Herunder ligger alle kurs innenfor byggefaget i hele Norge. Enten du er ute etter sertifiseringer og mesterbrev, eller vil lære mer om byggfag på hobbybasis skal du finne det du er ute etter her hvor som helst i landet. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger assistanse i søkingen.
Vi tilbyr kurs om byggherreforskriften på 1-2-3 for eiendomsutviklere og byggherrer. Mange eiendomsutviklere opptrer som byggherrer, men er for lite kjent med deres ansvar og plikter etter byggherreforskriften.
Vi tilbyr kurs om juss for prosjekt- og byggeledere - få en grundig gjennomgang over fire økter. Prosjekt- og byggeledere håndterer store verdier for sine oppdragsgivere og arbeider innen tidsfrister som ofte oppleves som knappe for alle involverte.
Vi tilbyr kurs i elektrikerfaget som nettbasert studie. Arbeidet som elektriker er allsidig, og krever teknisk innsikt, nøyaktighet, godt fargesyn og gode kommunikasjonsevner. Dette kurset forbereder deg til teorieksamen, som må være bestått før du kan melde deg opp til fagprøven.
Vi tilbyr nettbasert studie i elektro og datateknologi Vg1, programfag. Dette er en kurspakke for deg som ønsker en yrkesfaglig utdanning og fagbrev innen elektrofag, og som har fellesfagene fra før.
Vi tilbyr nettbasert studie i elektro og datateknologi Vg1, programfag og fellesfag. Dette er studiet for deg som ønsker en yrkesfaglig utdanning innen elektrofag. Pakken inneholder både programfagene og fellesfagene på Vg1.
Har du fullført vg1 elektro- og datateknologi og vil studere videre for å kunne jobbe med elektriske og elektroniske anlegg og utstyr? Ønsker du fagbrevet i elektrikerfaget? Da er kurset i elenergi og ekom Vg2 noe for deg.
Har du fullført Vg1 elektro- og datateknologi og vil studere videre for å kunne jobbe med elektriske og elektroniske anlegg og utstyr? Ønsker du fagbrevet i elektrikerfaget? Da er dette kurset noe for deg.
Vi tilbyr nettkurs i JobOffice innesystem – et kurs for elektrikere. Kurset tar for seg generell bruk av innesystemet i JobOffice og vil hjelpe deg å effektivisere driften ved å utnytte potensialet i systemet. Sett av tre timer.
Vi tilbyr nettkurs i JobOffice innesystem – et kurs for rørleggere. Kurset tar for seg generell bruk av innesystemet i JobOffice og vil hjelpe deg å effektivisere driften ved å utnytte potensialet i systemet. Sett av tre timer.
Vi tilbyr nettkurs i JobOffice med PocketLink – et kurs for elektrikere. JobOffice PocketLink er appen som kommuniserer med JobOffice i pc-versjon. Kurset tar for seg generell bruk av appen (eller utesystemet) i JobOffice og vil hjelpe deg å effektivisere driften ved å utnytte potensialet i systemet
Vi tilbyr brukerkurs stillas. Målsettingen med kurset er å skape en bevisst holdning til farene som kan oppstå ved arbeid i høyden. Redusere hendelser knyttet til fall og fallende gjenstander.
Vi tilbyr brukerkurs stillas som nettkurs. Kurset kan gjennomføres på PC, smarttelefon og nettbrett så lenge man har tilgang til internett. Det er bygd opp i moduler med film, tekst og bilder. Etter endt kurs må man bestå en test for å få utstedt kursbevis.
Vi tilbyr kurs om byggherreforskriften som nettkurs. Kurset gir en innføring i Byggherreforskriften og reguleringene i denne. Det blir fokusert på aktørenes ansvar og roller i arbeidet med helse, miljø og sikkerhet i prosjekter.
Vi tilbyr kurs om montering av stillas opp til 5 meter - teori. Målsettingen er å gi økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas, belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene, og legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs om montering av stillas opp til 9 meter. Målsettingen er å gi økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas, belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene, og legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs om montering av stillas opp til 9 meter på engelsk. Målsettingen er å gi økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas, belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene, og legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs om montering av stillas opp til 9 meter - teori. Målsettingen er å gi økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas, belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene, og legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr nettbasert kurs om montering av stillas opp til 5 meter med fallsikring teori. Teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv over to meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr nettkurs om montering av stillas opp til 9 meter med fallsikring. Kurset gir teoretisk opplæring i samsvar med forskriftens krav. Arbeidsgiver må i etterkant dokumentere tilstrekkelig praktisk opplæring (15 timer) for å dekke forskriftens krav til både teoretisk og praktisk opplæring.
We provide online scaffolding user course in english. According to "Regulations on the execution of work" no. 1357, § 17-5, the employer must ensure that employees have received general training if they use scaffolding as a work platform to perform work at height.
Vi tilbyr nettbasert kurs om sikkerhet på arbeidsplassen, renhold. På norske arbeidsplasser stilles det strenge krav til sikkerhet gjennom lover og forskrifter. Likevel skjer det fortsatt uhell og alvorlige ulykker. Mange av disse ulykkene involverer utenlandske arbeidere.
Vi tilbyr stillasmontørkurs for bedrifter. Målsettingen er økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas. Belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene. Legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs 2 - 5 meter. Arbeidsgiver er pålagt å påse at arbeidstaker som skal bygge stillas har nødvendig teoretisk og praktisk opplæring. Opplæringen skal ta hensyn til mulige faremomenter arbeidet kan medføre, og skal for dette kurset særskilt omfatte:
Vi tilbyr stillasbyggerkurs 5 - 9 meter. Arbeidsgiver er pålagt å påse at arbeidstaker som skal bygge stillas har nødvendig teoretisk og praktisk opplæring. Det er krav til 15 timers teoretisk opplæring.
Mange sykehus krever at elektrikerne de bruker innehar kompetanse på elektriske installasjoner i medisinske områder. Kursdeltagerne skal få en oversikt over hvilke normkrav de må forholde seg til, så de kan gi oppdragsgiver den anlegget han ønsker og forventer.
Vi tilbyr kurs i FSE for høyspentmontører - bedriftsinternt. Ikess har utviklet et FSE kurs som tilfredsstiller myndighetenes krav til sikkerhetsopplæring beskrevet i FSE forskriften og NEK EN 50110.
Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte. Kurset vil være med på å oppfylle bedriftens ansvar om sikkerhetsopplæring for de ansatte.
Målet er å øke førstehjelpskompetansen ved strømskader, slik at du vet hvordan du skal opptre i en ulykkessituasjon og dermed gir en nødvendig førstehjelpsberedskap for personell som jobber med elektriske anlegg.
Vi tilbyr IK-Elektro kurs - Bedriftsinternt. Kurset gir el-kontrollører økt trygghet og effektivitet i en krevende hverdag, gjennom å se på faktiske avvik i elektriske anlegg, hvordan disse bør defineres i forhold til anvendt norm og forskrift og hvordan de bør klassifiseres.
Vi tilbyr kurs i jordingssystemer og feilproblematikk - Bedriftsinternt. Er det noe alle vet, så er det at jording er viktig i alle typer nettsystemer. Men det er ofte svært forskjellige oppfatning av hva som skal jordes, hvor ofte man skal utjevne og hvorfor.
Mange ønsker seg et kurs der normens definisjoner forklares på en enkel og lettfattelig måte, med praktisk tilnærming, samtidig som man ivaretar kravene til en verifikasjon. Dette kurset holdes bedriftsinternt og kan skreddersys til din bedrift.
Målet med kurset er å gi deltagerne den innsikten som er nødvendig for å forstå hva elektrofagmannen må ta høyde for, så det elektriske anlegget oppnår forskriftsmessig person, brann og driftssikkerhet, enten man til daglig bruker et dataprogram eller manuelt beregner ute på arbeidsstedet.
Vi tilbyr kurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Vi tilbyr dagskurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Vi tilbyr kurs om fag og jus om reklamasjoner. Målsettingen med kurset er bevisstgjøring av de rettigheter og plikter du har som utførende. Unngå typiske reklamasjoner. Reklamasjoner kan være både svært kostbare og ubehagelige.
Vi tilbyr kurs om fuktmekanikk og fuktkontroll. Målsettingen med kurset er at kursdeltagerne skal få en god forståelse for hvilke fuktbelastninger som påvirker bygningskonstruksjonene. Videre skal deltagerne lære hvordan man kan holde kontroll med fukt i en byggeprosess.
Vi tilbyr kurs om fuktmekanikk og fuktkontroll for bedrifter. Målsettingen med kurset er at kursdeltagerne skal få en god forståelse for hvilke fuktbelastninger som påvirker bygningskonstruksjonene. Videre skal deltagerne lære hvordan man kan holde kontroll med fukt i en byggeprosess.
Vi tilbyr e-læringskurs om fuktmekanikk og fuktkontroll. Målsettingen med kurset er at kursdeltagerne skal få en god forståelse for hvilke fuktbelastninger som påvirker bygningskonstruksjonene. Videre skal deltagerne lære hvordan man kan holde kontroll med fukt i en byggeprosess.
Vi tilbyr kurs om gjeldende byggeregler i TEK og SAK. Målsettingen er at deltagerne skal etter kurset være i stand til og finne frem i regelverket, kunne dokumentere at regelverket blir fulgt og sørge for at det foreligger tilstrekkelig dokumentasjon ved kontroll og tilsyn.
Vi tilbyr e-læringskurs om hvordan treffe bedre på kalkylene. Har du kontroll på grunnlaget du legger inn i kalkylene? Kurset tar for seg noen grunnleggende forhold som er viktige når du skal kalkulere et byggeprosjekt.
Vi tilbyr kurs om håndverkerens våtromsveileder (HVV) fagarbeider. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne ha kunnskap om regelverket samt de tekniske og bygningsfysiske utfordringene i våtrom. Deltakerne skal også kunne gjøre riktig valg av løsninger og produkter.
Vi tilbyr kurs om krav til utførelse. Skal du kalkulere pris eller stå ansvarlig for utførelse hvor teknisk beskrivelse etter NS3420 er lagt til grunn for kontrakt, trenger du ha grunnleggende kjennskap til systemet og hvilke bestemmelser som ligger bak postkodene.
Vi tilbyr kurs om å lede effektive byggeplasser. Målsettingen er at deltakerne skal få oversikt over hva som skal til for at aktuelle byggeprosjekter kan gjennomføres på en effektiv måte, samt relevant erfaring med utgangspunkt i et av bedriftens egne prosjekter.
Vi tilbyr stillasbrukerkurs som e-læring. Kurset er for deg som skal bruke stillas som arbeidsplattform i henhold til §17-5 i «Forskrift om utførelse av arbeid». Kurset er et supplement til den opplæringen som skal gis på arbeidsstedet.
Vi tilbyr stillaskurs del 1 (stillas opptil 9 meter) som e-læring. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas er pålagt å ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring.
Vi tilbyr kurs i Vg2 overflateteknikk. Du lærer å lage flere typer overflatebehandling fra grunnen av, som linoljemaling, beis, lakk, komposisjonsmaling, lasur, limfarge, egg tempera, oljemaling.
Vi tilbyr kurs i Vg2 tømrer. Lær om tradisjonelle byggeteknikker - viktig kunnskap i en moderne tid. Du lærer å lafte og bruke håndverktøy, men også benytte maskinverktøy når det trengs. Du lærer om treet som materiale fra det vokser i skogen til det er et ferdig byggverk.