Fjelltur i Langsua - Jotunheimens forgård - voksne



Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Langsua nasjonalpark
          Oppland, Gausdal
Kursadresse: 2653 Vestre Gausdal
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: fra 5.100
Neste kurs: 15.07.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr fjelltur i Langsua - Jotunheimens forgård for voksne. Langsua nasjonalpark er eventyrlig og ganske så magisk. Et stort område med mye uberørt natur og fine setermiljøer gir rot til mange gode historier og eventyr!

Innhold:
Vandringen gjennom Langsua nasjonalpark er en fredelig og god opplevelse. Samtidig er dette et område som er overraskende vakkert; med stor utsikt, nydelige T-merkede stier og hytter som ligger på rekke og rad. Vi avslutter vår tur på DNTs flaggskip i Langsua - Liomseter turisthytte. Der er det godt å bo etter tre dagers vandring fra hytte til hytte.

Program dag 1:
Espedalen -Storhøliseter (selvbetjent) 975 moh, ca 11 km (4 timer):
• Deltakere og turleder møter på Lillehammer stasjon kl 11:45. Ekstrabuss kl 12:00 til Espedalen Fjellstue. Her tar vi på oss sekkene og starter vår tur. Vi følger på T-merket sti i nydelig fjell-skog-terreng og passerer Fredriksætra (930 moh). Herfra går stien bratt opp til ca 1.180 moh.

Da er vi på toppen og får ny utsikt vestover. Stien videre går i snilt terreng til vi etterhvert ser setergrenda under oss. Rundt Storhøliseter ligger det flere støler, og plassen er en idyllisk oase i Langsua. Hingstsleppet tidlig på sommeren er et skue, og kanskje går hestene på jordet når vi ankommer hytta. Den eldste hytta, Casparistua, er bortimot 300 år gammel.

Den er oppkalt etter vår kjente høyfjellsdikter Theodor Caspari (1853 - 1948), som bodde på Storhøliseter gjennom mange år. Mye av Casparis diktning er inspirert av turene nettopp i dette område. Selvbetjeningshytta har eget proviantlager, og sammen lager vi kveldens 3-retters. På en godværsdag er det ingenting som er så godt som å sitte på "trappa" og se på solnedgangen.

Program dag 2:
Storhøliseter-Storkvolvbu (selvbetjent) 1.199 moh, ca 13 km (5 timer):
• Etter en god egenkomponert frokost, og utvask, går vi videre sørover i koselig terreng. Underveis unner vi oss en skikkelig matpakkerast. Stien går i jevnt 1.000 meters høyde før vi på slutten kommer opp mot 1.200. Storkvolvbu ligger ved en elv som innbyr til bading. Nyt et forfriskende bad og deretter en selvlaget middag.

Program dag 3:
Storkvolvbu via Vakkerlifjell til Liomseter 910 moh, ca 15 km (5 timer):
• Idag er det siste mulighet til å gå innom proviantlageret for å finne sin egen frokost og matpakke-meny. Dere får en nydelig tur idag også, på gode stier. Bruk dagen ute og ta gjerne en avstikker til Nonsbua. En perfekt plass å spise matpakka. Nå er det bare sjarmøretappen igjen ned til Liomseter. Og der venter dusj, middag og en deilig kveld inne i stua eller ute på tunet.

Program dag 4:
Suluhøgda ca 8 km t/r:
• Vi bruker god tid på frokosten i dag. Deretter pakker vi oss ut fra hytta og tar en tur med lett sekk opp til Suluhøgda, en artig liten topp og en fin tur opp til 1.122 moh. Ekstrabuss fra Liomseter kl 13:00. Ankomst Lillehammer stasjon innen kl 15:00. Vi takker for turen på Lillehammer.

Med forbehold om endring i programmet:
Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Turpakken inkluderer:
Overnatting, turledere, ekstrabusser, alle måltider (betjente hytter: frokost, niste / termos og vanligvis 3-retters middag). Unntak: Første dag kun middag. Siste dag kun frokost + niste termos.

Turlederne:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne.

Kart og ruteinformasjon:
• Turkart Langsua nasjonalpark 1:50 000.(Calaxo)
• Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon
• Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 i Oslo, eller på Nettbutikken

Matallergier:
• Gi beskjed ved påmelding!

Hyttene:
• Liomseter
• Storkvolvbu- selvbetj
• Storhøliseter- selvbetj

Overnatting:
• Deltakerne bor på 4 - 6-sengsrom i egen lakenpose
• På selvbetjeningshyttene kan det være andre romtyper
• Du kan benytte lakenpose i sengene på hyttene
• Sovepose kan benyttes på selvbetjeningshyttene
• Sengetøy kan leies direkte på den betjente hytta

Pris:
• Medlem kr 5.100,-
• Ikke-medlem kr 6.600,-

Målgruppe for kurset:
Voksne

NB! Husk å tegne egen reiseforsikring gjennom et forsikringsselskap

Gradering av turen:
• Krevende vanskelighetsgrad. Det er viktig at du setter deg inn i graderingen på turen. Vær særlig oppmerksom på om det stilles krav til ferdigheter og bruk av utstyr. Vurder deretter egen deltakelse på bakgrunn av informasjonen som oppgis i aktivitets-/ turbeskrivelsen.

Kursmateriell:
Utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.