Sikker bruk av diisocyanater på arbeidsplassen



Kursarrangør: Kompetansebedriften
Sted: Kompetansebedriften AS, avdeling Vestfold og Telemark
          Vestfold, Sandefjord
Kursadresse: Pindsleveien 9, 3242 Sandefjord (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl: 09.00 - 13.30
Varighet: 4 timer
Pris: 1800
Neste kurs: 08.11.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs i sikker bruk av diisocyanater som klasseromskurs. Nytt regelverk fra august stiller krav til at alle som arbeider med diisocyanater eller diisocyanat-holdige produkter skal gjennomgå opplæring. Hos Kompetansebedriften AS kan du gjennomføre dette lovpålagte kurset.

Hva ønsker vi å oppnå med vårt Sikker bruk av diisocyanater på arbeidsplassen-kurs?
At alle som arbeider med diisocyanater eller diisocyanat-holdige produkter og blandinger skal inneha kunnskap om risikoen som er forbundet med det å bli eksponert for diisocyanater. Du vil under kurset få tilstrekkelig kunnskap om gode arbeidsmetoder, forebyggende tiltak og risikovurdering rundt arbeid med diisocyanater.

Vi har ca. 2000 kursdeltakere hvert eneste år. Vi får svært mange gode tilbakemeldinger på våre kurs og instruktører. Vi er derfor sikre på at du også vil bli en fornøyd kursdeltaker på vårt Sikker bruk av diisocyanater-kurs.

Hvem passer kurset for?
Kurset Sikker bruk av diisocyanater er for alle som arbeider med diisocyanater eller diisocyanat-holdige produkter. Opplæringskravet gjelder for alle arbeidstakere, arbeidsgivere og selvstendig næringsdrivende som benytter kjemikalier som inneholder diisocyanater og diisocyanat-holdige blandinger med konsentrasjon på 0,1 % (vektprosent) eller mer.

Innhold Sikker bruk av diisocyanater-kurs:
• Hva er diisocyanater?
• Diisocyanaters kjemi og egenskaper ved ulike temperaturer.
• Risiko knyttet til eksponering av diisocyanat-holdige produkter.
• Risikoreduserende tiltak og riktig bruk av personlig verneutstyr.
• Førstehjelp ved eksponering av diisocyanater.

Er det påbudt å gjennomføre dette kurset i min jobb?
Fra 24.august 2023 ble det lovpålagt at alle som arbeider med diisocyanater eller diisocyanat-holdig produkter skal gjennomføre kurs som sørger for tilstrekkelig kunnskap om håndtering. Opplæringskravet gjelder for alle arbeidsgivere, arbeidstakere og selvstendig næringsdrivende som bruker eller håndterer diisocyanater og diisocyanat-holdige blandinger og produkter med en konsentrasjon på 0,1 % eller mer.

Diisocyanater brukes ofte i maling, billakk, lim, bygnings- og isolasjonsskum, gips, tetningsmasser, brannslukking i hus, skip og biler samt andre industrielle blandinger og produkter. Er du usikker på om kjemikaliene du bruker inneholder diisocyanater anbefaler vi deg å ta kontakt med leverandøren av produktet.