Vi tilbyr nettstudie i advokatassistent. Kunne du tenke deg å jobbe som støtte for advokater og jurister i et advokatfirma? Da er Advokatassistent-studiet for deg.
Vi tilbyr emner arv- og familierett rettsvitenskap som nettstudie. Emnet tar for seg de to juridiske områdene Arverett og Familierett. Delen om familierett tar opp rettsforholdet mellom ektefeller, både under ekteskapet og ved ekteskapets opphør, samt sentrale rettsforhold ved ugift samliv.
Vi tilbyr emne eiendomsrett som nettstudie. Emnet gir deg en grunnleggende innføring i eiendomsrett.Emnet tar for seg de grunnleggende reglene i eiendomsretten deriblant eiendomsrettens utstrekning og begrensninger, opprettelse av eiendom, registrering og tinglysing.
Vi tilbyr nettbasert kurs i foretaksrett. Kurset gir deg en grundig innføring i de rettsregler som gjelder for salg av varer og tjenester, markedsføring og annen bedriftsrettslig lovgivning. Dette er regler som er vesentlige for at bedrifter praktiserer en lovlig virksomhet.
Vi tilbyr nettbasert kurs i foretaksrett nivå 2. Foretaksrett 2 er et videregående emne innen fagområdet som gir deg kjennskap til utvalgte rettsområder som berører både private og offentlige virksomheter.
Vi tilbyr nettbasert kurs i individuell arbeidsrett. Kurset gir deg kunnskap om rettsreglene i forholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Sentralt står partenes gjensidige rettigheter og plikter, som personaladministrasjonen i bedriften må ha god kjennskap til.
Vi tilbyr nettbasert kurs i skatterett 1 som gir deg en oversikt over grunnprinsipp og hovedtrekk i den direkte beskatningen og kunnskap om sentrale skatteregler i og utenfor næring.
Vi tilbyr nettbasert kurs i skatterett 1+2. Kurset gir deg en oversikt over grunnprinsipper og hovedtrekk i den direkte beskatningen og kunnskap om sentrale skatteregler i og utenfor næring. Du vil kunne forstå og anvende skattereglene på praktiske oppgaver.
Vi tilbyr nettbasert kurs i skatterett 2. Kurset gir deg en oversikt avgiftsplikt, i tillegg til kunnskaper om beregning av merverdiavgiften, fradragsretten for inngående merverdiavgift og krav til registrering i avgiftsmanntallet.
Vi tilbyr årsstudium i rettsvitenskap som nettstudie. Årsenhet i rettsvitenskap gir kompetanse for å identifisere og løse juridiske problemer innenfor de sentrale rettsområdene. Årsenheten gir også et solid grunnlag for videre studier i rettsvitenskap.
Vi tilbyr kurs i juridisk som webinar. Arbeidsavtalen med Alf Kåre Knudsen Her får du nøkkelpunkter når det gjelder arbeidsavtalen som inngås mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.
Vi tilbyr kurs i juridisk som webinar. Advokatfullmektig, Jenny Marie Solgaard, lærer deg mer om arbeidsgivers styringsrett. Tema for denne filmen er arbeidsgivers styringsrett med Jenny Marie Solgaard .
Vi tilbyr kurs i juridisk som webinar. I denne 7 minutter lange filmen tar advokatfullmektig Jenny Marie Solgaard for seg temaet arbeidstid. Du finner også informasjonen som tekstdokument.
Vi tilbyr kurs i juridisk som webinar. Før ansettelsen med Alf Kåre Knudsen. Alf Kåre Knudsen snakker om noen sentrale, juridiske forhold som er viktig å huske på før man starter en ansettelsesprosess.
Vi tilbyr kurs i juridisk som webinar. Bing Hodneland advokatselskap DA har røtter tilbake til 1897, og består av 53 engasjerte og dyktige medarbeidere. Tre av deres eksperter på arbeidsrett gir her en innføring i temaet.
Vi tilbyr kurs i juridisk som webinar. I disse to filmene vil du lære om bruk av konkurranseklausuler i arbeidsforhold. I mange tilfeller er det også avtalt forbud mot å rekruttere kunder og/eller ansatte. Du får også tilgang til materialet på pdf fil.
Vi tilbyr kurs i juridisk som webinar. Lær deg hvilke regler som gjelder ved midlertidig ansettelser. Tema i denne filmen er reglene som gjelder ved midlertidig ansettelse med Jenny Marie Solgaard .
Vi tilbyr kurs i juridisk som webinar. Her lærer du mer om oppsigelse av arbeidstaker grunnet virksomhetens forhold. Se video eller les artikkel! I disse to filmen skal du få høre om oppsigelse av arbeidstaker grunnet virksomhetens forhold. Du kan også lese dette som en artikkel.
Vi tilbyr kurs om arveavgift rundt neste sving - gi gode råd nå som nettkurs. Flere politiske partier ønsker arveavgiften gjeninnført - hva betyr det for hver enkelt og for deg som rådgiver?
Vi tilbyr nettkurs om fremtidsfullmakter - slik gjør du det. På dette kurset gjennomgår vi reglene for opprettelse av fremtidsfullmakt. Vi ser på behovet for fremtidsfullmakter, formkravene for opprettelse av fremtidsfullmakt og praktisk gjennomføring.
Kurset i offentleglova er utviklet av NETTOPPlæring som har tilbudt nettkurs i over 20 år. Dra nytte av vår kompetanse og vi vil gi deg det faglige grunnlaget du trenger for å bli god på å vurdere dokumentinnsyn.
Vi tilbyr digital undervisning om arveoppgjør - prosessen fra start til mål. Hvert år dør det ca. 40 000 personer i Norge. De fleste etterlater seg verdier som formue. I kurset lærer du om delingen av disse verdiene mellom arvingene.
Vi tilbyr digitalt kurs om bedriftens forhold til utleier - leie av lokaler. I dette kurset lærer du hvordan du leier et næringslokale til din bedrift. Du får en innføring i beste praksis, og hvilke fallgruver som kan oppstå.
Vi tilbyr digital undervisning i grunnleggende juss for daglig leder. Dette kurset gir deg en innføring i hva juss i næringslivet egentlig er. Med kurset vil du få et startpunkt om jussens generelle spilleregler, og hvordan du kan tenke juss, som utgangspunkt for de øvrige juridiske kursene.
Vi tilbyr digitalt kurs i hvordan sikre verdiene gjennom livskriser? Samlivsbrudd, sykdom eller død. Kriser rammer oss alle gjennom livet. Dette kurset lærer deg hvordan du skal ta vare på verdiene dine gjennom en livskrise.
Dette kurset gir en innføring i de mest vanlige aksje- og verdipapirfond, hvordan de virker og hvordan de skal finne veien inn i regnskapet, og hvordan den skattemessige behandlingen er.
Få en oversikt over bokføring og skatt for følgende temaer: Aksjer, tegningsretter, grundfondsbevis, derivater, shortsalg av aksjer, obligasjoner og sertifikater samt konvertible obligasjoner.
Alle autoriserte regnskapsforetak er pålagt å ha opplæring av sine medarbeidere i hvordan hver enkelt kan bidra i arbeidet med å forebygge og bekjempe hvitvasking
Kurset har som målsetting å gi oversikt over de hvordan man kan etablere en holdingselskapstruktur med skattemessig kontinuitet dersom en eller flere privatpersoner eier aksjer i et aksjeselskap på privat hånd
Vi tilbyr kurs i finn feil i regnskapet som nettkurs Kurset gir deg hele åtte oppdateringstimer og handler om det å finne feil, hva vi gjør når feil har inntruffet, samt hvilke konsekvenser feil vil ha for kunden, regnskapsfører, styret, daglig leder og andre
Bruk av hjemmekontor har økt betydelig de siste årene og i enkelte yrker har så mange som over 50% mulighet til å jobbe hjemmefra. Det reiser seg mange spørsmål i denne sammenheng. Hva gjelder med tanke på arbeidstid og arbeidsmiljø. Hva med nødvendig utstyr og HMS?
Ny hvitvaskingslov ble satt i kraft fra 15. oktober 2018. Både Finanstilsynet og Regnskap Norge har nå gjennomført en del kontroller av etterlevelsen av regelverket
I dette kurset ser vi nærmere på justeringsreglene med fokus på fast eiendom. Hvilke hendelser utløser justering, og hvordan forholder man seg rent praktisk? Kurset er i all hovedsak basert på praktiske eksempler / case med tall og løsningsforslag.
Bedrifter med stort omsetningsfall som skyldes koronapandemien, kan søke om kompensasjon til dekning av faste uunngåelige kostnader 18. januar 2021 åpnes det for å søke kompensasjon etter den nye kompensasjonsordningen, den såkalte kompensasjonsordning 2
Vi tilbyr nettkurs om konkurs. Lovendringer 2020 - hold deg oppdatert! Styrk din kompetanse på handlingsalternativer, fallgruver og god rådgivning i forbindelse med insolvens
Fra 2021 har vi en ny arvelov som innebærer viktige endringer man må ha kjennskap til. Dette kurset skal gi deg god oversikt over regelverket som gjelder ved gjennomføring av arveoppgjør og generasjonsskifter.
Lær hvordan du ivaretar ansvaret for at oppdragsutførelsen er i samsvar med regelverket, samt hva som kreves av deg både formelt og reelt. Vi tar utgangspunkt i regelverket, vurderer virkeligheten og ser på hvordan oppdragsansvarlig kan løse sine oppgaver på en praktisk og god måte.
Oppdragsavtalen er svært viktig å ha på plass. Den er omfattende både hva gjelder plikter og rettigheter, samtidig som den er nyttig både for deg og kunden.
Vi tilbyr kurs i optimal organisering av regnskapsforetak som nettkurs.Hvordan sikre at vi får fornøyde kunder, oppfyller myndighetenes krav og har godt samarbeid internt?
Vi tilbyr kurs i regnskapsførerjus - regnskapsførers ansvar. Det er et økende fokus på ansvarliggjøring i næringslivet. Feil eller mangler ved regnskapsførers yrkesutøvelse kan således lede til erstatningsansvar.
Vi tilbyr kurs i regnskapsførers oppdragsdokumentasjon som nettkurs. Eksterne regnskapsførere skal alltid kunne dokumentere hva som er utført for hver enkelt oppdragsgiver, for eksempel i forbindelse ved etterkontroll og tilsyn.
Vi tilbyr kurs i RF-regelverket som nettkurs. Hvordan etterleve regnskapsførerregelverket i praksis?
Vi oppdaterer deg på de siste nyhetene innenfor lovgivningen som regulerer regnskapsføreryrket og god regnskapsføringsskikk (GRFS). Vi ser også på uttalelser og rapporter fra Finanstilsynet og Regnskap Norge det siste året.
SAF-T- MVA-rapportering i 2022 og kontroller fra skatteetaten - nettkurs. I 2022 vil ny MVA-melding bygge på standardiserte SAF-T MVA-koder, noe som gjør at bedriftenes kontoplaner må tilpasses det nye kodeverket. Dette kurset forbereder deg på hva du må gjøre.
Ny hvitvaskingslov ble satt i kraft fra 15. oktober 2018. Finanstilsynets veiledning til loven krever blant annet at styre og ledelse i regnskapsførerforetakene må ha opplæring i regelverket som reflektere deres rolle og ansvar i forhold til etterlevelse av reglene, og at dette kan dokumenteres.
Skattedirektoratet innførte nye regler for bruk av yrkesbil fra og med 1. januar 2016. De nye reglene gjør det mulig å bruke yrkesbilen privat uten at bilen beskattes etter sjablongmetoden. Dette betinger at all kjøring registreres med elektronisk kjørebok og rapporteres inn månedlig etter A-melding
Vi tilbyr webinar om aksjonæravtaler og vedtekter. Hva bør og kan vedtekter inneholde ut over lovens minimumskrav? Hva bør og kan reguleres i aksjonæravtaler? Mange selskaper registreres med noen få standard vedtekter lastet ned fra nettet.
Vi tilbyr generalforsamling: praktiske, taktiske og digitale råd som webinar. Kurset tar utgangspunkt i Aksjelovens kapittel 5 og de bestemmelser forøvrig som omfatter generalforsamlingens oppgaver og ansvar.
Vi tilbyr webinar om valgkomite, valgstyre og valgprosesser. Et 3 timers en-til-en kurs og spesialtilpasset kurs, med mulighet for personlig rådgivning fra kursholder sin side innenfor det aktuelle kurstema, og under selve kursgjennomgangen.
Vi tilbyr webinar om åpenhetsloven - aktsomhetsvurdering og rapportering. Kurset gir deg en grundig innføring i åpenhetsloven, og hvordan selskaper og organisasjoner bør innrette seg for å opptre i tråd med lover og regelverk.
I dette kurset lærer du om vilkårene for når en kjøper kan angre på et kjøp.
I dette kurset lærer du å avvikle og slette et aksjeselskap. Du lærer om bl.a. avviklingsregnskap, skattemelding og årsregnskap, uttaks- og justeringsregler.
I dette kurset gjennomgår vi reglene for foreldelse av pengekrav, foreldelsesfrist og prosessen rundt foreldelse.
EU-forordningen om kunstig intelligens, også kalt KI-loven eller AI-loven, er en forordning om kunstig intelligens i EU. I dette kurset får du en innføring i hva du trenger å vite om regelverket.
Har du gode rutiner for å sikre at du får betalt for dine varer og tjenester? Dette kurset vil gi deg innsikt i viktige strategier og beste praksis for å minimere risikoen for manglende betaling.
Dette kurset vil gi deg en innføring i hva pant er, hvordan pant stiftes og hvordan man sikrer vern for pantsettingen.
Dette kurset gir deg oversikt over reglene for pengekrav: Forfall, purring, forsinkelsesrente, motregning og foreldelse av krav.