I kategorien Underholdning og scenekunst finner du kurs innen kategoriene teater, revy, stand up, scenografi, kostyme, og tryllekurs.
Her finner du intervjuer med regissører og skuespillere som deler sine tanker om eget arbeid og erfaringer de har gjort. Du møter ulike innfallsvinkler for å jobbe med teater, og personlige fortellinger om hva som fungerer for å uttrykke seg scenisk eller skape en forestilling.
Kurset er en praktisk inføring i å skrive dramatikk. Basert på lang erfaring snakker Fredrik både om skriveprosesser, måter å skape karakterer på, hva en kan skrive og om hva en kan gjøre når en står fast.
Kurset er en praktisk inføring i å skrive dramatikk. Basert på lang erfaring snakker Jesper både om skriveprosesser, måter å skape karakterer på, om vendepunkter, om hva en skal skrive og om hva en kan gjøre når en står fast.
Fuhrman bygger på de pedagogiske prinsippene som Rudolf Penka videreførte fra blant annet Bertholt Brecht. I kurset for DUS-akademiet går han gjennom en rekke øvelser for skuespillere.
Kjeldsberg gjennomgår prinsipper og begreper i Metode for handlende analyse, som ble utviklet av den kjente pedagogen og teatermannen Konstantin Stanislavskij.
I dette kurset vil Ørjan Svingen gå igjennom ulike teknikker og øvelser som kan bidra til å forbedre improvisasjonsevnen til en teatergruppe og skape et bedre samhold.
Gianluca Iumiento har utviklet noe han kaller Interaciton Technique, en metode med fokus på å øke skuespillerens bevissthet rundt scenisk atferd og forholdet til rom. Ulike romstrategier står sentralt i denne metoden.
I kurset gjennomgår Verndal hvordan man arbeider som skuespiller med rolle og tekst. Hun har med seg to unge skuespiller studenter, og de viser hvordan de kan bygge opp et arbeid fram mot en forestilling med eksempler fra teksten Å telle til null, som Krisofer Blindheim Grønskag har skrevet for DUS.
I dette kurset kan du følge øvelser for stemmetrening som vil gi trygget og bedre evne til å formidle tekst og få stemmen godt integrert i kroppen og ditt sceniske uttrykk. Kurset er delt inn i kapitler etter tema.
Teaterkurs i bevegelse. Kropp, skaperkraft og vilje henger nøye sammen. Med dette kurset ønsker jeg at du kan bli kjent med din indre kraft. At den ikke bare dukker opp plutselig, men at du får kunnskap og verktøy til å kunne bruke den som student og i ditt yrke.
Bærum Teaterskole tilbyr helårskurs, halvårskurs og sommerkurs. Halvårskursene varer ett semester og er beregnet for de yngste elevene fra 5 – 8 år. Helårskursene varer to semester og følger skoleåret. Alle kursene avsluttes med en forestilling for familie og venner.
Vi tilbyr ferieklubb for barn fra 3 - 6 år. I ferien tar vi imot barn og tilbyr dem kontinuerlige aktiviteter over 5 dager. Disse praksisplassene er ment å adressere et interesseområde mer fullstendig.
Vi tilbyr et introduksjonskurs for å oppdage det franske språket, øke ordforrådet, og begynne å lage setninger på fransk.
Vi tilbyr et fransk- og lesekurs for å utvikle presist ordforråd og konstruerte setninger, samt for å lære å lese og skrive på fransk.
Du lærer å presentere deg selv (hvem du er, familien din, etc.), å beskrive dagliglivet (hvor du bor, aktiviteter, etc.) og nærmiljøet ditt. Du kan håndtere enkle situasjoner (besvare enkle spørsmål, bestille på restaurant/butikken, etc.)
Du lærer å kommunisere, du klarer deg i de fleste hverdagslige situasjoner. Du begynner å uttrykke ønsker og meninger og kan snakke om ting som har skjedd før eller som kommer til å skje.
Du lærer å argumentere og å uttrykke ønsker og egne meninger. Ordforrådet ditt utvides til bredere temaer som politikk, økonomi og kultur.
Du lærer å nyansere egne meningene dine. Du kan nå delta i diskusjoner med morsmålsbrukere.
Vi tilbyrfranskkurs for voksne C1-C2 Avansert nivå.
Vi tilbyr et fransk og grammatikkkurs for å finne ut hvordan du kan utdype det franske språket, forbedre vokabularet ditt, lære grammatikk og verbbøying.
Her jobber vi med alt som skal til for å bli en artist! Elevene skal jobbe med eget uttrykk/særpreg i tillegg til å jobbe som en av flere i et lite ensemble. Her jobber vi med vokalteknikk, gehør, klang, uttrykk og formidlingsevne.
Elevene skal jobbe med eget uttrykk/særpreg i tillegg til å jobbe som en av flere i et lite ensemble. Her jobber vi med vokalteknikk, gehør, klang, uttrykk og formidlingsevne.
Elevene får undervisning i sang, dans og teater 2 timer pr uke. I løpet av prosjektperioden øver elevene inn en musikal som settes opp på Ringerike Kultursenter.
Les mer om våre fantastiske musikaltilbud Musikal Master er et prosjektbasert undervisningstilbud for talentfulle og målrettede ungdom (13+)
Det er ikke bare unga som har lov til å ha det gøy på scenen! Hente frem det kreative og lekne, og være medvirkende til egne musikalog showforestillinger, samt delta på Musikaltilbudets årlige produksjoner som solister, skuespillere og ensemble.
Vi tilbyr Karusell - musikk, dans, teater og bildekunst for barn på 1. trinn. Gruppeundervisning en gang pr. uke a 45 min. Skoleåret deles i perioder med musikk, dans, teater og bildekunst.
Vi tilbyr musikk grunnkurs for barn på 2. trinn. Grunnleggende opplæring i musikk og rytme gjennom lek. Gruppeundervisning en gang pr. uke a 45 min.
Mandager for 1.-3. klassinger
Torsdager for 9. & 10. klassinger. Har du lyst til å lære deg masse om teater, og kanskje går med en liten skuespiller i magen? Da er dette kurset for deg!
Onsdager for 5. & 6. klassinger
Tirsdager for 4.-6. klassinger
Torsdager for 5. & 6. klassinger
Mandager for 3. & 4. klassinger
Torsdager for 8.-9. klassinger
Onsdager for 3. & 4. klassinger
Mandager for 7. & 8. klassinger
Mandager for første og andreklassinger!
Teatersøndag på Folkets Hus for de aller minste
Torsdager for 5.-7. klassinger