Her finner du en oversikt over sikkerhetskurs for industri og offshore. Se valg i venstremenyen for mer detaljerte kategorier. Her finner du Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner.
Vi tilbyr Fallsikringskurs. Kurset gir deg den teoretiske kompetansen du trenger for å utøve arbeider i høyden på en ansvarlig og risikobevisst måte
Vi tilbyr e-læringskurs om ankerhåndtering og slep. Målsettingen er at ved gjennomført kurs skal eleven ha kunnskap om å kunne anvende denne slik at dere er i stand til å vurdere sikker gjennomføring av ankerhåndtering og slep under ulike forhold.
We provide basic course: crew introduction to lithium-ion safety on a yacht. This concise and focused e-learning is designed to empower yacht crew members with basic knowledge and skills for safeguarding against and how to handle a Li-ion battery fire, contributing to a safer maritime environment.
Vi tilbyr digitalt gassmålingskurs. Målsettingen er at kurset skal gi deltakerne praktisk opplæring i gassmåling og kunnskap om farer ved arbeid i utsatte miljøer. Kurset er holdningsskapende og skal gi økt bevissthet rundt viktigheten av gassdeteksjon og riktig bruk av verneutstyr.
We provide e-learning advanced course about handling a fire in a lithium-ion battery on board a ship. This course covers Norwegian Maritime Authorities guidelines to Requirements for training on chemical storage for energy (maritime battery systems) on board Norwegian Ships.
Vi tilbyr videregående opplæring om håndtering av brann i et Litium-ion batteri på et skip som e-læring. Kravet om opplæring gitt i ASH-forskriften § 2-6 krever at de har sitt arbeid om bord skal få nødvendig opplæring for å kunne utføre sitt arbeid på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte.
Vi tilbyr kurs om løfteoperasjoner som e-læringskurs. Målsettingen med kurset er at etter gjennomført kurs skal eleven ha kompetanse til å gjennomføre en løfteoperasjon på en sikker måte.
Vi tilbyr e-læringskurs om STCW familariseringsprogram passasjerhåndtering. Dette familiariseringsprogrammet skal ivareta den siste gruppens behov for opplæring og trening i å kunne bistå i håndtering av passasjerer på en god måte i nødsituasjoner.
Vi tilbyr digitalt kurs om STCW passasjer- og krisehåndtering med e-læring. Kurset gjennomføres som en kombinasjon av klasseromsundervisning og e-læring som gjøres i forkant av kursstart.
Vi tilbyr oppdateringskurs om STCW passasjer- og krisehåndtering som e-læring. Kombinasjon av klasseromsundervisning og e-læring som gjøres i forkant av kursstart. Oppdateringskurset gjennomføres iht Sjøfartsdirektoratets revidert emneplan datert 22.05.2018.
Vi tilbyr e-læringskurs om STCW security duties (A-VI/6-2). Kurset gjennomføres i sin helhet som e-læringskurs med en avsluttende on-line eksamen. Heve kompetansenivået og bidra til økt årvåkenhet hos sjøfolk med særskilte plikter innen maritim security.
Vi tilbyr Webinar – Arbeid under spenning (lavspenning). Personell som skal arbeide under spenning skal ha tilstrekkelig opplæring i dette og arbeidet skal utføres etter anerkjente metoder og relevante arbeidsprosedyrer.
Kurset tar utgangspunkt i å kunne sertifisere installatører og montører til å kunne utføre en rask montasje av fibernettverk med blåsefibersystemet. Ett grunnleggende kurs for å kunne utføre installasjon av blåsefiber i nettverk (rør struktur) i bakken på en sikker måte.
Vi tilbyr kurs i EKOM - NEK 700. Samfunnet har blitt avhengig av at kommunikasjon til enhver tid fungerer, derfor er Nasjonal kommunikasjonsmyndighet NKOM opptatt av det planlegges og bygges kvalitet i alle typer EKOM nett.
Vi tilbyr kurs i EKOM - NEK 700 - webinar. Samfunnet har blitt avhengig av at kommunikasjon til enhver tid fungerer, derfor er Nasjonal kommunikasjonsmyndighet NKOM opptatt av det planlegges og bygges kvalitet i alle typer EKOM nett.
Vi tilbyr kurs om el-kontroll bolig. Over 40 prosent av alle boligbranner i Norge skyldes elektrisitet og bruken av elektrisk utstyr. For å oppdage og utbedre feil, anbefales boligeiere å benytte sertifiserte fagpersoner til å utføre kontroll og for å sikre at arbeidet er fagmessig utført.
Vi tilbyr kurs om el-kontroll bolig - webinar. Over 40 prosent av alle boligbranner i Norge skyldes elektrisitet og bruken av elektrisk utstyr. For å oppdage og utbedre feil, anbefales boligeiere å benytte sertifiserte fagpersoner til å utføre kontroll og for å sikre at arbeidet er fagmessig utført.
Vi tilbyr kurs om el-kontroll næring. Nødvendig elektrofaglig kompetanse ihht. NEK 405-3. Formell utdanning tilsvarende fagbrev innen elektrofag eller tilsvarende og minimum tre års relevant praksis.
Vi tilbyr kurs i en reise fra rødboka til FEL og NEK 400m. Kurset gir en innføring i tidligere regelverk og gir deltakerne bedre forutsetninger for å kunne vedlikeholde, drifte og utføre endringer/utvidelser på elektriske anlegg som er bygget etter eldre regelverk.
Vi tilbyr kurs i fallsikring og stillasbrukerkurs. Norske myndigheter innførte med virkning fra 1. januar 2016 nye regler om arbeid i høyden. Den største endringen gjelder nye opplærings krav for stillasmontører. Det er kapittel 17 i forskrift om utførelse av arbeid som nå er revidert.
Vi tilbyr kurs i FSE Høyspenning. Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg (FSE), erstatter tidligere sikkerhetsforskrift for høyspenningsarbeider. Forskriften er altså felles for både lav- og høyspenning.
Vi tilbyr kurs i FSE Høyspenning som nettkurs. Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg (FSE), erstatter tidligere sikkerhetsforskrift for høyspenningsarbeider. Forskriften er altså felles for både lav- og høyspenning.
Det stilles store krav til kompetanse for de som gjennomfører periodisk verifikasjon av elektriske anlegg, og da er det viktig med god kjennskap til både gamle og nye normer og forskrifter.
Vi tilbyr innføringskurs i batterisystemer. Stasjonære batterisystemer brukes i dag spesielt som energilager og avbruddsfri strømforsyning. Målet med kurset er at deltakerne skal få en grunnleggende forståelse for batterisystemer, for å kunne velge batterisystem som tilfredsstiller kundens behov.
Vi tilbyr kurs om installasjoner i medisinske områder. Elektriske installasjoner i sykehus, tannlegekontor, alders- og sykehjem, dyrleger og lignende deles opp i forskjellige grupper (medisinske områder) hvor det er tilleggskrav til installasjonen.
Vi tilbyr kurs om installasjoner i medisinske områder som webinar. Elektriske installasjoner i sykehus, tannlegekontor, alders- og sykehjem, dyrleger og lignende deles opp i forskjellige grupper (medisinske områder) hvor det er tilleggskrav til installasjonen.
Vi tilbyr Introduksjon til BIM - Webinar.Involvert i et byggeprosjekt hvor BIM skal brukes? Meld deg på dette 3-timers kurset! En grunnleggende god BIM-forståelse er helt essensielt for alle som skal delta i BIM-prosjekter og arbeide med BIM-relatert programvare.
Vi tilbyr jordingskurs som webinar . Kurset tar for seg planlegging av jordingssystemer, utførelse, krav til jordelektrode, samt dimensjonering av beskyttelsesledere og utjevningsforbindelser.
Vi tilbyr jordings-og utjevningskurs. Kurset tar for seg planlegging av jordingssystemer, utførelse, krav til jordelektrode, samt dimensjonering av beskyttelsesledere og utjevningsforbindelser.
Vi tilbyr kontrakts- og entreprisekurs for el-entreprenører. Det blir gitt en innføring i de ulike kontraktstypene som er relevant for el-entreprenørene, og de standardkontraktene (NS 8405 / NS 8417 m.fl) som disse kontraktene er basert på.
Hensikt med kontroll av brannalarmanlegg er å verifisere at anlegget fungerer som tiltenkt, alene og sammen med andre installasjoner koblet opp mot anlegget. Forsikringsselskapene har etablert en ordning for personell som skal kontrollere, dokumentere og vedlikeholde automatiske brannalarm- og talev
Vi tilbyr kurs i fallsikring. Norske myndigheter krever at arbeidstakere som skal benytte fallsikringsutstyr i sitt arbeid har fått riktig opplæring i dette.
Vi tilbyr kurs i maskinsikkerhet. Kurset er et innføringskurs i regelverk som gjelder for maskiner, og tar for seg krav som gjelder ved bygging av maskiner.
Vi tilbyr kurs i maskinsikkerhet. Kurset tar for seg relevante forskrifter og standarder for maskiner, samt praktiske oppgaver i tilknytning til disse.
Vi tilbyr kurs i maskinsikkerhet - webinar. Kurset er for montører, lærlinger, elektroentreprenører, saksbehandlere, rådgivende ingeniører, tilsynsingeniører, elektropersonell i industrien og elektrolærere.
Vi tilbyr kurs om måling, verifikasjon og sluttkontroll. Kurset er for daglige ledere i installasjonsbedrifter, prosjektledere, saksbehandlere, baser, montører og lærlinger.
Vi tilbyr Webinar om måling, verifikasjon og sluttkontroll. Kurset er for daglige ledere i installasjonsbedrifter, prosjektledere, saksbehandlere, baser, montører og lærlinger.
Vi tilbyr kurs om NEK 399 og boliginstallasjoner. Ny NEK 399 (planlagt lansering våren 2018) kommer med nye krav som omhandler tilknytning mellom sluttbrukers elanlegg og ekomnett mot tilsvarende allment nett.
Vi tilbyr kurs i NEK 400 Landbruk - ny elektroteknisk spesifikasjon. Årlig registreres det mange branner og branntilløp i driftsbygninger. Dette medfører store verditap, tunge belastninger for eier, lidelser for husdyr og tap av produksjon.
Vi tilbyr oppdateringen i NEK 400:2022. Hvert 4. år revideres deler av NEK 400 for å tilpasses internasjonale normer og de behov som berørte bransjer har til en god og dekkende norm for elektriske installasjoner.
Kurs som gir deg god innføring i NEK 446:2022 (dokumentasjon av solcelleanlegg) og viktige byggetekniske regler og dokumentasjonskrav. Du får svar på ofte stilte elektrotekniske og byggetekniske spørsmål som jording, utjevning, jordfeilbryter, mm og vi går gjennom forskjellige risikovurderinger.
Vi tilbyr verifikasjon/sluttkontroll og jording – kombinasjonskurs, Kurset tar for seg planlegging av jordingssystemer, personsikkerhet, driftsikkerhet og brannsikkerhet og Verifikasjon / sluttkontroll
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs i økonomi for elektrikere. Vi ser på forholdet mellom inntjening ved økt omsetning og inntjening ved redusert svinn mht tid og materiell. Hvordan sikre driften i virksomheten ved å avsette penger fra overskuddet i gode år for å sikre driften i nedgangstider.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs i kjemikaliehåndtering. Det er viktig å se på kjemikaliehåndtering som en prosess som starter allerede på øverste leders hold.
Vi tilbyr kurs om drikkevannsproduksjon og kontroll - nettkurs. Drikkevannsforsyning offshore er underlagt strenge kvalitetskrav gitt av myndighetene. Kurset oppfyller kompetansekrav for teknisk- og helsepersonell som arbeider med drikkevann offshore.
Vi tilbyr repetisjonskurs i drikkevannsproduksjon og kontroll som nettkurs. Føler du at du har vedlikeholdt kompetansen som skal sikre ditt bidrag til sikker drikkevannsproduksjon på installasjonen? Dette e-læringskurset hjelper deg til en systematisk gjennomgang av lærestoffet.
Vi tilbyr e-læringskurs i Hydrogen. Hydrogen kan produseres fra bærekraftige kilder og er en ren, effektiv og allsidig energibærer for industri, transport og lagring. Hydrogen spiller derfor en avgjørende rolle i energiomstillingen.
E-læringskurs om kosmetikk gir en innføring i kravene som gjelder for kosmetikkprodukter. Du lærer bl.a. om viktig dokumentasjon for kosmetikk, slik som sikkerhetsrapporter og produktinformasjonsfiler (PIF), om hvordan kosmetikk må merkes, og om hvilke krav som gjelder for registrering av produkter.
Delta på kurs uansett hvor du er! Dette er kurset er en del av en pakke på 3 kurs for deg som omgås eller bruker kjemikalier og ønsker en grunnleggende forståelse, økt kunnskap og praktisk opplæring i kjemikaliehåndtering.
Vårt e-læringskurs, introduksjon til plikter og krav, tar deg gjennom alle de viktigste lovene og forskriftene på kjemikalieområdet. Du kan selv velge når og hvor du vil gjennomføre kurset, og du kan selvfølgelig repetere kurset ved behov.
Vi tilbyr kurs i kjemisk helsefare og kjemikaliehåndtering (V130) online. Du lærer hvordan forsvarlig kjemikaliehåndtering kan sikres i virksomheter. Kurset er en av modulene på HMS Verneingeniørskolen.
Innføringskurs i hvordan kartlegge eksplosjonsfarlige områder. Forskrift om helse og sikkerhet i eksplosjonsfarlige atmosfærer stiller krav til sonekartlegging i bedrifter som håndterer brennbare væsker, gasser eller støv.
Vi tilbyr kurs om risikovurdering av kjemikalier online. Arbeidsgivere skal kartlegge faren for eksponering og risikovurdere bruk av kjemikalier på arbeidsplassen. Dette er kurset for deg som ønsker å bli trygg på hva som ligger bak en god risikovurdering og hvordan du kan gjøre det i praksis.
Delta på kurs uansett hvor du er! Dette er kurspakken for deg som omgås eller bruker kjemikalier og ønsker en grunnleggende forståelse, økt kunnskap og praktisk opplæring i kjemikaliehåndtering.
Vi tilbyr fallsikringskurs som nettbasert undervisning. Fallsikringskurset gir innsikt i relevante lover og regler ved arbeid i høyden. Det gir informasjon om ulike typer fallsikring, samt om bruk og vedlikehold av ulike typer fallsikringsutstyr.
Vi tilbyr fallsikringskurs som nettbasert undervisning på engelsk. Fallsikringskurset gir innsikt i relevante lover og regler ved arbeid i høyden. Det gir informasjon om ulike typer fallsikring, samt om bruk og vedlikehold av ulike typer fallsikringsutstyr.
Vi tilbyr fallsikringskurs som nettbasert undervisning på litauisk. Fallsikringskurset gir innsikt i relevante lover og regler ved arbeid i høyden. Det gir informasjon om ulike typer fallsikring, samt om bruk og vedlikehold av ulike typer fallsikringsutstyr.
Vi tilbyr fallsikringskurs som nettbasert undervisning på polsk. Fallsikringskurset gir innsikt i relevante lover og regler ved arbeid i høyden. Det gir informasjon om ulike typer fallsikring, samt om bruk og vedlikehold av ulike typer fallsikringsutstyr.
Vi tilbyr nettbasert kurs om farlig håndverktøy. Vårt sikkerhetskurs i bruk av farlig håndverktøy tilfredsstiller kravene til dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §10-2, Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning, og Internkontrollforskriften.
Vi tilbyr nettbasert kurs om farlig håndverktøy på engelsk. Vårt sikkerhetskurs i bruk av farlig håndverktøy tilfredsstiller kravene til dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §10-2, Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning, og Internkontrollforskriften.
Vi tilbyr nettbasert kurs om farlig håndverktøy på litauisk. Vårt sikkerhetskurs i bruk av farlig håndverktøy tilfredsstiller kravene til dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §10-2, Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning, og Internkontrollforskriften.
Vi tilbyr nettbasert kurs om farlig håndverktøy på polsk. Vårt sikkerhetskurs i bruk av farlig håndverktøy tilfredsstiller kravene til dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §10-2, Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning, og Internkontrollforskriften.
Vi tilbyr e-læringskurs om arbeid i høyden. Målsetningen er å skape gode holdninger og øke bevisstheten omkring farene som kan oppstå ved arbeid i høyden. Redusere hendelser knyttet til fall og fallende gjenstander. Bidra med å legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr e-læringskurs om arbeidsgiveropplæring i SHA og HMS-arbeid. Målsettingen med kurset er å gi kursdeltakeren kunnskap om aktuelle lover og forskrifter og kunnskap om grunnprinsippene i systematisk HMS / SHA-arbeid.
Vi tilbyr kurs om håndholdt verktøy og bygningssager (dokumentert sikkerhetsopplæring) som e-læring. Kurset gir kunnskaper om oppbygging, betjening, bruksegenskaper og bruksområde, samt vedlikehold og kontroll av de aktuelle verktøyene.
Vi tilbyr kurs om arbeid i høyden som webinar. Hovedhensikten med arbeid i kurset er å gi den som skal arbeide i høyden kunnskap om sikker bruk, daglig kontroll og vedlikehold samt kasseringsregler for ulike typer stillas, stiger og arbeidsplattformer samt litt om fallsikringsutstyr.
Vi tilbyr nettbasert kurs i arbeidsvarsling 1 - arbeid på vei. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeid på og ved alle offentlige veier, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr nettbasert kveldskurs i arbeidsvarsling 1 - arbeid på vei. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeid på og ved alle offentlige veier, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr nettbasert kurs i arbeidsvarsling 2 - for ansvarshavende. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeid på og ved alle offentlige veier, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr nettbasert kurs i arbeidsvarsling 3 - trafikkdirigering. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeid på og ved alle offentlige veier, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr nettkurs om bruk av arbeidsutstyr og farlig verktøy. Kurset gir grunnleggende opplæring i sikker bruk av farlige småverktøy som vinkelslipere, kappsag, boltepistol og spikerpistol.
Vi tilbyr nettbasert kurs i Ex grunnleggende.
Vi tilbyr nettbasert kurs i Ex grunnleggende på engelsk.
We provide online fall protection course in english and norwegian.
Vi tilbyr kurs i fallsikring med kameratredning som webinar. Dette kurset gir brukerne grundig opplæring i forskjellige fallsikringssystemer og de begrensninger som produsentene har satt. Dette er virkelig et kurs flere burde gjennomført.
Vi tilbyr nettbasert kurs i fallsikring.
Vi tilbyr nettkurs i FSE industri lavspenning. Dette er ett av e-læringskursene i «Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE». Dette kurset fokuserer på arbeid i lavspenningsanlegg på land.
Vi tilbyr nettkurs i FSE industri lavspenning på engelsk. Dette er ett av e-læringskursene i «Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE». Dette kurset fokuserer på arbeid i lavspenningsanlegg på land.
Vi tilbyr nettkurs i FSE industri lavspenning på polsk. Dette er ett av e-læringskursene i «Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE». Dette kurset fokuserer på arbeid i lavspenningsanlegg på land.
Vi tilbyr nettkurs i FSE lavspenning m/hjerte og lungeredning. Eier / driver av et høyspenningsanlegg vil imidlertid etter vurdering kunne delegere myndighet til eier av en ekstern virksomhet, for eksempel myndighet til å utpeke leder for sikkerhet blant egne ansatte.
Vi tilbyr nettbasert kurs i FSE lavspenning offshore.
We provide online course about FSE low voltage offshore in english.
We provide online course about FSE low voltage offshore in polski.
We provide online HSE safety course for construction in english. Course participant follows a new employee in a construction company who is faced with relevant work situations on a typical construction site.
We provide online HSE safety course for construction in polski. Course participant follows a new employee in a construction company who is faced with relevant work situations on a typical construction site.
Vi tilbyr kjemikaliekurs for ledere som nettbasert kurs. Her får du lære hvordan du utfører kartlegging, risikovurdering og lager en handlingsplan. Vi ser også på avfallsdeklarering og mye mer.
Vi tilbyr nettbasert kurs om kjemikalier på arbeidsplassen. Kurset er en oppfølgning av kurset: Kjemikalier på arbeidsplassen Del 1. Del 2 er også laget for brukere som skal benytte kjemikalier i sitt arbeid.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 5 meter inkludert fallsikring som nettkurs. Målsettingen er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv fra 2 til 5 meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 2 - 5 meter med fallsikring som webinar. For å montere stillas fra 2 - 5 meter er det et krav om at man har dokumentert opplæring med minst 7.5 timer teori + 7.5 timer praktisk øvelse.
Vi tilbyr nettbasert stillaskurs fra 5 - 9 meter inkludert fallsikring. Kurset vil gi deg en grundig forståelse av hvordan du kan arbeide trygt og effektivt med stillaser. Kurset dekker ulike temaer som er relevante for montering, demontering og endring av stillaser.
Vi tilbyr nettkurs om valg av verneutstyr, bruk og vedlikehold. Personlig verneutstyr skal brukes når tilfredsstillende vern av arbeidstakerens sikkerhet, helse og velferd ikke kan oppnås ved tekniske installasjoner på arbeidsplassen eller ved endringer av arbeidsmetoder eller arbeidsprosesser.
Vi tilbyr nettkurs i arbeidsvarsling kurs 1 - for alle som skal utføre arbeid på veg. Kurset gir stedlig ansvarsrett. Alle som skal utføre arbeid på eller ved veg skal minimum ha gjennomgått kurs 1, basert på Statens Vegvesens håndbok N301 (051).
Vi tilbyr nettkurs på engelsk i arbeidsvarsling kurs 1 - for alle som skal utføre arbeid på veg. Kurset gir stedlig ansvarsrett. Alle som skal utføre arbeid på eller ved veg skal minimum ha gjennomgått kurs 1, basert på Statens Vegvesens håndbok N301 (051).
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs i arbeidsvarsling 2 - for ansvarshavende. Ansvarshavende er den som skal planlegge arbeidet og ha ansvar for søknader til kommunen og Statens Vegvesen. Kurset går over 2 dager.
Vi tilbyr nettkurs i arbeidsvarsling kurs 2 - for ansvarshavende. Ansvarshavende er den som skal planlegge arbeidet og ha ansvar for søknader til kommunen og Statens Vegvesen. Kurset gir stedsansvarsrett.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3 - manuell trafikkdirigering for bedrifter. Alle som skal foreta manuell dirigering av trafikk skal ha gjennomgått dette kurset. Deltagere må tidligere ha fullført kurs 1 eller kurs 2, og ha førerkort og gode norsk kunnskaper.
Vi tilbyr nettkurs i MS Visio - for å lage arbeidsvarslingsplaner. Behovet for opplæring i MS Visio blir større og større. Kurset er for de som har kurs 2 og skal tegne arbeidsvarslingsplaner i MS Visio, programmet som blir mest brukt til dette.