Vi tilbyr kurs i branndokumentasjon. Oppbygging av branndokumentasjonen i egen bedrift. Hjelpemidler og HMS-forståelse.
Funksjonen som "brannvernleder" ble fjernet ved ny forskrift i brannforebyggende arbeid, som ble vedtatt 1. januar 2016. Ny forskrift presiserer dette ansvaret til eier og bruker/leietaker, og det stilles krav til dokumentasjon av kunnskap (forskrift om brannforebygging, kapittel 3).
Vi tilbyr kurs i hjelp til å arrangere evakueringsøvelse i bedriften. Røyklegging av avtalt område med røykmaskin, vi observerer de ansattes opptreden i forhold til gjeldende branninstruks og evaluerer involverte parter etter øvelsen.
Vi har som mål for kurset at industrivernet skal være velfungerende med gode evner til forebyggende arbeid og med trygghet for egne ferdigheter dersom ulykken skulle skje. Avhengig av hvilken klasse bedriften er plassert i vil kurset være tilpasset kravene til hvert enkelt industrivern.
Vi tilbyr Innsatslederkurs (industrivern). Kurset har som mål å gjøre innsatslederen i et industrivern bevisst på sin rolle, og øve i ulike scenario slik at han/hun skal ha bedre forutsetning for å håndtere de hendelsene som kan oppstå.
Vi vil med dette tilby deres firma/brannvesen en skarp kjemikalieøvelse gjennom en teoretisk og praktisk spennende dag. Øvelsen er i tråd med krav satt i Næringslivets Sikkerhetsorganisasjon sine retningslinjer samt røykdykkerveiledningen.
Vi tilbyr kjentmann i kraftforsyningen - repetisjon og øvelser.
Etter endt kurs skal deltageren ha forståelse for en kjentmann sine oppgaver i forbindelse med en innsats. Kunne lese brannbildet og med bakgrunn i dette gjøre en risikovurdering. Videre har deltageren fått øvelse i grunnleggende teknikker og rutiner som er gjeldende for røykdykkerinnsats.
Vi tilbyr Praksisuke for deltidsbrannvesen. Røykdykkeranlegget på Torpomoen ble godkjent som øvingsanlegg av Norges brannskole i november 2012. Det ble godkjent for «gjennomføring av praksisuker for grunnkurs deltid, samt beredskapsutdanning trinn 1 for deltidspersonell i regi av Norges brannskole».
Vi tilbyr kurs i risikovurdering. Mål med kurset er å "få hjelp til å komme i gang med risikovurdering i egen virksomhet”! Innholdet har fokus på de krav som blir sett til risikovurdering, dette er:
Vi tilbyr røykdykkerkurs - 3 dagers grunnkurs. Grunnleggende kunnskap om røykdykking - sikkerhet, brannteori, taktikk og teknikk, kommunikasjon m.v. Det anbefales at røykdykkeren har gjennomført nettkurs i brannvern ved Norges brannskole.
Grunnleggende kunnskap om røykdykking - sikkerhet, brannteori, taktikk og teknikk, kommunikasjon m.v. Det anbefales at røykdykkeren har gjennomført nettkurs i brannvern ved Norges brannskole.
Vi tilbyr røykdykkerøvelser (oppdateringskurs). Praksis: Kurset kvalifiserer for 3 godkjente øvelser (de fleste har krav om 4 øvelser pr år). Det gjennomføres både varme og kalde dykk. Det blir lagt stor vekt på realistiske øvelser.
Vi tilbyr røykdykkerøvelser (oppdateringskurs) over 2 dager. På dette kurset får deltakerne gjennomført og godkjent alle 4 øvelsene det er krav om pr år! (På dagskurset gjennomføres det 3 øvelser)
Vi tilbyr kurs i industrivern røykdykking grunnkurs - modul 2. Kurset er minimumsopplæring for personell i industrivernpliktige bedrifter som skal utøve røykdykking. Kurset gjennomføres på 20 timer over 3 dager.
Vi tilbyr repetisjonskurs i industrivern røykdykking. Repetisjonskurset er for personell i industrivernpliktige bedrifter som skal utøve røykdykking. Kurset gjennomføres i løpet av 1 dag.
Vi tilbyr kurs i industrivern røykdykking øvelser - modul 3.
Vi tilbyr kurs i industrivern varm dag med røykdykkere. Varme øvelser for personell i industrivernpliktige bedrifter som skal utøve røykdykking og som ikke har mulighet til dette i egen virksomhet.
Vi tilbyr kurs i industrivern varm dag uten røykdykkere. Kurset er for industrivernpersonell i virksomheter uten mulighet til å gjennomføre "varme øvelser" lokalt. Kurset gjennomføres i løpet av 1 dag.
Vi tilbyr grunnkurs røykdykking industrivern. Målsettingen er at etter endt kurs skal deltagerne kunne: Foreta redning og slokkearbeide i røyk og varme - samarbeide med brannvesenets røykdykkere under en brann i egen bedrift.
Vi tilbyr styrketest ihht Offshore Norge retningslinje 002 søk og redning grunnkurs og rep pkt 6.1.3.2.
Vi tilbyr grunnopplæring i røykdykking. Røykdykkerkurs som tilfredsstiller NSOs forslag til grunnopplæring for røykdykkere i industrivernet, og er første skritt mot NSOs røykdykkersertifikat.
Vi tilbyr røykdykkerøvelse for bedrifter. Målsettingen er vedlikehold og utvikling av nye kunnskaper og ferdigheter gjennom tilrettelagte og realistiske øvelser. Øvelsene tilpasses det kartlagte risikonivået i bedriften, og vi tar hensyn til hver enkelt deltakers kompetanse.
Vi tilbyr repetisjonskurs i røykdykking (Varmdykk)
Sikkerheitssenteret i Måløy tilbyr varmøving for røykdykkarar. Kurset er godkjent og er i samsvar med krav i rettleiing for røyk og kjemikaliedykking, kap. 3.3. Røykdykkarar som skal ta øving i varmdykk må ha godkjent helseattest samt utført årleg røykdykkartest