I kategorien maritime kurs finner du båt og seilkurs både for fritidsbåteiere og profesjonelle. I og med at mange nordmenn ferdes på sjøen, har det blitt mer fokus på sikkerhet. Med et kurs i Båtførerprøven eller fritidsbåtskippersertifikat får du de ferdighetene du trenger for å ferdes trygt på vannet. Det er også viktig å ha kunnskap om samband og navigering, noe du vil lære hvis du tar kurs i VHF-radio og GPS navigasjon. De som foretrekker seilbåt finner mange forskjellige seilkurs. Vi har også profesjonelle kurs for kystskippersertifikat / dekksoffiser klasse 5. Vi gjør oppmerksom på at du finner sikkerhetskurs i kategorien HMS, sikkerhet og førstehjelpskurs.
Vi tilbyr Seilkurs for viderekomne inkl. praktisk prøve for ICC. Dette seilkurset har spesielt fokus på kompetansekravene for Internasjonalt båtførersertifikat (ICC) og vil forberede deg til praktisk prøve for ICC, som er inkludert i seilkurset.
Vi tilbyr introduksjon til seiling. I dette introduksjonskurset vil du få en lettfattelig innføring i seiling. Du vil lære det grunnleggende om hvordan seilene og båten virker, og du vil få god tid til å prøve deg på ulike oppgaver om bord under kyndig veiledning av en erfaren seiler.
Vi tilbyr seilkurs for begynnere. Lær deg å seile på en helg – velkommen til seilkurs i Tromsø! I løpet av to hele dager får du lære det grunnleggende om seiling, navigasjon og båthåndtering. Velkommen til en spennende og lærerik helg på sjøen!
Velkommen til vår mini-ekspedisjon og seilkurs i ett! Her får du sammen med grunnleggende kunnskap om seiling, navigasjon og båthåndtering, også erfare hvordan det er å seile på små ekspedisjoner med seilbåten som bolig.
Vi tilbyr seilkurs for begynnere. Bylivet er best på sjøen – velkommen til seilkurs i Tromsø! I løpet av tre lyse sommerkvelder får du lære det grunnleggende om seiling, navigasjon og båthåndtering.
Vi tilbyr seiltur fra Finnsnes til Klauva på Senja – en seiltur med historisk sus. Klauva er et gammelt handelssted på østsiden av Senja. Handelssted hadde sin storhetstid på 1800-tallet.
Vi tilbyr seiltur fra Harstad til Hamn i Senja – det historiske fiskeværet. Hamn i Senja er i dag et populært utfartssted for overnatting og aktiviteter. På dette ferie, konferanse- og aktivitetssenteret kan du ta deg en øl på brygga, etterfulgt av et besøk i badstua eller en tur i jacuzzien.
Vi tilbyr seiltur fra Harstad til Meløyvær. Opplev nordnorsk skjærgårdsidyll på Meløyvær. Meløyvær er et gammelt fiskevær som ligger på Gårdsøya, utenfor Bjarkøy i Harstad kommune. En seiltur fra Harstad til Meløyvær passer også veldig fint som to-dagers overnattingstur.
Vi tilbyr seiltur fra Harstad til Tranøy – stedet for å nyte stillheten og roen. En seiltur til Tranøy kan også kombineres med andre aktiviteter, for eksempel kajakkpadling, padlebrett og yoga.
Vi tilbyr seiltur fra Tromsø rundt Kvaløya. Bli med på en spektakulær seiltur fra Tromsø rundt Kvaløya via Gåsvær, Røssholmen og Sommarøy
Vi tilbyr seiltur Havseilas til Lofoten via Steigen. Bli med på seiltur i Norges kanskje mest spektakulære natur! På denne fellesturen krysser vi Vestfjorden fra Bodø over til Lofoten og blir kjent med steder som Skrova, Henningsvær, Værøy og Røst
Vi tilbyr Senja rundt på 7 dager. Bli med Seil Senja på denne spennende og innholdsrike fellesturen fra Tromsø til Kvaløya og videre Senja rundt. På “Yttersia” av Senja tar vi turen opp til toppen av det ikoniske fjellet Segla.
Vi tilbyr kurs i General Operator Certificate. Kurset er for personer som trenger radiosertifikatet General Operators Certificate for å operere GMDSS radioutstyr i henhold til krav i STCW-konvensjonen.
Vi tilbyr kurs i General Operator Certificate oppdatering. Kurset er for personer som trenger oppdatering av radiosertifikatet General Operators Certificate for å operere GMDSS radioutstyr i henhold til krav i STCW-konvensjonen.
Vi tilbyr kurs i Restricted Operator Certificate. Kurset er for personer som trenger radiosertifikatet Restricted Operators Certificate for å operere GMDSS radioutstyr i henhold til krav i STCW-konvensjonen.
Vi tilbyr kurs i Short Range Certificate. Denne opplæringen dekker kravene for eksamen til internasjonalt VHF/SRC-sertifikat. I våre kurs får en også praktisk opplæring og trening i bruk av VHF-radio med fysisk utstyr og simulator.
Vi tilbyr VHF/SRC-kurs. Et SRC-sertifikat er et sertifikat som viser at du har tilegnet deg kunnskaper slik at du kan betjene maritim VHF-radio og andre nød- og sikringsmidler til sjøs.
Seilkurs for nybegynnere går over 2 dager og all opplæring skjer i en 40 fots seilbåt i den nydelige skjærgården i Vestfold. På mannskapskurset lærer du om seil, tauverk, fortøyning, å stå til rors, legge båten til og gå ifra brygge, ankre opp, MOB.
Vårt havseilingskurs er i utgangspunktet lagt opp til deg som allerede har litt erfaring som ønsker å få erfaring å langseilas på åpent hav, og navigering utenfor kysten. Dette gjør vi i kombinasjon med kos og hygge i de havnene vi kommer til. Har du lyst til å prøve deg på langtur er dette for deg.
Det skal være lett å komme i gang med båt og seiling. Seiling er en utrolig fin aktivitet, og vi hjelper deg i gang og viser deg veien så du kan utvikle seilingen din videre.
Getting the time or finding a place that offers the Boat Drivers Licence in english can be challenging in Norway. That is why we have made it super easy with this online course.
Det er ikke alltid lett å finne tiden å gjøre alt man vil i livet. Derfor har vi laget nettkurs som gjør det mulig for deg å lære alt du trenger, for å kunne ta båtførerprøven rett fra der du er. En komplett alt-i-ett nettkurs som dekker hele pensumet til båtførerprøven.
Båtførerprøven i praksis aka matroskurs er for alle som ønsker en praktisk opplæring i båt som går hånd i hånd med pensum i båtførerprøven, og for deg som ønsker å lære godt sjømannskap, navigasjon i praksis, og håndtering og manøvrering av båt
Båtførerprøven med samling over 2 kvelder med nettkurs kombinerer det beste fra nettkurs og det beste fra klasseromsundervisning. Eksamen holdes siste kurskveld.
Vi tilbyr D5L Fritidskippersertifikat. Kurset går over 120 skoletimer og fører frem til ett sertifikat som gir rett til å føre fritidsbåter inntil 24 meters lengde i stor kystfart, og med D5LA påbygning Internasjonal skipsfart. Vi kan også tilby påbygning til D5 for de som ønsker dette.
Kurset fører frem til sertifikat som gir rett til å være fører av fritidsbåter med skroglengde fra 15 meter og inntil 24 meter i stor kystfart.
Alle som kjører fritidsbåt opptil 24 meter som kan oppnå en større fart enn 50 knop trenger å inneha et høyhastighets bevis fra 1. juni 2023. Sail On AS er godkjent tilbyder av både den teoretiske og praktiske delen av kurset.
Kort og konsist er ICC en internasjonal standard som beviser teoretisk og praktisk kompetanse i navigering av fritidsbåter. ICC står derfor for "International Certificate of Competency." Vi hos Sail On tilbyr både den teoretiske og praktiske prøven som kreves for å tilegne seg ICC sertfikatet.
Båtførerprøven i praksis aka matroskurs er for alle jenter som ønsker en praktisk opplæring i båt som går hånd i hånd med pensum i båtførerprøven, og for deg som ønsker å lære godt sjømannskap, navigasjon i praksis, og håndtering og manøvrering av båt. NB vi kan tilpasse datoer!
Vi tilbyr seile events og teambuilding for bedrifter. Vi gjennomfører mer enn 50 seil events for bedrifts i seilbåt eller RIB hvert år både som skipper og arrangør. Vi kan levere skreddersydde events og teambuilding for bedrifter på og ved sjøen i Vestfold og Oslofjorden.
Vi tillbyr båtførerprøven for fritidsbåter fra 8 meter til 15 meter eller fra 25hk motorkraft. Viken kompetanse er godkjent testsenter for båtførerprøven!
Vi holder Høyhastighetskurs - Praktisk del (Båt) Dette kurset gjennomføres i henhold retningslinjer gitt av Sjøfartsdirektoratet, og gir grunnlag for å kunne søke om høyhastighetsbevis for fritidsbåt.
Vi holder Høyhastighetskurs - Praktisk del (Vannskuter) Dette kurset gjennomføres i henhold retningslinjer gitt av Sjøfartsdirektoratet, og gir grunnlag for å kunne søke om høyhastighetsbevis for fritidsbåt.
Har du noen gang tenkt at det kunne vært greit å komme seg lengre avgårde, men kastet inn håndklè fordi mørket kom sigende på – og i takt med mørket kom usikkerheten? I mange situasjoner er nok det en god vurdering, og om en er usikker så skal en ikke ta sjanser på sjøen.
Vi ser at det er et behov for økt kompetanse blant mange fritidsbåtbrukere, særlig når det kommer til navigasjon og bruk av kartmaskin og radar, og vi i Sjøkompetanse AS ønsker å gjøre noe med akkurat det.
Vi ser at det er et behov for økt kompetanse blant mange fritidsbåtbrukere, særlig når det kommer til navigasjon og bruk av kartmaskin og radar, og vi i Sjøkompetanse ønsker å gjøre noe med akkurat det.
Lei av høye drivstoffpriser og motorstøy, og drømmer om å la vinden gjøre jobben isteden? Vi forstår deg godt, og kan ikke stikke under en stol at vi til tider fantaserer om det samme!
Vi tilbyr kurs i bynamic positioning basic training. Dynamisk posisjonering (DP) er et datastyrt system for automatisk å opprettholde skipets posisjon ved å bruke skipets egne propeller og thrustere.
The course relies on the candidate previously completing the DP Basic/Induction course and DP familiarization in the Black DP Logbook, or Phase A and B in the Grey DP Logbook and covers positioning systems, propulsion systems, power distribution, and regulations.
Vi tilbyr ECDIS electronic chart display and information systems - STCW 78. Kurset er et krav for å løse dekksoffiser sertifikat uten begrensninger i samsvar med STCW -78 med 2010 tilleggene.
Vi tilbyr grunnopplæring i hurtigbåt. Forberedelser: Gjennomført e-læringsmodul (tilsvarende 5,5 timer). Tilgang på oppgaver: ved påmelding mottar man en link til sin side hvor man finner øvelser og bakgrunnsmateriell.
Vi tilbyr re-treningskurs i hurtigbåt. For de som allerede har gjennomført hurtigbåt grunnkurs, innebærer det oppfriskning av samtlige emner fra hurtigbåt grunnkurs.
We provide the course Ship operation in polar waters - advanced training.
The training is carried out by applying student-active learning approach with methods including joint lectures, group work with assignments, table-top exercises and simulator exercises.
Vi tilbyr kurs i Telko TECDIS. Dette er en typespesifik opplæring på Telko TECDIS. Kurset gir en innføring i bruk av TECDIS kartmaskin for papirløs seiling, ihht. ISM kodens krav 6.3 og 6.5.
Vi tilbyr 66 timers sikkerhetskurs for maskinoffiser. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne demonstrere kompetanse gitt i STCW kodens tabeller A-VI/2-1, A-VI/3 og A-VI/4-1. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr kurs i D6 Ankerhåndtering og slep (tilleggsemne). Etter kurset skal deltakerne kunne demonstrere kompetanse gitt i emneplanen gjennom avsluttende prøve på nett. Hvert enkelt emne i avsluttende prøve skal være bestått.
Vi tilbyr kurs i D6 Kran og løfteoperasjoner (tilleggsemne). Kurset skal sikre at deltakerne får tilstrekkelig kunnskap til å opprettholde sikkerheten for både skip og mannskap ved løfteoperasjoner. Kurset utgjør til sammen 19 timer opplæring. Alt gjennomføres på e-læringsplattform.
Vi tilbyr et delvis nettbasert kurs i Dekksoffiser klasse 5 (D5) (Kystskipperkurs). Det meste av D5-kurset vil bli gjennomført på e-læring. 401 timer av kurset vil være e-læring / selvstudium.
Kurset dekker teoretisk og praktisk opplæring for D6-sertifikat som gir rett til å føre skip med lengde (L) 24 meter i fartsområde liten kystfart. Kurset er lagt opp for å være mest mulig tidseffektivt, så vil kreve en del egeninnsats for å komme seg igjennom kurset.
Vi tilbyr kurs i ECDIS (Electronic Chart Display and Information System). Kurset gir informasjon generell bruk av ECDIS (Electronic Chart Display and Information System).
Vi tilbyr kurs i FPSO. Kurset er for navigatører som jobber til daglig på "FPSO". Målsettingen er at etter kurset får deltakerne mulighet til å revitalisere sitt dekksoffisersertifikat. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr grunnleggende sikkerhetskurs for sjøfolk med e-læring. Kurset skal sikre at deltakerne får sikkerhetsopplæring som gjør dem i stand til å opprettholde sikkerheten for både skip og mannskap i ulike situasjoner.
Vi tilbyr kurs i hurtigbåt Assessor. Etter kurset skal deltakerne vise at de kan utarbeide og gjennomføre et opplæringssystem som kvalifiserer og evaluerer personell om bord i hurtigbåt, videreutvikle kunnskap og forståelse av menneskelige faktorer som har innvirkning på føring av hurtigbåt.
Vi tilbyr hurtigbåt grunnkurs. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne gjennomføre sikkert vakthold og god ledelse på hurtigbåt. Kurset gjennomføres med e-læring, gruppearbeid og praktiske øvelser i simulator.
Vi tilbyr oppdateringskurs i hurtigbåt. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne gjennomføre sikkert vakthold og god ledelse på hurtigbåt. Kurset gjennomføres med e-læring, gruppearbeid og praktiske øvelser i simulator.
Vi tilbyr kurs i hurtigbåt oppdatering m/EcoShip. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne demonstrere kompetanse for å spare miljø og utgifter knyttet til skipsfart samt oppdatering av hurtigbåt kompetansen.
Vi tilbyr kurs i hurtiggående MOB. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne utføre minimumskrav i STCW kodens tabell A-VI/2-2. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr IMO modellkurs 6.09 - opplærings- og treningskurs for maritime instruktører. Kurset består av e-læringsmodul + 2 dager med praktisk trening. Kurset har en e-læringsmodul med innleveringsoppgave som må gjennomføres før kursstart.
Vi tilbyr kurs i instrumentnavigasjon med BRM. Læringsmålet for kurset er at deltakerne skal kunne operere radar med ARPA og ECDIS for sikker navigasjon samt øke deres innsikt i lederskap, inklusive prinsipper for god bro ledelse.
Vi tilbyr oppdatering grunnleggende sikkerhetskurs for sjøfolk på mindre skip med e-læring. Sikkerhetsopplæring for sjøfolk på mindre skip er rettet mot personell på fartøy under 24 meter i fartsområde liten kystfart eller mindre.
Vi tilbyr Oppdatering Videregående sikkerhetsopplæring (IMO 80) inkl. medisinsk behandling. Kurset er beregnet for navigatører som har tjenestegjort minst 12 av de siste 60 måneder på skip som har sikkerhetsstyringssystem som ivaretar krav om sikkerhetskompetanse.
Vi tilbyr oppdataering grunnleggende sikkerhetskurs for sjøfolk med e-læring. Målsettingen å sikre at deltakerne får oppdatert sin grunnleggende sikkerhetsopplæring, som gjør dem i stand til å opprettholde sikkerheten om bord.
Vi tilbyr Oppdatering - grunnleggende sikkerhetskurs for fiskere. Målsettingen med kurset er å sikre at deltakerne får en grunnleggende sikkerhetsopplæring som gjør dem i stand til å opprettholde sikkerheten om bord på fiskefartøy.
Vi tilbyr oppdatering i hurtiggående MOB. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne utføre minimumskrav i STCW kodens tabell A-VI/2-2. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr oppdatering i passasjer- og krisehåndtering. Målsettingen er at etter kurset skal deltakeren kunne demonstrere kompetanse gitt i STCW kodens avsnitt A-V/2 og tabell A-V/2 kolonne 1. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr kurs i oppdatering redningsfarkost (livbåt). Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne være oppdatert til kunne føre livbåt. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr oppdatering videregående sikkerhetsopplæring (IMO 80). Kurset er beregnet for navigatører og maskinister som har tjenestegjort minst 12 av de siste 60 måneder på skip som har sikkerhetsstyringssystem som ivaretar krav om sikkerhetskompetanse.
Vi tilbyr kurs i passasjer- og krisehåndtering med e-læring. Målsettingen er at etter kurset skal deltakeren kunne demonstrere kompetanse gitt i STCW kodens avsnitt A-V/2 og tabell A-V/2 kolonne 1. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr kurs i redningsfarkost (livbåt). Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne før livbåt. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr sertifikatprøve for dekksoffiserer. Målsettingen er at etter kurset får deltakerne mulighet til å revitalisere sitt dekksoffisersertifikat. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr sertifikatprøve for maskinoffiserer. Målsettingen er at etter kurset får deltakerne mulighet til å revitalisere sitt maskinoffisersertifikat. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi har utviklet e-læringskurs for alle besøkende og leverandører i havbruksnæringa som skal ut til anlegg/fartøy. Det er et kompetasehevingskurs med fokus på sikkerhet og smittehindring.
Vi tilbyr sikkerhetsopplæring for sjøfolk på mindre skip med e-læring. Kurset skal sikre at deltakerne får sikkerhetsopplæring som gjør dem i stand til å opprettholde sikkerheten for både skip og mannskap i ulike situasjoner.
Vi tilbyr sikkerhetsopplæring for sjøfolk på mindre skip med e-læring - oppdatering. Kurset skal sikre at deltakerne får sikkerhetsopplæring som gjør dem i stand til å opprettholde sikkerheten for både skip og mannskap i ulike situasjoner.
Vi tilbyr kurs for sjøfolk med særlige sikringsplikter som nettkurs. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne demonstrere kompetanse gitt i STCW kodens tabell A-VI/6-2. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010Manila-endringene).
Vi tilbyr VHF / SRC-kurs.Kurset gjennomføres på nett, prøven avlegges på internett av hver enkelt. Simulator med praktiske øvelser. Deltakerne får en prøve i kursmatriellet som øvelse på den avsluttende prøven på nett. Gir bedre forståelse og reduserer faren for å stryke på prøven.
Vi tilbyr kurs i utsjekk livbåt. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne være oppdatert til kunne føre livbåt. Kurset er i henhold til: STCW-78, med endringer (inkl. 2010 Manila-endringene).
Vi tilbyr videregående sikkerhetsopplæring (IMO 80). Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne demonstrere kompetanse gitt i STCW regel A-VI/2-1, A-VI/3 og A-VI/4-1. Kurset vil gå igjennom helg. Dvs. 10 dager fortløpende.