Her finner du skrivekurs. Dette kan være kurs i å skrive skjønnlitteratur som dikt, noveller og romaner. Men også kurs i å skrive salgstekster eller tekst for web.
Skrivekurs med Bjørn Olav Jahr. Oslo lørdag 3. mai fra 10:00-14:30 på Ingensteds, Brenneriveien 9 i Oslo. Kursavgift: kr. 2490,- inkl. mva. Earlybird: bestill innen 28. februar og få kurset til kr. 1990,-. Kursavgiften inkluderer enkel lunsj og servering av kaffe/te gjennom dagen.
Skrivekurs med Iben Akerlie og Christopher Pahle. Oslo lørdag 26. april fra 10:00-14:30 på Ingensteds, Brenneriveien 9 i Oslo. Kursavgift: kr. 2490,- inkl. mva. Earlybird: bestill innen 28. februar og få kurset til kr. 1990,-. Kursavgiften inkluderer enkel lunsj og servering av kaffe/te.
Skrivekurs med Randi Fuglehaug og Helene Flood. Oslo, Lørdag 10. mai fra 10:00-14:30 på Litteraturhuset, Wergelandsveien 29. Kursavgift: kr. 2490,- inkl. mva. Earlybird: bestill innen 28. februar og få kurset til kr. 1990,-. Kursavgiften inkluderer enkel lunsj og servering av kaffe/te gjennom dag
Skrivekurs med Simon Stranger. Oslo: lørdag 5. april fra 10:00-14:30 på Skram, Litteraturhuset, Wergelandsveien 29. Kursavgift: kr. 2490,- inkl. mva. Earlybird: bestill innen 28. februar og få kurset til kr. 1990,-. Kursavgiften inkluderer enkel lunsj og servering av kaffe/te gjennom dagen.
Vi tllbyr individuell skriveveiledning på mail for enkeltmedarbeidere som trenger ekstra oppfølging. Det kan være medarbeidere som har annet morsmål enn norsk eller andre som har lite skrivetrening.
Kursene varierer i lengde, men kjernen er en grundig gjennomgang av råd for å utforme tekster i klarspråk. Vi tilrettelegge kursene for grupper som skriver spesielle tekster – for eksempel saksbehandlere som bare skriver notater eller rapporter.
Ikke alle høgskoler og universiteter tilbyr studentene kurs i hvordan de skriver en bacheloroppgave. Men de fleste studenter trenger en del hjelp for å utforme oppgaven korrekt etter akademiske standarder.
Å skrive nettekster krever bevisstehet om hvordan vi leser på nett, og hvordan vi foretrekker å kommunisere der. På kurset Kunsten å skrive for nettet lærer du hvordan gode nettekster skrives.
Jobber du i en bransje der dere skriver mange rapporter? Tilhører du et ingeniør- eller teknikermiljø? Mange innenfor slike miljøer har høy spesialisert fagkompetanse, men lav bevissthet om hvordan de kommuniserer sin kunnskap skriftlig til andre.
Vårt meste populære kurs er Kunsten å skrive godt. Best utbytte får man om man velger dette som todagerskurs, med en ukes mellomrom mellom hver av dagene. Da bearbeider deltakerne en tekst mellom samlingene.
Hvis du skriver pressemeldinger, nyhetsartikler eller andre journalistiske tekster, kan det være du trenger hjelp til å tenke og skrive som en proff journalist. På kurset lærer du om strukturen i den klassiske nyhetsartikkelen, og hva en pressemelding skal inneholde.
Den mest effektive formen for skriveveiledning skjer på et skriveverksted. Det passer for en mindre gruppe på ca. 5 personer. Vi jobber med deltakernes egne tekster og foreslår forbedirnger. Skriveverkstedet har som mål at deltakerne skal bli trygge på hvordan de skriver tekster i klarspråk.
Velkommen til kurs i slampoesi! Slampoesi er dikt, rim, tekst, fortellinger du har laget selv, fremført muntlig. De kan være alvorlige, gøye, korte, lange, enkle, provoserende, intense, gjerne personlige. Vitsen er å gripe publikum.
Har du lyst til å lese egne tekster, synge eller spille? Da har du nå mulighet til å opptre på Åpen Mikrofon.
Vi tilbyr skrivekurs i kreativ skriving over 1 helg. På kurset får du oppgaver som du skal besvare i løpet av kort tid. Når vi jobber raskt, blir vår indre kritiker satt ut av spill. Det viser seg at vi blir ekstra kreative da.
Så mye å gjøre. Så mye å tenke på. Så mye man tenker på gjentatte ganger. Jeg snakker med mange som har tenkt i årevis på skrivekurs før de endelig tar tak. Og så løsner det jo. «Synd jeg ikke gjorde det før», sier de da.
Etter 15 års erfaring som forskningsjournalist gir jeg dette kurset om den éne viktigste tingen forskere og akademikere kan lære seg for å bli hørt, husket, forstått – og for å ha god kontroll i en intervjusituasjon. Å bruke gode eksempler.
Vi tilbyr kurset Historiefortelling med fakta. Vil du lære å forme fakta og egne opplevelser til fengende fortellinger? I dette foredraget gir Bår Stenvik innsikt i de grunnleggende prinsippene du trenger for å skrive klart, etterrettelig og underholdende.
Noen podkaster forteller om hendelser fra virkeligheten, andre forklarer fenomener, og noen er samtalebasert. Men selv om man «bare» skal lage en pratepodkast er god historiefortelling avgjørende.
Gjennom tre dokumentarbøker og en roman har Bår Stenvik utforsket hva som gjør oss til mennesker. Han har søkt svar i en rekke vitenskaper og kunst, musikk og arkitektur. Han har besøkt både etikette-skoler og sexklubber. Er det latter eller tårer som skiller oss fra dyrene?
I boka «Skitt», som mottok Bokhandlerprisen for sakprosa i 2012, beskriver Bår Stenvik vår kulturs forhold til skitne og ekle ting, hvorfor vi dyrker det rene, men også hvorfor vi trekkes mot det urene, fra ødelagte dongeribukser til fuzzgitarer og kinky sex.
Drømmer du om å skrive den barneboken som blir lest i filler og aldri glemt? Forfatterskolens barnebokkurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive fengende for barn og ungdom. På barnebokkurset har vi fått med oss den prisbelønnede barne- og ungdomsbokforfatteren Gro Dahle som gjesteforeleser!
For deg som vil gjøre alvor av skrivedrømmen Har du en idé, men er usikker på om den kan bli en god fortelling? Får du stadig nye ideer men..Vi kan hjelpe deg! Akkurat som vi har hjulpet mange av våre elever med å bli antatt av de store forlagene. For å lykkes trenger du kinderegget: Riktig verktøy,
Lær å skrive dikt med Gro Dahle! Hvordan jobber Gro Dahle når hun skriver dikt? Nå har du muligheten til å få en unik innsikt i hennes arbeidsmetoder. På dette kurset deler hun generøst av sin kunnskap og erfaring.
For deg som vil gjøre alvor av skrivedrømmen. Har du en idé, men er usikker på om den kan bli en god fantasy-fortelling? Får du stadig nye ideer mens du skriver og lurer på om du skal forfølge dem? Blir du for kritisk mens du skriver og er hele tiden på nippet til å skrinlegge prosjektet?
Hvem tror du at du er? Det er en grunn til at dagbokskriving er så populært. Det er terapeutisk å skrive, vi kommer nærmere oss selv og ser opplevelser og erfaringer med et nytt blikk. Ikke minst er det fint å ha skrevet ned minner, alt du tror du husker men ender opp med å glemme ...
Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din! Kom i gang-kurset er i tre deler. Du får øyeblikkelig tilgang til del 1, når du bestiller kurset, og så kommer de andre delene på løpende bånd.
Hvordan skriver Tom Egeland sine bestselgende spenningsromaner? Vinteren 2019 inviterte vi Tom som gjestelærer på vårt store krimkurs, og nå har du også mulighet til å få med deg hans forelesninger og Forfatterskolens store krimkurs.
Velkommen til markedsføringskurs med Anne Gaathaug! Anne Gaathaug har bred erfaring fra forlagsbransjen hvor hun har hatt sentrale jobber både på salg– og markedssiden og som forlegger.
Velkommen til Forfatterskolens store novellekurs med Rolf Enger! Flere av dere har etterspurt et novellekurs, og det har vi foreløpig ikke kunnet tilby. Men nå har vi fått med oss selveste Rolf Enger på laget.
Sakprosakurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive fagbok, håndbok, dokumentar eller biografi. Gjennom 7 moduler med praktiske maler, nyttige tips og øvelser, lærer du hvordan du lager et helstøpt stykke sakprosa med et solid konsept, god disposisjon, interessant vinkling og velformulert språk
Drømmer du om å skrive en suksesserie, men vet ikke hvordan du skal starte eller hva som skal til? Forfatterskolen har invitert to av våre kjente serieromanforfattere til å lage et splitter nytt kurs nettopp for deg.
Er du lei av å gå med den store ideen i bakhodet og aldri få skrevet den ut? Står du fast, og kommer ikke videre med historien? Sliter du med å strukturere tiden og disiplinere deg til å skrive? Trenger du profesjonell veiledning for å vite hva som er bra og hva du kan forbedre med manuset?
Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din! Hvem tror du at du er? I dette kurset lærer du hvordan du kan finne det ut. Et konkret og inspirerende kurs for deg som vil skrive din slektshistorie eller historien om ditt liv.
Er du nysgjerrig på hvordan du skriver manus for film eller serie? Har du en fantastisk idé og lurer på hvordan du skal skrive det om til manus? Eller har du allerede begynt på et manus, men står fast?
Kreativ på kommando! Jeanette snakker om å skrive serielitteratur, men også om å prøve seg i krimsjangeren.
Hvordan overleve (økonomisk) som forfatter? Spør en ekspert om alt du lurer på når det gjelder forfatterøkonomi. Kari er forfatter og tidligere leder i NBU.
Roman! Roman! Roman! Kjersti forteller om de ulike skriveprosessene bak noen av sine romaner.
Kunne du tenke seg å spørre Gro Dahle om hvordan hun kommer fram til titlene på sine anerkjente billedbøker eller høre forlagssjef Anne Gaathaug, fortelle hvordan man lager en god pitch? Er du usikker på hvordan du skal gjøre manuset ditt troverdig? Møt Trude Teige som elsker research.
Velkommen til Årskurs 2024 - Påbyggingsår - Skriv boken din med Forfatterskolen. På påbyggingskurs krever vi at eleven har et påbegynt manus, som de vil fordype seg i.
Vi tilbyr Biblioterapi kurs - "Hold sinnet mjukt". Er du nysgjerrig på hvordan litteratur kan bidra til personlig vekst? Dette kurset kombinerer teori og historikk innen biblioterapi med praktiske øvelser, samt kreativ skriving og refleksjon.
Vi tilbyr foredrag om Biblioterapi. Foredraget om biblioterapi gir en grundig innføring i ulike former for biblioterapi og litteratur som egner seg spesielt godt for dette. Foredraget passer for alle og er spesielt egnet for helsepersonell og bibliotekarer, samt alle som er opptatt av emnet.
Vi tilbyr høstkurs Skrivekurs. Å skrive for takknemlighet og refleksjon. Opplev en helhetlig tilnærming med skriving, lesing, refleksjon, meditasjon og målsetting. 6 lørdager à 2 t. i høst for dypere forståelse av helse, velvære og et balansert liv.