I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 på Teams. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved veg, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 for bedrifter. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved veg, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 for bedrifter. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne den teoretiske plattformen som anses nødvendig for å kunne fylle sin rolle som ansvarshavende på en betryggende måte.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3 for bedrifter. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kjennskap til de krav skiltmyndigheten setter til de som skal utføre manuell trafikkdirigering på riks- og fylkesveger.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - grunnkurs. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - spesialisering. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Temakurset gir det en oversikt over prinsipper og gradering av innvendige skiller i tavler (Form). Kurset beskriver også utførelsen av de forskjellige formkravene, behovsvurdering og typiske anvendelsesområder.
Vi tilbyr kurs i FSE Lav og høyspenning med førstehjelp for elektrobransjen som e-læring. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr kurs i FSE lavspenning med førstehjelp for elektrobransjen som e-læring. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr HMS-kurs for ledere i bygg- og anleggsbransjen som e-læring. Obligatorisk HMS-opplæring for ledere i henhold til Arbeidsmiljøloven §3-5: Arbeidsgivers plikt til å gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid.
Vi tilbyr koordinatorskolen som nettbasert undervisning. Kurset gir en helhetlig forståelse av hva som er nødvendig kunnskap og erfaring for å ivareta koordinatorrollen på en god og hensiktsmessig måte.
Vi tilbyr nettbasert temakurs om kvalifikasjonskrav for arbeid i installerte tavler og EX-tavler. I løpet av ca. 2 timer gir temakurset en oversikt over kvalifikasjonskrav og ansvarsforhold ved arbeid i installerte tavler og bygging av de forskjellige kapslingstyper som anvendes i Ex-soner.
Vi tilbyr nettbasert temakurs om maskininstallasjoner i næringsbygg- regelverk og fallgruver. I dette temakurset ser vi på regelverk og fallgruver og maskinforskriftens innvirkninger på maskininstallasjoner i næringsbygg.
Vi tilbyr nettkurs om mineralittpuss - egenskaper og reparasjon. Edelpussen kjent som mineralittpuss, var en svært vanlig sluttbehandling på murbygg i Norge i perioden 1900-1970. Mange private, offentlige, og monumentale bygg har fasader med denne vakre og holdbare pusstypen.
Vi er inne i en tid hvor det skjer mye som får stor betydning for den eksisterende bygningsmasse. Stikkord som klimaendring og klimaavtale, sirkulær økonomi mm. EU besluttet i 2018 at de skal oppgradere 35 millioner bygninger i perioden 2020 – 2030.
Vi tilbyr temakurs om aktuelle problemstillinger i NEK EN 60 204 for maskin- og tavlebyggere som interaktivt nettkurs. I dette temakurset gjennomgår vi normen som i sin helhet benyttes ved konstruksjon, endring og ombygging av maskiner.
Tavleforeningen tilbyr et nytt og revidert opplæringsprogram for tavlemontører. Nye Tavleskolen Modul 1 og 2 er basert på læreboka «Tavlemontøren» som har innhold og omfang i samsvar med kompetansebeskrivelse og læreplan for tavlemontøryrket.
Vi tilbyr kurs i tavleskolen modul 2 som nettbasert undervisning. I dette 2-dagers nettkurset vil du få innføring i nødvendig kompetanse om tavlemontøryrket, tavlemarkedet og tavleprodusentenes rolle.
Vi tilbyr tavlestandarden – NEK 439 - nettkurs. Tavleproduksjon krever inngående kjennskap til tavlestandarden NEK 439. NEK 439-serien skal legges til grunn for all produksjon av elektrotavler til bygg, industri og maskinanlegg.
Vi tilbyr temakurs om når pumpe- og tetningssystemet ditt betyr noe som nettbasert undervisning. Målsettingen er å gi deltakerne kunnskap og forståelse av deres pumpe og tetningssystem slik at de kan gjøre nødvendige tiltak for å redusere uventede stopp og kostnader.
Vi tilbyr kurs Temakurs: Bevaringsverdige bygg – Innføring i vernebestemmelser og kulturminneverdier. Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å forvalte på en god måte.
Vi tilbyr temakurs om tavledokumentasjon og tavleløsninger ved en eller flere strømkilder iht. NEK 400:2022 som interaktivt nettkurs. I dette to timer temakurset gis det en 10-punkts oversikt over relevant tavledokumentasjon.
Anleggseiere har selv ansvar for vedlikehold av tavler i egne anlegg. Da vedlikehold ofte forsømmes, skyldes dette ofte mangel på informasjon og kunnskap om vedlikeholdsbehovet for sikker drift over tid.
Du vil lære viktigheten av å kartlegge en systematisk tilstand på bygg og vil øke din kompetanse og forståelse, samt se nytteverdien i å bruke NS 3424 som verktøy. Dette er trinn 1 av 2 uavhengige 4-timers temakurs.
Vi tilbyr nettkurs om tilsyn og vurdering av el-tavler. I dette 2-dagers nettkurset vil du få innføring i nødvendig tilleggskompetanse for en særskilt vurdering av tilstandsgraden i tavler på bakgrunn av tavlenes regelverk, behovet for sikkerhet og aktuell betjeningskategori.
Vi tilbyr kurs i UPS - teknologi, regelverk og praktiske løsninger som interaktivt nettkurs. I dette dagskurset ser vi nærmere på UPS - Uninterruptible Power Supply - og du får oppklarende kunnskap om statiske UPS’ er.
Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å utvikle på en god måte. I dette kurset vil vi formidle hva som skal til for å sikre prosesser i prosjektteamet og mot vernemyndighetene som utløser merverdiene.
Vi tilbyr kurs om verifikasjon og dokumentasjon av el-tavler som interaktivt nettkurs. I dette nettkurset vil du øke din kompetanse og forståelse, og se nytteverdien i tavlenormen NEK 439 som verktøy.
Vi tilbyr brukerkurs for stillas som nettkurs. Brukerkurs stillas gir dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid § 17-5. Denne bestemmelsen sier at alle som bruker stillas skal ha fått opplæring i bruk.
Vi tilbyr fallsikringskurs som nettkurs. Dette fallsikringskurset gir innsikt i relevante lover og regler ved arbeid i høyden. Det gir informasjon om ulike typer fallsikring, samt om bruk og vedlikehold av ulike typer fallsikringsutstyr.
Vi tilbyr informasjonskurs asbest. Kurset lærer deg om asbest, om historikken og farene knyttet til materialet, hvor vi finner asbest og hvordan man kan identifisere asbestholdige produkter.
FSE for instruert personell tilfredstiller kravene i FSE Forskriften. I denne forskriften (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg) stilles det krav til nødvendig opplæring av personell som arbeider og drifter elektriske anlegg.
Stillaskurs 2-5 m ihht. kravene i forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17-2. Krav til opplæring, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra 2 meter og inntil 5 meter.
Stillaskurs 2-9 m ihht. kravene i forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17-3. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 m (plattformhøyde) må dokumentere teoretisk og praktisk opplæring.
Vi tilbyr kvalitetssikret interaktivt stillasmontørkurs. Kurset dekker den teoretiske delen som kreves for å bli stillasmontør ihht. forskrift om utførelse av arbeid § 17-4. Kursene som du finner online, er effektive, av høy standard, praktiske og fleksible.
Vi tilbyr kurs om belysning og universell utforming - online. Dette kurset vil inspirere deg til å utforme gode inkluderende lysmiljøer som er bra for alle. Det åpner også for muligheten til å begrunne avvik fra gjeldende standarder innenfor rammen av lov og forskrift.
Lyskultur arrangerer kurs i samarbeid med Grønn Byggallianse. BREEAM-NOR-manualen stiller krav til dagslys, utsyn, blendingskontroll, måling av energiforbruket, lysforurensning, høyfrekvent belysning, interne og eksterne lysnivåer og lyssoner og -styring.
Vi tilbyr kurs i dagslys og dagslysberegning i DIALux evo online. Kurset vil gi gode råd og veiledning for hvordan planlegging og prosjektering av godt dagslys kan gjennomføres.
Vi tilbyr grunnkurs i lys og belysning online. Dette kurset gir deg en samlet oversikt over visuelle og lystekniske begreper innen lys og belysning. Kurset bygger på Lyskulturs publikasjon 1 A Lysboken, Lyskulturs mest omfattende publikasjon hittil.
På dette halvdagskurset lærer du om hvordan du kan lage gode rom ved hjelp av belysning. Du får en innføring i belysningsteknikk, interiørarkitektur og design. Sammen ser vi på kriterier for valg av belysning, armaturer, lyskilder,styringer og forskrifter. Du får praktiske øvinger underveis.
Dette kurset omfatter løsninger etter tradisjonelle elektriske nødlyssystemer, samt SWGS-systemer og etterlysende. Kurset dekker både preaksepterte og alternative løsninger. Dette er ett av våre mest populære kurs!
Vi tilbyr kurs i lysberegning DIALux evo 13 - for viderekomne online. Lær deg det populære verktøyets mer avanserte egenskaper, slik at du kan foreta mer kompliserte lysberegninger og prosjekteringer, samt dokumentere disse.
Vi tilbyr kurs i lysstyring online. Bli rustet til å prosjektere lysstyring. Her får du grunnleggende forståelse for lysstyring og reelle problemstillinger knyttet til dagens krav for teknologi og energieffektivitet.
Vi tilbyr online kurs om prosjektering av innendørsbelysning - online. Kurset vil gi deg som kursdeltaker en praktisk innføring i hvordan planlegge innendørsbelysning i henhold til lover, standarder og Lyskulturs veiledere
Vi tilbyr kurs om prosjektering av utendørsbelysning online. Kurset vil gi deg en praktisk innføring hvordan du kan planlegge utendørsbelysning i henhold til lover, standarder og Lyskulturs veiledere. E
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1. Arbeidsvarsling kurs 1 er opplæring som gir deg kunnskap om hvordan man skal skilte og sikre arbeidsområder langs veiene for å ivareta sikkerheten til både arbeidere og trafikanter.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 som webinar. Arbeidsvarsling kurs 1 er opplæring som gir deg kunnskap om hvordan man skal skilte og sikre arbeidsområder langs veiene for å ivareta sikkerheten til både arbeidere og trafikanter.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 som webinar. Dette kurset er lovpålagt for de som planlegger og er ansvarlige for arbeidet, og som har ansvaret for søknader til kommunen / statens vegvesen. Ansatte som fyller rollen som ansvarshavende for arbeidsvarsling.
Vi tilbyr FSE-kurs og førstehjelp for bedrifter. "Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg FSE". Dette kurset fokuserer på arbeid i lav eller høyspenningsanlegg på land. Det tar for seg både sikkerhetstiltak som er spesifikke for lavspenningsanlegg og el-sikkerhet generelt.
Vi tilbyr repetisjonskurs om FSE og førstehjelp for bedrifter. "Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE". Dette kurset fokuserer på arbeid i lav eller høyspenningsanlegg på land.
Vi tilbyr stillasbrukerkurs for bedrifter. Kurset gir stillasbrukere en god teoretisk grunnopplæring i sikker bruk og egenkontroll av stillas. Opplæringen skal gi elevene god innsikt i prinsippene rundt konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk, slik at uhell og ulykker unngås.
Vi tilbyr stillasbrukerkurs for bedrifter på engelsk. Kurset gir stillasbrukere en god teoretisk grunnopplæring i sikker bruk og egenkontroll av stillas. Opplæringen skal gi elevene god innsikt i prinsippene rundt konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk, slik at uhell og ulykker unngås.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 som virtuelt klasserom. Med arbeid på vei menes her alt arbeid som medfører opphold på vei, inklusive inspeksjon, kontroll, befaring m.v. Den som har bestått prøve for kurs 1 kan ha stedlig ansvar for å føre tilsyn med varsling og sikring på enkle arbeidssteder.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 som virtuelt klasserom. Har du ansvar for personer og ansatte som utfører arbeid ved riks- og fylkesveier? Arbeidsvarsling 2 er et kurs for deg som er ansvarshavende, eller stedansvarlig på større anlegg der skiltmyndighetene krever kurs 2.
Vi tilbyr kurs om arealdisposisjon i avfallsbransjen som virtuelt kurs. Ønsker du kunnskap om prosessen rundt tilføring eller endring av areal, eller tilføring av areal i avfallsbransjen? I dette kurset får du innsikt fra start til slutt om arealplanlegging innenfor avfall- og gjenvinningsbransjen.
Vi tilbyr fagbrev i betongfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Jobber du med oppgaver som forskaling, armering og støping av nye bygg- og anleggskonstruksjoner? Eller vedlikehold av eksisterende bygningsmasser?
Vi tilbyr fagbrev i gjenvinningsfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du erfaring med å håndtering og forvaltning av avfall, løsøre, stoffer som skal kasseres? Jobber du ved avfallsstasjoner eller anlegg der avfall mottas, behandles, gjenvinnes, forvaltes etter gjeldende regelverk.
Vi tilbyr fagbrev i industrimekanikerfaget - teori til fagprøven som virtuelt kurs. Jobber du med vedlikehold, montering, produksjon eller reparasjon av maskiner og utstyr? Er du ansatt i en bedrift innen kjemisk eller mekanisk industri, oljevirksomhet, matvareproduksjon, skipsbygging, treforedling.
Vi tilbyr fagbrev i logistikkfaget - teori til fagprøven som nettkurs. Jobber du med å lagre, flytte eller klargjøre varer for forsendelse internt eller eksternt? Er du ansatt ved en terminal der vareflyt er viktig for at kunder, leverandører og bedrifter får varer til avtalt tid?
Vi tilbyr fagbrev i logistikkfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Jobber du med å lagre, flytte eller klargjøre varer for forsendelse internt eller eksternt? Er du ansatt ved en terminal der vareflyt er viktig for at kunder, leverandører og bedrifter får varer til avtalt tid?
Vi tilbyr fagbrev i produksjonsteknikkfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du relevant arbeidserfaring og ønsker å få dokumentert hva du kan? Teorikurs til fagbrev er første steg på veien for å dokumentere din kompetanse.
Vi tilbyr nettkurs om fallsikring. Trenger du eller dine ansatte kompetansebevis i fallsikring? Arbeid i høyder over 2 meter skal alltid sikres med personlig fallsikringsutstyr. Alle som skal ta i bruk fallsikringsutstyr må ha gjennomgått dokumentert sikkerhetsopplæring.
Vi tilbyr kurs i førstehjelp for bygg og anlegg som nettkurs. Trenger du eller dine ansatte opplæring i førstehjelp? Et førstehjelpskurs gir deg den tryggheten du trenger dersom en akuttsituasjon skulle oppstå.
Vi tilbyr kurs om kulde- og varmepumpeteknikkfaget - teori til fagprøven som nettbasert undervisning. Har du relevant arbeidserfaring og ønsker å få dokumentert hva du kan? Teorikurs til fagbrev er første steg på veien for å dokumentere din kompetanse.
Vi tilbyr kurs om kvalitet og miljø i anskaffelser som virtuelt klasserom. Hvilke kvalitetskrav stilles til offentlige innkjøp, og hvordan kan du spesifisere kravene i anbudsdokumentet? Kurset vil også gi deg et godt grunnlag for å kunne vurdere ulike tilbud basert på kravspesifikasjonene.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 9 meter som nettkurs. Trenger du eller dine ansatte kompetansebevis i stillas fra 2 til 9 meter? Ved arbeid i høyden hvor det er risiko for å falle ned, skal det alltid settes i gang vernetiltak.
Vi tilbyr kurs 3 arbeidsvarsling / skilting, manuell trafikkdirigering med praksis. Alle som utfører arbeid på eller ved veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling.
Vi tilbyr kurs i G8 lastebilkran. Vi kurser personell som skal bruke arbeidsutstyr definert i Arbeidsmiljøloven. Blant våre kurs er opplæring for lastebilkran. Lastebilkranfører opplæring inneholder en teoridelen og en praksisdel.
Vi tilbyr kurs i G8 lastebilkran for bedrifter. Vi kurser personell som skal bruke arbeidsutstyr definert i Arbeidsmiljøloven. Blant våre kurs er opplæring for lastebilkran. Lastebilkranfører opplæring inneholder en teoridelen og en praksisdel.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs 5 - 9 meter med fallsikring, for bedrifter. Kurset er lagt opp i henhold til nye forskrifter og skal sikre god kunnskap i forbindelse med stillasbruk for å hindre uhell og ulykker.
Vi tilbyr kurs i teleskoptruck klasse C1 - C2 for bedrifter og private. Teleskoptruckopplæringen inneholder en teoridel og en praksisdel med enten fadder-opplæring eller med instruktør.
Vi tilbyr nettbasert kurs i fallsikring. Målsettingen med kurset er å gi økt kunnskap om riktig og sikker bruk av fallsikringsutstyr. Gjøre brukeren kjent med sele, fallblokk, fangline og falldemper. Bidra med å legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr fallsikringskurs. Målsettingen med kurset er å gi økt kunnskap om riktig og sikker bruk av fallsikringsutstyr. Gjøre brukeren kjent med sele, fallblokk, fangline og falldemper. Bidra med å legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.