I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Vi tilbyr kurs i Arbeidsvarsling 1, for alle som jevnlig jobber på veg for bedrifter. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved veg, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr kurs i trafikkdirigering. Målet med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kjennskap til de krav skiltmyndigheten setter til de som skal utføre manuell trafikkdirigering på riks- og fylkesveger.
Vi tilbyr e-læringskurs om arbeid i høyden. Målsetningen er å skape gode holdninger og øke bevisstheten omkring farene som kan oppstå ved arbeid i høyden. Redusere hendelser knyttet til fall og fallende gjenstander. Bidra med å legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs om fuktmekanikk og fuktkontroll for bedrifter. Målsettingen med kurset er at kursdeltagerne skal få en god forståelse for hvilke fuktbelastninger som påvirker bygningskonstruksjonene. Videre skal deltagerne lære hvordan man kan holde kontroll med fukt i en byggeprosess.
Vi tilbyr online grunnkurs i entrepriserett. Målsettingen er at kursdeltakerne skal kunne kjenne til de grunnleggende trekkene innenfor entrepriseretten, og identifisere problemstillinger. Videre vil deltakerne kjenne til hvor de kan slå opp for å avklare sine rettigheter og forpliktelser.
Vi tilbyr e-læringskurs om hvordan håndtere asbest i et byggeprosjekt. Forskrift om utførelse av arbeid § 4 - 5 stiller krav til virksomheter som skal arbeide med asbest. Alle som skal håndtere asbest skal ha særskilt opplæring.
Vi tilbyr stillasbrukerkurs som e-læring. Kurset er for deg som skal bruke stillas som arbeidsplattform i henhold til §17-5 i «Forskrift om utførelse av arbeid». Kurset er et supplement til den opplæringen som skal gis på arbeidsstedet.
Vi tilbyr stillaskurs del 1 (stillas opptil 9 meter) som e-læring. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas er pålagt å ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring.
Vi tilbyder kurser om Østersøaftalen (MOU) som e-learning. E-learningen om MoU gør dig i stand til at vurdere, om en farligt gods forsendelse er lovlig, og hvilke oplysninger, der skal gives til rederiet. Derved undgår du og din virksomhed forsinkelser ifølge med farligt gods forsendelserne.
Vi tilbyr Brukerkurs Stillas – Teoretisk del som nettkurs. Dette kurset er en enkelt brukerkurs for deg som skal arbeide i høyden. Kurset gjør det lovlig og trygt for deg å bruke et stillas i arbeidssammenheng.
Vi tilbyr grunnkurs SHA og Byggherreforskriften. Tillegg til HMS-kurs for verneombud og daglig leder, for arbeid innen bygg- og anleggsvirksomhet, med en kommentert introduksjon til Byggherreforskriften og (Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø) SHA-arbeid.
Vi tilbyr håndtering av farlig gods – Teoretisk del som nettkurs. Bidrar til å gi ansatte kompetanse til å håndtere farlig gods iht. Landtransportforskriften §2-1.
Vi tilbyr stillasbyggekurs I som nettkurs. For bygging av stillas med øverste stillasgulv under 5 meter. Kurset dekker de krav som stilles til opplæring, før ansatte bruker stillas. (NS 9700-1 Modul 2 Prefabrikkerte stillas med en høyde opp til 5 meter)
Vi tilbyr nettbasert kurs i fallsikring. Målsettingen med kurset er å gi økt kunnskap om riktig og sikker bruk av fallsikringsutstyr. Gjøre brukeren kjent med sele, fallblokk, fangline og falldemper. Bidra med å legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Repetisjonskurs for fallsikring.
Mange sykehus krever at elektrikerne de bruker innehar kompetanse på elektriske installasjoner i medisinske områder. Kursdeltagerne skal få en oversikt over hvilke normkrav de må forholde seg til, så de kan gi oppdragsgiver den anlegget han ønsker og forventer.
Vi tilbyr kurs i FSE for høyspentmontører - bedriftsinternt. Ikess har utviklet et FSE kurs som tilfredsstiller myndighetenes krav til sikkerhetsopplæring beskrevet i FSE forskriften og NEK EN 50110.
Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte. Kurset vil være med på å oppfylle bedriftens ansvar om sikkerhetsopplæring for de ansatte.
Målet er å øke førstehjelpskompetansen ved strømskader, slik at du vet hvordan du skal opptre i en ulykkessituasjon og dermed gir en nødvendig førstehjelpsberedskap for personell som jobber med elektriske anlegg.
Vi tilbyr IK-Elektro kurs - Bedriftsinternt. Kurset gir el-kontrollører økt trygghet og effektivitet i en krevende hverdag, gjennom å se på faktiske avvik i elektriske anlegg, hvordan disse bør defineres i forhold til anvendt norm og forskrift og hvordan de bør klassifiseres.
Vi tilbyr kurs i jordingssystemer og feilproblematikk - Bedriftsinternt. Er det noe alle vet, så er det at jording er viktig i alle typer nettsystemer. Men det er ofte svært forskjellige oppfatning av hva som skal jordes, hvor ofte man skal utjevne og hvorfor.
Mange ønsker seg et kurs der normens definisjoner forklares på en enkel og lettfattelig måte, med praktisk tilnærming, samtidig som man ivaretar kravene til en verifikasjon. Dette kurset holdes bedriftsinternt og kan skreddersys til din bedrift.
Målet med kurset er å gi deltagerne den innsikten som er nødvendig for å forstå hva elektrofagmannen må ta høyde for, så det elektriske anlegget oppnår forskriftsmessig person, brann og driftssikkerhet, enten man til daglig bruker et dataprogram eller manuelt beregner ute på arbeidsstedet.
Vi tilbyr kurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Vi tilbyr dagskurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Vi tilbyr kurs om arbeid i høyden (industri) som nettkurs. Tyngdeloven er den viktigste loven å forholde seg til når det gjelder sikkerhet ved arbeid i høyden. Dette høres kanskje selvfølgelig ut, men fall og fallende gjenstander er to av de hyppigste skadeårsakene i norsk næringsliv.
Plan- og bygningsloven med tilhørende forskrifter og veiledninger setter krav til gjennomføring av uavhengig kontroll innenfor viktige og kritiske områder. Dette gjelder ved søknad om nybygg, eller ombygging av eksisterende bygninger. Et av disse områdene er Bygningsfysikk.
Vi tilbyr kurs om stillas brukerkurs som nettkurs. Kurset er for deg som skal bruke stillas som arbeidsplattform i henhold til §17-5 i «Forskrift om utførelse av arbeid». Kurset er et supplement til den opplæringen som skal gis på arbeidsstedet.