk øvelse.
Vi tilbyr nettbasert stillaskurs fra 5 - 9 meter inkludert fallsikring. Kurset vil gi deg en grundig forståelse av hvordan du kan arbeide trygt og effektivt med stillaser. Kurset dekker ulike temaer som er relevante for montering, demontering og endring av stillaser.
Vi tilbyr stillaskurs fra 5 - 9 meter inkludert praksis. Kurset tilfredsstiller kravene til opplæring og gir en dokumentert opplæring med Kompetansebevis. For å montere stillas fra 5 - 9 meter er det et krav om at man har dokumentert opplæring med minst 15 timer teori + 15 timer praktisk øvelse.
Vi tilbyr stillaskurs fra 5 - 9 meter inkludert praksis som webinar. Kurset tilfredsstiller kravene til opplæring og gir en dokumentert opplæring med Kompetansebevis.