Herunder ligger alle kurs innenfor byggefaget i hele Norge. Enten du er ute etter sertifiseringer og mesterbrev, eller vil lære mer om byggfag på hobbybasis skal du finne det du er ute etter her hvor som helst i landet. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger assistanse i søkingen.
Fra 1. januar 2015 er oppdatering i A-modul blitt gjort obligatorisk og må gjennomføres hvert femte år. Dette for å sikre riktig kompetanse innen våtromsbygging, da løsninger og produkter endrer seg raskt. Det vil sikre at de overordnede kvalifikasjonskravene i Plan- og bygningsloven innfris.
Vi tilbyr våtromskurs BVN grunnmodul, modul A og oppdatering. Grunnmodul avholdes som klasseromsundervisning eller som livesending via web. I etterkant av kurset vil du få tilsendt en link til videokurs og til øvingsoppgaver. Dette løses hjemmefra på nett.
Forskrift om utførelse av arbeid § 17-5, fastslår at personer som bruker stillas må ha opplæring i hvordan man bruker stillas. Stillas Brukerkurs er et kurs som er utviklet for å gi deltakerne nødvendig kunnskap og kompetanse for å bruke stillas på en trygg og effektiv måte.
Regelverket for utførelse av arbeid § 17-3 pålegger de som skal bygge stillas i en høyde mellom 2 og 9 meter å ha dokumentert opplæring. Kurset dekker den teoretiske delen av opplæringen og er i samsvar med gjeldende forskrifter og NS 9700-1:2016.
Kompenda AS er godkjent av Fagrådet for våtrom til å arrangere våtromskurs. Kundene har forventninger til en håndverker med våtromsertifikat. Når du blir sertifisert håndverker, er det viktig at du følger anvisningene i Byggebransjens våtromsnorm (BVN) når du utfører arbeider i våtrom.
Kompenda AS er godkjent av Fagrådet for våtrom til å arrangere våtromskurs. Godkjent våtromsbedrift er en etterspurt merkevare. Med gjennomført modul B – Faglig leder – kan din bedrift søke om å bli med i ordningen «Godkjent våtromsbedrift».
Kurset er beregnet på de som tidligere har tatt våtromssertifikat i modul A, B eller C. Etter BVN 12.100 gjelder følgende regler for oppdatering av personlig våtromssertifikat: Fra 1. januar 2015 ble det innført obligatorisk oppdatering i Modul A som må gjennomføres minst hvert 5. år.
Vi tilbyr Brukerkurs Stillas – Teoretisk del som nettkurs. Dette kurset er en enkelt brukerkurs for deg som skal arbeide i høyden. Kurset gjør det lovlig og trygt for deg å bruke et stillas i arbeidssammenheng.
Vi tilbyr stillasbyggekurs I som nettkurs. For bygging av stillas med øverste stillasgulv under 5 meter. Kurset dekker de krav som stilles til opplæring, før ansatte bruker stillas. (NS 9700-1 Modul 2 Prefabrikkerte stillas med en høyde opp til 5 meter)
Vi tilbyr brukerkurs stillas som nettbasert undervisning. Brukerkurs stillas gir dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 5. Denne bestemmelsen sier at alle som bruker stillas skal ha fått opplæring i bruk.
Vi tilbyr brukerkurs stillas som nettbasert undervisning på engelsk. Brukerkurs stillas gir dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 5. Denne bestemmelsen sier at alle som bruker stillas skal ha fått opplæring i bruk.
Vi tilbyr brukerkurs stillas som nettbasert undervisning på litauisk. Brukerkurs stillas gir dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 5. Denne bestemmelsen sier at alle som bruker stillas skal ha fått opplæring i bruk.
Vi tilbyr brukerkurs stillas som nettbasert undervisning på polsk. Brukerkurs stillas gir dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 5. Denne bestemmelsen sier at alle som bruker stillas skal ha fått opplæring i bruk.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 5 meter som nettbasert undervisning. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 5 meter oppfyller kravene i forskrift om utførelse av arbeid, §17 - 2.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 5 meter som nettkurs på engelsk. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 5 meter oppfyller kravene i forskrift om utførelse av arbeid, §17 - 2.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 5 meter som nettkurs på litauisk. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 5 meter oppfyller kravene i forskrift om utførelse av arbeid, §17 - 2.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 5 meter som nettkurs på polsk. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 5 meter oppfyller kravene i forskrift om utførelse av arbeid, §17 - 2.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 9 meter som nettbasert undervisning. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må dokumentere teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 9 meter i henhold til kravene i forskrift om utførelse av arbeid §17 - 3.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 9 meter som nettkurs på engelsk. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må dokumentere teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 9 meter i henhold til kravene i forskrift om utførelse av arbeid §17 - 3.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 9 meter som nettkurs på litauisk. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må dokumentere teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 9 meter i henhold til kravene i forskrift om utførelse av arbeid §17 - 3.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 9 meter som nettkurs på polsk. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 meter (plattformhøyde) må dokumentere teoretisk og praktisk opplæring. Stillaskurs 2 - 9 meter i henhold til kravene i forskrift om utførelse av arbeid §17 - 3.
Vi tilbyr stillasmontørkurs over 9 meter som nettbasert undervisning. Stillasmontørkurset dekker de teoretiske kravene som stilles til stillasmontører, i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 4. Nettkurset er fleksibelt og praktisk - du kan ta det hvor som helst og når som helst.
Vi tilbyr stillasmontørkurs over 9 meter som nettkurs på engelsk. Stillasmontørkurset dekker de teoretiske kravene som stilles til stillasmontører, i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 4. Nettkurset er fleksibelt og praktisk - du kan ta det hvor som helst og når som helst.
Vi tilbyr stillasmontørkurs over 9 meter som nettkurs på litauisk. Stillasmontørkurset dekker de teoretiske kravene som stilles til stillasmontører, i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 4. Nettkurset er fleksibelt og praktisk - du kan ta det hvor som helst og når som helst.
Vi tilbyr stillasmontørkurs over 9 meter som nettkurs på polsk. Stillasmontørkurset dekker de teoretiske kravene som stilles til stillasmontører, i henhold til forskrift om utførelse av arbeid §17 - 4. Nettkurset er fleksibelt og praktisk - du kan ta det hvor som helst og når som helst.
Vi tilbyr brukerkurs stillas og stiger som nettkurs. Formål med kurset er å kvalifisere personell for sikker bruk av stillas og stiger. Nettkurset er bygget opp i moduler med film, tekst og bilder og etter endt kurs er det lagt opp til en test som man må bestå for å utstedt kursbevis.
Vi tilbyr FSE-kurs for elektrikere med førstehjelp for bedrifter. Kurset er tilpasset kravene i forskriften og inneholder også opplæring i førstehjelp og spesialopplæring i førstehjelp ved ulykker forårsaket av elektrisk strøm.
Vi tilbyr FSE-kurs for elektrikere med førstehjelp som nettkurs. Kurset er bygget opp i moduler med film, tekst og bilder og etter endt kurs er det lagt opp til en test som man må bestå for å utstedt kursbevis.
Vi tilbyr årlig gjennomgang av FSE 2023 på norsk, engelsk, polsk som nettkurs. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av medarbeidere innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
According to section 17 of “Regulations concerning the Performance of Work” all workers using scaffolding are to be given documented general training in the use scaffolding and ladders.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med teori for bedrifter. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv over to meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med teori som virtuelt klasserom. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv over to meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med teori og praksis for bedrifter. Formålet med kurset er å kvalifisere arbeidstakere for montering, demontering, endring og kontroll av stillaser med øverste stillasgulv over 2 meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med fallsikring som nettkurs. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv inntil 5 meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 5-9 meter med teori for bedrifter. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv fra fem til ni meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 5-9 meter med teori som virtuelt klasserom. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv fra fem til ni meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 5-9 meter med teori og praksis for bedrifter. Formålet med kurset er å kvalifisere personell for montering, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv inntil ni meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr våtromskurs grunnmodul som virtuelt klasserom. Grunnmodulen er et tverrfaglig kurs for alle som ønsker mer kunnskap om våtromsbygging. Kurset benytter Byggebransjens våtromsnorm (BVN) som kunnskapsbase.
Vi tilbyr våtromskurs modul A som virtuelt klasserom. Kundene har forventninger til en håndverker med våtromsertifikat. Når du blir sertifisert håndverker, er det viktig at du følger anvisningene i Byggebransjens våtromsnorm (BVN) når du utfører arbeider i våtrom. Riktig jobb første gangen!
Vi tilbyr nettbasert våtromskurs modul B som virtuelt klasserom. Med gjennomført modul B - Faglig leder - kan din bedrift søke om å bli med i ordningen «Godkjent våtromsbedrift».
Vi tilbyr våtromskurs oppdatering som virtuelt klasserom. Fra 1. januar 2015 ble det innført obligatorisk oppdatering i modul A som må gjennomføres hvert 5. år. Dette betyr at alle modul A sertifikater som i dag er eldre enn 5. år, regnet fra utstedt dato eller sist oppdatert på kortet, er ugyldige.
Vi tilbyr innføringskurs i ADK1 som nettundervisning. Dette er et 2-dagers kurs for deg som ønsker en innføring i hva ADK går ut på. Vi går igjennom alle 14 delmålene i kortversjon, som er det samme som de ordinære ADK kursene våre.
Vi tilbyr ADK1 resertifisering for bedrifter. Ved revisjonen av ADK Læreplanen i 2008 ble det lagt inn en gyldighetsperiode for ADK sertifikatet. Gyldighet ble satt til 6 år. Gyldighetsperioden er rullerende - de gjelder i 6 år fra utstedelsesdato og må deretter fornyes med et resertifiseringskurs.
Vi tilbyr kurs med ADK1-sertifisering for bedrifter. ADK1-sertifiseringskurs gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av VA-ledningsanlegg, i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder stiller til et moderne ledningsanlegg.
Vi tilbyr kurs med ADK1-sertifisering som nettundervisning. ADK1-sertifiseringskurs gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av VA-ledningsanlegg, i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder stiller til et moderne ledningsanlegg.
Vi tilbyr kurs om byggeledelse som nettundervisning VA. God byggeledelse og kontroll av VA-prosjekter er en forutsetning for at VA-prosjekter leveres i tråd med avtalt kvalitet og pris. Potensielt er det betydelige kostnader å spare for kommunen / tiltakshaver.
Vi tilbyr fagbrev i byggdrifterfaget som nettundervisning. Jobber du som byggdrifter uten fagbrev? Som praksiskandidat kan du nå få formell kompetanse og styrke dine muligheter i bransjen. Med fagbrev kan du også videreutvikle kompetansen din i fremtiden.
Vi tilbyr fagbrev i tømrerfaget som nettundervisning. Ønsker du å ta svennebrev som voksen? Dette kurset forbereder deg til teoridelen for svenneprøven som tømrer. Det er aldri for sent å sikre svennebrev på det du kan - Norsk Fagutdanning hjelper deg på veien!
Vi tilbyr nettkurs til fagbrev som renholdsoperatør - eksamensforberedende fagbrevkurs, teori. Har du erfaring fra renhold og ønsker å formalisere kompetansen din? Da kan fagbrev som voksen være løsningen for deg!
Vi tilbyr fagbrev i vei- og anleggsfaget som nettkurs. Ved å delta på eksamensforberedende kurs hos Norsk Fagutdanning vil du gjennomføre teoretisk eksamen som praksiskandidat før oppmelding til fagprøven.
Vi tilbyr nettbasert stillaskurs fra 2 - 9 meter og over 9 meter - teori. Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker får opplæring på systemstillaser med øverste stillasgulv fra 2 / 5 meter og inntil 5 / 9 meter i standardoppstilling etter leverandørens monteringsanvisning.
Vi tilbyr stillaskurs med teori og praksis for bedrifter. Målsettingen med kurset skal gi deltakerne innsikt og kunnskap om bygging, utvidelse, endring og nedtakning av alle stillastyper som omhandles av forskriften.
Vi tilbyr nettkurs til svennebrev som murer. Har du erfaring fra murarbeid og ønsker å formalisere kompetansen din? Da kan svennebrev som voksen være løsningen for deg! Det er aldri for sent å sikre svennebrev på det du kan - Norsk Fagutdanning er her for å hjelpe deg hele veien!
Vi tilbyr våtromskurs BVN - modul B for bedrifter. Våtromsertifisering for prosjekterende / faglig leder på våtromsprosjekter. To kursalternativer, enten livebasert kurs online eller som fysisk samlingsbasert kurs. Kurset starter med en dags undervisning som tar for seg de gjeldende regler.
Vi tilbyr våtromskurs BVN - modul B som nettkurs. Våtromsertifisering for prosjekterende / faglig leder på våtromsprosjekter. To kursalternativer, enten livebasert kurs online eller som fysisk samlingsbasert kurs.
Vi tilbyr våtromskurs BVN grunnmodul, modul A og oppdatering for bedrifter. Grunnmodul avholdes som klasseromsundervisning eller som livesending via web. I etterkant av kurset vil du få tilsendt en link til videokurs og til øvingsoppgaver. Dette løses hjemmefra på nett.
Vi tilbyr våtromskurs BVN grunnmodul, modul A og oppdatering som nettkurs. Grunnmodul avholdes som klasseromsundervisning eller som livesending via web. I etterkant av kurset vil du få tilsendt en link til videokurs og til øvingsoppgaver. Dette løses hjemmefra på nett.
Vi tilbyr brukerkurs for stillas som nettkurs. Brukerkurs stillas gir dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid § 17-5. Denne bestemmelsen sier at alle som bruker stillas skal ha fått opplæring i bruk.
Stillaskurs 2-5 m ihht. kravene i forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17-2. Krav til opplæring, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra 2 meter og inntil 5 meter.
Stillaskurs 2-9 m ihht. kravene i forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17-3. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 m (plattformhøyde) må dokumentere teoretisk og praktisk opplæring.
Vi tilbyr kvalitetssikret interaktivt stillasmontørkurs. Kurset dekker den teoretiske delen som kreves for å bli stillasmontør ihht. forskrift om utførelse av arbeid § 17-4. Kursene som du finner online, er effektive, av høy standard, praktiske og fleksible.
Mange sykehus krever at elektrikerne de bruker innehar kompetanse på elektriske installasjoner i medisinske områder. Kursdeltagerne skal få en oversikt over hvilke normkrav de må forholde seg til, så de kan gi oppdragsgiver den anlegget han ønsker og forventer.
Vi tilbyr kurs i FSE for høyspentmontører - bedriftsinternt. Ikess har utviklet et FSE kurs som tilfredsstiller myndighetenes krav til sikkerhetsopplæring beskrevet i FSE forskriften og NEK EN 50110.
Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte. Kurset vil være med på å oppfylle bedriftens ansvar om sikkerhetsopplæring for de ansatte.
Målet er å øke førstehjelpskompetansen ved strømskader, slik at du vet hvordan du skal opptre i en ulykkessituasjon og dermed gir en nødvendig førstehjelpsberedskap for personell som jobber med elektriske anlegg.
Vi tilbyr IK-Elektro kurs - Bedriftsinternt. Kurset gir el-kontrollører økt trygghet og effektivitet i en krevende hverdag, gjennom å se på faktiske avvik i elektriske anlegg, hvordan disse bør defineres i forhold til anvendt norm og forskrift og hvordan de bør klassifiseres.
Vi tilbyr kurs i jordingssystemer og feilproblematikk - Bedriftsinternt. Er det noe alle vet, så er det at jording er viktig i alle typer nettsystemer. Men det er ofte svært forskjellige oppfatning av hva som skal jordes, hvor ofte man skal utjevne og hvorfor.
Mange ønsker seg et kurs der normens definisjoner forklares på en enkel og lettfattelig måte, med praktisk tilnærming, samtidig som man ivaretar kravene til en verifikasjon. Dette kurset holdes bedriftsinternt og kan skreddersys til din bedrift.
Målet med kurset er å gi deltagerne den innsikten som er nødvendig for å forstå hva elektrofagmannen må ta høyde for, så det elektriske anlegget oppnår forskriftsmessig person, brann og driftssikkerhet, enten man til daglig bruker et dataprogram eller manuelt beregner ute på arbeidsstedet.
Vi tilbyr kurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Vi tilbyr dagskurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.