Kurs i slakting og utvomming



Sted: Nordre Pjåka Gård
          Buskerud, Ringerike / Hønefoss
Kursadresse: Stubdalsveien 84, 3513 Hønefoss (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Lørdag kl 10:00 - 16:00
Varighet: 1 dag
Pris: fra 1.500

Vi tilbyr kurs i slakting og utvomming. Hvordan vomme ut og flå et hjortevilt? Her får du lære grunnleggende slakte og flåteknikk. Vi legger vekt på at deltageren selv skal få prøve seg og gjøre mest mulig selv. "Hands on" læring. Teknikk og god hygiene står i høysete.

Kursinnhold:
Kurset tar for seg slakt og partering i praksis med mulighet for å føre kniven selv under kyndig veiledning. Krav til god hygiene, kjøttkvalitet og lagring av kjøtt blir også gått nøye igjennom. Riktig utført partering er også en sentral del av samlingen. Vi vil arbeide med emner fra gris / sau gjennom hele prosessen. I tillegg kan det være at vi får tilgang til noe fallvilt som vi i så fall også vil få anledning til å øve oss på. Kurset ledes av kyndige instruktører med fagbrev og lang erfaring,

Program:
kl 10:00 Oppstart og informasjon om kursopplegget:
• Vi møtes på Nordre Pjåka Gård. Adressen er Stubdalsveien 84, 3513 Hønefoss
• Enkel innføring i de ulike emnene

kl 11:00 Utvomming av hjortevilt:
• Teknikker i ulike situasjoner
• Hygiene Deltagerne får prøve selv under kyndig veiledning

kl 13:00 Lunch og fagprat

kl 14:00 Flåing:
• Vise flåing
• Vise teknikk ved ulike flåteknikker
• Deltagere får prøve selv under kyndig veiledning

kl 16:00 Avslutning og evaluering - Hjemreise

Priser:
• Medlem i Solemskogen JFF kr 1.500,- (det er inkludert kjøtt du får med deg hjem fra samlingen)
• Uten medlemskap kr 2.500,- (ved stor pågang vil medlemmer bli prioritert)

Kjøtt fra emner (sau / gris) vi jobber med deles etter kurset (gjelder ikke evt. fallvilt) og er inkludert i prisen.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs i slakting og utvomming

Kursmateriell:
Du tar med eget sett med kniver og det du normalt vil benytte ved partering og slakting av hjortevilt.