Her finner du kurs for brannsikkerhet og brannvern, hvorav flere er lovpålagte HMS-kurs. Du finner kurs både for nybegynnere og viderekomne. Du finner spesialiserte kurs for brannslukking, brannvernleder, varmearbeider og nøkkelpersonell med mer. Finner du ikke kurset du leter etter kan du ringe 417 65 300, så finner vi det for deg.
Vi tilbyr ADR grunnkurs (3 dager). Kurset er på 24 timer: 18 timers grunnkurs (som er krav iflg ADR-håndbok), og 6 timer i tillegg med praktiske øvelser i førstehjelp, brannvern og opptreden ved ulykker.
Vi tilbyr kurs i brann og førstehjelp - kombinert kurs. Grunnleggende brannteori, brannutvikling, slukkemidler, diverse demontrasjoner. Det blir også praktiske øvelser i brannslukking og evakuering med kunstig røyk (helt ufarlig - men lærerikt).
Vi tilbyr kurs i branndokumentasjon. Oppbygging av branndokumentasjonen i egen bedrift. Hjelpemidler og HMS-forståelse.
Funksjonen som "brannvernleder" ble fjernet ved ny forskrift i brannforebyggende arbeid, som ble vedtatt 1. januar 2016. Ny forskrift presiserer dette ansvaret til eier og bruker/leietaker, og det stilles krav til dokumentasjon av kunnskap (forskrift om brannforebygging, kapittel 3).
Vi tilbyr brannvernkurs med øvelse (1 time). Slukkeøvelse for bedrifter og institusjoner Etter endt øvelse skal deltakeren føle seg tryggere på håndtering av små branntilløp. Det utarbeides dokumentasjon for bruk i bedriftens HMS system.
Vi tilbyr brannvernkurs med øvelse (2 time). Etter endt øvelse skal deltakeren ha bedre forståelse av risiko ved brann. Egenredning, kollegaredning, varsling og begrensning/slokking av branntilløp. Det utarbeides dokumentasjon for bruk i bedriftens HMS system.
Vi tilbyr brannvernkurs med øvelse (3 time). Etter endt øvelse skal deltakeren ha bedre forståelse av risiko ved brann. Egenredning, kollegaredning, varsling og begrensning/slokking av branntilløp. Det utarbeides dokumentasjon for bruk i bedriftens HMS system.
Vi tilbyr kurs i hjelp til å arrangere evakueringsøvelse i bedriften. Røyklegging av avtalt område med røykmaskin, vi observerer de ansattes opptreden i forhold til gjeldende branninstruks og evaluerer involverte parter etter øvelsen.
Vi har som mål for kurset at industrivernet skal være velfungerende med gode evner til forebyggende arbeid og med trygghet for egne ferdigheter dersom ulykken skulle skje. Avhengig av hvilken klasse bedriften er plassert i vil kurset være tilpasset kravene til hvert enkelt industrivern.
Vi tilbyr Innsatslederkurs (industrivern). Kurset har som mål å gjøre innsatslederen i et industrivern bevisst på sin rolle, og øve i ulike scenario slik at han/hun skal ha bedre forutsetning for å håndtere de hendelsene som kan oppstå.
Vi tilbyr instruktørkurs i brannvern. Utvidet brannfysikk/forståelse for brannteori, kjennskap til ulike slokkemidler og årsakssammenhenger i statistikken. Tips til organisering og gjennomføring av den interne brannvernopplæringen. Praktiske slokkeøvelser med ulike slokkemidler.
Vi vil med dette tilby deres firma/brannvesen en skarp kjemikalieøvelse gjennom en teoretisk og praktisk spennende dag. Øvelsen er i tråd med krav satt i Næringslivets Sikkerhetsorganisasjon sine retningslinjer samt røykdykkerveiledningen.
Vi tilbyr kjentmann i kraftforsyningen - repetisjon og øvelser.
Etter endt kurs skal deltageren ha forståelse for en kjentmann sine oppgaver i forbindelse med en innsats. Kunne lese brannbildet og med bakgrunn i dette gjøre en risikovurdering. Videre har deltageren fått øvelse i grunnleggende teknikker og rutiner som er gjeldende for røykdykkerinnsats.
Vi tilbyr Praksisuke for deltidsbrannvesen. Røykdykkeranlegget på Torpomoen ble godkjent som øvingsanlegg av Norges brannskole i november 2012. Det ble godkjent for «gjennomføring av praksisuker for grunnkurs deltid, samt beredskapsutdanning trinn 1 for deltidspersonell i regi av Norges brannskole».
Vi tilbyr kurs i risikovurdering. Mål med kurset er å "få hjelp til å komme i gang med risikovurdering i egen virksomhet”! Innholdet har fokus på de krav som blir sett til risikovurdering, dette er:
Vi tilbyr røykdykkerkurs - 3 dagers grunnkurs. Grunnleggende kunnskap om røykdykking - sikkerhet, brannteori, taktikk og teknikk, kommunikasjon m.v. Det anbefales at røykdykkeren har gjennomført nettkurs i brannvern ved Norges brannskole.
Grunnleggende kunnskap om røykdykking - sikkerhet, brannteori, taktikk og teknikk, kommunikasjon m.v. Det anbefales at røykdykkeren har gjennomført nettkurs i brannvern ved Norges brannskole.
Vi tilbyr røykdykkerøvelser (oppdateringskurs). Praksis: Kurset kvalifiserer for 3 godkjente øvelser (de fleste har krav om 4 øvelser pr år). Det gjennomføres både varme og kalde dykk. Det blir lagt stor vekt på realistiske øvelser.
Vi tilbyr røykdykkerøvelser (oppdateringskurs) over 2 dager. På dette kurset får deltakerne gjennomført og godkjent alle 4 øvelsene det er krav om pr år! (På dagskurset gjennomføres det 3 øvelser)
Vi tilbyr sikkerhetskurs i varme arbeid. Sertifiseringsordningen, lover og forskrifter som regulerer varme arbeider, brannteori, brannverntiltak før, under og etter arbeidet, praktiske slokkeøvelser, eksamen.
Vi tilbyr brannvernkurs ved utførelse av varmearbeider. Årlig oppstår mange branner på grunn av uforsiktighet og slurv ved utførelse av varme arbeider. Du som utfører varme arbeider må ha innsikt i hvilken brannrisiko varme arbeider innebærer, og utføre arbeidet på en slik måte at brann ikke oppstår
Vi tilbyr gass-sikkerhetskurs. Det eksisterer krav til dokumentert kompetanse for alle som direkte eller indirekte jobber med farlig stoff, herunder alle typer gasser. Kurset gir helt nødvendig og lovpålagt kunnskap om gassfarer og gas sikkerhet. Opplæringen dekker krav i gjeldende HMS-forskrifter.
Vi tilbyr kurs i kjemikaliehåndtering. Kjemikalier kan utgjøre en fare for arbeidstakers sikkerhet og helse. Arbeidsgiveren har ansvar for å foreta risikovurderinger og sørge for at arbeidsmiljøet er fullt forsvarlig på alle måter.
Vi tilbyr Sikkerhetskurs i bruk av kjemikalier. Arbeidsmiljøloven stiller krav til at alle arbeidstakere skal ha opplæring i arbeid med farlige kjemikalier.
Vi tilbyr varme arbeiderkurs. Forsikringsselskapene i Norge kraver om at alle som utfører varme arbeider innehar et sertifikat som dokumenterer at man har gjennomgått godkjent opplæring i varme arbeider. I tillegg til norsk, kan vi også tilby polsk/engelskspråklige kurs på forespørsel.
Hensikt med kontroll av brannalarmanlegg er å verifisere at anlegget fungerer som tiltenkt, alene og sammen med andre installasjoner koblet opp mot anlegget. Forsikringsselskapene har etablert en ordning for personell som skal kontrollere, dokumentere og vedlikeholde automatiske brannalarm- og talev
Alle som jobber med varme arbeider er pålagt å sørge for at arbeidet utføres på en forsvarlig og trygg måte. Det er fastlagt klare regler for hvordan sikkerheten skal ivaretas. Kurset gir deltagerne kunnskapen og kompetansen som trengs for å kunne følge kravene på en hensiktsmessig og enkel måte.
Vi tilbyr kurs med slokkeøvelse.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider inkludert slokkeøvelse. Brannvern ved utførelse av varme arbeider. Kravet til sertifikat finnes i sikkerhetsforskriften for varme arbeider, som er en del av skadeforsikringsavtalen mellom en forsikringstaker og forsikringsselskapet.
Vi tilbyr resertifisering for varme arbeider. Alle kurs holdes som dag eller kveldskurs, forutsatt tilstrekkelig antall påmeldte.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. Alle kurs holdes som dag eller kveldskurs, forutsatt tilstrekkelig antall påmeldte.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. Alle kurs holdes som dag eller kveldskurs, forutsatt tilstrekkelig antall påmeldte. Vi arrangerer kurs kontinuerlig og kan være behjelpelig med bedriftsinterne kurs.
Vi tilbyr resertifisering i varme arbeider. Alle kurs holdes som dag eller kveldskurs, forutsatt tilstrekkelig antall påmeldte. Vi arrangerer kurs kontinuerlig og kan være behjelpelig med bedriftsinterne kurs.
Vi tilbyr kurs i brannvern og rømningsøvelser for bedrifter. Øvelsesinnholdet utarbeides av kurssenteret og forhåndgodkjennes av bestiller for å sikre relevant trening. Målsettingen er at øvelsene skal øve personellet ihht. den risiko som finnes eller de kan bli utsatt for.
Vi tilbyr brannvernlederkurs. Målsettingen er at etter avsluttet kurs skal deltakerne ha tilstrekkelig kunnskap om kravene til brannforebygging i sitt brannobjekt til å kunne etablere nødvendige rutiner som tilfredsstiller kravene i aktuelle lover og forskrifter.
Kan du håndtere en håndslokker, og vet du hvordan den virker? Alle har en brannslokker hjemme, men veldig mange kan ikke bruke den. Brannvernloven og internkontrollforskriften stiller i tillegg krav til bedrifter og foretak om opplæring i brannvern.
MIP Sikkerhetssenter arrangerer jevnlig, og etter fastsatte datoer røykdykkerkurs etter Næringslivets Sikkerhetsorganisasjons (NSO) opplegg for opplæring av røykdykkere. Dette er et kurs som fører frem til en utstedelse av et røykdykkersertifikat etter endt opplæring.
Vi tilbyr kurs i forsterket brannvern. Etter endt kurs skal deltakeren ha kunnskaper og ferdigheter til å kunne betjene tyngre slokkemateriell. Han skal ha god kunnskap om de forskjellige slokkemidler og deres virkeområder.
Vi tilbyr kurs i kontroll og service av håndslokkere og brannslangetromler. Kurset retter seg mot personell som skal kontrollere og vedlikeholde brannslokkemateriell. Kompetansebevisene er gyldig i fem år. En kompetent person skal opprettholde sine praktiske og teoretiske kunnskaper.
Vi tilbyr resertifisering av kurset kategori grønn. Opprettholdelse av kompetansebevis og resertifisering hvert 5. år: Kompetansebevisene er gyldig i fem år. En kompetent person skal opprettholde sine praktiske og teoretiske kunnskaper.
Vi tilbyr kurs med røykdykkerøvelser. Øvelsene skal øve personellet ihht. den risiko som finnes eller de kan bli utsatt for. Etter endt øvelse skal deltakeren ha fått trening i det på forhånd avtalte tema, og han skal ha fått økt sin kunnskap og sine ferdigheter i emnet.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. Med varme arbeider forstås bygge-, installasjons, monterings, demonterings, reparasjons, vedlikeholds- og lignende arbeider hvor det benyttes åpen ild, oppvarming, sveise, skjære, lodde og / eller slipeutstyr.
Vi tilbyr kurs om brannsikkerhet i egen bolig og borettslag. Det er behov for å øke kompetansen innen brannvern i hjemmet og Minso kan levere grunnkurs tilpasset denne grupperingen.
Vi tilbyr kurs i forsterket brannvern for bedrifter. Deltagerne bør ha gjennomgått grunnopplæring for industrivernpersonell før kurset. Emneinnhold og gjennomføring i kurset kan tilpasses den enkelte virksomhet, men kursprogram kan foreslås som følger:
Vi arrangerer både åpne og bedriftsinterne kurs. Bedriftsinterne kurs kan være en fordel beredskapsmessig da opplæringen i større grad kan tilrettelegges i henhold til eksisterende forhold på og ved de spesifikke virksomhetene.
Vi tilbyr kurs i grunnleggende brannvern for bedrifter. I kurset inngår praktisk øvelse i å slokke brann. Det benyttes da primært de slokkemidler som er aktuell for for deltakerne. I tillegg blir andre slokkemidler demonstrert og eventuelt prøvd hvis dette ønskes.
Opplæringsprogrammet bygger på « Veiledning om røyk og kjemikaliedykking». Varighet på 3 dager fordelt på grunnleggende teori, utstyrskjennskap, praktiske øvelser i kalde og varme omgivelser.
Vi tilbyr brannvernlederkurs for bedrifter. Undervisningen tilrettelegges i størst mulig grad i forhold til blant annet hvilken type virksomhet deltagerne kommer fra, læreforutsetninger, deltagerens funksjon i HMS-organisasjonen.
Vi tilbyr kurs i varme arbeider. Forsikringsselskapene stiller strenge krav ved utførelse av varme arbeider. Minso er en av de store leverandørene av sertifiseringskurs i varme arbeider.