Herunder ligger alle kurs innenfor byggefaget i hele Norge. Enten du er ute etter sertifiseringer og mesterbrev, eller vil lære mer om byggfag på hobbybasis skal du finne det du er ute etter her hvor som helst i landet. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger assistanse i søkingen.
Mange sykehus krever at elektrikerne de bruker innehar kompetanse på elektriske installasjoner i medisinske områder. Kursdeltagerne skal få en oversikt over hvilke normkrav de må forholde seg til, så de kan gi oppdragsgiver den anlegget han ønsker og forventer.
Vi tilbyr kurs i FSE for høyspentmontører - bedriftsinternt. Ikess har utviklet et FSE kurs som tilfredsstiller myndighetenes krav til sikkerhetsopplæring beskrevet i FSE forskriften og NEK EN 50110.
Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte. Kurset vil være med på å oppfylle bedriftens ansvar om sikkerhetsopplæring for de ansatte.
Målet er å øke førstehjelpskompetansen ved strømskader, slik at du vet hvordan du skal opptre i en ulykkessituasjon og dermed gir en nødvendig førstehjelpsberedskap for personell som jobber med elektriske anlegg.
Vi tilbyr IK-Elektro kurs - Bedriftsinternt. Kurset gir el-kontrollører økt trygghet og effektivitet i en krevende hverdag, gjennom å se på faktiske avvik i elektriske anlegg, hvordan disse bør defineres i forhold til anvendt norm og forskrift og hvordan de bør klassifiseres.
Vi tilbyr kurs i jordingssystemer og feilproblematikk - Bedriftsinternt. Er det noe alle vet, så er det at jording er viktig i alle typer nettsystemer. Men det er ofte svært forskjellige oppfatning av hva som skal jordes, hvor ofte man skal utjevne og hvorfor.
Mange ønsker seg et kurs der normens definisjoner forklares på en enkel og lettfattelig måte, med praktisk tilnærming, samtidig som man ivaretar kravene til en verifikasjon. Dette kurset holdes bedriftsinternt og kan skreddersys til din bedrift.
Målet med kurset er å gi deltagerne den innsikten som er nødvendig for å forstå hva elektrofagmannen må ta høyde for, så det elektriske anlegget oppnår forskriftsmessig person, brann og driftssikkerhet, enten man til daglig bruker et dataprogram eller manuelt beregner ute på arbeidsstedet.
Vi tilbyr kurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Vi tilbyr dagskurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Er du en grunder i renholdsbransjen og jobber dag og natt for å lykkes med din bedrift? Eller er du en mellomleder der det stilles store krav og forventninger til din kompetanse og resultater?
Vi tilbyr fagbrev som renholdsoperatør som nettbasert undervisning. Vårt kurs er et eksamensforberedende fagbrevkurs for praksiskandidater. Selv om du enda ikke har tilstrekkelig praktisk erfaring for å få endelig eksamen som renholdsoperatør, har kurset også stor faglig verdi for deg som renholder.
Vi tilbyr kurs om hygiene, helse og smitterenhold som nettkurs. Smitteverntiltak er grunnlaget for effektiv forebygging og kontroll av infeksjoner i helseinstitusjoner og samfunnet forøvrig.
Vi tilbyr nettkurs i kvalitet - NS INSTA 800 i praksis. Dette kurset er en forlengelse og påbygning av kursene NS Insta 800, kunnskapsnivå 2/3, og går dypere i forståelsen av den praktiske bruken av Insta 800. Det er derfor en fordel at du har tatt nivå 2 eller 3 kurset først.
NS INSTA 800 er en standard som benyttes for å fastsette og bedømme rengjøringskvalitet. Nettkurset tilsvarer standardens definisjon av kunnskapsnivå 2, beskrevet i normativt tillegg B.2.2. Du får kunnskap om viktige begreper og definisjoner i standarden, og den praktiske betydningen av dem.
Kvalitetssystemet NS-INSTA 800:2018 er en standard for fastlegging og vurdering av rengjøringskvalitet. Kunder, leverandører og brukere av rom der INSTA 800 anvendes har forskjellige behov når det gjelder kunnskap og kompetanse om standarden, basert på hvilken posisjon personen har i organisasjonen.
Vi tilbyr nettkurs i leder del 1 - etablering og drift av renholdsvirksomhet. De fleste gründere er alene om å etablere og drifte sin bedrift, og må derfor ha kunnskap innen økonomi, marked, strategi, teknologi, lover og regler, administrasjon, salg, renholdsfaglig kompetanse osv.
Vi tilbyr nettkurs i leder del 2 - renholdsleder. Hvordan kan et menneske bli moralsk og emosjonelt akseptert som leder, og et annet bli fullstendig avvist? Er det slik at godt lederskap kan tilskrives en x-faktor i individet?
Vi tilbyr lederkurs del 3 - HMS for renholdsvirksomheter som nettkurs. Helse, arbeidsmiljø og sikkerhet er tema med stor betydning både for private og offentlige virksomheter.
Vi tilbyr nettkurs i leder del 4 - hvordan lykkes med renholdsbedriften. Alle som starter og eier en bedrift har rimeligvis et ønske om lønnsomhet for virksomheten. Uten bedriftsøkonomisk lønnsomhet har bedriften ikke livets rett, og vil før eller siden måtte avvikles eller begjæres konkurs.
Vi tilbyr kurs i profesjonell renholder del 1 som nettkurs. Når du tar kursene Renholder del 1, 2 og 3, eller ett av våre kurs for ledere, tilegner du deg grunnleggende kunnskap som er nødvendig uansett hvor du ønsker å arbeide innenfor renholdsvirksomheter.
Vi tilbyr nettkurs i profesjonell renholder del 1, 2 og 3. Når du tar kursene Renholder del 1, 2 og 3, eller ett av våre kurs for ledere, tilegner du deg grunnleggende kunnskap som er nødvendig uansett hvor du ønsker å arbeide innenfor renholdsvirksomheter.
Vi tilbyr kurs i profesjonell renholder del 2 som nettkurs. Når du tar kursene Renholder del 1, 2 og 3, eller ett av våre kurs for ledere, tilegner du deg grunnleggende kunnskap som er nødvendig uansett hvor du ønsker å arbeide innenfor renholdsvirksomheter.
Vi tilbyr kurs i profesjonell renholder del 3 som nettkurs. Når du tar kursene Renholder del 1, 2 og 3, eller ett av våre kurs for ledere, tilegner du deg grunnleggende kunnskap som er nødvendig uansett hvor du ønsker å arbeide innenfor renholdsvirksomheter.
Vi tilbyr kurs i renholdsassistent som nettkurs. Når du tar kurset tilegner du deg basiskunnskap som er nødvendig uansett hvor du ønsker å arbeide innenfor renholdsvirksomheter.
Vi tilbyr nettbasert ADK-1 kurs. Praksisdelen, med obligatorisk eksamen, vil bli avholdt ved Norsk Rørsenters lokaler i Drammen. Et nettbasert ADK1-kurs foregår på internett Som kursdeltaker vil du få tilgang til en nettadresse hvor du logger deg på for å få tilgang til litteratur, VA / Miljø-blad.
Vi tilbyr nettkurs i Elektromuffesveising av rør, PE og PP. Kurset er godkjent av Nemko og det gis anledning til å avlegge Nemko-eksamen og ved bestått eksamen utstedes Nemko-sertifikat. Opplæring i henhold til NS 416.
Vi tilbyr kurs i HMS Grunnkurs 40 timer. Kurset er ett nettbasert kurs. Kurset vil gi deltagerne en innføring i og grunnleggende kunnskap om, de krav som stilles til HMS arbeidet i arbeidsmiljøloven.
Vi tilbyr kurs i HMS Kurs for ledere. Kurset er ett nettbasert kurs, ved bruk av nettportal. I § 3-5 i Arbeidsmiljøloven står det at arbeidsgiver er pålagt å gjennomgå opplæring innen HMS. KURSET ER UNDER OPPDATERING
Vi tilbyr nettbasert kurs i Hydraulikk avløp. Beskrivelse kommer snart.
Vi tilbyr resertifisering av Elektromuffesveising PE og PP, Nettbasert. Dette kurset er delt opp i 7 temaer (delmål), hvorav hvert tema innbefatter bestemte delmål i opplæringsplanen. Opplæringsplanen er utarbeidet i henhold til NS 416.
Vi tilbyr nResertifisering Speilsveising av PE og PP, Nettbasert. Dette kurset er delt opp i flere temaer (delmål), hvorav hvert tema innbefatter bestemte delmål i opplæringsplanen. Opplæringsplanen er utarbeidet i henhold til NS 416.
Vi tilbyr nettkurs i speilsveising av rør og rørdeler, PE og PE. Kurset er godkjent av Nemko og det gis anledning til å avlegge Nemko-eksamen og ved bestått eksamen utstedes Nemko-sertifikat. Opplæring i henhold til NS 416.
Vi tilbyr innføringskurs i ADK1. Dette er et 2-dagers kurs for deg som ønsker en innføring i hva ADK går ut på. Vi går igjennom alle 14 delmålene i kortversjon, som er det samme som de ordinære ADK kursene våre.
Ved revisjonen av ADK1 læreplanen i 2008 ble det lagt inn en gyldighetsperiode for ADK1 sertifikatet av Rådet for opplæringsordning ADK1-kompetanse. Denne gyldighetsperioden ble satt til 6 år. Gyldighetsperioden er rullerende, dvs. de gjelder i 6 år fra utstedelsesdatoen.
I henhold til NORVARs VA - Norm skal minst en person i grøftelaget dokumentere ADK Sertifikat. Kravet gjelder både ansvarlig for grøfta og for rørlegging. Målsettingen med kurset er å gi deltakerne en opplæring som kvalifiserer til lederansvar i grøft basert på krav i ADK-ordningen.
ADK1 sertifisering gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av VA-ledningsanlegg, i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder stiller til et moderne ledningsanlegg.
Vi tilbyr kurs i byggeledelse VA. God byggeledelse og kontroll av VA prosjekter er en forutsetning for at VA prosjekter leveres i tråd med avtalt kvalitet og pris. Potensielt er det betydelige kostnader å spare for kommunen / tiltakshaver.
Byggdrifterfaget handler om å drifte og vedlikeholde bygninger, tekniske anlegg og installasjoner. Faget skal gjøre yrkesutøvere i stand til å velge miljø- og energibesparende løsninger i bygg og installasjoner som sikrer materiell og brukere.
Norsk Fagutdanning ønsker velkommen til et alternativt tilbud til klasseromsundervisning, hvor du har selvstudie med tett oppfølging fra lærer via nett.
Vi tilbyr fagbrev som renholdsoperatør - eksamensforberedende fagbrevkurs, teori. For å sikre at renholdet blir utført på en faglig forsvarlig måte, er det nå mer og mer vanlig at oppdragsgivere stiller krav om fagutdanning når de skal ansette nye renholdere.
Vi tilbyr fagbrev i vei- og anleggsfaget som nettbasert studium med veiledning. Ved å delta på eksamensforberedene kurs hos Norsk Fagutdanning vil du gjennomføre teoretisk eksamen som praksiskandidat før oppmelding til fagprøven.
Vi tilbyr stillaskurs 2 - 9 meter på engelsk. Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker får opplæring på systemstillaser med øverste stillasgulv fra 2 / 5 meter og inntil 5 / 9 meter i standardoppstilling etter leverandørens monteringsanvisning.
Vi tilbyr stillaskurs 2 - 9 meter og over 9 meter - teori. Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker får opplæring på systemstillaser med øverste stillasgulv fra 2 / 5 meter og inntil 5 / 9 meter i standardoppstilling etter leverandørens monteringsanvisning.
Vi tilbyr stillaskurs over 9 meter med teori. Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17 - 4. Krav til opplæring, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra ni meter.
Vi tilbyr stillaskurs med teori og praksis for bedrifter. Målsettingen med kurset skal gi deltakerne innsikt og kunnskap om bygging, utvidelse, endring og nedtakning av alle stillastyper som omhandles av forskriften.
Vi tilbyr kurs i våtrom grunnmodul + modul A utførelse / oppdatering modul A for bedrifter. Dokumenter din kompetanse innen våtromsarbeid. Invester i Sertifikat og skaff deg og din bedrift konkurransefortrinn og samtidig ha dokumentasjon i orden!
Vi tilbyr kurs i våtrom - Grunnmodul, A-modul og oppdatering, Online Undervisning Dokumenter din kompetanse innen våtromsarbeid. Invester i Sertifikat og skaff deg og din bedrift konkurransefortrinn og samtidig ha dokumentasjon i orden!
Vi tilbyr kurs i våtrom - Grunnmodul, A-modul og oppdatering, Undervisning + Digitalt kurs Dokumenter din kompetanse innen våtromsarbeid. Invester i Sertifikat og skaff deg og din bedrift konkurransefortrinn og samtidig ha dokumentasjon i orden!
Vi tilbyr våtromskurs modul B - kombinert foredrag og nettbasert kurs. Kurset starter med en dags foredrag som tar for seg det grunnleggende - deretter knyttes deltaker opp mot en nettbasert plattform der oppgaver og prosjektoppgave skal løses og leveres.
Vi tilbyr våtromskurs modul B - Eksamen
Vi tilbyr våtromskurs modul B - kombinert foredrag og nettbasert kurs for bedrifter. Kurset starter med en dags foredrag som tar for seg det grunnleggende - deretter knyttes deltaker opp mot en nettbasert plattform der oppgaver og prosjektoppgave skal løses og leveres.
Vi har gjennom opplæringskontoret på Jaren og i egen regi, hjulpet mange kandidater frem mot beståtte eksamner i elektrikerfaget.
Kurset gir en innføring i tidligere regelverk og gir deltakerne bedre forutsetninger for å kunne vedlikeholde, drifte og utføre endringer/utvidelser på elektriske anlegg som er bygget etter eldre regelverk.
Kurser tar for seg viktige forhold ved arbeid i medisinske områder. Alt fra rutiner og fokus ved arbeid på sykehus til teknisk forståelse vedrørende oppbygning av elektriske anlegg.
Vi tilbyr spesialtilpassende kurs. Ved behov kan kan vi skreddersy kursløsninger etter kundens ønske, da kan emner og innhold settes sammen for best mulig dekke samlet kompetansebehov.
Vi tilbyr kursing og opplæring for de som ønsker å ta steget og begynne med solcelle installasjoner.
Kurset er et innføringskurs i regelverk som gjelder for maskiner, og tar for seg krav som gjelder ved bygging av maskiner. Viktige prinsipper rundt maskinsikkerhet, risikovurdering, kompetansebehov og dokumentasjon som må være på plass før maskiner som skal settes i drift.
Vi tilbyr FSE og førstehjelpkurs. Kurset dekker myndighetenes krav til årlig opplæring av elektrofagarbeidere Lavspent/høyspent.
Vi tilbyr FSE instruert førstehjelp. Kurset dekker myndighetenes krav til årlig opplæring av instruert personell. Innholdet baserer seg på Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg.
Vi tilbyr internkontroll for elektrovirksomheter. Kurset gir en innføring i Internkontrollforskriften, med fokus på å etterleve krav for virksomheter med elektropersonell ansatt. Opplæringen tar for seg innholdet i ett internkontrollsystem for installasjonsvirksomheter.
Vi tilbyr kurs i overordnet elektrorelatert regelverk. Kurset er tilpasset ledere i elektrobedrifter og tar for seg sentrale forskrifter som man bør ha kjennskap til som leder i foretak som utfører arbeid på elektriske anlegg.
Vi tilbyr NEK 400. Kurset tar for seg samspillet med Forskrift om elektriske lav spenningsanlegg og NEK 400, og skal gi deltakerne bedre forutsetning for å forstå oppbygningen og hvordan man anvender normen
Vi tilbyr kurs om biologisk plantevern som virtuelt klasserom. Jobber du med jord og plantekultur i landbruket? Dette kurset handler om ulike skadegjørere, og hvordan vi kan bruke integrert plantevern på best mulig måte for å få bedre avlinger både i kvalitet og mengde.
Vi tilbyr fagbrev i byggdrifterfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Jobber du med drift og vedlikehold av bygninger, tekniske anlegg og installasjoner? Kanskje er du ansatt i kommunen, eller i et privat firma som ivaretar bygg?
Vi tilbyr fagbrev som elektriker - teori til fagprøven som nettkurs. Har du erfaring med installasjon, kontroll, vedlikehold og reparasjoner av elektriske systemer? Med et fagbrev i elektrikerfaget kan du formelt dokumentere din kompetanse - noe som blir stadig viktigere i arbeidslivet.
Vi tilbyr fagbrev i industrimalerfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Jobber du med forbehandling og oppbygging av korrosjonshindrende og brannbeskyttende belegg på konstruksjoner og materialer?
Vi tilbyr fagbrev i industrimekanikerfaget - teori til fagprøven som virtuelt kurs. Jobber du med vedlikehold, montering, produksjon eller reparasjon av maskiner og utstyr? Er du ansatt i en bedrift innen kjemisk eller mekanisk industri, oljevirksomhet, matvareproduksjon, skipsbygging, treforedling.
Vi tilbyr fagbrev som renholdsoperatør - teori til fagprøven som virtuelt kurs. Jobber du med renhold i bygg, på anlegg, installasjoner eller transportmidler? Er dine oppgaver som ansatt å vurdere og planlegge renholdsbehov ut fra tilstand, hvordan overflaten skal brukes og hva som skal rengjøres?
Vi tilbyr fagbrev i tømrerfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Jobber du med å bygge trehus, eller andre konstruksjoner i tre og sammensatte materialer som stål og lettmetall - eller innredningsarbeider?
Vi tilbyr kurs om kulde- og varmepumpeteknikkfaget - teori til fagprøven som nettbasert undervisning. Har du relevant arbeidserfaring og ønsker å få dokumentert hva du kan? Teorikurs til fagbrev er første steg på veien for å dokumentere din kompetanse.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 9 meter som nettkurs. Trenger du eller dine ansatte kompetansebevis i stillas fra 2 til 9 meter? Ved arbeid i høyden hvor det er risiko for å falle ned, skal det alltid settes i gang vernetiltak.
Vi tilbyr kurs om yrkesnorsk for renholdsmedarbeider som virtuelt klasserom. Yrkesnorsk er et norskkurs som fokuserer på språket og ordforrådet du trenger i ditt yrke. Målet med kurset er at du skal lære mer norsk, og få bedre forståelse for ord og uttrykk som brukes i din bransje.
§ 21-2.Krav til opplæring i graving og arbeid i gravegroper. Arbeidsgiver skal bare sette arbeidstakere som har gjennomgått særskilt opplæring i gravearbeid til graving dypere enn 1,25 meter.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs 2 - 5 meter. Norske myndigheter innførte med virkning fra 1. januar 2016 nye regler om arbeid i høyden. Den største endringen gjelder nye opplærings krav for stillasmontører. Det er kapittel 17 i forskrift om utførelse av arbeid som nå er revidert.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs 5 - 9 meter. Norske myndigheter innførte med virkning fra 1. januar 2016 nye regler om arbeid i høyden. Den største endringen gjelder nye opplærings krav for stillasmontører. Det er kapittel 17 i forskrift om utførelse av arbeid som nå er revidert.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs 9+ meter. Norske myndigheter innførte med virkning fra 1. januar 2016 nye regler om arbeid i høyden. Den største endringen gjelder nye opplærings krav for stillasmontører. Det er kapittel 17 i forskrift om utførelse av arbeid som nå er revidert.
Forskrift om utførelse av arbeid § 17-5, fastslår at personer som bruker stillas må ha opplæring i hvordan man bruker stillas. Stillas Brukerkurs er et kurs som er utviklet for å gi deltakerne nødvendig kunnskap og kompetanse for å bruke stillas på en trygg og effektiv måte.
Regelverket for utførelse av arbeid § 17-3 pålegger de som skal bygge stillas i en høyde mellom 2 og 9 meter å ha dokumentert opplæring. Kurset dekker den teoretiske delen av opplæringen og er i samsvar med gjeldende forskrifter og NS 9700-1:2016.
Kompenda AS er godkjent av Fagrådet for våtrom til å arrangere våtromskurs. Kundene har forventninger til en håndverker med våtromsertifikat. Når du blir sertifisert håndverker, er det viktig at du følger anvisningene i Byggebransjens våtromsnorm (BVN) når du utfører arbeider i våtrom.
Kompenda AS er godkjent av Fagrådet for våtrom til å arrangere våtromskurs. Godkjent våtromsbedrift er en etterspurt merkevare. Med gjennomført modul B – Faglig leder – kan din bedrift søke om å bli med i ordningen «Godkjent våtromsbedrift».
Kurset er beregnet på de som tidligere har tatt våtromssertifikat i modul A, B eller C. Etter BVN 12.100 gjelder følgende regler for oppdatering av personlig våtromssertifikat: Fra 1. januar 2015 ble det innført obligatorisk oppdatering i Modul A som må gjennomføres minst hvert 5. år.