I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Vi tilbyr nettkurs i arbeidsvarsling kurs 1 - for alle som skal utføre arbeid på veg. Kurset gir stedlig ansvarsrett. Alle som skal utføre arbeid på eller ved veg skal minimum ha gjennomgått kurs 1, basert på Statens Vegvesens håndbok N301 (051).
Vi tilbyr nettkurs på engelsk i arbeidsvarsling kurs 1 - for alle som skal utføre arbeid på veg. Kurset gir stedlig ansvarsrett. Alle som skal utføre arbeid på eller ved veg skal minimum ha gjennomgått kurs 1, basert på Statens Vegvesens håndbok N301 (051).
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs i arbeidsvarsling 2 - for ansvarshavende. Ansvarshavende er den som skal planlegge arbeidet og ha ansvar for søknader til kommunen og Statens Vegvesen. Kurset går over 2 dager.
Vi tilbyr nettkurs i arbeidsvarsling kurs 2 - for ansvarshavende. Ansvarshavende er den som skal planlegge arbeidet og ha ansvar for søknader til kommunen og Statens Vegvesen. Kurset gir stedsansvarsrett.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3 - manuell trafikkdirigering for bedrifter. Alle som skal foreta manuell dirigering av trafikk skal ha gjennomgått dette kurset. Deltagere må tidligere ha fullført kurs 1 eller kurs 2, og ha førerkort og gode norsk kunnskaper.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 1 på forespørsel. Arbeidsvarsling 1-kurset er en opplæring som gir deltakerne nødvendig kunnskap og kompetanse for å kunne planlegge og utføre sikker arbeidsvarsling i vei- og anleggsprosjekter.
Vi tilbyr webinar i arbeidsvarsling 1. Arbeidsvarsling 1-kurset er en opplæring som gir deltakerne nødvendig kunnskap og kompetanse for å kunne planlegge og utføre sikker arbeidsvarsling i vei- og anleggsprosjekter.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 2 på forespørsel. Dette kurset er pålagt ved lov for de som planlegger og har ansvar for arbeidet, og som er ansvarlige for å sende inn søknader til kommunen/Statens vegvesen.
Dette kurset er pålagt ved lov for de som planlegger og har ansvar for arbeidet, og som er ansvarlige for å sende inn søknader til kommunen/Statens vegvesen. Ansatte som skal være ansvarlige for arbeidsvarsling må ha dokumentert kurs i Arbeidsvarsling 2.
Du vil lære om asbest, dets historie, farer forbundet med materialet, hvor asbest finnes, og hvordan man identifiserer asbestholdige produkter. Det dekkes også lover og forskrifter relatert til asbest, samt kravene som gjelder for både arbeidstakere og arbeidsgivere.
Forskrift om utførelse av arbeid § 17-5, fastslår at personer som bruker stillas må ha opplæring i hvordan man bruker stillas. Stillas Brukerkurs er et kurs som er utviklet for å gi deltakerne nødvendig kunnskap og kompetanse for å bruke stillas på en trygg og effektiv måte.
Regelverket for utførelse av arbeid § 17-3 pålegger de som skal bygge stillas i en høyde mellom 2 og 9 meter å ha dokumentert opplæring. Kurset dekker den teoretiske delen av opplæringen og er i samsvar med gjeldende forskrifter og NS 9700-1:2016.
Vi tilbyr stillaskurs med bygging opp til 5 meters høyde for bedrifter. Pris varierer ut i fra hvor kurset holdes, dag, kveldstid og antall personer pr. kurs. Varighet 7,5 timer teori og 7,5 timer praksis.
Vi tilbyr stillaskurs med bygging opp til 9 meters høyde for bedrifter. Pris varierer ut i fra hvor kurset holdes, dag, kveldstid og antall personer pr. kurs.
Vi tilbyr stillaskurs med bygging over 9 meters høyde for bedrifter. Pris varierer ut i fra hvor kurset holdes, dag, kveldstid og antall personer pr. kurs. Varighet 36 timer teori og 72 timer praksis.
Pris varierer ut i fra hvor kurset holdes, dag, kveldstid og antall personer pr. kurs. Varighet fra 2 til 5 dager.
Vi tilbyr fallsikringskurs for bedrifter. Pris varierer ut i fra hvor kurset holdes, dag, kveldstid og antall personer pr. kurs.
Vi tilbyr brukerkurs for stillas som nettkurs. Brukerkurs stillas gir dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid § 17-5. Denne bestemmelsen sier at alle som bruker stillas skal ha fått opplæring i bruk.
Vi tilbyr fallsikringskurs som nettkurs. Dette fallsikringskurset gir innsikt i relevante lover og regler ved arbeid i høyden. Det gir informasjon om ulike typer fallsikring, samt om bruk og vedlikehold av ulike typer fallsikringsutstyr.
Vi tilbyr informasjonskurs asbest. Kurset lærer deg om asbest, om historikken og farene knyttet til materialet, hvor vi finner asbest og hvordan man kan identifisere asbestholdige produkter.
FSE for instruert personell tilfredstiller kravene i FSE Forskriften. I denne forskriften (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg) stilles det krav til nødvendig opplæring av personell som arbeider og drifter elektriske anlegg.
Stillaskurs 2-5 m ihht. kravene i forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17-2. Krav til opplæring, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra 2 meter og inntil 5 meter.
Stillaskurs 2-9 m ihht. kravene i forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17-3. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 m (plattformhøyde) må dokumentere teoretisk og praktisk opplæring.
Vi tilbyr kvalitetssikret interaktivt stillasmontørkurs. Kurset dekker den teoretiske delen som kreves for å bli stillasmontør ihht. forskrift om utførelse av arbeid § 17-4. Kursene som du finner online, er effektive, av høy standard, praktiske og fleksible.
Vi tilbyr videregående nettkurs i tilbudsevaluering - fordypning i evalueringsmetoder. I dagliglivet sammenlignes to tilbud ved å holde deres styrker og svakheter opp mot hverandre. Slik finner man sjelden det beste tilbudet i offentlige anskaffelser.
For mange knytter det seg fortsatt utfordringer til bruk av statens standardavtaler. Målet med dette kurset er å gi deg nøkkelen til å foreta et korrekt valg av SSA-kontraktstype, uten å måtte lese gjennom hele porteføljen av maler. På denne måten effektiviserer du innkjøpsprosessen.
Vi tilbyr nettkurs i SOA Bærekraft - sertifisering i offentlig anskaffelser. Med dette kurset får du en praktisk gjennomgang av hvilke regler du som innkjøper kan benytte for å stille krav om miljø- og samfunnshensyn i kommende anskaffelser.
Vi tilbyr nettkurs om tilbudsevaluering - praktisk bruk av evalueringsmodeller. Hvor går grensen mellom rettslige krav og innkjøpsfaglig skjønn? De fleste tvister innen offentlige anskaffelser omhandler tilbudsevaluering.
Vi tilbyr grunnkurs i ArchiCAD som onlinekurs. Målsettingen er at etter endt kurs skal kursdeltagerne være i stand til å bruke BIM-programmet ArchiCAD på enkle prosjekter. Lage etasjer, snitt og fasader, målsette og presentere i 3D, samt skrive/plotte ut tegninger.
Vi tilbyr ArchiCAD grunnkurs interiør som onlinekurs. Målsettingen er at deltagerne etter kurset skal kunne ta inn tegningsunderlag, bygge opp en 3D-modell, lage etasjer og oppriss, målsette og presentere i 3D samt skrive ut.
Vi tilbyr renderingskurs i ArchiCAD som online-undervisning. Målsettingen er at deltagerne etter endt kurs skal være i stand til å bruke ArchiCAD til presentasjoner: lage teksturer, lyssette en scene og rendere.
Vi tilbyr onlinekurs i ArchiCAD på videregående nivå. Målsettingen med kurset er at deltagerne etter endt kurs skal kunne jobbe mer effektivt og utnytte flere av programmets muligheter.
Vi tilbyr onlinekurs i ArchiCAD interiør på videregående nivå. Målsettingen med kurset er at deltagerne etter endt kurs skal kunne jobbe mer effektivt og utnytte flere av programmets muligheter.
Vi tilbyr onlinekurs i BIM / IFC (openBIM i tverrfaglige prosjekter etc.) Målsettingen med kurset er at deltagerne etter endt kurs skal kunne bruke BIM som et praktisk og aktivt arbeidsredskap i store og små prosjekter.
Vi tilbyr grunnkurs i Solibri Office som onlinekurs. Målsettingen er at etter endt kurs skal kursdeltagerne være i stand til å nyttiggjøre seg av programmets grunnleggende funksjoner og muligheter. Lage rapporter, presentasjoner og hente ut mengder.
Vi tilbyr onlinekurs i Twinmotion: kom i gang med realtime rendering og VR. Kurset har som formål å gi deltakerne en innføring på et grunnleggende nivå, i bruk av programmet til små og store prosjekter.
Vi tilbyr nettbasert avløpskurs for drift- og prosjekteringspersonell. Dette er et studie innen avløpsteknikk som er basert på gjennomføring i eget tempo når det passer deg der du er. Selv om opplæring gjennomføres som selvstudium kan du når som helst kontakte ProsessTeam for å be om bistand.
Innføringskurs i renseløsninger i spredt bebyggelse. ProsessTeam tilbyr kurs innen avløpsrensing i spredt bebyggelse til personell som planlegger og/eller har ansvar for drift av renseløsninger i spredt bebyggelse.
Vi tilbyr nettbasert pumpekurs om prosjektering, drift og vedlikehold. Pumpekurset for personell som har ansvar for planlegging, drift eller vedlikehold av pumpeinstallasjoner. Kurs kan om ønskelig avsluttes med en gjennomgang i et nettmøte.
Prosessteam tilbyr nettbasert kurs til driftspersonell i damp og hetvannsanlegg der målsetting er å gi kunnskap som kan redusere uforutsette stopp og vedlikehold samt ivareta god energiøkonomi og forlenge anleggets levetid.
Kurs i drikkevannsrensing med koagulering og filtrering.
Kurs innen vannforsyning
E-læringskurset tar deltakeren gjennom standarden med bruk av eksempler fra bedrifter. Kurset er interaktivt, noe som vil si at deltakeren blir testet med kontrollspørsmål og avsluttende eksamen. Kurset kan repeteres og eksamen kan tas på nytt hvis deltakeren ikke består ved første forsøk.
Vi tilbyr digitaltkurs i NS 8401 og NS 8402 Rådgiverkontrakter. Formålet med kurset er å gi en detaljert oversikt over innholdet i NS 8401 og NS 8402, slik at du blir kjent med de rettigheter og plikter som standardene legger på aktørene.
På dette digitale kurset blir NS 8407 Alminnelige kontraktsbestemmelser for totalentrepriser grundig gjennomgått, og det trekkes paralleller til tilsvarende bestemmelser i NS 3431. Totalunderentreprisestandarden NS 8417 blir også behandlet, og gir deg innføring i en viktig standard.
Kjennskap til hvordan et sluttoppgjør skal behandles er svært viktig for å sikre sine krav, enten det er på entreprenør- eller byggherresiden. På dette kurset halvdagskurset får du en grundig gjennomgang av bestemmelsene om sluttoppgjør i de tre ovennevnte standardkontraktene.