Freeskiing i Lofoten, Lyngen & Narvik/Riksgrensen



Kursarrangør: Nord Norsk Klatreskole
Sted: Nordland, Vestvågøy / Leknes
Nordland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 15 dager
Pris: 29.000

Søker du urørt terreng, renner, traverser over egger – opp én veg, ned en annen – kanskje en rappell med ski på beina. Nordnorge er en fantastisk lekegrind for skikjørere om vinteren.

Vi tar sikte på å lage det optimale kurset for deg som seriøst vil lære om snø og snøforhold, veivalg, skiteknikk, skibestigning, skibasert klatring, rappeller, bruk av stegjern og isøks. Kurset er delvis yrkesorientert og vil være en solid plattform for deg som satser på f.eks. en Skivegleder utdanning gjennom Nortind. Eller du kanskje bare vil kose deg på ski i tre uker.

Kurset legges opp med første uke i Lofoten, andre uke i Narvik området og siste uke tilbake i Lofoten. 15 dager på ski! Lofoten trenger vel egentlig ikke noen nærmere presentasjon. Med flotte alpine topper, ville egger, små fiske landsbyer og et yrende liv på vinteren skapes det en perfekt ramme for helt spesielle skidager. Her bor vi på Klatreskolen sitt anlegg i Henningsvær. Verdens største og vakreste fiskevær.

Narvik som skidestinasjon behøver vel heller ikke presenteres nærmere. Narvik er Norges kandidat for VM på ski 2027. Det sier litt om anlegget der! Vi benytter oss av det for skiteknikk og som utgangspunkt for off-pist kjøring. Men Narvik og området rundt er mere enn det. Mulighetene for toppturer og laaange nedfarter er endeløse. Bare en kort biltur tar oss til Skjomen, Gratangen eller Frostisen. Eller hva med en topptur ved Stetind, og kanskje en skitur opp på Halls fortopp? Vi tar opp deltagere på to nivåer

Nivå 1:
Jeg har kjørt en del på ski både i løype og utenfor. Men jeg er ingen ekspert. Jeg har gått en del toppturer, men kjenner meg ikke trygg når det blir bratt og vanskelig.

Nivå 2:
Jeg har stått ganske mye på ski. Har gått mange toppturer og føler at skiferdighetene mine er ganske gode.

Nivå 1 og 2 vil gå kurset samtidig, men vi vil en del dager velge forskjellige turer og utfordringer, slik at alle havner på rett hylle, og får maksimalt ut av kurset.
Vi har satt opp to kurs pga stor etterspørsel:
• Kurs nr 1 - oppstart mandag uke 13
• Kurs nr 2 - oppstart mandag uke 16