California Wine Institute har utviklet et utdanningsprogram over fire nivåer, fra begynner til ekspert. Alle nivåene bygger på forrige nivå og er bygget opp etter samme modell.
Capstone:
Med fire nivåer av sertifisering og vinsmakingskurs holdt av godkjente forelesere over hele verden er sannsynligvis CAPSTONE det mest omfattende landsspesifikke utdanningsprogrammet i hele vinverden.
Teoretisk undervisning foregår online og undervisningsmaterialet er utviklet av noen av verdens fremste vineksperter. Foreløpig er level 1, 2 og 3 lansert og snart kommer level 4.
Kulinarisk Akademi er Norges utvalgte utdanningsorganisasjon for undervisning av disse kursene og Heidi Iren Hansen Vestvik Master of Wine er sertifisert ambassadør av California Wine Institute. Vi tilbyr vinsmaking av relevante viner for de ulike nivåene og tilbyr i første omgang smaking for level 1, level 2 og level 3. Smakingene er stedbasert og gjennomføres i Kulinarisk Akademis lokaler.
Det vil etter hvert gjennomføres smakinger i andre større norske byer.
Kursmaterialet:
Det teoretiske innholdet gås gjennom digitalt av hver enkelt student.
Det digitale materialet er utviklet av og oppdateres av California Wines Institute.
Ved påmelding til smakingen for level 1-3 får man tilgang til det teoretiske innholdet og sertifiseringen digitalt.
Kursoppbygging:
Capstone California:
Alle nivåene er bygget opp etter samme modell hvor de dekker ulike temaer, mer og mer dyptgående for hvert nivå.
Historie og anekdoter
Geografi og klima
Jordsmonn
Druer
Vitikultur og vinifikasjon
Lagring
Vinlov
Klassifikasjon
Produsenter
Årganger
Vinbransjen og statistikk
Eksamen
Level 1:
Innledende nivå
Varighet: Level 1 dekker seks timer teoretisk pensum og smaking av åtte viner.
Teori:
Teoretisk pensum dekker blant annet følgende:
Viktige historiske hendelser inkludert misjonstiden, tiden etter guldrushet, forbudstiden og viktig moderne historie.
Californias geografi og hvordan Stillehavet og de relevante fjellkjedene påvirker vitikulturen og vinstilene.
Viktige vitikulturelle praksiser, hovedfaktorer som skiller druedyrking fra annet landbruk og hvordan man kan gjennkjenne og beskrive de viktigste druesortene dyrket i California.
En introduksjon til vinloven Americal Viticultural Area (AVA) inkludert de verdenskjente AVAs Napa Valley, Sonoma County og Santa Barbara County.
En introduksjon til noen av Californias ikoniske vinerier som Ridge Vineyards, Frog´s Leap Winery og Robert Mondavi Winery.
Viktigste statistikker om California som vinproduserende stat, inkludert produksjon, konsum og eksport.
Det teoretiske innholdet gås gjennom digitalt av hver enkelt student. Det digitale materialet er utviklet av og oppdateres av California Wines Institute. Ved påmelding til smakekurset Level 1 får man tilgang til det digitale teoretiske innholdet og sertifiseringen Level 1.
Smaking:
Vi smaker åtte spennende viner i løpet av to timer.
Smakingene er ledet av Kulinarisk Akademis vineksperter og vinene som vises reflekterer noen av de viktigste AVAs og druesorter som dekkes i det teoretiske kursmaterialet. Det er anbefalt at man gjennomgår det teoretiske kurset online før smakekurset.