Julebordsesongen nærmer seg, og ansatte i hotell, restaurant og uteliv gjør seg forberedt til å ta imot tusenvis av glade julebordsgjester. Sammen med latter, julebordshow og godt lag kommer og gjerne et høyt inntak av alkohol: noe som øker sannsynligheten for at ansatte opplever vold eller trusler.
Arbeidsmiljøloven § 4-3 (4): Arbeidstaker skal, så langt det er mulig, beskyttes mot vold, trusler og uheldige belastninger som følge av kontakt med andre. Noen næringer må likevel håndtere vold og trusler om dette som en påregnelig del av arbeidslivet.
Dette er et åpent kurs rettet mot ansatte i hotell, restaurant og utelivsbransjen, og har som mål å gi deltakerne kunnskap, verktøy og praktiske ferdigheter for å forebygge, håndtere og redusere risikoen for vold og trusler i arbeidslivet.
Etter fullført kurs vil deltakerne være i stand til å:
- Forstå hva som regnes som vold og trusler om vold i arbeidslivet.
- Kjenne til lovverket som regulerer vold og trusler på arbeidsplassen.
- Identifisere risikofaktorer og situasjoner som kan føre til voldelige episoder.
- Anvende forebyggende tiltak for å minimere risikoen for vold og trusler.
- Håndtere voldelige situasjoner på en sikker og effektiv måte.
- Støtte kollegaer og håndtere etterreaksjoner etter en voldelig hendelse.
- Dokumentere og rapportere voldelige hendelser på riktig måte.
Vår kursholder er seniorrådgiver innen psykososial rådgivning, og har i tillegg over 20 år erfaring fra hotell og restaurant.
Kursholder: Stefanie Sprong
Pris:
• 1000,- per deltager
Målgruppe for kurset:
Ansatte i hotell, restaurant, bar, nattklubb, catering.
Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper
Kursbevis:
Oppmøte og delaktighet kvalifiserer til kursbevis