Det har vært mye fokus på helse og kosthold de siste årene og mange har blitt mer oppmerksomme på kostholdet sitt. I denne kategorien finner du kostholdskurs og slankekurs. Du vil også finne kurs om fordøyelse og økologisk mat. Hvis du ikke finner kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg.
Avansert kurs i Trauma Release Exercises, for viderekommende. Dette kurset er for deg som har erfaring med Trauma Release Exercises fra tidligere, og ønsker å lære mer om TRE.
Vi tilbyr kurset Gå bedre, lettere og mer komfortabelt. Hvordan bevege seg mer behagelig, mer effektivt og med mindre anstrengelse? Et praktisk kurs hvor vi utforsker og utvikler måten vi beveger oss på.
Nettkurs med videoer og månedlig gruppe. Kurset består av videoer med øvelser du kan se og gjøre når du selv vil, der du er. Disse får du tilgang til ved påmelding.
Du har nå mulighet til å delta på en utdannelse i TRE, som gir deg mulighet til å bruke TRE med enkeltklienter, og med grupper.
Lær stress og traumereguleringsmetoden TRE, Trauma Release Exercises. I kurset får du en enkel teoretisk og praktisk innføring i metoden slik at du kan starte å anvende den til personlig bruk.
Lær stress og traumereguleringsmetoden TRE, Trauma Release Exercises - nettkurs. I kurset får du en enkel teoretisk og praktisk innføring i metoden slik at du kan starte å anvende den til personlig bruk.
TRE® talk, connect and tremor session A talk by Cheda Mikic ND, BCST, TRE® Trainer There are 2 parts for this event: 1. a free talk, starting at 5 pm and 2. a TRE® session, starting at 6:15 pm.
Foredrag med smaksprøver for pasienter og pårørende, ledet av klinisk ernæringsfysiolog ved Vardesenteret i Trondheim. Meld deg på Bra-mat-kurset for å få inspirasjon, smaksprøver og råd.
Det er mange myter om sukker og kreft. Vi vil ønske velkommen til foredrag om sukker og kreft ved klinisk ernæringsfysiolog ved Vardesenteret UNN. Er du nysgjerrig på hva forskningen sier om temaet og hvordan du kan forholde deg til dette under din behandling og i tiden etterpå?
Velkommen til ernæringskurs med klinisk ernæringsfysiolog ved Vardesenteret UNN. Ønsker du å lære mer om hvordan du kan sikre et tilstrekkelig matinntak med gode proteinkilder og nok energi under sykdom? Da er du varmt velkommen på kurs.
I forkant av din strålebehandling ønsker vi deg og dine pårørende velkommen til informasjon og omvisning. Det blir generell informasjon om strålebehandlingen og omvisning på avdelingen. Det vil bli tid for spørsmål, men vi vil ikke gå inn på den enkeltes diagnose, behandling eller bivirkninger.
Lurer du på hva du bør spise når du har fått kreftsykdom? Kanskje er du akkurat ferdig med behandling og er usikker på hva et fornuftig kosthold er? Vi får besøk av vår klinisk ernæringsfysiolog som vil gi råd og veiledning.
Kreftfri, men ikke frisk – hva bør jeg spise nå? Vi har laget et gratis digitalt kurs til alle som enten er ferdig med kreftbehandling, eller som lever med sin kreftsykdom. Hva er anbefalt kosthold til ulike typer kreftoverlevere? Du får også kostråd ved ulike seineffekter etter behandling.
Vi tilbyr gratis juridisk rådgivning om rettigheter og muligheter hvis de har fått kreft eller er pårørende til noen med kreft. På Vardesenteret får du tilbud om en samtale med en jurist opp til 30 minutter.
Lærings- og mestringskurs er et tilbud fra sykehuset for pasienter og pårørende. Det finnes en rekke ulike kurs, både knyttet til spesifikke diagnoser og til temaer som fatigue, seneffekter eller livet med kreft.
Dette er en møteplass for menn som har eller har hatt kreft. Vi utveksler erfaringer og lærer av hverandre. Innimellom gjør vi aktiviteter eller har et foredrag. Kreftforeningens møteplass for menn startet opp høsten 2021.
Synes du det er vanskelig å roe ned tanker, følelser og reaksjoner når de oppstår? Mindfulness kan hjelpe deg til økt indre ro og være hjelp og støtte til å takle vanskelige faser i livet.
Kurset gir råd og praktiske tips når mat er blitt strevsomt Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir blant annet tips og råd om hvordan du kan berike mat og drikke dersom du strever med matlysten.
Lurer du på hvordan du kan spise mer plantebasert i praksis? Og hva er egentlig forskjellen på fiber fra frukt, grønt og fullkorn? Og hva er egentlig greia med sukker? Dette og mer gir klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland svar på. Velkommen til digitalt kostholdskurs/-foredrag.
Vi tilbyr avspenning i pusterommet. Pusterommet er et treningssenter hvor kreftpasienter kan trene under og etter kreftbehandling. På Pusterommet kan pasientene trene under kyndig veiledning og i trygge rammer
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir blant annet tips og råd om hvordan du kan berike mat og drikke dersom du strever med matlysten. Velkommen til digitalt kostholdskurs/-foredrag. Dette gjennomføres som et videomøte i et digitalt møterom via Join.
Bli med på kurs i hudpleie og sminke, spesielt tilpasset deg som er under kreftbehandling. Tilbudet finner sted på Vardesenteret i Trondheim. På dette sminkekurset kan du lære å tegne øyenbryn, skape en illusjon av vipper, sminke bort utslett og hevelser og liknende.
Vardesenteret inviterer til smoothie-time. På smoothie-timen vil vi prøve forskjellige oppskrifter, og prøvesmake disse. Smoothie-timen ledes av klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland. Hun gir oss tip og råd om gode smoothier, og veileder oss gjennom forskjellige oppskrifter.
Det er mange myter forbundet med kreft og sukker. Kanskje kan vi avlive noen av dem, men og se på hvordan vi kan erstatte noe av sukkeret i kostholdet. Bli med på digitalt foredrag 8. oktober.
Vi tilbyr temakafé for pårørende til noen som er rammet av kreft. Temakafeen er til for kreftrammede, pårørende og etterlatte. Vi tar opp kreftrelaterte temaer og byr på ulike kulturelle innslag.
Vi tilbyr temakveld for pårørende til noen som er rammet av kreft. Som pårørende er du nær den det gjelder, men likevel kan du oppleve at du står på sidelinjen. Pårørende er viktig for den som er syk. Hvordan ta vare på seg selv, samtidig som du skal være der som pårørende.
Barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen kan ha god nytte av å møte andre som har opplevd det samme. Her får de et pusterom fra sykdom, men også mulighet til å snakke.
Kurset er for kvinner som er behandlet for underlivskreft, og deres ektefelle/partner. Programmet er utviklet gjennom et samarbeid mellom Klinikk for kreft, kirurgi og kvinnehelse, Kreftforeningen, og Lærings- og mestringssenteret UNN.
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir råd om hvilke grep du kan ta, og du vil få konkrete og praktiske tips. Har du opplevd vektoppgang som en konsekvens av kreftbehandling?
Vardesenteret er en gratis møteplass på de største sykehusene i landet for alle som er rammet av kreft. Du er like velkommen om du er pårørende, etterlatt, nåværende eller tidligere kreftpasient.
I dette kurset vil Advokat Jørgen Klaveness Østfold fortelle hvordan det er mulig å behandle autisme ved hjelp av kostholdsendringer. Kostomlegging kan gi dramatiske endringer og med riktig behandling kan symptomene bli mye mindre.
Vi tilbyr foredrag med ernæringsveileder og homeopat Kirsti Johanne Longva om bruk av mel, melk og cellesalt. Cellesalter er sammensatt av en rekke ulike mineraler kroppen trenger. Man kan finne noen av de samme mineralene i diverse tilskudd man kan kjøpe på helsekosten.
Vi tilbyr nettkurset Drikke av denne? kostholdsveiledning - nettkurs30 minutter med ernæring- og kostholdsveiledning. Intervjuer med fagpersoner og flere unge som fikk overskudd og skikk på livet sitt kun ved å spise litt annerledes.
Afasi er den medisinske betegnelsen på språkvansker som skyldes en skade i hjernen hos et individ som har gjennomgått en normal språklig utvikling inntil tidspunktet for skaden. Afasi kjennetegnes av vansker med å forstå og bruke tale og skrift på normal måte
Dag Viljen Poleszynski er fagredaktør og han har skrevet ere bøker og hundrevis av artikler om kosthold, med blikk på den evolusjonære biologien. Dag Viljen er også redaktør i magasinet VOF. Her er han med snakk om helse og kosthold sakt på den billedlige måten.
I dette kurset lærer du hvordan du kan bruke Goal Mapping for å gå ned i vekt. Goal Mapping er et fantastisk verktøy å bruke for å gå ned i vekt! Du har kanskje opplevd jojo slanking tidligere? Kanskje flere ganger også. Du vet at du klarer å gå ned i vekt.
Vi tilbyr Hundsund Skolerestaurant - noe å kopiere - som nettkurs. Denne filmreportasjen er laget til foreldre og FAU på norske grunnskoler for å inspirere til oppbygging av ordentlige skolemattilbud på skoler, uten å vente på myndighetene.
Vi tilbyr Omega 3 - Balanse - Antioksidant som nettkurs. Vegard Holum har studert omega 3 fettsyrer i praksis. Som lærer og spesialpedagog har han i mange år arbeidet med de vanskeligste og mest urolige barna og ungdommene. Omega 3 virket.
Vi tilbyr kurset Powered by nature - nettkursDen best bevarte hemmeligheten innen den medisinske verden er at kroppen din leger seg selv om den har de rette forutsetninger. Enten bevisst eller ubevisst, kan vi alle bli litt frustrert over vår helse og ha et reelt ønske om å bli frisk og i god form.
Tre leger, en helsesøster, en kiropraktor og tre homeopater snakker om hva P-pillene egentlig gjør i kroppen til unge jenter, helt ned til 12 a°rs alderen. Foreldrene er sjelden med på avgjørelsen om at jenta begynner på P-piller.
Stabilt Blodsukker er 2 foredrag i en film. Det første foredraget er av Unni Pedersen. Hun er kjemiingeniør og har lang erfaring som kostholdsveileder. Det andre foredraget omtaler også blodsukker og kosthold, melk og brødvarer (gluten).
We offer the netcourse Stable blood sugar. Unni Pedersen is a Chemical engineer and homeopath. She will, together with Dag Viljen Poleszynski, give you important knowledge so you can choose more correctly what you eat.
Mange foreldre opplever at spørsmaålet om vaksinasjon er vanskelig å ta stilling til. Skal de velge risikoen ved ikke å vaksinere eller blindt følge barnevaksinasjonsprogrammet? Foreldre som tviler, kan oppleve seg ledet av helsesøster, lege på helsestasjonen eller andre til å ta alle vaksiner.
Vi tilbyr årsenhet i ernæring og helse som nettstudie. Denne utdanningen gir deg en attraktiv kompetanse om ernæring og om kostholdets betydning for både enkeltindivider og for grupper i ulike livsfaser.
Vi tilbyr emnet i ernæring og treningsom nettstudie. I emnet Ernæring og trening lærer du hvordan inntaket av væske, mikro- og makronæringsstoffer virker inn på treningseffekt og idrettsprestasjon.
Vi tilbyr nettkurs i grunnleggende ernæring. Få en innføring i ernæringslære, med hovedvekt på makro- og mikronæringsstoffenes kilder, fordøyelse og funksjon samt næringsstoffanbefalinger og nasjonale kostråd.
Vi tilbyr nettstudie i smittevern i helsetjenesten. Hvordan kan man forebygge og håndtere smittsomme sykdommer i helsetjenesten? Det er nettopp dette du vil lære mer om i denne nettutdanningen.
Vi tilbyr kurs om avføringsendringer som nettkurs. Avføringsforstyrrelser er en vanlig problemstilling i allmennpraksis. Symptomet kan skjule en lang rekke diagnoser fra trivielle til livstruende sykdommer.
Vi tilbyr kurs om dyspepsi som nettkurs. Dyspepsi er plager fra øvre del av magen. Utfordringen for legen er å avklare hvilke diagnoser som er relevante, om det er nødvendig å henvise til endoskopi og hvilken behandling som skal gis til de ulike underliggende sykdommene.
Vi tilbyr kurs om gastroenterologi, voksne som nettkurs. Magetarmsykdommer i øvre og nedre del av fordøyelseskanelen er vanlige i allmennpraksis.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i generell legemiddelhåndtering for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i dokumentasjon for sykepleiere som nettkurs. Det er et overordnet mål at kvaliteten på sykepleie og behandling av den enkelte pasient skal være best mulig ut fra tilgjengelige ressurser. Dokumentasjon av sykepleien er et virkemiddel for å oppnå høy kvalitet.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering for assistenter (medhjelper) som nettkurs. Kurset bygger på relevant lovverk og basiskunnskap om legemidler og sykdommer.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring av legemiddelhåndteringen i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering til barn for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Kurset er utviklet av Anita Baadstø (sykepleier). Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL og Kommune-NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen.
Vi tilbyr grunnkurs i matomsorg og ernæringstiltak for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Kurset har som mål å styrke ernæringsarbeidet i hjemmetjenesten og institusjoner, og bidra til at nødvendige tiltak iverksettes på et tidlig stadium, før personen utvikler underernæring.
Vi tilbyr grunnkurs i observasjonskompetanse for helsefagarbeider som nettkurs. Med observasjonskompetanse mener vi oppmerksom iakttagelse av pasienten i den hensikt å innhente data om helsetilstanden.
Vi tilbyr grunnkurs i observasjonskompetanse for medhjelper som nettkurs. Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen. Du får tilgang til artiklene via lenker i kurset.
Vi tilbyr nettkurs i samtykkekompetanse. Helsehjelp kan etter hovedregelen bare gis med pasientens samtykke, men hva om pasienten ikke kan samtykke? Når skal samtykkekompetansen vurderes, hvem skal vurdere den og hvordan. Kurset gir deg en innføring i dette viktige temaet.
Vi tilbyr grunnkurs i samtykkekompetanse for helsefagarbeider som nettkurs. Helsehjelp kan etter hovedregelen bare gis med pasientens samtykke, men hva om pasienten ikke kan samtykke. Når skal samtykkekompetansen vurderes, hvem skal vurdere den og hvordan.
Vi tilbyr grunnkurs i tvungen somatisk helsehjelp for helsepersonell som nettkurs. Pasient og brukerrettighetsloven kapittel 4 A regulerer muligheten for å kunne gi helsehjelp til personer uten samtykkekompetanse, som motsetter seg helsehjelpen.
Vi tilbyr grunnkurs i matomsorg og ernæringstiltak for helsefagarbeider som nettkurs. Eldre og syke med hjemmesykepleie eller i sykehjem skal vurderes for ernæringsmessig risiko.
Vi tilbyr grunnkurs, innføring i omsorgsyrket for assistenter som nettkurs. Dette kurset er utviklet for pleie- og omsorgspersonell som ikke har helsefaglig utdanning.
Vi tilbyr nettkurs i grunnleggende palliasjon. Kurset starter med en pre-test bestående av tilfeldig utvalgte spørsmål fra kurset. Det er ikke noe minstekrav for å bestå denne testen. Hensikten er å gi deg et innblikk i kurset, og hva du selv kan fra før.
Vi tilbyr grunnleggende palliasjon for helsefagarbeider som nettkurs. Med prinsipper for grunnleggende palliasjon, iht. Nasjonalt handlingsprogram med retningslinjer for palliasjon i kreftomsorgen, 2015.
Vi tilbyr kurs om hudsykdommer som nettkurs. Pasienter med utslett og hudsykdommer er hyppig forekommende i allmennpraksis. Som regel dreier det seg om milde og forbigående tilstander, men alvorlige og livstruende sykdommer forekommer også.
Vi tilbyr kurs om hverdagsmestring som nettkurs. Innføring i hverdagsmestring og hverdagsrehabilitering. Hverdagsmestring og hverdagsrehabilitering er noen av tiltakene i reformen Leve hele livet. Målet er å øke mestring og livskvalitet og å forebygge funksjonssvikt.
Høyt blodtrykk, hypertensjon, er en risikofaktor for å kunne utvikle hjertekarsykdom. Særlig ved mild hypertensjon er det viktig å avklare pasientens kardiovaskulære totalrisiko, før beslutningen om eventuell behandling tas.
Velkommen til NHIs innføringskurs i norsk allmennpraksis. Dette e-læringskurset gir deg en rask og praktisk innføring i hvordan det er å jobbe som allmennpraktiker i Norge.
Vi tilbyr kurs i klinisk beslutningslære som nettkurs. Klinisk beslutningslære er den prosessen hvor vi bestemmer hvem som behøver hva, når. Det handler om beslutninger som tas i møte med pasienten. Ofte er dette en nokså subjektiv prosess hos legen, men den er sjelden vilkårlig.
Vi tilbyr kurs i type 2-diabetes, del 1 som nettkurs. Type 2-diabetes er en folkesykdom du kan leve godt med hvis du har god kunnskap om sykdommen. Kurset gir både pasienter og helsepersonell en oversikt over hva type 2-diabetes er, dens behandling og hva du kan gjøre selv.
Vi tilbyr kurs i type 2-diabetes, del 2 som nettkurs. I denne delen går vi grundig gjennom hvordan diabetes oppstår, hva som er et sunt kosthold, om medikamentell behandling, om diabeteskontrollen og om insulinbehandling. Hva kan du gjøre selv.
Kurset er godkjent som valgfritt kurs med 3 poeng i videre- og etterutdanningen i allmennmedisin (gammel ordning) og i ny ordning -se læringsmål.
Vi tilbyr kurs om magesmerter hos barn som nettkurs. Bak magesmerter hos barn skjuler det seg et mangfold av mulige diagnoser. Hvordan bør du utrede disse barna, hvilke diagnoser bør du vurdere og hvordan behandler du de ulike underliggende sykdommene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i aldring og legemiddelbehandling av eldre som nettkurs. Dette kurset passer også for hjelpepleiere og omsorgsarbeidere.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i medikamentregning for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved epilepsi og utviklingshemming for assistenter som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler til eldre for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler ved diabetes for sykepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved hjerte- og kar sykdom for sykepleiere som nettkurs. Sykdomslære, observasjoner og legemidler ved angina pectoris, hjerteinfarkt og atrieflimmer.
Vi tilbyr kurs om psykoser som nettkurs. Kurset dreier seg om tilstandene schizofreni, paranoia, postnatal psykose og en sesjon generelt om psykose.
Vi tilbyr kurs om skulderlidelser som nettkurs. Kurset er godkjent som klinisk emnekurs i videreutdanningen og klinisk emnekurs i etterutdanningen i allmennmedisin av Legeforeningen, og det gir 15 kurspoeng.
Vi tilbyr kurs om smerter ved demens som nettkurs. Lindring av fysisk smerte må prioriteres like høyt hos personer med demens som hos andre, og en kompetent smertevurdering er en forutsetning for god smertebehandling.
Vi tilbyr søvn og insomni som nettkurs. Det skrives stadig om søvn i media og ikke alt er like presist. Langvarige problemer med insomni behandles best med ikke-medikamentelle tiltak - først og fremst søvnrestriksjon og stimulus-kontroll.
Vi tilbyr trygdemedisin som nettkurs. Dette kurset gjør rede for nåtidig faglig og etisk grunnlag for å forstå og gjøre en god trygdemedisinsk jobb.
Vi tilbyr kurs om tungpusthet som nettkurs. Pasienter med tungpusthet er en diagnostisk utfordring i allmennpraksis. Pustevansker kan skyldes sykdom og svikt i flere organsystemer. Er det hjertesykdom, lungesykdom, sykdom i andre organ.
Lær å spise det du finner i naturen. Vi har glemt det meste av hva vi viste om å spise det vi kunne finne i naturen. Oppdag spennende smaker og muligheter i det som finnes i grøftekanten.
Vi tilbyr kurs i helse- og oppvekstfag vg1 som nettkurs. Kurset tas etter egen tidsplan med innlevering av mapper til retting. Du velger selv når du vil starte opp med kurset og du velger selv hvor lang tid du vil bruke.
Vi tilbyr kurs i helse, livsstil og kosthold som nettkurs. Nettkurs eller brevkurs kombinert med forelesninger i form av lyd og bilde på din egen PC.
Vi tilbyr kurs i helsefagarbeider vg1 og vg2 - kurs som fører frem til fagbrev. Helsefagarbeider består av undervisning i programfagene for Helse- og oppvekstfag vg1 første semester i tillegg til Helsearbeiderfag vg2 andre semester.
Vi tilbyr kurs i helsefagarbeider vg1 og vg2- Virtuelt klasserom - kurs som fører frem til fagbrev. Helsefagarbeider består av undervisning i programfagene for Helse- og oppvekstfag vg1 første semester i tillegg til Helsearbeiderfag vg2 andre semester.
Vi tilbyr kurs i helsefagarbeider vg2 for de som allerede har Helse- og oppvekstfag vg1. I tillegg til kveldsundervisning får deltakerne tildelt forelesninger på alle tema som inngår i kurset og dette kan benyttes til enhver tid.
Målrettet miljøarbeid er betegnelsen på en arbeidsprosess som starter med at det samles informasjon om mottakeren og de ressursene som finnes tilgjengelig. Denne informasjonen brukes til å formulere mål for arbeidet og til å utforme metode.
Vi tilbyr pleie og omsorg til den eldre pasienten - Virtuelt klasserom. Kurset skal gi deltakerne en faglig forståelse for pasienter i kommunehelsetjenesten og de mest vanlige problemstillinger man møter i arbeidshverdagen.
Vi tilbyr nettkurs som pleiemedarbeider. Nettkurs kombinert med forelesninger i form av lyd og bilde på din egen PC.
Kurs for assistenter i barnehage, skole og skolefritidsordning, barne- og ungdomsarbeider, omsorgsarbeider, hjelpepleier, helsefagarbeider, andre yrkesutøvere og foreldre.