I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - grunnkurs. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - spesialisering. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Temakurset gir det en oversikt over prinsipper og gradering av innvendige skiller i tavler (Form). Kurset beskriver også utførelsen av de forskjellige formkravene, behovsvurdering og typiske anvendelsesområder.
Vi tilbyr kurs i FSE Lav og høyspenning med førstehjelp for elektrobransjen som e-læring. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr kurs i FSE lavspenning med førstehjelp for elektrobransjen som e-læring. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr HMS-kurs for ledere i bygg- og anleggsbransjen som e-læring. Obligatorisk HMS-opplæring for ledere i henhold til Arbeidsmiljøloven §3-5: Arbeidsgivers plikt til å gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid.
Kurset gir deltakerne en forståelse for RCM-prosessen og de grunnleggende prinsippene. Deltakerne får en generell forståelse for hva RCM er, hvordan metoden implementeres og hvordan den kan hjelpe med å oppnå organisasjonens pålitelighetsmål.
Koordinatorskolen ble etablert i 2013 for å bidra til at markedet skulle få tilgang til kompetente koordinatorer innen sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA). Kurset er et samarbeid mellom Norges bygg- og eiendomsforening, Quality Norway og Tekna.
Vi tilbyr nettbasert temakurs om kvalifikasjonskrav for arbeid i installerte tavler og EX-tavler. I løpet av ca. 2 timer gir temakurset en oversikt over kvalifikasjonskrav og ansvarsforhold ved arbeid i installerte tavler og bygging av de forskjellige kapslingstyper som anvendes i Ex-soner.
Vi tilbyr nettbasert temakurs om maskininstallasjoner i næringsbygg- regelverk og fallgruver. I dette temakurset ser vi på regelverk og fallgruver og maskinforskriftens innvirkninger på maskininstallasjoner i næringsbygg.
Vi tilbyr nettkurs om mineralittpuss - egenskaper og reparasjon. Edelpussen kjent som mineralittpuss, var en svært vanlig sluttbehandling på murbygg i Norge i perioden 1900-1970. Mange private, offentlige, og monumentale bygg har fasader med denne vakre og holdbare pusstypen.
Vi er inne i en tid hvor det skjer mye som får stor betydning for den eksisterende bygningsmasse. Stikkord som klimaendring og klimaavtale, sirkulær økonomi mm. EU besluttet i 2018 at de skal oppgradere 35 millioner bygninger i perioden 2020 – 2030.
Vi tibyr koppdateringskurs for SHA-koordinatorer som nettkurs. Har du tidligere deltatt på koordinatorskolen og/eller trenger en oppdatering? Da er dette kurs for deg!
Vi tilbyr temakurs om aktuelle problemstillinger i NEK EN 60 204 for maskin- og tavlebyggere som interaktivt nettkurs. I dette temakurset gjennomgår vi normen som i sin helhet benyttes ved konstruksjon, endring og ombygging av maskiner.
Vi tilbyr kurs i tavleskolen modul 2 som nettbasert undervisning. I dette 2-dagers nettkurset vil du få innføring i nødvendig kompetanse om tavlemontøryrket, tavlemarkedet og tavleprodusentenes rolle.
Vi tilbyr tavlestandarden – NEK 439 - nettkurs. Tavleproduksjon krever inngående kjennskap til tavlestandarden NEK 439. NEK 439-serien skal legges til grunn for all produksjon av elektrotavler til bygg, industri og maskinanlegg.
Vi tilbyr temakurs om når pumpe- og tetningssystemet ditt betyr noe som nettbasert undervisning. Målsettingen er å gi deltakerne kunnskap og forståelse av deres pumpe og tetningssystem slik at de kan gjøre nødvendige tiltak for å redusere uventede stopp og kostnader.
Vi tilbyr kurs Temakurs: Bevaringsverdige bygg – Innføring i vernebestemmelser og kulturminneverdier. Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å forvalte på en god måte.
Vi tilbyr temakurs om tavledokumentasjon og tavleløsninger ved en eller flere strømkilder iht. NEK 400:2022 som interaktivt nettkurs. I dette to timer temakurset gis det en 10-punkts oversikt over relevant tavledokumentasjon.
Anleggseiere har selv ansvar for vedlikehold av tavler i egne anlegg. Da vedlikehold ofte forsømmes, skyldes dette ofte mangel på informasjon og kunnskap om vedlikeholdsbehovet for sikker drift over tid.
Du vil lære viktigheten av å kartlegge en systematisk tilstand på bygg og vil øke din kompetanse og forståelse, samt se nytteverdien i å bruke NS 3424 som verktøy. Dette er trinn 1 av 2 uavhengige 4-timers temakurs.
Vi tilbyr nettkurs om tilsyn og vurdering av el-tavler. I dette 2-dagers nettkurset vil du få innføring i nødvendig tilleggskompetanse for en særskilt vurdering av tilstandsgraden i tavler på bakgrunn av tavlenes regelverk, behovet for sikkerhet og aktuell betjeningskategori.
I dette dagskurset ser vi nærmere på UPS – Uninterruptible Power Supply – og du får oppklarende kunnskap om statiske UPS’ er, installasjon og tilkobling av disse med fokus på vern og den øvrige utførelsen i tavlene. Kurset vil gi deg den tekniske forståelsen og de gode løsningene i praksis.
Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å utvikle på en god måte. I dette kurset vil vi formidle hva som skal til for å sikre prosesser i prosjektteamet og mot vernemyndighetene som utløser merverdiene.
Vi tilbyr kurs om verifikasjon og dokumentasjon av el-tavler som interaktivt nettkurs. I dette nettkurset vil du øke din kompetanse og forståelse, og se nytteverdien i tavlenormen NEK 439 som verktøy.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling kurs 1, 2 og 3 for bedrifter. Dersom man skal arbeide på riks- og fylkesvei kreves det arbeidsvarslingskurs 1 og 2. Det kravet gjelder selv når kommunene har blitt delegert myndighet for veiarbeidsvarsling på riks- og fylkesveier.
Betongklyngen N3C i samarbeid med Narvik Vgs og BA -senter Nord ønsker deg velkommen til kurset. Kurset gir generell kunnskap som alle som har med betong å gjøre bør kunne - eller bare for deg som ønsker å lære mer om verdens mest brukte bygningsmateriale!
Byggesak for nybegynnere vil gi deg en grunnleggende innføring i gjeldende regelverk, begreper og prosessen for byggesøknader.
Byggesak Komplett er kurset for deg som ønsker kunnskap om byggesøknader og hva som skal til for å levere den komplette byggesøknaden. Kurset er spisset mot ansvarlig søker, men passer også for kommunale byggesaksbehandler
Som ansvarlig søker kommer vi stadig opp i situasjoner hvor vi må søke tillatelse til å bygge noe som ikke er i tråd med regelverket. Det kan være at tiltaket ikke samsvarer med kravene i plan- og bygningsloven eller kommunens arealplaner, og du må søke om dispensasjon
Vi tilbyr kurs om HMS i bygge- og anleggsprosjekter . Målet med kurset er at du skal få en større forståelse for hva du må forholde deg til i de ulike prosjektene i forhold til HMS og SHA. Kurset tar for seg både forberedelser av ulike planverk samt viser hvordan disse kan driftes i utførelsesfasen.
Vi tilbyr Holte ByggSøk grunnkurs online. Dette kurset vil gi deg en innføring i bruken av Holte ByggSøk, et heldigitalt system for utarbeidelse og innsending av byggesøknader.
Byggesøknad er en sammensatt og ofte langvarig prosess. Det er derfor viktig at ansvarlig søker har et godt verktøy for å styre oppgaven oversiktlig og effektivt. Ønsker du å se hvordan Holte ByggSøk som helhet kan effektivisere din hverdag med henvisning til alle oppgaver søker skal ivareta?
Det kreves en viss mengde kunnskap for å kunne effektivisere søknadsarbeidet. I tillegg til faglig kunnskap er det viktig å ha god forståelse for hvordan dine tekniske hjelpemidler kan benyttes. Som ansvarlig søker bør du gjøre Holte ByggSøk til din beste venn.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 på Teams. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved veg, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 for bedrifter. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved veg, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 for bedrifter. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne den teoretiske plattformen som anses nødvendig for å kunne fylle sin rolle som ansvarshavende på en betryggende måte.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3 for bedrifter. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kjennskap til de krav skiltmyndigheten setter til de som skal utføre manuell trafikkdirigering på riks- og fylkesveger.
Vi tilbyr grunnkurs i ArchiCAD som onlinekurs. Målsettingen er at etter endt kurs skal kursdeltagerne være i stand til å bruke BIM-programmet ArchiCAD på enkle prosjekter. Lage etasjer, snitt og fasader, målsette og presentere i 3D, samt skrive/plotte ut tegninger.
Vi tilbyr ArchiCAD grunnkurs interiør som onlinekurs. Målsettingen er at deltagerne etter kurset skal kunne ta inn tegningsunderlag, bygge opp en 3D-modell, lage etasjer og oppriss, målsette og presentere i 3D samt skrive ut.
Vi tilbyr renderingskurs i ArchiCAD som online-undervisning. Målsettingen er at deltagerne etter endt kurs skal være i stand til å bruke ArchiCAD til presentasjoner: lage teksturer, lyssette en scene og rendere.
Vi tilbyr onlinekurs i ArchiCAD på videregående nivå. Målsettingen med kurset er at deltagerne etter endt kurs skal kunne jobbe mer effektivt og utnytte flere av programmets muligheter.
Vi tilbyr onlinekurs i ArchiCAD interiør på videregående nivå. Målsettingen med kurset er at deltagerne etter endt kurs skal kunne jobbe mer effektivt og utnytte flere av programmets muligheter.
Vi tilbyr onlinekurs i BIM / IFC (openBIM i tverrfaglige prosjekter etc.) Målsettingen med kurset er at deltagerne etter endt kurs skal kunne bruke BIM som et praktisk og aktivt arbeidsredskap i store og små prosjekter.
Vi tilbyr grunnkurs i Solibri Office som onlinekurs. Målsettingen er at etter endt kurs skal kursdeltagerne være i stand til å nyttiggjøre seg av programmets grunnleggende funksjoner og muligheter. Lage rapporter, presentasjoner og hente ut mengder.
Vi tilbyr onlinekurs i Twinmotion: kom i gang med realtime rendering og VR. Kurset har som formål å gi deltakerne en innføring på et grunnleggende nivå, i bruk av programmet til små og store prosjekter.
Digitalt kurs i NS 3935 - ITB - Prosjektering, utførelse og idriftsettelse. Gode og funksjonelle bygninger forutsetter helhetlige tekniske løsninger, god fremdrift i prosjektperioden og effektiv drift av den ferdige bygningen.
Byggteknisk forskrift (TEK17) er en forskrift som stiller minimumskrav til utforming og gjennomføring av tiltak etter plan- og bygningsloven. Dette kurset gir deg en forståelse av de viktigste reglene i forskriften, og spesielt hvordan man kan oppfylle kravene i TEK17.
E-læringskurset tar deltakeren gjennom standarden med bruk av eksempler fra bedrifter. Kurset er interaktivt, noe som vil si at deltakeren blir testet med kontrollspørsmål og avsluttende eksamen. Kurset kan repeteres og eksamen kan tas på nytt hvis deltakeren ikke består ved første forsøk.
Jobber du med eiendom i offentlig eller privat virksomhet? Da må du ikke gå glipp av grunnkurset i den nye standardserien NS 8422 Langvarige leie- og driftsavtaler for bygg, tidligere omtalt som OPS-kontrakter for bygg.
Er du ny i bygg- og anleggsbransjen og trenger en innføring i grunnleggende entrepriserett og bruk av NS-kontrakter? Dette kurset gir deg en god oversikt over de viktigste reglene på entrepriserettens område og svar på når de ulike NS-kontraktene kan benyttes.
NS 3420 Beskrivelsestekster for bygg, anlegg og installasjoner er en meget sentral standard for bygge- og anleggsbransjen i Norge. De siste årene har det vært økt fokus på de juridiske forholdene ved standarden, fordi den i økende grad har vært tema for tvistesaker innenfor bransjen.
Vi tilbyr digitaltkurs i NS 8401 og NS 8402 Rådgiverkontrakter. Formålet med kurset er å gi en detaljert oversikt over innholdet i NS 8401 og NS 8402, slik at du blir kjent med de rettigheter og plikter som standardene legger på aktørene.
Vi tilbyr kurs i NS 8405 og NS 8406. NS 8405 og NS 8406 er de mest sentrale kontraktstandardene for utførelsesentrepriser innenfor bygg og anlegg i Norge. På dette dagskurset får du frisket opp din grunnleggende kunnskap om NS 8405 og NS8406.
På dette digitale kurset blir NS 8407 Alminnelige kontraktsbestemmelser for totalentrepriser grundig gjennomgått, og det trekkes paralleller til tilsvarende bestemmelser i NS 3431. Totalunderentreprisestandarden NS 8417 blir også behandlet, og gir deg innføring i en viktig standard.
Byggesaksreglene viser hvordan aktørene i en byggesak må gå frem for å sikre at prosjektet gjennomføres på en lovlig, effektiv og god måte. Dette kurset omhandler plan- og bygningsloven og SAK10 og gir en innføring i reglene for saksbehandlingen i en byggesak.
Kurs i Samspillsentreprise. Samspill er fortsatt en relativt ny entreprise-/samarbeidsform. Det finnes ingen Norsk Standard som regulerer samspill, så NS 8407 brukes ofte som et utgangspunkt.
Kontraktstandardene NS 8405, NS 8406 og NS 8407 inneholder balanserte regler og sikrer en trygg ramme for gjennomføring av kontrakten. På kurset vil vi gjennomgå standardenes regler for reklamasjon.
Vi tilbyr kurs i NS 3405 Lønns- og prisstigning i entreprisekontrakter via Teams. Hva er viktig å tenke på når man priser og håndterer entreprisekontrakter i et marked hvor prisene svinger?
Vi tilbyr kurs i NS 3940 Areal- og volumberegning av bygninger på Teams. Inngår måling av areal eller annen bruk av arealbetegnelser i din arbeidshverdag? Er du kjent med arealbegrepene og bruken av disse?
Ofte tar det lang tid før feil avdekkes, og under en brann kan dette få katastrofale følger. NS 3962 beskriver hvordan feil og mangler kan oppdages og utbedres underveis i byggeprosessen for å ivareta brannsikkerheten.
Dette kurset gir en god innføring i de nye kontraktstandardene NS 8411 og NS 8412. Disse erstattet NS 8409:2008 og representerer en viktig modernisering og tilpasning til dagens byggevareindustri.
Kjennskap til hvordan et sluttoppgjør skal behandles er svært viktig for å sikre sine krav, enten det er på entreprenør- eller byggherresiden. På dette kurset halvdagskurset får du en grundig gjennomgang av bestemmelsene om sluttoppgjør i de tre ovennevnte standardkontraktene.
Vi tilbyr anhuker og stroppekurs for bygg og anlegg som nettkurs. Bruk av løfteredskaper er basert på en blandet undervisningsform og inngår som en del av et komplett læreløp for modul 2.3 (G11). Første delen av kurset tas som spill utviklet av FIDL etter gjeldende lover, forskrifter og standarder.
Vi tilbyr anhuker og stroppekurs for bygg og anlegg som nettkurs på engelsk. Bruk av løfteredskaper er basert på en blandet undervisningsform og inngår som en del av et komplett læreløp for modul 2.3 (G11).
Vi tilbyr anhuker og stroppekurs for bygg og anlegg som nettkurs på polsk. Bruk av løfteredskaper er basert på en blandet undervisningsform og inngår som en del av et komplett læreløp for modul 2.3 (G11).
Vi tilbyr nettkurs om førstehjelp for bygg og anlegg. Førstehjelpskurset er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante skader for byggeplasser på en slik måte at det føles relevant og yrkesnært. Kurset er laget i samarbeid med Norsk Førstehjelpsråd.
Vi tilbyr nettkurs om førstehjelp for bygg og anlegg på engelsk. Førstehjelpskurset er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante skader for byggeplasser på en slik måte at det føles relevant og yrkesnært. Kurset er laget i samarbeid med Norsk Førstehjelpsråd.
Vi tilbyr nettkurs om førstehjelp for bygg og anlegg på polsk. Førstehjelpskurset er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante skader for byggeplasser på en slik måte at det føles relevant og yrkesnært. Kurset er laget i samarbeid med Norsk Førstehjelpsråd.
Vi tilbyr nettkurs for arbeid med stillas 2 - 9 meter. Kurset foregår som blandet undervisning. Første delen av kurset tas som spill utviklet av FIDL etter gjeldende lover, forskrifter og standarder. Den praktiske delen tas fysisk hos en bedrift.
Vi tilbyr kurs i fallsikring som nettkurs. Kurset foregår som blandet undervisning. Første delen av kurset tas som spill etter gjeldende lover, forskrifter og standarder. Den praktiske delen tas fysisk hos en bedrift.
Vi tilbyr nettkurs om lav- og høyspenning med førstehjelp (FSE). Trenger du eller dine ansatte opplæring i FSE? Sikkerhetsforskriften stiller krav til at det gis nødvendig årlig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr nettkurs om lavspenning med førstehjelp (FSE)). Trenger du eller dine ansatte opplæring i FSE? Sikkerhetsforskriften stiller krav til at det gis nødvendig årlig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 - for alle som skal utføre arbeid på veg - i.h.t. håndbok 301, arbeid på og ved veg fra Statens Vegvesen. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 og 3, ihht. håndbok 301, arbeid på og ved veg fra Statens Vegvesen. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke, se definisjonen på vegarbeid.