Uthuset i Hafrfjorsdsgata på Våland var opprinnelig Stavangers første elektriske bakeri. Huset har blitt bygget opp igjen av Craig Whitson og Helle Mellemstrand, og er nå lokale for teambuilding i form av matkurs. Velkommen til Uthuset!
Vårt mest populært kurs! Når alle gjestene er kommet tar vi en gjennomgang av kvelden: praktiske detaljer, tips og råd, og informasjon om hva som skal skje. Vi deler gjestene i flere lag, og hvert glag får vanligvis 3 oppskrifter hver som de skal lage (minimum 12-15 oppskrifter totalt): kjøtt, sjømat, grønnsaker, salater, sauser. Noen av rettene spiser gjestene mens de jobber, og resten spares opp til en stor buffé senere på kvelden. Etter hovedspisingen er det alltid en god dessert til kaffen.
Her er noen eksempler av temaer til matkvelder som vi arrangerer. Det finnes også andre muligheter. En ting er helt sikkert: det blir alltid en del grilling – uansett tema!
* “Grilling: mat fra hele verden” (våre favorittretter, basert på sesongens råvarer)
* Italiensk mat (pasta og pizza er bare begynnelsen …)
* Amerikansk (Cajun & Creole; mat fra sørstatene)
* Meksikansk (både TexMex og MexMex!)
Steinar Strøm er kurslederen i Uthuset. Steinar har jobbet mye sammen med Craig