I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Vi tilbyr kurs i elektrikerfaget som nettbasert studie. Arbeidet som elektriker er allsidig, og krever teknisk innsikt, nøyaktighet, godt fargesyn og gode kommunikasjonsevner. Dette kurset forbereder deg til teorieksamen, som må være bestått før du kan melde deg opp til fagprøven.
Vi tilbyr nettbasert studie i elektro og datateknologi Vg1, programfag. Dette er en kurspakke for deg som ønsker en yrkesfaglig utdanning og fagbrev innen elektrofag, og som har fellesfagene fra før.
Vi tilbyr nettbasert studie i elektro og datateknologi Vg1, programfag og fellesfag. Dette er studiet for deg som ønsker en yrkesfaglig utdanning innen elektrofag. Pakken inneholder både programfagene og fellesfagene på Vg1.
Har du fullført vg1 elektro- og datateknologi og vil studere videre for å kunne jobbe med elektriske og elektroniske anlegg og utstyr? Ønsker du fagbrevet i elektrikerfaget? Da er kurset i elenergi og ekom Vg2 noe for deg.
Har du fullført Vg1 elektro- og datateknologi og vil studere videre for å kunne jobbe med elektriske og elektroniske anlegg og utstyr? Ønsker du fagbrevet i elektrikerfaget? Da er dette kurset noe for deg.
Vi tilbyr kurs i AutoCad som nettbasert studie. AutoCad er programvare for dataassistert konstruksjon (computer-aided design - CAD) som arkitekter, ingeniører og fagfolk innen byggebransjen benytter seg av for å lage presise 2D- og 3D-tegninger.
Vi tilbyr utdanning i logistikkfaget for praksiskandidater LOG3102 som nettbasert undervisning. Utdanningen gir deg kunnskap om helhetlig logistikkarbeid og åpner for jobbmuligheter innen transportbransjen og en rekke andre bransjer.
Drømmer du om en karriere som logistikkleder? Eller har du arbeidserfaring men ønsker å formalisere kompetansen din? Logistikkfagskolen gir deg kunnskapen du trenger for å kunne jobbe innen logistikk og ledelse. Dette er en næring i kontinuerlig vekst, med store arbeidsmuligheter.
Vi tilbyr nettbasert studie i matematikk 1P-Y for elektro og datateknologi MAT113 (LK20). Emnet følger ny læreplan etter fagfornyelsen, og er den mest praktisk orienterte varianten av matematikk.
Vi tilbyr nettbasert studie i naturfag Vg1 for elektro og datateknologi NAT1009 (LK20). Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver.
Vi tilbyr nettbasert tegnekurs i ArchiCad. Dette er utdanningen for deg som ønsker å beherske et Cad-verktøy for tegning av hus. Kurset egner seg som innføring i ArchiCAD for fagskoler, arkitekt - ingeniørstudenter, samt elever og lærere i videregående skole.
Vi tilbyr nettbasert studie som teknisk tegner bygg. En utdanning for deg som ønsker å arbeide innenfor byggenæringens fire vegger. Enten du er nyutdannet, eller kun ønsker å tilegne deg bruken av Revit, så vel som byggeteknikk og bruk av teknisk forskrift, er dette kurset riktig sted å begynne.
Vi tilbyr kurs iAsbest - kompetansekurs. Et kurs for arbeidstakere som i jobbsammenheng risikerer å møte på materialer som inneholder asbest. Formålet er å styrke den generelle kunnskapen om asbest for både profesjonelle og privatpersoner.
Vi tilbyr nettkurs i branntetting. Branntettingskurs er en viktig opplæring som fokuserer på teknikker og metoder for effektiv branntetting i bygninger og konstruksjoner.
Trenger du eller dine ansatte kompetansebevis i fallsikring? Arbeid i høyder over 2 meter skal alltid sikres med personlig fallsikringsutstyr. Alle som skal ta i bruk fallsikringsutstyr må ha gjennomgått dokumentert sikkerhetsopplæring.
Norske myndigheter krever at arbeidstakere som skal benytte fallsikringsutstyr i sitt arbeid har fått opplæring i bruken av dette («Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning» Kap. 8 § 8-1 Gjennomgående krav til opplæring).
Vi tilbyr kurs i Arbeid i høyden / Fallsikring / Stillasbruker. Norske myndigheter krever at arbeidstakere som skal benytte fallsikringsutstyr i sitt arbeid har fått opplæring i bruken av dette. Alle kurs kan gjennomføres på norsk og engelsk. Ønskes kurs på f.eks. polsk, så må dette forhåndsavtales.
Trenger du eller dine ansatte opplæring i FSE? Vi tilbyr spillbasert nettkurs i FFSE Lavspenning med førstehjelp på Norsk, engelsk, polsk eller portugisisk. Kurset foregår som spill utviklet av FIDL etter gjeldende lover, forskrifter og standarder.
Trenger du eller dine ansatte kompetansebevis i bygging av stillas mellom 2 og 9 meter? Vi tilbyr nettkurs i Stillaskurs 2-9 meter på norsk, engelsk og polsk. Kurset foregår som blandet undervisning, hvor første del er et spill utviklet av FIDL etter gjeldende lover, forskrifter og standarder.
Vi tilbyr kurs i varm arbeider. Med varme arbeider forstås arbeider hvor det benyttes maskiner og utstyr som genererer gnister og varme som kan føre til brann. Alle kurs kan gjennomføres på norsk og engelsk. Ønsker dere kurs på f.eks. polsk, så må dette forhåndsavtales.
Vi tilbyr nettkurs i varm arbeider på norsk/engelsk/polsk. Kurs i varme arbeider til alle som utfører varme arbeider der forsikringsselskapene stiller krav om sertifisering.
Fra 1. januar 2024 må også alle virksomheter med 5 til 9 ansatte ha et verneombud. Tidligere var kravet minimum 10 ansatte. Tilpass kursplanen i ditt eget tempo. Våre interaktive moduler, praktiske oppgaver og ressursrike materialer vil sikre at du får en grundig forståelse av verneombudets rolle og
Vi tilbyr e-læringskurs om arbeid i høyden. Målsetningen er å skape gode holdninger og øke bevisstheten omkring farene som kan oppstå ved arbeid i høyden. Redusere hendelser knyttet til fall og fallende gjenstander. Bidra med å legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs om fuktmekanikk og fuktkontroll for bedrifter. Målsettingen med kurset er at kursdeltagerne skal få en god forståelse for hvilke fuktbelastninger som påvirker bygningskonstruksjonene. Videre skal deltagerne lære hvordan man kan holde kontroll med fukt i en byggeprosess.
Vi tilbyr e-læringskurs om fuktmekanikk og fuktkontroll. Målsettingen med kurset er at kursdeltagerne skal få en god forståelse for hvilke fuktbelastninger som påvirker bygningskonstruksjonene. Videre skal deltagerne lære hvordan man kan holde kontroll med fukt i en byggeprosess.
Vi tilbyr online grunnkurs i entrepriserett. Målsettingen er at kursdeltakerne skal kunne kjenne til de grunnleggende trekkene innenfor entrepriseretten, og identifisere problemstillinger. Videre vil deltakerne kjenne til hvor de kan slå opp for å avklare sine rettigheter og forpliktelser.
Vi tilbyr e-læringskurs om hvordan håndtere asbest i et byggeprosjekt. Forskrift om utførelse av arbeid § 4 - 5 stiller krav til virksomheter som skal arbeide med asbest. Alle som skal håndtere asbest skal ha særskilt opplæring.
Vi tilbyr stillasbrukerkurs som e-læring. Kurset er for deg som skal bruke stillas som arbeidsplattform i henhold til §17-5 i «Forskrift om utførelse av arbeid». Kurset er et supplement til den opplæringen som skal gis på arbeidsstedet.
Vi tilbyr stillaskurs del 1 (stillas opptil 9 meter) som e-læring. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas er pålagt å ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring.
Ved alt arbeid mer enn to meter over underliggende nivå skal den som utfører arbeidet være sikret, men kan du som arbeidsgiver si noe om hvilken metode som er best egnet? Hvilken metode som gir mest hensiktsmessig vernenivå?
Vi tilbyr grunnleggende fallsikringskurs for bedrifter. Kurset er praktisk rettet som presenterer grunnleggende metoder og utstyr. Kurset gir deltagerne bedre forutsetninger til å arbeide sikkert i høyden
Kurset er i henhold til opplæringsplanen til NS 9610 Fallsikring og inneholder alle læringsemner og metoder beskrevet i standarden. Instruktørkurset har et helhetlig program, med en god blanding av teori og praksis innenfor de ulike emnene.
Vi tilbyr kurs i sakkyndig fallsikring for bedrifter. Kurset er for deg som ønsker kompetanse til å ivareta arbeidsgivers forpliktelser knyttet til innføringen av nye forskrifter for personlig verneutstyr, og spesielt innen fallsikring.
Dette er et repetisjonskurs for de som har gjennomført AAK Safetys Sakkyndig fallsikring tidligere. Dette repetisjonskurset hjelper deg å vedlikeholde kompetansen til å ivareta arbeidsgivers forpliktelser knyttet til forskriftene for personlig verneutstyr, og spesielt innen fallsikring.
Vi tilbyr stolpekurs for bedrifter. Vi legger vekt på et helhetlig program der regelverk, relevant utstyr, fallteori, sikkerhetsfilosofi og ikke minst redning er sentrale temaer, i tillegg til de praktiske metodene.
Vi tilbyr kurs i årlig nedfiring mast for bedrifter. Årlig nedfiring er en øving som skjer med bakgrunn fra en tilstrekkelig dokumentert opplæring.
Vi tilbyr ESD Kurs / opplæring for bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilbyr ESD Sertifisering/Kordinator for bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilbyr kurs i IPC 7711 & 7721 CIS Certified IPC Specialist for bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs. Certifikat: Passing the examination, IPC certificate will be handed out together with the training materials.
Vi tilbyr IPC J-STD-001 CIS Certified IPC Specialist - Bedriftsinternt. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilby opplæring i IPC J-STD-001 CIT Certified IPC Trainer for bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilbyr kurs i IPC/WHMA-A-620 CIS Certified IPC Specialist for bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilbyr kurs i IPC/WHMA-A-620 CIT Certified IPC Trainer for bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilbyr kurs i IPC-A-600 CIS Certified IPC Specialist for bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilbyr kurs i IPC-A-600 CIT Certified IPC Trainer for bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilbyr kurs i IPC-A-610 CIS Certified IPC Specialist for bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilbyr kurs i IPC-A-610 CIT Certified IPC Trainer - Bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilbyr kurs i Myklodding HMT Grunnkurs for bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilbyr kurs i Myklodding HMT resertifisering for bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilbyr kurs i Myklodding HMT Sertifisering (blyfritt / tinn) for bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen.Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilby opplæring i pressterminering for Bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilbyr kurs i SMD (Surface mounted device) Sertifisering for bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilbyr kurs i SMD resertifisering for bedrifter. Våre kurs er praktisk rettede kurs for elektronikkbransjen. Vi stiller med kvalifiserte instruktører og alt nødvendig kursmateriell og verktøy på alle kurs.
Vi tilbyr Webinar – Arbeid under spenning (lavspenning). Personell som skal arbeide under spenning skal ha tilstrekkelig opplæring i dette og arbeidet skal utføres etter anerkjente metoder og relevante arbeidsprosedyrer.
Kurset tar utgangspunkt i å kunne sertifisere installatører og montører til å kunne utføre en rask montasje av fibernettverk med blåsefibersystemet. Ett grunnleggende kurs for å kunne utføre installasjon av blåsefiber i nettverk (rør struktur) i bakken på en sikker måte.
Vi tilbyr kurs i EKOM - NEK 700. Samfunnet har blitt avhengig av at kommunikasjon til enhver tid fungerer, derfor er Nasjonal kommunikasjonsmyndighet NKOM opptatt av det planlegges og bygges kvalitet i alle typer EKOM nett.
Vi tilbyr kurs i EKOM - NEK 700 - webinar. Samfunnet har blitt avhengig av at kommunikasjon til enhver tid fungerer, derfor er Nasjonal kommunikasjonsmyndighet NKOM opptatt av det planlegges og bygges kvalitet i alle typer EKOM nett.
Vi tilbyr kurs om el-kontroll bolig. Over 40 prosent av alle boligbranner i Norge skyldes elektrisitet og bruken av elektrisk utstyr. For å oppdage og utbedre feil, anbefales boligeiere å benytte sertifiserte fagpersoner til å utføre kontroll og for å sikre at arbeidet er fagmessig utført.
Vi tilbyr kurs om el-kontroll bolig - webinar. Over 40 prosent av alle boligbranner i Norge skyldes elektrisitet og bruken av elektrisk utstyr. For å oppdage og utbedre feil, anbefales boligeiere å benytte sertifiserte fagpersoner til å utføre kontroll og for å sikre at arbeidet er fagmessig utført.
Vi tilbyr kurs om el-kontroll næring. Nødvendig elektrofaglig kompetanse ihht. NEK 405-3. Formell utdanning tilsvarende fagbrev innen elektrofag eller tilsvarende og minimum tre års relevant praksis.
Vi tilbyr kurs i en reise fra rødboka til FEL og NEK 400m. Kurset gir en innføring i tidligere regelverk og gir deltakerne bedre forutsetninger for å kunne vedlikeholde, drifte og utføre endringer/utvidelser på elektriske anlegg som er bygget etter eldre regelverk.
Vi tilbyr kurs i fallsikring og stillasbrukerkurs. Norske myndigheter innførte med virkning fra 1. januar 2016 nye regler om arbeid i høyden. Den største endringen gjelder nye opplærings krav for stillasmontører. Det er kapittel 17 i forskrift om utførelse av arbeid som nå er revidert.
Vi tilbyr kurs i FSE Høyspenning. Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg (FSE), erstatter tidligere sikkerhetsforskrift for høyspenningsarbeider. Forskriften er altså felles for både lav- og høyspenning.
Vi tilbyr kurs i FSE Høyspenning som nettkurs. Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg (FSE), erstatter tidligere sikkerhetsforskrift for høyspenningsarbeider. Forskriften er altså felles for både lav- og høyspenning.
Vi tilbyr kurs i FSE L for instruert personell med førstehjelp. Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte.
Vi tilbyr kurs i FSE L for instruert personell med førstehjelp som nettkurs. Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte.
Vi tilbyr kurs i FSE L for instruert personell med førstehjelp som webinar. Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte.
Vi tilbyr nettkurs i FSE Lavspenning med førstehjelp. Gode holdninger til el-sikkerhet er viktig for alle som jobber med eller i nærheten av strøm. Kurset fokuserer på hvordan FSE-forskriften er en hjelp for elektropersonell til å jobbe trygt og ta de riktige avgjørelsene i en hektisk hverdag.
Vi tilbyr FSE Lavspenning med førstehjelp som webinar. Gode holdninger til el-sikkerhet er viktig for alle som jobber med eller i nærheten av strøm. Kurset fokuserer på hvordan FSE-forskriften er en hjelp for elektropersonell til å jobbe trygt og ta de riktige avgjørelsene i en hektisk hverdag.
Vi tilbyr hardloddekurs. Fra 1. juli 2022 må du dokumentere loddeferdigheter for å få f-gass-sertifikat også i kategori 2. Lær det du trenger på vårt hardloddekurs. For å få f-gass-sertifikat må du vise at du kan sveise eller lodde permanente, tette sammenføyninger i kulde- og varmepumpesystemer.
Det stilles store krav til kompetanse for de som gjennomfører periodisk verifikasjon av elektriske anlegg, og da er det viktig med god kjennskap til både gamle og nye normer og forskrifter.
Vi tilbyr innføringskurs i batterisystemer. Stasjonære batterisystemer brukes i dag spesielt som energilager og avbruddsfri strømforsyning. Målet med kurset er at deltakerne skal få en grunnleggende forståelse for batterisystemer, for å kunne velge batterisystem som tilfredsstiller kundens behov.
Vi tilbyr kurs om installasjoner i medisinske områder. Elektriske installasjoner i sykehus, tannlegekontor, alders- og sykehjem, dyrleger og lignende deles opp i forskjellige grupper (medisinske områder) hvor det er tilleggskrav til installasjonen.
Vi tilbyr kurs om installasjoner i medisinske områder som webinar. Elektriske installasjoner i sykehus, tannlegekontor, alders- og sykehjem, dyrleger og lignende deles opp i forskjellige grupper (medisinske områder) hvor det er tilleggskrav til installasjonen.
Vi tilbyr Introduksjon til BIM - Webinar.Involvert i et byggeprosjekt hvor BIM skal brukes? Meld deg på dette 3-timers kurset! En grunnleggende god BIM-forståelse er helt essensielt for alle som skal delta i BIM-prosjekter og arbeide med BIM-relatert programvare.
Vi tilbyr jordingskurs som webinar . Kurset tar for seg planlegging av jordingssystemer, utførelse, krav til jordelektrode, samt dimensjonering av beskyttelsesledere og utjevningsforbindelser.
Vi tilbyr jordings-og utjevningskurs. Kurset tar for seg planlegging av jordingssystemer, utførelse, krav til jordelektrode, samt dimensjonering av beskyttelsesledere og utjevningsforbindelser.
Vi tilbyr kontrakts- og entreprisekurs for el-entreprenører. Det blir gitt en innføring i de ulike kontraktstypene som er relevant for el-entreprenørene, og de standardkontraktene (NS 8405 / NS 8417 m.fl) som disse kontraktene er basert på.
Vi tilbyr kurs i fallsikring. Norske myndigheter krever at arbeidstakere som skal benytte fallsikringsutstyr i sitt arbeid har fått riktig opplæring i dette.
Vi tilbyr luft til luft - varmepumpekurs. Lær hvordan du monterer varmepumper trygt, effektivt og slik at de fungerer optimalt. Du lærer også feilsøking og service. Kurset går over tre dager, er praktisk rettet og merkenøytralt.
Vi tilbyr kurs i maskinsikkerhet. Kurset er et innføringskurs i regelverk som gjelder for maskiner, og tar for seg krav som gjelder ved bygging av maskiner.
Vi tilbyr kurs i maskinsikkerhet. Kurset tar for seg relevante forskrifter og standarder for maskiner, samt praktiske oppgaver i tilknytning til disse.
Vi tilbyr kurs i maskinsikkerhet - webinar. Kurset er for montører, lærlinger, elektroentreprenører, saksbehandlere, rådgivende ingeniører, tilsynsingeniører, elektropersonell i industrien og elektrolærere.
Vi tilbyr kurs om måling, verifikasjon og sluttkontroll. Kurset er for daglige ledere i installasjonsbedrifter, prosjektledere, saksbehandlere, baser, montører og lærlinger.
Vi tilbyr Webinar om måling, verifikasjon og sluttkontroll. Kurset er for daglige ledere i installasjonsbedrifter, prosjektledere, saksbehandlere, baser, montører og lærlinger.
Vi tilbyr kurs om NEK 399 og boliginstallasjoner. Ny NEK 399 (planlagt lansering våren 2018) kommer med nye krav som omhandler tilknytning mellom sluttbrukers elanlegg og ekomnett mot tilsvarende allment nett.
Vi tilbyr kurs i NEK 400 Landbruk - ny elektroteknisk spesifikasjon. Årlig registreres det mange branner og branntilløp i driftsbygninger. Dette medfører store verditap, tunge belastninger for eier, lidelser for husdyr og tap av produksjon.
Vi tilbyr oppdateringen i NEK 400:2022. Hvert 4. år revideres deler av NEK 400 for å tilpasses internasjonale normer og de behov som berørte bransjer har til en god og dekkende norm for elektriske installasjoner.
Kurs som gir deg god innføring i NEK 446:2022 (dokumentasjon av solcelleanlegg) og viktige byggetekniske regler og dokumentasjonskrav. Du får svar på ofte stilte elektrotekniske og byggetekniske spørsmål som jording, utjevning, jordfeilbryter, mm og vi går gjennom forskjellige risikovurderinger.
Vi tilbyr grunnleggende kurs med sertifisering for de som skal utføre sveising av fiber utendørs og innendørs. Kurset gir sertifisering av installatører og montører slik at de på en sikker måte kan utføre sveising av fiberkabel og pigtail.
Vi tilbyr verifikasjon/sluttkontroll og jording – kombinasjonskurs, Kurset tar for seg planlegging av jordingssystemer, personsikkerhet, driftsikkerhet og brannsikkerhet og Verifikasjon / sluttkontroll
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs i økonomi for elektrikere. Vi ser på forholdet mellom inntjening ved økt omsetning og inntjening ved redusert svinn mht tid og materiell. Hvordan sikre driften i virksomheten ved å avsette penger fra overskuddet i gode år for å sikre driften i nedgangstider.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - grunnkurs. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - spesialisering. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Temakurset gir det en oversikt over prinsipper og gradering av innvendige skiller i tavler (Form). Kurset beskriver også utførelsen av de forskjellige formkravene, behovsvurdering og typiske anvendelsesområder.
Vi tilbyr kurs i FSE Lav og høyspenning med førstehjelp for elektrobransjen som e-læring. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr kurs i FSE lavspenning med førstehjelp for elektrobransjen som e-læring. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr HMS-kurs for ledere i bygg- og anleggsbransjen som e-læring. Obligatorisk HMS-opplæring for ledere i henhold til Arbeidsmiljøloven §3-5: Arbeidsgivers plikt til å gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid.
Vi tilbyr koordinatorskolen som nettbasert undervisning. Kurset gir en helhetlig forståelse av hva som er nødvendig kunnskap og erfaring for å ivareta koordinatorrollen på en god og hensiktsmessig måte.
Vi tilbyr nettbasert temakurs om kvalifikasjonskrav for arbeid i installerte tavler og EX-tavler. I løpet av ca. 2 timer gir temakurset en oversikt over kvalifikasjonskrav og ansvarsforhold ved arbeid i installerte tavler og bygging av de forskjellige kapslingstyper som anvendes i Ex-soner.
Vi tilbyr nettbasert temakurs om maskininstallasjoner i næringsbygg- regelverk og fallgruver. I dette temakurset ser vi på regelverk og fallgruver og maskinforskriftens innvirkninger på maskininstallasjoner i næringsbygg.
Vi tilbyr nettkurs om mineralittpuss - egenskaper og reparasjon. Edelpussen kjent som mineralittpuss, var en svært vanlig sluttbehandling på murbygg i Norge i perioden 1900-1970. Mange private, offentlige, og monumentale bygg har fasader med denne vakre og holdbare pusstypen.
Vi er inne i en tid hvor det skjer mye som får stor betydning for den eksisterende bygningsmasse. Stikkord som klimaendring og klimaavtale, sirkulær økonomi mm. EU besluttet i 2018 at de skal oppgradere 35 millioner bygninger i perioden 2020 – 2030.
Vi tilbyr temakurs om aktuelle problemstillinger i NEK EN 60 204 for maskin- og tavlebyggere som interaktivt nettkurs. I dette temakurset gjennomgår vi normen som i sin helhet benyttes ved konstruksjon, endring og ombygging av maskiner.
Tavleforeningen tilbyr et nytt og revidert opplæringsprogram for tavlemontører. Nye Tavleskolen Modul 1 og 2 er basert på læreboka «Tavlemontøren» som har innhold og omfang i samsvar med kompetansebeskrivelse og læreplan for tavlemontøryrket.
Vi tilbyr kurs i tavleskolen modul 2 som nettbasert undervisning. I dette 2-dagers nettkurset vil du få innføring i nødvendig kompetanse om tavlemontøryrket, tavlemarkedet og tavleprodusentenes rolle.
Vi tilbyr tavlestandarden – NEK 439 - nettkurs. Tavleproduksjon krever inngående kjennskap til tavlestandarden NEK 439. NEK 439-serien skal legges til grunn for all produksjon av elektrotavler til bygg, industri og maskinanlegg.
Vi tilbyr temakurs om når pumpe- og tetningssystemet ditt betyr noe som nettbasert undervisning. Målsettingen er å gi deltakerne kunnskap og forståelse av deres pumpe og tetningssystem slik at de kan gjøre nødvendige tiltak for å redusere uventede stopp og kostnader.
Vi tilbyr kurs Temakurs: Bevaringsverdige bygg – Innføring i vernebestemmelser og kulturminneverdier. Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å forvalte på en god måte.
Vi tilbyr temakurs om tavledokumentasjon og tavleløsninger ved en eller flere strømkilder iht. NEK 400:2022 som interaktivt nettkurs. I dette to timer temakurset gis det en 10-punkts oversikt over relevant tavledokumentasjon.
Anleggseiere har selv ansvar for vedlikehold av tavler i egne anlegg. Da vedlikehold ofte forsømmes, skyldes dette ofte mangel på informasjon og kunnskap om vedlikeholdsbehovet for sikker drift over tid.
Du vil lære viktigheten av å kartlegge en systematisk tilstand på bygg og vil øke din kompetanse og forståelse, samt se nytteverdien i å bruke NS 3424 som verktøy. Dette er trinn 1 av 2 uavhengige 4-timers temakurs.
Vi tilbyr nettkurs om tilsyn og vurdering av el-tavler. I dette 2-dagers nettkurset vil du få innføring i nødvendig tilleggskompetanse for en særskilt vurdering av tilstandsgraden i tavler på bakgrunn av tavlenes regelverk, behovet for sikkerhet og aktuell betjeningskategori.
Vi tilbyr kurs i UPS - teknologi, regelverk og praktiske løsninger som interaktivt nettkurs. I dette dagskurset ser vi nærmere på UPS - Uninterruptible Power Supply - og du får oppklarende kunnskap om statiske UPS’ er.
Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å utvikle på en god måte. I dette kurset vil vi formidle hva som skal til for å sikre prosesser i prosjektteamet og mot vernemyndighetene som utløser merverdiene.
Vi tilbyr kurs om verifikasjon og dokumentasjon av el-tavler som interaktivt nettkurs. I dette nettkurset vil du øke din kompetanse og forståelse, og se nytteverdien i tavlenormen NEK 439 som verktøy.
Vi tilbyr onlinekurs som driftsinspektør NS-415 - nivå 1 BU. Kurset passer for inspektører, seniorinspektører, inspeksjonsplanleggere, QA/QC-personell, samt andre som jobber med driftsinspeksjon som har behov for dokumenterbar formell kompetanse som ´Driftsinspektør nivå 1´.
Vi tilbyr onlinekurs som driftsinspektør NS-415 - nivå 2 BU. Kurset passer for inspektører, seniorinspektører, inspeksjonsplanleggere, QA/QC-personell, samt andre som jobber med driftsinspeksjon som har behov for dokumenterbar formell kompetanse som ´Driftsinspektør nivå 2´.
Vi tilbyr nå e-læring med abonnement som en del av vår kursing og opplæring innen Magnetpulvertesting (MT). Magnetpulvermetoden (MT) er en NDT-metode som benyttes både under og etter fremstillingsprosessen på eksempelvis stålkonstruksjoner og til drift og vedlikeholds-inspeksjon.
Vi tilbyr NDT innføringskurs som e-læring. Kurset som gir en grunnleggende innføring i NDT-metodene MT, PT, ET, RT og UT. Kurset tar ca. 4 timer å gjennomføre, avhengig av hvor fort du jobber deg gjennom modulene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i NDT som e-læring med abonnement. NDT (Non Destructive Testing) er kritisk ift. kvalitetssikring av materialer og sveisede produkter. Kurset gir grundig innføring for NDT-teknikere, ingeniører og prosjektledere.
Vi tilbyr kurs i RT - filmbedømmelse som e-læring med abonnement. Ønsker du å lære mer om bedømmelse av radiografisk film? Vårt e-kurs omfatter fagteori og bedømmelse av 40 radiografiske filmer med tilhørende fasit.
Vi tilbyr kurs i NDT refresh - synsprøvekurs som e-læring. For personer med ansvar for den årlige synsprøven av NDT-personell i en NDT-bedrift tilbyr vi kurset «Synsprøve for NDT-personell i henhold til ISO18490».
Vi tilbyr nå e-læring som en del av vår opplæring innen Virvelstrømtesting/Eddy Current (ET). Virvelstrømsmetoden (ET) er den mest benyttede inspeksjonsmetoden innen flyindustrien, men også i offshore sektoren har metoden fått innpass.