Vi har gleden av å tilby et kurs i figur skjæring med Kjell Musland. Han skjerer både med motorsag og kniv, og arbeidar alltid for å oppnår gode uttrykk med færrst mogleg kutt med knivet. Arbeida hans står over heile landet av dei nest kjende er figuren av Edvard Grieg som står ved Hotel Ullensvang
Nybegynner, for deg som aldri har spikket skje før, eller for de som vil jobbe videre med skjespikking under veiledning. Vi bruker kun håndverktøy og begynner med å hugge ut emne selv med øks. Trygg bruk av øks, og spikketeknikker. Om vi har tid, dekorering og olje. Kursdato klar i slutten av juli.
Vi tilbyr et spikke kurs med Anette Gebhardt. Dette er en enkelt kurs som tar for seg hvordan man kan lage poseklyper av kvister og oppbevaringsbokser i tre. Kurset passer for alle. Kursdato klar i slutten av juli.
Vi tilbyr kurs i treskjæring. Formålet med kurset er i første rekke å bevare og videreføre tradisjonene og kunnskapen om treskjæring. På kurset kan man for eksempel skjære mangletre, lysestaker, klokker, speilrammer, gardinbrett, barometer osv. Kursdato klar i slutten av juli.
Nybegynnerkurs i fresing og gravering med CNC-maskin.
Vi tilbyr kurs i treskjæring, med kniv og jern på Hedrum. For å være med på kurs må man være medlem i Hedrum Historielag.
Velkommen til karveskurd kurs! Karveskurd er en enkel form for treskjæring også kaldt bondekunst. Årsaken til karveskurdens store utbredelse er først å fremst at det ikke kreves avansert verktøy, man trenger i grunnen bare kniv og tegnesaker.
På dette nybegynnerkurset lærer man grunnleggende spikketeknikker. Vi fokuserer på fugler spikket i lind, men vi tar også en tur ut for å hente ferske treemner til spikking av mindre oppgaver, som skje og mus
Kurset gir en innføring i å lage treskulptur. Det er mulig å følge samme kurs flere ganger med stort utbytte. Deltagerne utarbeider sin idé om hva de har lyst til å lage i samarbeid med lærer, og får en innføring i å forme i tre med hammer og meisel og maskiner.
Vi tilbyr kurs i ølhøne. Ølhøne er en rødlistet teknikk og ble brukt som drikkekar i tidligere tider. Du lærer alt fra uthuling til patinering.
Hjerleid skole- og håndverksenter tilbyr kurs treskjæring - ølkjenge, med instruktør Jonny Vindfjell. På kurset lærer deltagerne å spikke ølhøne etter gammel tradisjon. Videre blir det opplæring i dekor, overflatebehandling, matriallære samt sliping og vedlikehold av verktøy.
Mange parallelle kurs! Nytt program oppdateres senere på TREseminaret
Målet er å gje vaksne og ungdom innføring i treskjerarhandverket. Det er viktig at unge folk får interesse for handverk, da det er behov for den kunnskapen i samfunnet i dag. Det er og givande for eldre og pensjonistar med meiningsfull og skapande fritid.
Handverksskolen på Hjerleid er den einaste i landet som tilbyr treskjeraropplæring på vidaregåande skulenivå. Dette er ei linje med hovudvekt på treskjering og å utvikle handverkskompetansen. Undervisninga følgjer læreplanen for Vg2 Design og trearbeid.
Vi tilbyr kurs i Vg3 treskjærerfaget som er opplæring som fører fram mot svenneprøve i faget. Vanligvis skjer denne opplæringen i bedrift over 2 år. Men fordi det er svært få lærlingeplasser i treskjærerbedrifter, så har skolen tilbud om Vg3 treskjærerfaget i skole.
Vi tilbyr fresekurs. Formål med kurset er å forstå overfresens funksjoner, hvordan fresing utføres og sikker bruk av overfres. Du får også tips og triks om bruksområder, og valg av fresestål til oppgaven du skal utføre.
Vi tilbyr Nybegynnerkurs i treskjæring med Jostein Tvedt. Få grunnleggende innføring i treskjæring og sette deltakerne i stand til å komme godt i gang med eget arbeid på en faglig og god måte. Få grunnleggende innføring i treskjæring. Send oss beskjed om interessert, så tar vi kontakt
Vi tilbyr Pyrografikurs med Iren. Pyrografi er kunsten å dekorere og skyggelegge emner i tre. Ved å bruke riktige teknikker kan de mest utrolige mønster lages.
Vi tilbyr treformingskurs med Åsmund Susort. hvor du får prøvd ulike verktøy fra Manpa tools, Arbortech, King Arthur Tools, Saburr og andre leverandører. Fokus her blir å lære hvordan de ulike verktøyene brukes, sikkerhet ved bruk, valg av emner og design.