Herunder ligger alle kurs innenfor byggefaget i hele Norge. Enten du er ute etter sertifiseringer og mesterbrev, eller vil lære mer om byggfag på hobbybasis skal du finne det du er ute etter her hvor som helst i landet. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger assistanse i søkingen.
Vi har gjennom opplæringskontoret på Jaren og i egen regi, hjulpet mange kandidater frem mot beståtte eksamner i elektrikerfaget.
Kurset gir en innføring i tidligere regelverk og gir deltakerne bedre forutsetninger for å kunne vedlikeholde, drifte og utføre endringer/utvidelser på elektriske anlegg som er bygget etter eldre regelverk.
Kurser tar for seg viktige forhold ved arbeid i medisinske områder. Alt fra rutiner og fokus ved arbeid på sykehus til teknisk forståelse vedrørende oppbygning av elektriske anlegg.
Vi tilbyr spesialtilpassende kurs. Ved behov kan kan vi skreddersy kursløsninger etter kundens ønske, da kan emner og innhold settes sammen for best mulig dekke samlet kompetansebehov.
Vi tilbyr kursing og opplæring for de som ønsker å ta steget og begynne med solcelle installasjoner.
Kurset er et innføringskurs i regelverk som gjelder for maskiner, og tar for seg krav som gjelder ved bygging av maskiner. Viktige prinsipper rundt maskinsikkerhet, risikovurdering, kompetansebehov og dokumentasjon som må være på plass før maskiner som skal settes i drift.
Vi tilbyr FSE og førstehjelpkurs. Kurset dekker myndighetenes krav til årlig opplæring av elektrofagarbeidere Lavspent/høyspent.
Vi tilbyr FSE instruert førstehjelp. Kurset dekker myndighetenes krav til årlig opplæring av instruert personell. Innholdet baserer seg på Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg.
Vi tilbyr internkontroll for elektrovirksomheter. Kurset gir en innføring i Internkontrollforskriften, med fokus på å etterleve krav for virksomheter med elektropersonell ansatt. Opplæringen tar for seg innholdet i ett internkontrollsystem for installasjonsvirksomheter.
Vi tilbyr kurs i overordnet elektrorelatert regelverk. Kurset er tilpasset ledere i elektrobedrifter og tar for seg sentrale forskrifter som man bør ha kjennskap til som leder i foretak som utfører arbeid på elektriske anlegg.
Vi tilbyr NEK 400. Kurset tar for seg samspillet med Forskrift om elektriske lav spenningsanlegg og NEK 400, og skal gi deltakerne bedre forutsetning for å forstå oppbygningen og hvordan man anvender normen
Mange sykehus krever at elektrikerne de bruker innehar kompetanse på elektriske installasjoner i medisinske områder. Kursdeltagerne skal få en oversikt over hvilke normkrav de må forholde seg til, så de kan gi oppdragsgiver den anlegget han ønsker og forventer.
Vi tilbyr kurs i FSE for høyspentmontører - bedriftsinternt. Ikess har utviklet et FSE kurs som tilfredsstiller myndighetenes krav til sikkerhetsopplæring beskrevet i FSE forskriften og NEK EN 50110.
Vi tilbyr FSE kurs for elektropersonell lavspent. Kurs i FSE skal være praktisk nyttig og tilfredsstille myndighetenes krav til FSE opplæring i henhold til FSE forskriften. Våre kursholdere legger stor vekt på den praktiske aspektet da dette er et kurs man har årlig.
Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte. Kurset vil være med på å oppfylle bedriftens ansvar om sikkerhetsopplæring for de ansatte.
Målet er å øke førstehjelpskompetansen ved strømskader, slik at du vet hvordan du skal opptre i en ulykkessituasjon og dermed gir en nødvendig førstehjelpsberedskap for personell som jobber med elektriske anlegg.
Vi tilbyr IK-Elektro kurs - Bedriftsinternt. Kurset gir el-kontrollører økt trygghet og effektivitet i en krevende hverdag, gjennom å se på faktiske avvik i elektriske anlegg, hvordan disse bør defineres i forhold til anvendt norm og forskrift og hvordan de bør klassifiseres.
Vi tilbyr kurs i jordingssystemer og feilproblematikk - Bedriftsinternt. Er det noe alle vet, så er det at jording er viktig i alle typer nettsystemer. Men det er ofte svært forskjellige oppfatning av hva som skal jordes, hvor ofte man skal utjevne og hvorfor.
Mange ønsker seg et kurs der normens definisjoner forklares på en enkel og lettfattelig måte, med praktisk tilnærming, samtidig som man ivaretar kravene til en verifikasjon. Dette kurset holdes bedriftsinternt og kan skreddersys til din bedrift.
Målet med kurset er å gi deltagerne den innsikten som er nødvendig for å forstå hva elektrofagmannen må ta høyde for, så det elektriske anlegget oppnår forskriftsmessig person, brann og driftssikkerhet, enten man til daglig bruker et dataprogram eller manuelt beregner ute på arbeidsstedet.
Vi tilbyr kurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Vi tilbyr dagskurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Vi tilbyr instruktørkurs stillas inntil 9 meter. Dette kurset gjennomgår kursmateriell, beregninger, aktuelle lover og forskrifter og annen grunnleggende teori for kvalifisert person til å drive opplæring og tilsyn av stillasbygger.
Vi tilbyr instruktørkurs stillas over 9 meter. Dette kurset gjennomgår kursmateriell, beregninger, aktuelle lover og forskrifter og annen grunnleggende teori for kvalifisert person til å drive opplæring og tilsyn av stillasbygger.
Dokumentert opplæring i henhold til Arbeidsmiljøloven og fire forskrifter: Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning, Arbeidsplassforskriften, Forskrift om utførelse av arbeid, og Produsentforskriften (tidligere Forskrift for bruk av arbeidsutstyr).
Vi tilbyr brukerkurs for stillas som nettkurs. Brukerkurs stillas gir dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid § 17-5. Denne bestemmelsen sier at alle som bruker stillas skal ha fått opplæring i bruk.
Stillaskurs 2-5 m ihht. kravene i forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17-2. Krav til opplæring, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra 2 meter og inntil 5 meter.
Stillaskurs 2-9 m ihht. kravene i forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17-3.
Stillaskurs 2-9 m ihht. kravene i forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17-3. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 m (plattformhøyde) må dokumentere teoretisk og praktisk opplæring.
Vi tilbyr kvalitetssikret interaktivt stillasmontørkurs. Kurset dekker den teoretiske delen som kreves for å bli stillasmontør ihht. forskrift om utførelse av arbeid § 17-4. Kursene som du finner online, er effektive, av høy standard, praktiske og fleksible.
Har du fått utstedt ADK sertifikat i 2008 eller senere? Har du behov for resertifisering av ADK sertifikatet? Norsk Rørsenter tilbyr resertifiseringskurs for de som har behov for oppfriskning og resertifisering av ADK sertifikatet!
Vi tilbyr kurs i ADK 1. Opplæringen gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av ledningsanlegg i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder setter til et moderne ledningsanlegg.
Vi tilbyr nettbasert ADK-1 kurs. Praksisdelen, med obligatorisk eksamen, vil bli avholdt ved Norsk Rørsenters lokaler i Drammen. Et nettbasert ADK1-kurs foregår på internett Som kursdeltaker vil du få tilgang til en nettadresse hvor du logger deg på for å få tilgang til litteratur, VA / Miljø-blad.
Vi tilbyr ADK 1 resertifisering som nettkurs. Dagens ADK1 læreplan inneholder 14 delmål. Læreplanen for resertifiseringskurset har som mål å gjennomgå de viktigste punktene i alle disse 14 delmålene, med hovedvekt på de nyheter som har skjedd de senere år.
Vi tilbyr kurs i byggeledelse VA. God byggeledelse er en forutsetning for et vellykket VA-prosjekt. Et vellykket prosjekt er et prosjekt som leveres til avtalt kvalitet, til avtalt tid og til avtalt pris. Effektiv byggeledelse kan spare kommune / tiltakshaver for betydelige kostnader.
Vi tilbyr nettkurs i Elektromuffesveising av rør, PE og PP. Kurset er godkjent av Nemko og det gis anledning til å avlegge Nemko-eksamen og ved bestått eksamen utstedes Nemko-sertifikat. Opplæring i henhold til NS 416.
Vi tilbyr kurs i HMS Grunnkurs 40 timer. Kurset er ett nettbasert kurs. Kurset vil gi deltagerne en innføring i og grunnleggende kunnskap om, de krav som stilles til HMS arbeidet i arbeidsmiljøloven.
Vi tilbyr kurs i HMS Kurs for ledere. Kurset er ett nettbasert kurs, ved bruk av nettportal. I § 3-5 i Arbeidsmiljøloven står det at arbeidsgiver er pålagt å gjennomgå opplæring innen HMS. KURSET ER UNDER OPPDATERING
Vi tilbyr kurs i HMS, sikkerhet i grøfter med kursleder Kjetil Flugund. Ved utførelse og prosjektering av grøftearbeid stilles det krav til kunnskap om sikringstiltak og hvilke faremomenter som kan oppstå.
Vi tilbyr HMS-kurs - sikkerhet i kummer. Temadagen er beregnet for operatører, teknikere o.a. i kommuner og entreprenørfirma som utfører arbeid i tilknytning til kummer og som vil forbedre sine HMS rutiner ved arbeid i kummer.
Vi tilbyr nettbasert kurs i Hydraulikk avløp. Beskrivelse kommer snart.
Kurs for aktører som driver med kontroll og inspeksjon av sveising av PE og PP rør er aktuelt. Dvs. prosjektledere, byggeledere, anleggsledere, formenn, o.a. som ønsker utvidet kunnskap som er nødvendig for å bedømme sveisesømmer på anleggssted. Opplæring i prosedyrer, kontroll og praksis.
Vi tilbyr kurs i ledningsfornyelse av VA-ledningsanlegg. Jobber du i en kommune som sliter med dårlige vann- og avløpsledninger Er du konsulent som jobber med fornyelse av gamle VA- ledninger? Trenger du faglig påfyll innen området ledningsfornyelse?
Vi tilbyr kurs i mindre avløpsanlegg - bygging og prosjektering. Målsettingen er at kurset skal gi deltakerne teoretisk og praktisk kunnskap om prosjektering og bygging av mindre naturbaserte avløpsanlegg iht. gjeldende forskrifter, normer og standarder.
Vi tilbyr kurs i mindre avløpsanlegg - forvaltning av myndighet. Vi gir deg nyttig kunnskap om kostnadseffektiv og korrekt myndighetsforvaltning! “Opprydding” i spredt bebyggelse er i følge MD en av hovedutfordringene i forhold til EUs rammedirektiv for vann.
Vi tilbyr kurs i mindre avløpsanlegg - forvaltning av myndighet. Beskrivelse kommer snart.
Vi tilbyr kurs i NS 3420 U: 2016. Målet med dette kurset er å gi deltagerne en innføring i kodesystem og beskrivelsestekster i NS 3420 med vekt på VA-delen. Det legges stor vekt på praktiske eksempler.
Norsk Rørsenter introduserer kurs om overvannsteknikk med fokus på forståelse av hvilke mengder overvann som kan oppstå og tiltak for å motvirke uønskede hendelser. Klimaendringer fører til varmere, våtere og villere klima.
Vi tilbyr Plastsveising: Elektromuffesveising PE og PP rør. Sveising med elektromuffe. Kurset er godkjent av Nemko og det gis anledning til å avlegge Nemko-eksamen og ved bestått eksamen utstedes Nemko-sertifikat.
Vi tilbyr nettkurs i speilsveising av rør og rørdeler, PE og PE. Kurset er godkjent av Nemko og det gis anledning til å avlegge Nemko-eksamen og ved bestått eksamen utstedes Nemko-sertifikat. Opplæring i henhold til NS 416.
Vi tilbyr plastsveising: Tråd- og ekstrudersveising (K2). Ønsker du å lære deg tråd- og ekstrudersveising, eller perfeksjonere ferdighetene dine? Bli med på vårt spesialkurs, hvor vi gir deg en grundig innføring i disse sveiseteknikkene!
Vi tilbyr resertifisering av Elektromuffesveising PE og PP. Trenger du å resertifisere ditt sertifikat for Elektromuffesveising ? Vi tilbyr nå dette kurset her hos oss i Drammen.
Vi tilbyr kurs i praktisk for ingeniører. Jobber du i VA-bransjen og føler at du gjerne skulle hatt mer kunnskap om VA-ledningsnett? Nyttig og populært kurs for ingeniører, sivilingeniører, planleggere og andre med liten praktisk erfaring som ønsker en innføring i anleggsrørlegging/VA-teknikk.
Vi tilbyr viderekommende kurs i renovering av VA-ledninger. Jobber du med vann- og avløpsledninger i en kommune? Er du konsulent som jobber med fornyelse av gamle VA-ledninger? Trenger du faglig påfyll innen området “ledningsfornyelse”?
Vi tilbyr resertifisering av Elektromuffesveising PE og PP, Nettbasert. Dette kurset er delt opp i 7 temaer (delmål), hvorav hvert tema innbefatter bestemte delmål i opplæringsplanen. Opplæringsplanen er utarbeidet i henhold til NS 416.
Vi tilbyr nResertifisering Speilsveising av PE og PP, Nettbasert. Dette kurset er delt opp i flere temaer (delmål), hvorav hvert tema innbefatter bestemte delmål i opplæringsplanen. Opplæringsplanen er utarbeidet i henhold til NS 416.
Vi tilbyr kurs i sluttkontroll av VA-ledningsnett - trykk, tetthetsprøving og desinfeksjon. Plan og bygningslov med tilhørende teknisk forskrift (TEK) har medført strengere krav til sluttkontroll / dokumentasjon.
Vi tilbyr kurs i Speilsveising av PE og PP. Kurset gir teoretisk grunnlag og praktisk opplæring i speilsveising av PE og PP-rør. Kurset er godkjent av NEMKO og gi grunnlag for å søke sertifisering av NEMKO for rørstørrelse opp til 500 mm.
Mange aktører jobber med stikkledninger. Kommunale saksbehandlere, konsulenter, entreprenører, rørleggere og leverandører. Kurset har som mål å gi deltakerne en detaljert innføring i temaet ”stikkledninger”, både mht. tekniske og administrative løsninger.
Vi tilbyr kurs i akkreditert sertifisering som vibrasjonsanalytiker - kategori 2. I dette kurset vil du utvide din ekspertise for å lage et optimalt måleoppsett og analyse av dataene, og er godt egnet for deg som allerede har gode basiskunnskaper innenfor vibrasjonsmålinger.
Vi tilbyr kurs om drift og vedlikehold av pumper og mekaniske tetninger. Hensikten med kurset er å gi grunnleggende innføring i pumpe- og tetningsteknikk, og at deltakerne skal forstå de forskjellige pumpers virkemåte og anvendelsesområder. Det vil bli lagt vekt på samspill mellom teori og praksis.
Vi tilbyr koordinatorskolen. Kurset gir en helhetlig forståelse av hva som er nødvendig kunnskap og erfaring for å ivareta koordinatorrollen på en god og hensiktsmessig måte. Alle deler av programmet er obligatorisk for å få godkjent kurset og tildelt kursbevis.
Vi tilbyr koordinatorskolen som går over 2 samlinger. Koordinatorskolen gir en helhetlig forståelse av hva som er nødvendig kunnskap og erfaring for å ivareta koordinatorrollen på en god og hensiktsmessig måte.
Vi tilbyr koordinatorskolen som nettbasert undervisning. Kurset gir en helhetlig forståelse av hva som er nødvendig kunnskap og erfaring for å ivareta koordinatorrollen på en god og hensiktsmessig måte.
Vi tilbyr kurs om rådgivningskontraktene NS 8401 - NS 8402. I dette 2-dagers kurset ser vi nærmere på NS 8401 Alminnelige kontraktsbestemmelser for prosjekteringsoppdrag og NS 8402 Alminnelige kontraktsbestemmelser for rådgivningsoppdrag honorert etter medgått tid.
Vi tilbyr kurs om Insta 800. Dette kurset gir en innføring i hvordan utføre renhold etter Insta 800. Kurset omfatter temaer som hva er Insta 800, hva er en kvalitetsprofil, hvordan telle de ulike smusstypene og det er praktisk øvelse på kurset.
Vi tilbyr renholdskurs. Kurset omfatter en generell innføring i renholdsyrket. Med temaer som utstyr, kjemi og pH verdi, ulike metoder og hvor man benytter de ulike metodene, bruk av maskiner og service gir dette kurset en basis kompetanse på hva renholdsyrket innebærer.
Vi tilbyr smittekurs. Dette kurset gir deg kunnskaper om de ulike bakterietypene, de ulike smittemetodene og hvordan utføre et korrekt smitterenhold. Kurset kan holdes for inntil 15 personer pr gang.