I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Ved alt arbeid mer enn to meter over underliggende nivå skal den som utfører arbeidet være sikret, men kan du som arbeidsgiver si noe om hvilken metode som er best egnet? Hvilken metode som gir mest hensiktsmessig vernenivå?
Vi tilbyr grunnleggende fallsikringskurs for bedrifter. Kurset er praktisk rettet som presenterer grunnleggende metoder og utstyr. Kurset gir deltagerne bedre forutsetninger til å arbeide sikkert i høyden
Kurset er i henhold til opplæringsplanen til NS 9610 Fallsikring og inneholder alle læringsemner og metoder beskrevet i standarden. Instruktørkurset har et helhetlig program, med en god blanding av teori og praksis innenfor de ulike emnene.
Vi tilbyr kurs i sakkyndig fallsikring for bedrifter. Kurset er for deg som ønsker kompetanse til å ivareta arbeidsgivers forpliktelser knyttet til innføringen av nye forskrifter for personlig verneutstyr, og spesielt innen fallsikring.
Dette er et repetisjonskurs for de som har gjennomført AAK Safetys Sakkyndig fallsikring tidligere. Dette repetisjonskurset hjelper deg å vedlikeholde kompetansen til å ivareta arbeidsgivers forpliktelser knyttet til forskriftene for personlig verneutstyr, og spesielt innen fallsikring.
Vi tilbyr stolpekurs for bedrifter. Vi legger vekt på et helhetlig program der regelverk, relevant utstyr, fallteori, sikkerhetsfilosofi og ikke minst redning er sentrale temaer, i tillegg til de praktiske metodene.
Vi tilbyr kurs i årlig nedfiring mast for bedrifter. Årlig nedfiring er en øving som skjer med bakgrunn fra en tilstrekkelig dokumentert opplæring.
Vi tilbyr nettkurs om arbeid i høyden. Kurset skal gi en overordnet innføring til ansvarlige arbeidsgivere og ledere som skal føre tilsyn ved arbeid i høyden samt at det utøves sikker bruk, kontroll og vedlikehold av ulike typer stillas, stiger, lift og fallsikringsutstyr på arbeidsplassen.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 1 som virtuelt klasserom. Målsettingen er å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved veg, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 2 som virtuelt klasserom. Ansvarshavende personell for arbeidet som pågår skal ha gjennomført opplæring på kurs 2. Dette gjelder også dem som skal sette opp varslingsplan for det gitte arbeidet.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 3 for bedrifter. Målsettingen med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kjennskap til de krav skiltmyndigheten setter til de som skal utføre manuell trafikkdirigering på riks- og fylkesveger.
Vi tilbyr brukerkurs stillas og stiger som nettkurs. Formål med kurset er å kvalifisere personell for sikker bruk av stillas og stiger. Nettkurset er bygget opp i moduler med film, tekst og bilder og etter endt kurs er det lagt opp til en test som man må bestå for å utstedt kursbevis.
Norwegian authorities demand that employees who need to use fall protection equipment in their line of work have been given sufficient training in the use of this equipment. It is the employer’s responsibility to ensure the employees have received this training.
Vi tilbyr fallsikringskurs for bedrifter. Målsettingen med kurset er å gi deltakerne økt kunnskap om fallsikringsutstyr og bevisstgjøring av sikkerhetstiltak, for å unngå personskader og ulykker på arbeidsplassen.
Vi tilbyr nettbasert fallsikringskurs. Målsettingen med kurset er å gi deltakerne økt kunnskap om fallsikringsutstyr og bevisstgjøring av sikkerhetstiltak, for å unngå personskader og ulykker på arbeidsplassen.
Vi tilbyr årlig gjennomgang av FSE 2023 på norsk, engelsk, polsk som nettkurs. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av medarbeidere innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr kurs i instruert personell med førstehjelp for bedrifter. Kurset er tilpasset kravene i forskriften og inneholder også opplæring i førstehjelp og spesialopplæring i førstehjelp ved ulykker forårsaket av elektrisk strøm.
Vi tilbyr kurs i instruert personell med førstehjelp som nettkurs. Kurset skal sette instruert personell i stand til å oppfatte risiko og unngå elektriske farer. Dette skal bidra til å øke sikkerheten for den ansatte.
Vi tilbyr kurs i instruert personell med førstehjelp som virtuelt klasserom. Kurset er tilpasset kravene i forskriften og inneholder også opplæring i førstehjelp og spesialopplæring i førstehjelp ved ulykker forårsaket av elektrisk strøm.
Vi tilbyr kurs i Byggherreforskriften og SHA-koordinator - Bedriftsinternt / Større grupper. På kurset gir vi deltakerne en innføring i Byggherreforskriften og reguleringene i denne, med fokus på aktørenes ansvar og roller i arbeidet med helse, miljø og sikkerhet i prosjekter.
Vi tilbyr kurs i Byggherreforskriften og SHA-koordinator - Digitalt klasserom. På kurset gir vi deltakerne en innføring i Byggherreforskriften og reguleringene i denne, med fokus på aktørenes ansvar og roller i arbeidet med helse, miljø og sikkerhet i prosjekter.
Vi tilbyr kurs i Byggherreforskriften og SHA-koordinator - nettkurs. På kurset gir vi deltakerne en innføring i Byggherreforskriften og reguleringene i denne, med fokus på aktørenes ansvar og roller i arbeidet med helse, miljø og sikkerhet i prosjekter.
Vi tilbyr mastekurs for bedrifter. Norske myndigheter stiller krav til at arbeidstakere som skal jobbe i mast kan dokumentere praktisk og teoretisk opplæring. Kurset gir en grunnleggende teoretisk og praktisk innføring i hvordan man kan jobbe på en sikker måte i mast.
According to section 17 of “Regulations concerning the Performance of Work” all workers using scaffolding are to be given documented general training in the use scaffolding and ladders.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med teori for bedrifter. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv over to meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med teori som virtuelt klasserom. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv over to meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med teori og praksis for bedrifter. Formålet med kurset er å kvalifisere arbeidstakere for montering, demontering, endring og kontroll av stillaser med øverste stillasgulv over 2 meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med fallsikring som nettkurs. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv inntil 5 meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 5-9 meter med teori for bedrifter. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv fra fem til ni meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 5-9 meter med teori som virtuelt klasserom. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv fra fem til ni meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stillaskurs 5-9 meter med teori og praksis for bedrifter. Formålet med kurset er å kvalifisere personell for montering, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv inntil ni meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stolpekurs for bedrifter. Norske myndigheter stiller krav til at arbeidstakere som skal jobbe i stolpe kan dokumentere praktisk og teoretisk opplæring. Kurset gir en grunnleggende teoretisk og praktisk innføring i hvordan man kan jobbe på en sikker måte i stolpe.
Norske myndigheter stiller krav til at arbeidstakere som skal jobbe i stolpe eller mast kan dokumentere årlig repetisjon og øvelse i nedfiring. Årlig nedfiringskurs gir repetisjon og øving for personer som tidligere har dokumentert opplæring i entring av stolpe eller mast.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 for bedrifter. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på, eller ved, veg skal ha nødvendig kompetanse i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 som nettundervisning i hele Norge. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på eller ved veg skal ha nødvendig kompetanse i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr nettkurs i arbeidsvarsling kurs 1 på kveldstid. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på, eller ved, veg skal ha nødvendig kompetanse i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 for bedrifter. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på, eller ved, veg skal ha nødvendig kompetanse i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 som nettundervisning. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på, eller ved, veg skal ha nødvendig kompetanse i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr nettkurs i arbeidsvarsling kurs 2 på kveldstid. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på, eller ved, veg skal ha nødvendig kompetanse i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 i Skien. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på, eller ved, veg skal ha nødvendig kompetanse i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3 for bedrifter. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på, eller ved, veg skal ha nødvendig kompetanse i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Kurset er tilrettelagt for praksiskandidater og lærlinger som ønsker å ta fagbrev innen kran- og løfteoperasjonsfaget. Det gjennomføres nettbasert og gir deltakerne grundig forberedelse til den offentlige eksamen, som må bestås før gjennomføring av den praktiske fagprøven.
Vi tilbyr FSE høyspenningskurs som nettbasert undervisning. Formålet med kurset er å bevisstgjøre deg som kursdeltaker på farene du kan utsettes for, og på den måten kunne redusere antallet personskader og materielle skader i forbindelse med arbeider i elektriske anlegg.
Vi tilbyr FSE lavspenningskurs som nettbasert undervisning. Kunnskap og erfaring er viktige elementer for å kunne utøve arbeid med elektrisitet på en forsvarlig måte. Konsekvensene kan være svært alvorlige dersom arbeidet blir utført på en ukyndig måte.
Vi tilbyr FSE-kurs for instruert personell som nettbasert undervisning. Kurset berører førstehjelp som en introduksjon. Det må gjennomføres et førstehjelpskurs i tillegg, ref veiledningen i FSE §7.
Vi tilbyr kurs i førstehjelp ved elektriske skader (FSE) som nettbasert undervisning. I yrker som jobber med elektrisitet er det svært viktig å være godt kjent med førstehjelp, for bransjen er blant de yrkene som er mest utsatt for arbeidsulykker.
Lift. Personløfter Bedriftsinternt
Vi tilbyr kurs om ATEX for bedrifter. Med dette kurset vil deltageren få en forståelse av forskriftene som gjennomfører det nye ATEX-direktivene 2014/34/EU og de tilhørende krav. Det vil bli gjennomgått hvilke krav som stilles til utstyrets konstruksjon, samsvarsvurdering og eventuell sertifisering.
Vi tilbyr kurs om EKOM NEK 700 serien for bedrifter. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) henviser til relevante standarder: NEK 700 serien i sine forskrifter. Standard-serien brukes også av utbyggere og rådgivende ingeniører som henvisningsdokument for all type infrastruktur i alle typer bygg.
Vi tilbyr kurs i EX grunnleggende som e-læringskurs. Ex grunnleggende er et kurs innen elektriske installasjoner i eksplosjonsfarlige områder. Målet med kurset er at de som skal arbeide i eksplosjonsfarlige områder kan utføre arbeidet på en sikker og god måte.
Vi tilbyr kurs i EX grunnleggende som e-læringskurs på engelsk. Ex grunnleggende er et kurs innen elektriske installasjoner i eksplosjonsfarlige områder. Målet med kurset er at de som skal arbeide i eksplosjonsfarlige områder kan utføre arbeidet på en sikker og god måte.
Vi tilbyr EX grunnleggende repetisjon som e-læringskurs. Ex grunnleggende repetisjon er et kurs innen elektriske installasjoner i eksplosjonsfarlige områder. Målet med kurset er at de som skal arbeide i eksplosjonsfarlige områder kan utføre arbeidet på en sikker og god måte.
Vi tilbyr Ex kurs for portabelt Ex-utstyr som e-læring. Hovedbudskapet i kurset er sikkerhet og bevisstgjøring for personell i farer og utfordringer forbundet med bruk av portabelt utstyr, slik at man sikrer arbeidsplassen.
Vi tilbyr kurs i Ex vedlikehold som e-læringskurs. E-læringskurset er laget for personell som er involvert i å organisere og / eller utføre: planlegging, installasjon, inspeksjon og vedlikehold av Ex utstyr.
Vi tilbyr kurs i Ex vedlikehold repetisjon som e-læringskurs. E-læringskurset er laget for personell som er involvert i å organisere og / eller utføre: planlegging, installasjon, inspeksjon og vedlikehold av Ex utstyr.
Vi tilbyr kurs i Ex vedlikehold repetisjon som e-læringskurs på engelsk. E-læringskurset er laget for personell som er involvert i å organisere og / eller utføre: planlegging, installasjon, inspeksjon og vedlikehold av Ex utstyr.
Vi tilbyr kurs i Exi grunnleggende som e-læringskurs. Dette er et kurs om elektriske installasjoner i potensielt eksplosjonsfarlige områder. Vårt mål er å sørge for at de ansatte er motivert for å jobbe trygt og sikkert. Kurset varer i 5 timer og kursbeviset er gyldig i 5 år.
Vi tilbyr kurs i Exi grunnleggende som e-læringskurs på engelsk. Dette er et kurs om elektriske installasjoner i potensielt eksplosjonsfarlige områder. Vårt mål er å sørge for at de ansatte er motivert for å jobbe trygt og sikkert. Kurset varer i 5 timer og kursbeviset er gyldig i 5 år.
Vi tilbyr kurs i Exi grunnleggende repetisjon som e-læring. Kurset gir deg en grunnleggende forståelse for prinsippene av egensikrede sløyfer (IS) i eksplosjonsfarlige områder. Vårt mål er å sørge for at de ansatte er motivert for å jobbe trygt og sikkert.
Vi tilbyr kurs i Exi grunnleggende repetisjon som e-læring på engelsk. Kurset gir deg en grunnleggende forståelse for prinsippene av egensikrede sløyfer (IS) i eksplosjonsfarlige områder. Vårt mål er å sørge for at de ansatte er motivert for å jobbe trygt og sikkert.
Vi tilbyr kurs om FEL NEK 400 for bedrifter. Læringsmål er kurs i normen NEK 400:2022. Dette kurset kan arrangeres som bedriftsinternt kurs ute hos kunde, eller på bestemte datoer. Kan spesialtilpasset ut ifra kundens ønske av innhold og varighet.
Vi tilbyr kurs om FEL NEK 400 som webinar. Læringsmål er kurs i normen NEK 400:2022.
Vi tilbyr kurs om forskrift om maskiner (FOM) for bedrifter. Kurset er en generell gjennomgang av Forskrift om maskiner (FOM), med noen tilhørende normer. En «rød tråd» gjennom kurset blir risikovurdering. Hva er Forskrift om maskiner (FOM), og hvordan virker den.
Vi tilbyr kurs om FSE for instruert personell som e-læring. Dette kurset er beregnet for drift og vedlikeholdspersonell, med eller uten elektrobakgrunn. Hensikten er å gi grunnleggende kjennskap om hvilke faremomenter det er ved arbeid i et elektrisk anlegg og forebygging av ulykker.
Vi tilbyr kurs om FSE høy og lavspenning industri som e-læring. Dette kurset tilfredsstiller kravet satt i § 7 i Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE, til at relevant personell skal gis årlig opplæring og instruksjon innen FSE.
Vi tilbyr kurs om FSE høy og lavspenning industri som e-læring på engelsk. Dette kurset tilfredsstiller kravet satt i § 7 i Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE, til at relevant personell skal gis årlig opplæring og instruksjon innen FSE.
Vi tilbyr kurs om FSE høyspenning industri som e-læring. Kurset tilfredsstiller kravet satt i § 7 i ”Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE”, at relevant personell skal gis årlig opplæring og instruksjon innen FSE.
Vi tilbyr kurs om FSE høyspenning industri som e-læring på engelsk. Kurset tilfredsstiller kravet satt i § 7 i ”Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE”, at relevant personell skal gis årlig opplæring og instruksjon innen FSE.
Vi tilbyr kurs om FSE lavspenning industri som e-læring. Dette kurset tilfredsstiller kravet satt i § 7 i Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE, til at relevant personell skal gis årlig opplæring og instruksjon innen FSE.
Vi tilbyr kurs om FSE lavspenning industri som e-læring på engelsk. Dette kurset tilfredsstiller kravet satt i § 7 i Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE, til at relevant personell skal gis årlig opplæring og instruksjon innen FSE.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om førstehjelp for elektropersonell. Førstehjelpskurset er for alle som arbeider med elektriske installasjoner og anlegg. Her gjennomgås kravene som settes til nødvendig kompetanse innenfor førstehjelp.
Vi tilbyr kurs om førstehjelp som e-læring. Vår anerkjente kursinstruktør Arne Schau har kjørt ambulansebil i hele sitt yrkesaktive liv med bred erfaring fra ulykkessteder. I dette kurset forteller han på en god måte hva vi bør gjøre og hvordan det kan gjøres.
Vi tilbyr kurs i Ex vedlikehold som e-læringskurs på engelsk. E-læringskurset er laget for personell som er involvert i å organisere og / eller utføre: planlegging, installasjon, inspeksjon og vedlikehold av Ex utstyr.
Vi tilbyr kurs om mekanisk Ex som e-læring. Målsettingen med kurset er å motivere den ansatte til å jobbe trygt og sikkert ved å gi relevant kompetanse. Kurset vil gi an grunnleggende innføring i begrepet mekanisk Ex beskyttelse og vil derfor hjelpe den enkelte å finne potensielle tennkilder.
Vi tilbyr webinar om NEK 400 Hvilke forskrift / standard gjelder ved «endringer» i eksisterende anlegg. Hva er forskjellen på utvidelse, endring og nyinstallasjon? F.eks. ved rehabilitering / ombygning av kjøkken, bad, stue, utskifting av sikringsskap etc.
Vi tilbyr kurs om NEK 400 jording som webinar. Hvorfor jorder vi, er det kun for personbeskyttelse, eller skal vi også ta høyde for overspenninger og støy? I hvilket omfang skal vi jorde, er det forskjellige krav i IT- og TN-system?
Vi tilbyr e-læringskurs om NEK 400 landbruk. Målet med kurset er først og fremst å bidra til økt brannsikkerhet veksthus og driftsbygninger i landbruket. Årlig registreres rundt 300 større branner i landbruket, og det anslås at verdier for nær en halv milliard kroner går tapt i disse brannene.
Vi tilbyr kurs om NEK 400: 2022: nyheter revidert norm som webinar. Kurset gir deg en gjennomgang på hva som er nytt i NEK 400:2022. Kurset er praktisk rettet med eksempler. Du vil også få en enkel innføring i hvordan FEL og NEK 400 virker.
Vi tilbyr webinar om NEK 400-7-712 installasjon av solenergisystemer. På dette kurset vil du møte Jørn Erik Andersen som instruktør. Jørn Erik har lang erfaring fra elektrofaget som kursholder, rådgiver, takstmann og medlem av standardiseringskomiteer. Han er en svært dyktig instruktør.
Vi tilbyr NEK 405-1 termografikurs som webinar. Målsetningen med kurset er at de som deltar skal lære å utføre termografering i elektriske anlegg på en tilfredsstillende måte og samtidig forberede dem best mulig til å bestå eksamen.
Vi tilbyr kurs om NEK 405-2 el-kontroll bolig som webinar. Etter gjennomført kurs skal deltakerne kunne foreta en kontroll av eksisterende installasjoner i en bolig iht. kravene og anbefalingene i NEK405-2 Brannforebyggende el-kontroll bolig.
Vi tilbyr webinar om NEK 405-2-3 teknisk tilstandsvurdering av elektriske anlegg i bolig (helårs- og fritidsbolig) ved avhending. NEK EN 405-2-3 er laget av NK219. Det er en nasjonal standard som er en del av standardserien NEK 405 Kompetanse for kontrollforetak og personell.
Vi tilbyr nettkurs om arbeid i høyden. Kurset gir en innføring i regelverk og bruk av utstyr, og det passer godt for arbeidsgivere og ledere som skal føre tilsyn med arbeid i høyden. De som skal arbeide i høyden, må også ta de spesifikke kursene innen den type utstyr som skal benyttes i arbeidet.
Vi tilbyr brukerkurs stillas som nettkurs. Kurset kan gjennomføres på PC, smarttelefon og nettbrett så lenge man har tilgang til internett. Det er bygd opp i moduler med film, tekst og bilder. Etter endt kurs må man bestå en test for å få utstedt kursbevis.
Vi tilbyr kurs om byggherreforskriften som nettkurs. Kurset gir en innføring i Byggherreforskriften og reguleringene i denne. Det blir fokusert på aktørenes ansvar og roller i arbeidet med helse, miljø og sikkerhet i prosjekter.
We provide digital fall protection teori course in english. The course gives insights into fall theory and common fall protection methods and equipment. It raises safety awareness and helps prevent accidents and injuries at the workplace.
Vi tilbyr kurs i fallsikring teori som nettkurs. Kurset kan gjennomføres på PC, smarttelefon og nettbrett så lenge man har tilgang til internett. Det er bygd opp i moduler med film, tekst og bilder.
Vi tilbyr kurs i fallsikring teori som nettkurs på polsk. Kurset kan gjennomføres på PC, smarttelefon og nettbrett så lenge man har tilgang til internett. Det er bygd opp i moduler med film, tekst og bilder.
Vi tilbyr kurs om førstehjelp ved strømskader og bruk av hjertestarter 2023 som nettkurs. Dette kurset går gjennom grunnleggende førstehjelp ved strømskader, innføring i hjerte- og lungeredning og bruk av hjertestarter.
Vi tilbyr kurs for instruert personell 2023 som nettkurs. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av medarbeidere innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr nettbasert kurs om montering av stillas opp til 5 meter med fallsikring teori. Teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv over to meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr nettkurs om montering av stillas opp til 9 meter med fallsikring. Kurset gir teoretisk opplæring i samsvar med forskriftens krav. Arbeidsgiver må i etterkant dokumentere tilstrekkelig praktisk opplæring (15 timer) for å dekke forskriftens krav til både teoretisk og praktisk opplæring.
We provide online scaffolding user course in english. According to "Regulations on the execution of work" no. 1357, § 17-5, the employer must ensure that employees have received general training if they use scaffolding as a work platform to perform work at height.
Vi tilbyr stillasmontørkurs for bedrifter. Målsettingen er økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas. Belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene. Legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr årlig gjennomgang av FSE 2023 med førstehjelp som nettkurs. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av medarbeidere innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr årlig gjennomgang av FSE 2023 med førstehjelp på engelsk som nettkurs. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av medarbeidere innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr årlig gjennomgang av FSE 2023 med førstehjelp på polsk som nettkurs. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av medarbeidere innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr webinar om arbeid under spenning (lavspenning). Personell som skal arbeide under spenning skal ha tilstrekkelig opplæring i dette og arbeidet skal utføres etter anerkjente metoder og relevante arbeidsprosedyrer.
Vi tilbyr BAS kurs for bedrifter. Kurset tar for seg utvikling, opplæring og bevisstgjøring om basens sentrale posisjon. Det fokuseres på lederskap, økonomi og utfordringer som basen møter i hverdagen. Kurset skal hjelpe deltakerne til å kunne mestre rollen som BAS.
Kurset tar utgangspunkt i å kunne sertifisere installatører og montører til å kunne utføre en rask montasje av fibernettverk med blåsefibersystemet. Ett grunnleggende kurs for å kunne utføre installasjon av blåsefiber i nettverk (rør struktur) i bakken på en sikker måte.
Vi tilbyr kurs om EKOM - NEK 700 i hele landet. God og riktig planlegging, installering og vedlikehold av Ekom-nett har en kritisk rolle for at samfunnet fungerer. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) sine lover, forskrifter og relevante standarder er virkemiddelet for å få dette til.
Vi tilbyr kurs om EKOM - NEK 700 som webinar. God og riktig planlegging, installering og vedlikehold av Ekom-nett har en kritisk rolle for at samfunnet fungerer. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) sine lover, forskrifter og relevante standarder er virkemiddelet for å få dette til.
Vi tilbyr webinar om el-kontroll bolig. Over 40 prosent av alle boligbranner i Norge skyldes elektrisitet og bruken av elektrisk utstyr. For å oppdage og utbedre feil, anbefales boligeiere å benytte sertifiserte fagpersoner til å utføre kontroll og for å sikre at arbeidet er fagmessig utført.
Vi tilbyr webinar om el-kontroll næring. Nødvendig elektrofaglig kompetanse ihht. NEK 405-3. Formell utdanning tilsvarende fagbrev innen elektrofag eller tilsvarende og minimum 3 års relevant praksis. For å kunne sertifiseres i el-kontroll næring, må du være sertifisert i el-kontroll bolig.
Vi tilbyr grunnleggende kurs i EX / ATEX for bedrifter. Kurset gir innføring i hva som er viktig å ta hensyn til ved elektriske installasjoner på bensinstasjoner, avfallsdeponier, varmesentraler, forbrenningsanlegg, lakkeringsbransjen, tankanlegg, renseanlegg og maling / lakk industrien.
Vi tilbyr kurs i fallsikring og stillasbrukerkurs for bedrifter. Norske myndigheter innførte med virkning fra 1. januar 2016 nye regler om arbeid i høyden. Den største endringen gjelder nye opplærings krav for stillasmontører.
Vi tilbyr kurs om FSE høyspenning for bedrifter. Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg (FSE), erstatter tidligere sikkerhetsforskrift for høyspenningsarbeider. Forskriften er altså felles for både lav- og høyspenning. Videre henviser FSE til NEK EN 50110-1.
Vi tilbyr nettkurs om FSE høyspenning. Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg (FSE), erstatter tidligere sikkerhetsforskrift for høyspenningsarbeider. Forskriften er altså felles for både lav- og høyspenning.
Vi tilbyr kurs om FSE L for instruert personell med førstehjelp for bedrifter. Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte.
Vi tilbyr nettkurs om FSE L for instruert personell med førstehjelp. Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte.
Vi tilbyr webinar om FSE L for instruert personell med førstehjelp. Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte.
Vi tilbyr kurs om FSE L med førstehjelp som nettkurs. Fokus er på gjeldende forskrift (FSE) og førstehjelp med fokus på brann- og andre skader som kan oppstå under drift og vedlikehold av el-installasjoner.
Vi tilbyr kurs om FSE L med førstehjelp som webinar. Kurset tilfredsstiller myndighetenes krav til opplæring i FSE forskriften for de som jobber på anlegg inntil 1000V. Opplæring skal gjennomføres innen hver 12. måned.
Vi tilbyr kurs om FSE L og FSE H med førstehjelp for bedrifter. Målsettingen er at ved gjennomført kurs skal deltakerne ha en bevisst holdning til elsikkerhet, slik at antall personskader og materielle skader kan reduseres.
Vi tilbyr hardloddekurs i hele landet. For å få f-gass-sertifikat må du vise at du kan sveise eller lodde permanente, tette sammenføyninger i kulde- og varmepumpesystemer. Fra 1. juli 2022 blir loddeprøve obligatorisk på praktisk eksamen også for f-gass-sertifikat kategori 2.
Vi tilbyr kurs med innføring i solcelleanlegg for offentlig sektor for bedrifter. Anskaffelse og drift av solcelleanlegg i kommunal sektor er komplekst og krever innsikt i både tekniske og regulatoriske forhold.
Vi tilbyr innføringskurs i batterisystemer. Målsettingen med kurset er at deltakerne skal få en grunnleggende forståelse for batterisystemer, for å kunne velge batterisystem som tilfredsstiller kundens behov.
Vi tilbyr kurs om installasjoner i medisinske områder for bedrifter. Elektriske installasjoner i sykehus, tannlegekontor, alders- og sykehjem, dyrleger og lignende deles opp i forskjellige grupper (medisinske områder) hvor det er tilleggskrav til installasjonen.
Vi tilbyr kurs om installasjoner i medisinske områder som webinar. Elektriske installasjoner i sykehus, tannlegekontor, alders- og sykehjem, dyrleger og lignende deles opp i forskjellige grupper (medisinske områder) hvor det er tilleggskrav til installasjonen.
Vi tilbyr kurs med introduksjon til BIM som webinar. En grunnleggende god BIM-forståelse er helt essensielt for alle som skal delta i BIM-prosjekter og arbeide med BIM-relatert programvare. BIM griper inn i alle fasene av et byggeprosjekt - fra planlegging til overlevering.
Vi tilbyr kurs om jording som webinar. Kurset tar for seg planlegging av jordingssystemer, utførelse, krav til jordelektrode, samt dimensjonering av beskyttelsesledere og utjevningsforbindelser.
Vi tilbyr jordings-og utjevningskurs for bedrifter. Kurset tar for seg planlegging av jordingssystemer, utførelse, krav til jordelektrode, samt dimensjonering av beskyttelsesledere og utjevningsforbindelser.
Vi tilbyr KNX basic course for bedrifter. Ved påmelding til kurset vil man som deltager få tildelt en egen online shop konto på KNX Association sine web sider hvor man får tilgang til en gratis ETS5 Lite versjon som man kan laste ned på egen pc og trene på før og etter kurset.
Vi tilbyr bedriftsinternt kontrakts- og entreprisekurs for el-entreprenører. Det blir gitt en innføring i de ulike kontraktstypene som er relevant for el-entreprenørene, og de standardkontraktene (NS 8405 / NS 8417 m.fl) som disse kontraktene er basert på.
Vi tilbyr kurs om fallsikring i hele landet. Norske myndigheter krever at arbeidstakere som skal benytte fallsikringsutstyr i sitt arbeid har fått riktig opplæring i dette. Fallsikringskurset er i henhold til NS9610.
Vi tilbyr kurs om maskinsikkerhet som webinar. Kurset er for montører, lærlinger, elektroentreprenører, saksbehandlere, rådgivende ingeniører, tilsynsingeniører, elektropersonell i industrien og elektrolærere.
Vi tilbyr halvdagskurs om maskinsikkerhet for bedrifter. Målgruppen for kurset er for montører, lærlinger, elektroentreprenører, saksbehandlere, rådgivende ingeniører, tilsynsingeniører, elektropersonell i industrien og elektrolærere.
Vi tilbyr kurs om måling, verifikasjon og sluttkontroll for bedrifter. Dette kurset er for daglige ledere i installasjonsbedrifter, prosjektledere, saksbehandlere, baser, montører og lærlinger.
Vi tilbyr kurs om måling, verifikasjon og sluttkontroll som webinar. Dette kurset er for daglige ledere i installasjonsbedrifter, prosjektledere, saksbehandlere, baser, montører og lærlinger.
Vi tilbyr kurs om NEK 399 og boliginstallasjoner for bedrifter. Ny NEK 399 (planlagt lansering våren 2018) kommer med nye krav som omhandler tilknytning mellom sluttbrukers elanlegg og ekomnett mot tilsvarende allment nett.
Vi tilbyr kurs om NEK 400 landbruk for bedrifter. Årlig registreres det mange branner og branntilløp i driftsbygninger. Dette medfører store verditap, tunge belastninger for eier, lidelser for husdyr og tap av produksjon.
Vi tilbyr kurs med oppdateringen i NEK 400:2022 for bedrifter. Hvert 4. år revideres deler av NEK 400 for å tilpasses internasjonale normer og de behov som berørte bransjer har til en god og dekkende norm for elektriske installasjoner.
Vi tilbyr oppdateringen i NEK 400:2022 som webinar. Hvert 4. år revideres deler av NEK 400 for å tilpasses internasjonale normer og de behov som berørte bransjer har til en god og dekkende norm for elektriske installasjoner.
Vi tilbyr kurs om offentlige anskaffelser - regelverk og problemstillinger for bedrifter. Regelverket om offentlige anskaffelser er viktig for alle virksomheter som er leverandør til offentlige etater eller leverandør.
Vi tilbyr innføringskurs i PV*Sol simuleringsprogram for bedrifter. PV*Sol premium er et dynamisk simuleringsprogram med 3D-visualisering og detaljert skyggeanalyse for beregning av solcelleanlegg i kombinasjon med apparater, batterisystemer og elektriske kjøretøy.
Vi tilbyr PV*Sol workshop for bedrifter. Workshop PV*Sol er en dag der deltakerne får svar på det de lurer på ang. simuleringsprogrammet PV*Sol. Deltakerne kommer med spørsmål og utfordringer, og de blir hjulpet i plenum eller enkeltvis.
Vi tilbyr kurs om sveising av fiber for bedrifter. Grunnleggende kurs med sertifisering for de som skal utføre sveising av fiber utendørs og innendørs. Kurset gir sertifisering av installatører og montører slik at de på en sikker måte kan utføre sveising av fiberkabel og pigtail.
Vi tilbyr innføringskurs i Vanderbilt ACT Pro som webinar. ACT Pro er et avansert adgangskontrollsystem som har et bredt spekter av funksjoner og alternativer. Dette kurset vil gi en deg grunnleggende innføring i prosjektering og idriftsettelse av adgangskontroll løsninger.
Vi tilbyr kombinasjonskurs om verifikasjon / sluttkontroll og jording for bedrifter.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om økonomi for elektrikere. Kurset er bygd opp med en innledning om hvorfor noen eier og driver en bedrift og hvordan man sikrer drift i virksomheten ved å sette av penger av overskuddet i gode år for å sikre drift i dårlige år.
Vi tilbyr nettkurs på engelsk i arbeidsvarsling 1 for alle som skal utføre arbeid på og ved veg. Kurset gir stedlig ansvarsrett. Alle som skal utføre arbeid på eller ved veg skal minimum ha gjennomgått dette kurset.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 for bedrifter. Alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesvei, må ha opplæring i arbeidsvarsling. Krav til obligatorisk opplæring gjelder uavhengig av om arbeidet er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr nettkurs i arbeidsvarsling 1 for alle som skal utføre arbeid på og ved veg. Kurset gir stedlig ansvarsrett. Alle som skal utføre arbeid på eller ved veg skal minimum ha gjennomgått dette kurset.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 for bedrifter. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke, se definisjonen på vegarbeid.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 for ansvarshavende som nettkurs. Ansvarshavende er den som skal planlegge arbeidet og ha ansvar for søknader til kommunen og Statens Vegvesen. Kurset gir stedsansvarsrett.
Vi tilbyr FSE-kurs høy og lavspenning som e-læring på engelsk, norsk og polsk. Etter gjennomført kurs skal deltakeren ha en bevisst holdning til elsikkerhet, slik at antall personskader og materielle skader kan reduseres.
Vi tilbyr FSE-kurs høyspenning som e-læring. Etter gjennomført kurs skal deltakeren ha en bevisst holdning til elsikkerhet, slik at antall personskader og materielle skader kan reduseres. Kurset tilfredsstiller myndighetenes krav om teoretisk oppdatering i FSE min. hver 12 mnd.
Vi tilbyr FSE-kurs lavspenning som e-læring på norsk, engelsk eller polsk. Etter gjennomført kurs skal deltakeren ha en bevisst holdning til el-sikkerhet, slik at antall personskader og materielle skader kan reduseres.
Her er det ingen grunn til å nøle med å melde deg selv og resten av teamet ditt opp til førstehjelpskurs. Hvor mange av oss kan med hånden på hjertet si at vi vet hva vi skal gjøre om noen rundt oss trenger hjelp?
Vi tilbyr brukerkurs i stillas som nettundervisning. Kurset gjennomføres på nett med video konferanse og muligheter for dialog mellom kurs instruktør og deltaker. Kurset dekker krav til opplæring for bruk av stillaser.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs fra 2 - 5 meter med praksisdel som e-læring. Etter fullført og bestått e-læring teori stillasbygger 2 - 5 meter avtales praksis del og gjøres med begrenset antall deltakere pr praksis del av kurset. Praksis avtales fortløpende etter fullført teori kurs.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs fra 2 - 5 meter som nettundervisning. Teori stillasbygger 2 - 5 meter gjennomføres på nett med video konferanse og muligheter for dialog mellom kurs instruktør og deltaker.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs fra 5 - 9 meter med eller uten praksisdel som e-læring. Etter fullført og bestått e-læring teori stillasbygger 5 - 9 meter kan det avtales praksis del hos oss eller tas i bedrift. Praksis avtales fortløpende etter fullført teori kurs.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs fra 5 - 9 meter som nettundervisnin. Kurset er for alle som skal bygge stillas opp til 9 meters stillasplattform høyde, gjelder fasade / ramme stillas, spir / tung stillas og rullestillas. Skal du bygge stillas trenger du vårt stillas bygger kurs 5 - 9 meter.
Vi tilbyr kurs om belysning og universell utforming - online. Dette kurset vil inspirere deg til å utforme gode inkluderende lysmiljøer som er bra for alle. Det åpner også for muligheten til å begrunne avvik fra gjeldende standarder innenfor rammen av lov og forskrift.
Lyskultur arrangerer kurs i samarbeid med Grønn Byggallianse. BREEAM-NOR-manualen stiller krav til dagslys, utsyn, blendingskontroll, måling av energiforbruket, lysforurensning, høyfrekvent belysning, interne og eksterne lysnivåer og lyssoner og -styring.
Vi tilbyr kurs i dagslys og dagslysberegning i DIALux evo online. Kurset vil gi gode råd og veiledning for hvordan planlegging og prosjektering av godt dagslys kan gjennomføres.
Vi tilbyr grunnkurs i lys og belysning online. Dette kurset gir deg en samlet oversikt over visuelle og lystekniske begreper innen lys og belysning. Kurset bygger på Lyskulturs publikasjon 1 A Lysboken, Lyskulturs mest omfattende publikasjon hittil.
På dette halvdagskurset lærer du om hvordan du kan lage gode rom ved hjelp av belysning. Du får en innføring i belysningsteknikk, interiørarkitektur og design. Sammen ser vi på kriterier for valg av belysning, armaturer, lyskilder,styringer og forskrifter. Du får praktiske øvinger underveis.
Dette kurset omfatter løsninger etter tradisjonelle elektriske nødlyssystemer, samt SWGS-systemer og etterlysende. Kurset dekker både preaksepterte og alternative løsninger. Dette er ett av våre mest populære kurs!
Vi tilbyr kurs i lysberegning DIALux evo 13 - for viderekomne online. Lær deg det populære verktøyets mer avanserte egenskaper, slik at du kan foreta mer kompliserte lysberegninger og prosjekteringer, samt dokumentere disse.
Vi tilbyr kurs i lysstyring online. Bli rustet til å prosjektere lysstyring. Her får du grunnleggende forståelse for lysstyring og reelle problemstillinger knyttet til dagens krav for teknologi og energieffektivitet.
Vi tilbyr online kurs om prosjektering av innendørsbelysning - online. Kurset vil gi deg som kursdeltaker en praktisk innføring i hvordan planlegge innendørsbelysning i henhold til lover, standarder og Lyskulturs veiledere
Vi tilbyr kurs om prosjektering av utendørsbelysning online. Kurset vil gi deg en praktisk innføring hvordan du kan planlegge utendørsbelysning i henhold til lover, standarder og Lyskulturs veiledere. E