Vi tilbyr sommerskole på teaterskolen. På sommerskolen skal vi gjennom dramaøvelser og leker bli kjent og bli trygge på hverandre. Videre er elevene med på å lage en liten forestilling.
Vi ønsker å vekke og opprettholde interessen for teater bygget på barnas naturlige rollelek. Gjennom improvisasjon, fantasiøvelser, musikk og mime vil vi bidra til å utvikle elevenes fantasi og fortellerevne.
Vi ønsker å bevare barnas naturlige evne til rollespill gjennom lek, og holde fast ved barnas evne til å bruke fantasien. Ved å uttrykke oss til musikk, arbeide med bevegelse og mime utforsker vi måter å uttrykke oss med kroppen fra en scene.
Målet her er å utvikle, opprettholde og øke interessen for teater på deres nivå og på deres premisser. Vi ønsker å bevare de unges selvfølelse og sørge for at de fremdeles føler lyst og trygghet knyttet til det å opptre på en scene og foran et publikum.
Marihøne er en lekegruppe for de minste elevene, hvor en voksen deltar sammen med barnet. Endelig kan vi nok en gang ha med foreldrene på dette populære kurset, under korona måtte barna delta alene, men nå er det heldigvis lov til å være sammen igjen!
Vi vil øke barnas innsikt i teaterrelaterte emner og teatertekniske metoder. Vi tar utgangspunkt i det elevene kan, og vil fortsette og stimulere elevenes fantasi og evne til skapende lek.
Vi ønsker å bevare barnas naturlige evne til rollespill gjennom lek, og holde fast ved barnas evne til å bruke fantasien. Gjennom improvisasjon, musikk, bevegelse og mime vil vi utvikle og utforske måter å uttrykke oss med kroppen fra en scene.
Bærum Teaterskole tilbyr helårskurs, halvårskurs og sommerkurs. Halvårskursene varer ett semester og er beregnet for de yngste elevene fra 5 – 8 år. Helårskursene varer to semester og følger skoleåret. Alle kursene avsluttes med en forestilling for familie og venner.
Vi tilbyr Sommerskole: Barneteater 7 - 12 år. Kurset vil i første omgang inneholde teaterlek og improvisasjon i ulike former. Innunder dette vil det være fokus på trygghetsøvelser, alt for å få barnet til å trives i scenerommet.
Vi tilbyr Sommerskole: Teater for barn/ungdom 12 - 16 år. Kurset vil i første omgang inneholde teaterlek og improvisasjon i ulike former. Innunder dette vil det være fokus på trygghetsøvelser, alt for å få barnet til å trives i scenerommet.
Vi tilbyr Sommerskole: Teater voksene - Nederste aldersgrense 16 år. Kurset vil inneholder teaterleker, improvisasjon, skuespillerteknikk, dialogarbeid, formidling, stemmebruk og tekstarbeid.
Vi tilbyr teaterkurs for barn og ungdom. Kurset vil i første omgang inneholde teaterlek og improvisasjon i ulike former. Innunder dette vil det være fokus på trygghetsøvelser, alt for å få barnet til å trives i scenerommet.
Vi tilbyr nybegynnerkurs i teater med grunnleggende introduksjon for voksne. Kurset vil inneholde teaterleker, improvisasjon, skuespillerteknikk, dialogarbeid, formidling, stemmebruk og tekstarbeid.
Vi tilbyr teaterkurs for barn, hvor vi skal jobbe med utdrag fra Annie. Teaterkursene inneholder tekstarbeid, teaterleker, improvisasjon, skuespillerteknikk, stemmebruk, pust / avspenning og akrobatikk, dans, bevegelse - tilrettelagt for barnas alder.
Vi tilbyr improvisasjonsteater og teambygging for bedrifter. Når sist løp du etter en kollega og hylte av begeistring mens dere lekte sisten? Eller dere falt sammen i latterkrampe mens dere mimet at dere var gresshopper? Antageligvis aldri. Men nå har dere muligheten til det!
Vi tilbyr kurs i improvisasjonsteater for utdrikningslag. Leter dere etter en leken og underholdende aktivitet til utdrikningslaget? Da vil et workshop i improvisasjonsteater passe perfekt til utdrikningslaget!
Vi tilbyr kurs i impro og kommunikasjonsteknikk for bedrifter. Kommunikasjonsteknikkene og øvelsene dere lærer er enkle, morsomme og ukompliserte. Under den første delen av workshopen varmer vi opp med improvisasjonsteaterøvelser og leker, som gjør oss friere og tryggere på hverandre.
Her finner du intervjuer med regissører og skuespillere som deler sine tanker om eget arbeid og erfaringer de har gjort. Du møter ulike innfallsvinkler for å jobbe med teater, og personlige fortellinger om hva som fungerer for å uttrykke seg scenisk eller skape en forestilling.
Kurset er en praktisk inføring i å skrive dramatikk. Basert på lang erfaring snakker Fredrik både om skriveprosesser, måter å skape karakterer på, hva en kan skrive og om hva en kan gjøre når en står fast.
Kurset er en praktisk inføring i å skrive dramatikk. Basert på lang erfaring snakker Jesper både om skriveprosesser, måter å skape karakterer på, om vendepunkter, om hva en skal skrive og om hva en kan gjøre når en står fast.
Kurset er en praktisk innføring i å skrive dramatikk. Maria Tryti Vennerød (f. 1978) debuterte med stykket Meir på Dramatikkfestivalen i 2002, og braut gjennom i 2003, da ho vann ein skandinavisk dramatikarkonkurranse med stykket Frank.
Fuhrman bygger på de pedagogiske prinsippene som Rudolf Penka videreførte fra blant annet Bertholt Brecht. I kurset for DUS-akademiet går han gjennom en rekke øvelser for skuespillere.
Kjeldsberg gjennomgår prinsipper og begreper i Metode for handlende analyse, som ble utviklet av den kjente pedagogen og teatermannen Konstantin Stanislavskij.
I dette kurset vil Ørjan Svingen gå igjennom ulike teknikker og øvelser som kan bidra til å forbedre improvisasjonsevnen til en teatergruppe og skape et bedre samhold.
Gianluca Iumiento har utviklet noe han kaller Interaciton Technique, en metode med fokus på å øke skuespillerens bevissthet rundt scenisk atferd og forholdet til rom. Ulike romstrategier står sentralt i denne metoden.
I kurset gjennomgår Verndal hvordan man arbeider som skuespiller med rolle og tekst. Hun har med seg to unge skuespiller studenter, og de viser hvordan de kan bygge opp et arbeid fram mot en forestilling med eksempler fra teksten Å telle til null, som Krisofer Blindheim Grønskag har skrevet for DUS.
I dette kurset kan du følge øvelser for stemmetrening som vil gi trygget og bedre evne til å formidle tekst og få stemmen godt integrert i kroppen og ditt sceniske uttrykk. Kurset er delt inn i kapitler etter tema.
Teaterkurs i bevegelse. Kropp, skaperkraft og vilje henger nøye sammen. Med dette kurset ønsker jeg at du kan bli kjent med din indre kraft. At den ikke bare dukker opp plutselig, men at du får kunnskap og verktøy til å kunne bruke den som student og i ditt yrke.
Tenk deg følgende arbeidshverdag en gang i fremtiden: Du våkner en morgen og gleder deg til jobb – du skal nemlig på filmsett! Og, dette er ikke bare et engangstilfelle eller flaks – i kalenderen din ser du nemlig to slike arbeidsdager til den samme uken – og alle er vidt forskjellige!