Singeltur Geiterygghytta - Skarvheimen (voksne 35 - 45 år)



Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Skarvheimen
          Buskerud, Hemsedal
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: fra 5.000
Neste kurs: 08.07.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr singeltur Geiterygghytta - Skarvheimen for voksne. Velkommen til fire, vakre turdager i Skarvheimen og til DNTs koselige, betjente hytte, Geiterygghytta. Geiterygghytta, perla i Skarvheimen, ligger 1.224 meter over havet, der mektig vestlandsnatur møter østlandsk høyfjell.

Innhold:
Hytta ligger i hjertet av Skarvheimen, og er innfallsport til Hallingskarvet nasjonalpark og inngangen til ville og vakre Aurlandsdalen. Bli med til fjells og nyt nydelig bevertning og et turområde som byr på uante turmuligheter og turmål. Dette er turen for den som mangler turfølge og som er mellom 35 og 45 år. Singelturene skiller seg fra andre fellesturer ved at det er aldersbegrensning og en viss kjønnsfordeling.

Program dag 1:
Oppmøte Ål stasjon. Til fots til Geiterygghytta 1.228 moh ca 3,5 (1 - 2 timer):
• Deltakere og turledere møter ved Geiteryggtunnelen øst kl 13:10. Det går rutebuss fra Ål stasjon (se "Adkomst"). Samlet går vi inn i fjellet og opp til hytta. Vel framme blir det fordeling av rom, middag og samling i peisstua, eller ut på tunet om sommerkvelden blir som vi alle drømmer om.

Program dag 2 og 3:
Flotte dagsturer og dagsturmål:
• Skarvheimen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss de fineste etter nivå, vær og ønsker. På turmenylista finner dere f.eks: En tur til Jaja-benken, tur til Vargebreen- et ukjent turmekka med utsikt, vann og snø, tur mot Kongshelleren i et frodig landskap, besøk til en fredlaus sin hule og mye mer. Dessuten er Geterygghytta en nydelig plass i seg selv, med mulighet for bading, prat og hygge på tunet.

Program dag 4:
Fottur og hjemreise:
• Siste frokost inntas i stua og vi får en finfin tur før avreise fra Geteryggtunnelen øst med ekstrabuss kl 15:00, ankomst Ål stasjon innen kl 16:00.

Med forbehold om endring i programmet:
Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Turlederne:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne.

Turpakken inkluderer:
Overnatting, turledere, ekstrabuss til Ål stasjon, alle måltider (betjente hytter: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag). Unntak: Første dag kun middag. Siste dag kun frokost + niste termos.

Hytte og overnatting:
• Geiterygghytta turisthytte
• Du kan benytte lakenpose i sengene på hyttene
• Sovepose kan ikke benyttes
• Sengetøy kan leies direkte på hytta
• Deltakerne bor på 4 - 6-sengsrom i egen lakenpose

Kart og ruteinformasjon:
• Turkart Skarvheimen Aurlandsdalen 1:50 000
• Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon
• Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 i Oslo, eller på Nettbutikken

Pris:
• Medlemmer kr 5.000,-
• Ikke-medlem kr 6.500,-

Målgruppe for kurset:
Voksne i aldersgruppen 35 - 45 år

Gradering av turen:
• Krevende vanskelighetsgrad. Det er viktig at du setter deg inn i graderingen på turen. Vær særlig oppmerksom på om det stilles krav til ferdigheter og bruk av utstyr. Vurder deretter egen deltakelse på bakgrunn av informasjonen som oppgis i aktivitets-/ turbeskrivelsen.

Kursmateriell:
Utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.